§47 pz v SR

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

§47 pz v SR

Příspěvekod kurt78 » úte 23. lis, 2004 9:38

Na Slovensku od 1.1.2004 plati novy §47 Priestupkoveho zakona, kde sa uvadza , ze je priestupkom aj nosenie tzv. chladnych zbrani a predmetov, ktorymi je mozne ublizit na zdravi na miestach pristupnych verejnosti.
/pokuta od meskej alebo statnej policie-obv. uradu 1000-5000,-/
:!: :?: :!: :?: :!: :?: :!: :!: :?: :!: :idea: :?: :!: :!: :!:
Co si o tom myslite,/ co je chladna zbran- je to aj teleskop, spraj, paralyzer, plynova pistol?? a co je miesto pristupne verejnosti?/ resp. ako je to s legislativou v CR ???? :?:
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ninja » úte 23. lis, 2004 15:48

no to ti teda nieje bohvieco lebo ja na diskoteky vacsinou nosim kaser a obcas pre istotu aj nejaky ten vreckovy nozik- nikdy nevies :lol: :lol:
naše ruky sú dvere neprepúšťajúce nepriateľa a naše nohy kladivo, ktoré ho môže zabiť.
Ninja
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod raduz » stř 24. lis, 2004 10:50

zaujimave. Ako zbran sa v zakone chape - vsetko ,cim mozno urobit utok voci telu doraznejsi. Takze napr. aj tehla atak... :lol:
Chladne zbrane? V zime vsetko.... :idea: :D
Neviem, mali by to rozviest vo vyklade zakona, alebo sa treba spytat kompetentnych. Neviem ci sa to nevztahuje na cepelove zbrane.
A co sa tyka definicie na verejnych miestach - tak potom by sa nemali predavat ani napoje v sklennych flasiach, alebo take pivove krigle... :twisted: A budu povazovat dazdnik, alebo prepisovacku za zbran? No fakt neviem...
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kurt78 » stř 24. lis, 2004 11:28

cital som vyjadrenie sefa mestkej policie k tomuto zakonu ktory si velmi pochvaloval, a v zavere sa vyjadril sa asi tak, ze ked uvidi chlapa v sportovom s baseballkov v ruke tak ten ide na baseball, ale ked s baseballkou uvidi vystrihaneho chlapa v maskacoch tak pojde po nom. no ale ver mu :(
problem je v tom, ze keby vsetcia o tom vedeli tak nikto nema pri sebe zbran a je to super, ale nejaky pakovia o tom ani nepoculi a nosia si kadeco kadetade a teraz daj sa dobodat, take blbe.
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BenGuri » stř 24. lis, 2004 15:37

No tak to je opravdu pěkné. Další krok k úplné kontrole obyvatelstva. Je to další nechutné opatření, namísto toho, aby se stát snažil pozvednout mravnost, morálku a kulturu, třeba tím, že nebude cpát národu pseudokulturní americký shitt, místo tlaku v oblasti drogové kriminality a kriminality mládeže, jen další plošná represe. Radujte se, protože teď jsou to chladné zbraně a za deset let to budou i předměty delší než 25 cm. Tohle končí čipováním lidí a koncentračními tábory.
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Fireball » stř 24. lis, 2004 16:12

Hmmm. Skúste si to porovnať so ©vajčiarskom. :)

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ninja » stř 24. lis, 2004 16:17

preco?
naše ruky sú dvere neprepúšťajúce nepriateľa a naše nohy kladivo, ktoré ho môže zabiť.
Ninja
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Fireball » čtv 25. lis, 2004 9:33

Aký je tam policajný štát a ako dobre sa im žije ;). Preto

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BenGuri » čtv 25. lis, 2004 12:43

Ve ©výcarsku má každý občan doma automatickou zbraň a výzbroj z armády, nevím že by tam byly nějaké podobné nesmyslné omezující zákony. Možná se mýlím, ale moji přátelé, kteří tam dělají v Katastrofengruppe nic podobného nezmiňovali, spíše naopak.
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Fireball » čtv 25. lis, 2004 13:04

BenGuri píše:Ve ©výcarsku má každý občan doma automatickou zbraň a výzbroj z armády, nevím že by tam byly nějaké podobné nesmyslné omezující zákony. Možná se mýlím, ale moji přátelé, kteří tam dělají v Katastrofengruppe nic podobného nezmiňovali, spíše naopak.

Zbraň síce doma majú, ale bez streliav, to je vydávané iba na strelnici :lol:

Sú tam rôzne zákony, napríklad dostaneš pokutu aj za to, že nedodržuješ separovaný odpad - to by u nás iné pokuty boli.

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 25. lis, 2004 13:19

BenGuri píše:Ve ©výcarsku má každý občan doma automatickou zbraň a výzbroj z armády, nevím že by tam byly nějaké podobné nesmyslné omezující zákony. Možná se mýlím, ale moji přátelé, kteří tam dělají v Katastrofengruppe nic podobného nezmiňovali, spíše naopak.

Tak to jsi asi dost blbě informovanej. Jinak co se týče dtřelných zbraní doma tak se podívej jak to vypadá v USA...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 25. lis, 2004 13:26

na tohle téma vřele doporučuju dokument Bowling for Colombine. situace v USA v tomhle ohledu je k zblití. rozhodně povolit střelnou zbraň každýmu je totální nesmysl.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 25. lis, 2004 13:35

Geralt1 píše:na tohle téma vřele doporučuju dokument Bowling for Colombine
... ale jenom tomu, co pochopí jak je ten film tendenční. Dělat si názor podle jednoho filmu: ne-e.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kusa » čtv 25. lis, 2004 13:45

Pravdepodobne to suvisi s modelom fungovania armady a najma disciplinovanostou svajciarov. Ak sa nemylim, vyzbroj maju zaplombovanu v skriniach.

Neviem co by sa v podobnom pripade stalo na Slovensku, kde je narodnym egregorom bandita (Janosik) a jedinym prejavom narodnej identity SNP (formalne partizanske hnutie, inak legalizovany bolsevicky banditizmus, resp. banditizmus luzy). Dalsim problemom je pnutie v spolocnosti, ktore vznika dosledkom ekonomicko-socialnej transformacie.

Jedine co vnimam ako problem je oslabenie bezpecnosti ludi, co si nikto z panov :D organov :D akosi neuvedomil. Zaujimave je, ze im vobec, ani nikomu z obyvatelov krajiny nevadi, ze ich platime z nasich dani.

Navyse este som nezazil potycku, ktoru by online riesili policajti. Vascinou pridu, ako spravni sakali, az po funuse a v najhorsom pripade si to zliznu ti, ktori nevladali utiect. Osobne som zazil situaciu, ked motorizovana hliadka presla okolo mely "bez povsimnutia". Iluzie som stratil az v pripade, ked dvaja pesiaci, po tom ako zabadali potycku, otocili a rychlym krokom uhanali prec...
kusa
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: §47 pz v SR

Příspěvekod kusa » čtv 25. lis, 2004 13:51

kurt78 píše:Na Slovensku od 1.1.2004 plati novy §47 Priestupkoveho zakona, kde sa uvadza , ze je priestupkom aj nosenie tzv. chladnych zbrani a predmetov, ktorymi je mozne ublizit na zdravi na miestach pristupnych verejnosti.
/pokuta od meskej alebo statnej policie-obv. uradu 1000-5000,-/
:!: :?: :!: :?: :!: :?: :!: :!: :?: :!: :idea: :?: :!: :!: :!:
Co si o tom myslite,/ co je chladna zbran- je to aj teleskop, spraj, paralyzer, plynova pistol?? a co je miesto pristupne verejnosti?/ resp. ako je to s legislativou v CR ???? :?:

Inak to znamena, dovedene do absurdity, co u policajnych "organov" nie je problem, ze budeme chodit nahy, minimalne bosi. Som zvedavy, kedy sa nieco podobne objavi v trestnom zakone.
Najma ak je minister vnutra a spravodlivosti nominantom ultrakonzervativneho (niekedy az klerofasitickeho a xenofobneho) politickeho subjektu.
kusa
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Fireball » čtv 25. lis, 2004 13:54

Jedine co vnimam ako problem je oslabenie bezpecnosti ludi, co si nikto z panov :D organov :D akosi neuvedomil. Zaujimave je, ze im vobec, ani nikomu z obyvatelov krajiny nevadi, ze ich platime z nasich dani.

Navyse este som nezazil potycku, ktoru by online riesili policajti. Vascinou pridu, ako spravni sakali, az po funuse a v najhorsom pripade si to zliznu ti, ktori nevladali utiect. Osobne som zazil situaciu, ked motorizovana hliadka presla okolo mely "bez povsimnutia". Iluzie som stratil az v pripade, ked dvaja pesiaci, po tom ako zabadali potycku, otocili a rychlym krokom uhanali prec...[/quote]

Nuž ak by každý dodržiaval zákony tak žiadne oslabenie nie je :lol: :lol: :lol:

A naši policajti, že zdrhnú? Nuž to bude tým ich úbohým výcvikom, ale za to nemôžu oni ale iný páni teoretici - úradnici.

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kurt78 » pát 26. lis, 2004 8:08

jo a este ma napadlo , ze co na to pani noziari ????
/sitra, gunting, tanto,.../
:?: :?: :?: :?:
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: §47 pz v SR

Příspěvekod Fireball » pát 26. lis, 2004 8:16

Inak to znamena, dovedene do absurdity, co u policajnych "organov" nie je problem, ze budeme chodit nahy, minimalne bosi. Som zvedavy, kedy sa nieco podobne objavi v trestnom zakone.
Najma ak je minister vnutra a spravodlivosti nominantom ultrakonzervativneho (niekedy az klerofasitickeho a xenofobneho) politickeho subjektu.[/quote]

No ten zákon urobili hlavne kvôli kadejakým zápasom futbalovým a podobne.
Skús si ale predstaviť, že Ti niekto umláti 15 ročnú dcéru, potom zase budeš tvrdiť, že zákon je mäkký. Ide len o uhoľ pohľadu. Myslím, že je mänšina tých, ktorí by chceli mať doma zbrať a učiť sa ju používať aby sme sa ubránili.

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fireball » pát 26. lis, 2004 8:24

kurt78 píše:jo a este ma napadlo , ze co na to pani noziari ????

No zatvárací nôž je OK. Zase nosiť nejaké wakizaši nemá zmysel ;)
A prehľadávať na ulici «a nik nebude, takže nožík do gatí skryješ ;)

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fireball » pát 26. lis, 2004 8:32

kurt78 píše:jo a este ma napadlo , ze co na to pani noziari ????

No zatvárací nôž je OK. Zase nosiť nejaké wakizaši nemá zmysel ;)
A prehľadávať na ulici «a nik nebude, takže nožík do gatí skryješ ;)

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně