co mají boj. umění stejné

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod wushi » pon 24. kvě, 2004 10:00

boj....... :wink: :lol: :D
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » pon 24. kvě, 2004 10:11

wushi píše:boj....... :wink: :lol: :D

...no, to je názor!!! Právě to mají společné!!!

...chtěl jsem tuto diskuzi vést v obecné rovině, bez rozlišování Dó a Džucu, to, že to tam sklouzlo a já se nechal vést, to byla chyba...

...Patriku :x

Přidejte se další!!! Ať tu není nuda!!!
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hrom » pon 24. kvě, 2004 10:14

Cvičím tchaj-ťi, jedno z těch na ulici údajně nepoužitelných BU. V sestavě se cvičí tzv. "bojové techniky", ale cvičí se takovým způsobem, že vypadají neškodně. Je to proto, že primárním účelem cvičení sestavy je naučit se využívat určitý svůj potenciál, jiný efektivnější použití těla, dosažení určitého stavu mysli. Učí mě tomu, že tyto věci jsou pro boj podstatnější než techniky.
Proto si myslím, že pokud někdo cvičí s mečem, tak je to právě tak užitečné pro boj, jako střílení z luku nebo cokoliv jiného.
Kdysi jsem chodil do kurzu sebeobrany, učili jsme se tzv. účinné techniky, ale pravděpodobně by mi to nepomohlo, protože stačilo, aby útočník udělal něco trošku jiného a celá technika byla najednou neúčinná, nehledě k tomu, že se můžu zaseknout a na danou techniku si vůbec nevzpomenu. Takovej lukostřelec, který sice nezná žádnou "účinnou techniku" na tom bude podstatně líp, když se mu podaří si uchovat chladnou hlavu a přesný pohyb, což z lukostřelby zná.
hrom
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Picard » pon 24. kvě, 2004 10:15

wushi píše:boj....... :wink: :lol: :D

A to byla myslenka dne :-] Ani nic vic spolecneho mit nemuzou, vemte si kolik jich je a z kolika casti sveta. Asijske, Evropske .....
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pon 24. kvě, 2004 10:27

je to paradox, ale práve tie tzv.vnútorné (interné, mäkké) štýly mi pripadajú najviac užitočné v boji...nejde len o techniku, no celková teda aj psychická pripravenosť je vysoká...a technicky, nuž nízke postoje z chen taiji, alebo krátke vrtké pohyby zo xingyi či kruhový princíp z bagua, sú omnoho ťažšie na zvládnutie, ako niektoré štýly vonkajšie...kto tomu čo len trošku rozumie, dá zapravdu...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pon 24. kvě, 2004 11:01

Sennin píše:...chtěl jsem tuto diskuzi vést v obecné rovině, bez rozlišování Dó a Džucu, to, že to tam sklouzlo a já se nechal vést, to byla chyba...

To mi vyčítáš?

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pon 24. kvě, 2004 11:13

ukropcany...tak už o tom vieš aj ty??? :D donedávna som si myslel, že to cíti len málo ľudí na slovensku, no keď už aj ty, brutus, tak ok...tak vieš presne o čom som točil s tými vnútornými štýlmi, však??? :wink:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pon 24. kvě, 2004 11:23

:D
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 22:49, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pon 24. kvě, 2004 11:29

nie, že tú poslednú zabiješ chlastom :!: :!: :!: :lol:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pon 24. kvě, 2004 11:36

ukropcany píše:
wushi píše:nie, že tú poslednú zabiješ chlastom :!: :!: :!: :lol:

To nemusim, na to som dostal vo stvrok 2 zausaky pjascu... + highkick do oka :wink:

to spoustu věcí vysvětluje :wink:

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pon 24. kvě, 2004 11:37

zaušáky môžu celkom chutnať, mňami mňam...
ten highkick 2 voko, no nič, aspoň ti prečistil zreničky...dúfam, že tvoje problémy so zrakom sú vyriešené...
apropó, tá bunka, snaž sa ju nejako naklonovať, keď sa špinka malá nedokáže regenerovať...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » pon 24. kvě, 2004 12:08

ukropcany píše:. Pohyby nechutne chirurgicky presne, perfektne nacasovanie a schopnost akceleracie bez akehokolvek signalu... je to vsak stav mysli dany fyzickym treningom... ..

Pekne napsano. A o tom to vsechno je.
Muzete byt naramni teoretici, spekulovat o tom, ktere techniky jsou pouzitelne a ktere ne, co bude na ulici nejefektivnejsi atd. atd., Ale nakonec tomu bude chybet ten fyzicky trening. Je zapotrebi zavrit hubu a (treba i slepe) drit stare techniky a mozna(!) pak pochopite co na nich je a proc vsichni ti, kteri zazracne vytvareji vlastni styly jsou jenom podvodnici.
Nutnost potlacit v sobe lenost, vymluvy a ego, sklonit hlavu a cvicit. To maji vsechna bojova umeni spolecne.
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pon 24. kvě, 2004 12:17

pucmaz píše:Pekne napsano. A o tom to vsechno je.
Muzete byt naramni teoretici, spekulovat o tom, ktere techniky jsou pouzitelne a ktere ne, co bude na ulici nejefektivnejsi atd. atd., Ale nakonec tomu bude chybet ten fyzicky trening. Je zapotrebi zavrit hubu a (treba i slepe) drit stare techniky a mozna(!) pak pochopite co na nich je a proc vsichni ti, kteri zazracne vytvareji vlastni styly jsou jenom podvodnici.
Nutnost potlacit v sobe lenost, vymluvy a ego, sklonit hlavu a cvicit. To maji vsechna bojova umeni spolecne.

Damatte keiko... :wink:

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » pon 24. kvě, 2004 13:10

patrik píše:
Sennin píše:...chtěl jsem tuto diskuzi vést v obecné rovině, bez rozlišování Dó a Džucu, to, že to tam sklouzlo a já se nechal vést, to byla chyba...

To mi vyčítáš?

Patrik

Nevyčítám, konstatuji :)
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na bojová umění a sporty obecně