Cvicebny program

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Cvicebny program

Příspěvekod nikkon » úte 03. dub, 2007 17:36

Co poviete na moj rozvrh:

ponelok-kliky na siroko(na prsa a tricepsy)
utorok-zdvihy-hrazda na sirku ramien s uchopom dovnutra(bicepsy)
streda-oddych
stvrtok-kliky na tricepsy s dlanami dovnutra
piatok-kliky na siroko
sobota-oddych
nedela-hrazda na sirku ramien s uchopom dovnutra

Mam 14 rokov,vazim 57kg,meriam 1.76m. Obvod bicepsu mam 29cm :( a asi 3 mesiace pomerne nepravidelne cvicim(kvoli vyzoru a samozrejme aj sile).Plan som si spisal preto, aby sa to zmenilo. Zacal som sa aj celkom zdravo stravovat:nejem sladke,pijem denne 2 pohare mlieka a snazim sa jest co najviac ovocia,zeleniny a pit dzusi. Co by ste zmenili na mojom plane a co by ste my odporucili? Kedy mozem zacat s cinkami? Rady,nazory...
Davnejsie som 3 roky chodil na karate,teraz sa mi paci kobudo.
PS-nechapem ako sa moze niekto zabijat steroidmi
nikkon
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod raduz » stř 04. dub, 2007 6:26

Jedz co najviac a casto. A aj sladke. Cukor Ti doda energiu. V Tvojom veku mozes jest vsetko :wink: (teda pokial nemas nejake zdravotne obmedzenia).
V tomto veku uz kludne mozes zacat aj s posilovnou. Ale s rozumom a patricne "spravenym" treningovym planom. To znamena - porad sa s nejakym fitness odbornikom. (spravi Ti trening na mieru, vzhladom k veku aj k proporciam).
To Ta trocha zabehne, zoznamis sa s principmi a roznymi cvikmi a potom uz mozes cvicit aj sam.
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod choze » stř 04. dub, 2007 7:45

tvoj program je katastrofa, sorry za uprimnost :( kde mas napriklad nohy? alebo si myslis, ze nohy nemusis cvicit? ;)
moje odporucanie:
chod napriklad na www.biomag.sk alebo www.ronnie.cz
precitaj si clanky o cviceni, prezri si diskusiu...
choze
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod madmax » stř 04. dub, 2007 9:54

Tomuhle se ani moc neda rikat cvicebni program. Jeden cvik denne? a kolik opakovani?
madmax
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod migli » stř 04. dub, 2007 10:59

No, ono tohle neni moc tema na tenhle server - otazka nema moc spolecneho s BU/BS... :(

Ve ctrnacti letech nekomu radit treninkovy plan je zalezitost dost o usta - kdyz bude trenink neprimereny, muze ti i odrovnat srdce :idea:

Jinak, ja bych doporucil spis primereny rozvoj celkove kondice + nejaky BU/BS. Napr:
2x tydne judo
1-2x tydne behat
a podle chuti doplnit tim posilovanim - tak, abys posiloval cca 1 hodinu, a stridat cviky na ruzne partie.

Jen pro inspiraci - vrsek:

kliky ve stojce (oprene nohy o zed, nebo alespon pokusy o ne)
shyby hrazda se sirokym uchopem
kliky na bradlech (nebo kliky v leze ruce blizko u sebe)
shyby hrazda s uzkym uchopem
normalni kliky (prip. kliky s rukama daleko od sebe)
prednozovani ve visu na zebrinach (nebo neco obdobneho na brisni svaly)
zvedani trupu na brise (pridat zvedani rukou, nohou - zadove svaly)
vsechny cviky 3-4 serie x maximalni pocet opakovani, co zvladnes.

nohy se bez zeleza posiluji blbe, takze doporucuji spis behat + obcas svihadlo. Nebude z tebe kulturista, ale svaly narostou, a ziskas i vytrvalost.

Jinak, jestli to ze zacatku fyzicky nezvladnes, tak to neres. Pomalu, v klidu, klidne jenom jeden shyb, kdyz nezvladnes vic - telo se musi adaptovat na zatez. Klidne ubrat pocty serii. Zrovna tak s behanim, v klidku, hlavne aby te bavilo, ucel neni odpalit telo a svaly tak, aby ses druhy den nehnul. Mel bys druhy den citit, zes neco delal, ale nemelo by te to omezovat v bezne cinnosti.

Nezapominat na prohrati a protazeni pred treninkem, strecink po treninku.

A kdyz ti to rodice zaplati, klidne zajit za nejakym profi instruktorem ve fitness, se kterym to proberes.

Ale stejne si myslim, ze kdyz budes chodit 2-3x tydne na judo, tak ti to bude bohate stacit :)
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » stř 04. dub, 2007 12:55

migli píše:nohy se bez zeleza posiluji blbe, takze doporucuji spis behat + obcas svihadlo. Nebude z tebe kulturista, ale svaly narostou, a ziskas i vytrvalost.

Migli urcite se dají nohy super posilovat i bez želez. Pro začátek třeba 200 dřepů v kuse, dřepy s výskokem, dřepy na jedné noze. Nedávno jsem běhal s Pandovým bráchou na zádech, má asi 105 kg a to byla lahoda :D Fantazii se meze nekladou. Pro ty co si myslí, že se nohy bez železa blbě posilují jsem uploadoval tohle:

http://www.youtube.com/watch?v=iibNsu1JMW4
:twisted:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod migli » stř 04. dub, 2007 14:48

2 Toman:

jasne ze daji, ale ja drepy dvakrat nemusim kvuli tomu, ze pri nedostatecne sile nohou lidi vetsinou drepuji blbe (nebo ani nevi jak spravne), a zbytecne pretezuji kolena.

Jeste tedy k tem noham, tak cvicit i vypady, dale zadni strany stehen a lytka. Spousta veci se da najit i na http://www.rosstraining.com/ , jen je to trochu brutalni pro zacatecnika :)
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » stř 04. dub, 2007 15:03

migli píše:jasne ze daji, ale ja drepy dvakrat nemusim kvuli tomu, ze pri nedostatecne sile nohou lidi vetsinou drepuji blbe

Úžasná věta Migli :wink:
Ne ty schody co jsem postnul je fakt hardcore ale naprosto neprekonatelna vec na trenink explozivni sily. Ja mam takovy jedny schudky v Praze ve Stromovce, jsou asi polovicni nez ty z videa a oddelaj mne hroznym zpusobem.
Akurat kolemjdouci vzdy cumej jestli nejeblo.
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » stř 04. dub, 2007 21:17

Ty schody jsou bezva. Stejně se dají posilovat i ruce (trakař), občas je to doslova "o hubu", ale stojí to za to 8)
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » čtv 05. dub, 2007 15:04

Líbily se Vám Star Wars?....Tak tohle jsou Stair Wars aneb horror schody pokračuje:
http://www.youtube.com/watch?v=Q8cbGJU7BqI
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod migli » čtv 05. dub, 2007 20:56

2 Toman - jojo, chtel jsem se jednou dostat do formy pres drepy a tri mesice si nadaval... :) , ale chtel jsem spis asi rici ze nerad radim drepy, kvuli kolenum - aby mi pak lidi nenadavali :)... drepy proste cvicim nejradsi se zelezem.

A videicka jsou super, pripomelo mi to, jak jsem pred par lety tahal sitovou kabelaz sam ve ctyrpatrovem baraku, kazdou chvili se kabel zasekl v nejake dire a ja bezel po schodech nahoru, dolu, nahoru, dolu...:D to byla panecku posilovna :lol:
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » čtv 05. dub, 2007 20:59

A co švihadlo to jsem miloval
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na bojová umění a sporty obecně