Co,jaké BU přináší

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Co,jaké BU přináší

Příspěvekod Ledy » pát 26. led, 2007 14:27

Je mi 15 let a vybírám mezi bojovým umění ,které by mi sedlo na míru,ale je mi dost hloupé založit novou diskuzi o tom,jaké BU zvolit,když je tady takových diskuzí snad 10-15 co jsem našel.Takových nesmyslných ,jako jaký bu je nejlepší je tady taky spousta,tak mě napadlo,že tahle úvaha by mi mohla hodně dát. Uvedu příklad : Kickbox= naučí rychlosti nohou,rukou,dobré reflexi,síla a vytrvalost...... Díky všem co odepíší a budou mít tu trpělivost:) Díky a zatim zdary
Ledy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Toman » pát 26. led, 2007 14:51

Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod madmax » pát 26. led, 2007 15:53

Toman píše:http://bojovaumeni.blog.cz/

Dobry blog... ted jsem mrknul do rubriky kungfu a pod tim clankem jsou tam opravdu huste komentare.
...delam kungfu a mam modry pasek...
:D
madmax
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod PC » pát 26. led, 2007 16:03

madmax píše:
Toman píše:http://bojovaumeni.blog.cz/

Dobry blog... ted jsem mrknul do rubriky kungfu a pod tim clankem jsou tam opravdu huste komentare.
...delam kungfu a mam modry pasek...
:D

mrknul sem tam a teda... :lol: :lol: :lol: :lol:
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » pát 26. led, 2007 17:13

Mě třeba Arnis rozvíjí obě mozkový půlky.Minulý týden jsem byl na bowlingu a když mě bolela pravačka,tak jsem to zkusil levou.A světe div se hodil jsem 4 strikey :D .
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rychi » pát 26. led, 2007 18:06

Pokud se chces BU venovat hodne dlouho a vytrvale, umet paradicky a mas rad Seagala, pak zkus aikido. Jestli jsi ze strednich cech, mas rad vojaky a chces se naucit neco, co relativne rychle funguje, zkus musado. Mixem je pak korejske bu taekwondo, kde te nauci udery i ucinne techniky, navic (oproti predchozim) se zde da i soutezit.
Rychi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Wado-Ryu Karate

Příspěvekod Neolker » sob 17. bře, 2007 1:16

Já osobně cvičím už několik roků Wado-Ryu Karate a jsem velmi spokojen. Tento styl je skloubením Karate a Ju-Jutsu a odstraňuje některé "zbytečné pohyby", které jsou moc energeticky a časově náročné. Obsahuje samozřejmě i klasické katy z jiných stylů Karate a některé charatkeristické stylu Wado-Ryu. Nechybí další techniky, jako jsou hody, porazy, páky, vitální body, reálná sebeobrana a spostu dalších... Také se učí od začátku používat pas, ze kterého bereme z 95% technik sílu.

Nehci soudit který styl je lepší nebo horší. Neexistuje totiž nejlepší styl.
Vždy totiž záleží na vás jako bojovníkovi...

Jak řekl Steve Rowe: Cesta bojových umění je jako cesta na horu. Je mnoho těžkých cest na vrchol hory a pokuď jste již na vrcholu, tak zjistíte že nezáleží na cestě, kterou jste se vydali a že rozhled z vrcholu bude vždy stejný...

Já si vybral cestu Wado-Ryu Karate a chtěl bych také říci, aby jste si našli dobrého trenéra (radši 3roky hledat dobrého trenéra než 3roky cvičit u špatného) a vydali se "svou" cestou na vrchol...
Neolker
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod TF » sob 17. bře, 2007 22:36

jestli chceš rychle získat fyzičku a naučit se poměrně ,,rychle´´ jak se ubránit na ulici rozhodně bych šel to thai-boxu :wink:
TF
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na bojová umění a sporty obecně