Makoto píše:Marku, mam dotaz - ty sam dale studujes u nekoho JKD nebo budes ucit na zaklade dvou let studia na vojne a pote samostudia?
Jardo, jedná se o výuku "Profesní a osobní sebeobrany
založené na konceptu Jun Fan / Jeet Kune Do" - není to jen na základě dvou let studia na vojně, ale na základě mého celkového studia BU (tedy ne samostudia), co jsem kdy dělal... Jde tedy čistě o profesní sebeobranu a to, že je založená na principech JF/JKD neznamená, že to je apriori JF/JKD. Pokud znáš principy JKD, tak jistě víš, o čem je řeč.
Ne, u nikoho JKD nestuduji - za prvé na to nemám peníze a za druhé na to nemám čas (jedná se o dojíždění do zahraničí). A když jsem již dříve a mnohokrát oslovil potencionální osobnosti JKD, tak to skončilo na tom, že naše země není pro ně finančně přitažlivá.
Pokud by se to někomu povedlo, budu mu vděčný - ale vím o cca třech lidech, kteří se snažili získat pro ČR liniového učitele JKD, ale také nepochodili.
No, a když nebude zájem, tak se nic neděje - zůstane mi tak čas na jiné koníčky

Na nic světoborného si nehraji a ani si nechci hrát, nehodlám soupeřit s dalšími školami BU ani dělat nějaké rozepře...