Doporucte bojovy sport

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Doporucte bojovy sport

Příspěvekod Anonymní » pon 20. pro, 2004 14:01

Zdravim všechny!
je mi 27, fyzička upadá a tak jsem se rozhodl s tim neco delat. Rad bych vyzkousel nejaky bojovy sport, proto by me zajimalo, jaky mi doporucite 27letemu cloveku, prumerne postavy, ktery nikdy nedelal bojovy sport, ani nic podobneho (jen bezne sporty) nejde mi o sportovni uspechy, ani o vychodni filosofie, ale o to, abych si zlepsil kondici, zpevnil postavu a poradne se zapotil, pripadne vybil agresivitu busenim do pytle ;-)) - to není samozřejmě nutné. Co by pro mě jako laika bylo nejlepší??
diky za tipy, Tom tom
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

AHOJ, ŘE©ÍM TEĎ TO SAMÉ

Příspěvekod SURGEON » pon 20. pro, 2004 18:51

Předem taky zdravím všechny!!
Jsem rád, že když jsem se rozhodl dát sem prakticky podobný dotaz, našel jsem někoho, kdo už mě předešl.
Je mi 26 a taky jsem nikdy nedělal žádný bojový sport.
Měřím 190cm a vážím 86 kg...
Asi před půl rokem jsem se z podobných důvodů jako ty začal zajímat o různé bojové sporty . Osobně mě nejvíce chytl muay thai a kick box .Důvod je i ten, že v mém městě /Přerov/ a okolí je stejně možnost trénovat myslím pouze kick box a aikido a karate. Ovšem o úrovni výuky posledních dvou nejsem moc přesvědčený. Taky zkouším trénovat některé techniky jiu-jitsu z ,,Gracieho,,instruktáží. /hlavně pro boj na zemi./
Začal jsem posilovat a budovat svalstvo. Byl jsem dost hubený. Teď jsem o 12 kg těžší... chtěl bych se dostat někam ke 100 kg.
Hodně důležitý je pro mě strečing a vůbec rozvoj pohyblivosti. Jsem ztuhlej jako nějakej důchodce :D
Taky často plavu - výborný na kondičku.
Můj dotaz je tedy následující:
Jak probíhá a jak by měla zhruba probíhat správná výuka bojového sportu resp. kick a thai boxu / myslím v gymu/ a jak se tedy dá poznat opravdová kvalita výuky?
Jaké obecné rady jsou důležité pro začátečníky s BU ?
Není příliš pozdě pouštět se ve 26 do BU ?
Jaká jsou největší rizika spojená s treninkem BU?...

No.. to jsem se rozepsal..
myslím to pro začátek stačí..
..díky za odpovědi a přeju všem hodně zdaru v BU a životě vůbec...
SURGEON
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Virgee » pon 20. pro, 2004 19:07

Muay Thai
®ivot je boj /// http://virgee.wz.cz/
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 20. pro, 2004 22:40

No a co takhle capoeiru??
tohle BÚ splnuje všechny tvoje požadavky
http://mb.abada.cz
nebo
http://www.abada.cz
:twisted:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » úte 21. pro, 2004 7:49

kondiciu zvysis v barsjakom bu, pokial budes makat. Ak nechces moc kopat - odporucam box, inac muay thai, kickbox. Ale vyber si to co sa Ti najviac paci a co by si chcel sam robit. :D
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: AHOJ, ŘE©ÍM TEĎ TO SAMÉ

Příspěvekod Clodman » čtv 23. pro, 2004 7:54

SURGEON píše:Předem taky zdravím všechny!!
Jsem rád, že když jsem se rozhodl dát sem prakticky podobný dotaz, našel jsem někoho, kdo už mě předešl.
Je mi 26 a taky jsem nikdy nedělal žádný bojový sport.
Měřím 190cm a vážím 86 kg...
Asi před půl rokem jsem se z podobných důvodů jako ty začal zajímat o různé bojové sporty . Osobně mě nejvíce chytl muay thai a kick box .Důvod je i ten, že v mém městě /Přerov/ a okolí je stejně možnost trénovat myslím pouze kick box a aikido a karate. Ovšem o úrovni výuky posledních dvou nejsem moc přesvědčený. Taky zkouším trénovat některé techniky jiu-jitsu z ,,Gracieho,,instruktáží. /hlavně pro boj na zemi./
Začal jsem posilovat a budovat svalstvo. Byl jsem dost hubený. Teď jsem o 12 kg těžší... chtěl bych se dostat někam ke 100 kg.
Hodně důležitý je pro mě strečing a vůbec rozvoj pohyblivosti. Jsem ztuhlej jako nějakej důchodce :D
Taky často plavu - výborný na kondičku.
Můj dotaz je tedy následující:
Jak probíhá a jak by měla zhruba probíhat správná výuka bojového sportu resp. kick a thai boxu / myslím v gymu/ a jak se tedy dá poznat opravdová kvalita výuky?
Jaké obecné rady jsou důležité pro začátečníky s BU ?
Není příliš pozdě pouštět se ve 26 do BU ?
Jaká jsou největší rizika spojená s treninkem BU?...

No.. to jsem se rozepsal..
myslím to pro začátek stačí..
..díky za odpovědi a přeju všem hodně zdaru v BU a životě vůbec...

Kdyz ses zacatecnik, musi se ti venovat trener, o tom bez debat. nesmis pripustit to že dostaneš lapy a s nějakým podobným začátečníkem si budešzkoušet údery a kopy. trenér, nebo někdo zkušený se ti musí věnovat, ukazovat ti techniku, jak dýchat apod., rozhodně není tedy dobře když ti dají rukavice a "Běž na pytel!" Sám se to nikdy nenaučíš! Hlavně ať se nestane, že hned budeš chodit spárovat tady číhají zranění.
A co se týče rizik: Zranění: Většina lidí si myslí že kickbox(box,muaythai) je smrtelně nebezpečný sport, pravda už zde pár lidí zemřelo letbale a hokeji atd. přeci také ne? Nevim jaká rizika by si mohl mít na mysli napiš o tom více. Ale všechno není jen v tréninku, musíš získat sebevědomí, pocit odvahy. A pak se budeš cítit jako Bůh. A mimochodem starej na to nejseš ani náhodou. Znám hodně lidí co byli i o 20starší než ty a klidně u nás začínali.
Naposledy upravil Clodman dne čtv 23. pro, 2004 8:08, celkově upraveno 1
Clodman
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Clodman » čtv 23. pro, 2004 8:06

Atabaque píše:No a co takhle capoeiru??
tohle BÚ splnuje všechny tvoje požadavky
http://mb.abada.cz
nebo
http://www.abada.cz
:twisted:

No capoeira je sice pěkná na pohled, to je asi jako když já stínuju a skáču, dělám otočky a vím, že to v boji neuplatním.
Clodman
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 23. pro, 2004 8:45

A doporuci mi nekdo nejakou dobrou skolu v praze, kde by se trener venoval zacatecnikum a kde by se dalo dobre zacit? cetl jsem nekde nazor, ze pro zacatek neni uplne podstatny, s jakym bu clovek zacne, ze proste zacne cvicit a po par mesicich se rozhodne, kterymu bu by se konkretne chtel venovat - co si o tom myslite? ale hlavne - kterou skolu v PRaze byste mi doporucili? dik, t t
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » pát 24. pro, 2004 8:28

Od zari je na Vysehrade nove otevrena pobocka Tigerteamu /jiujitsu-goshindo-kali sikaram/.Zacatecniku je tam dost a maji sve hodiny 5xtydne,takze mohou systematicky cvicit od zakladu a jeste si vybrat dny.Vzdy je pritomno vice instruktoru a je mozne navstevovat nebo sledovat pokrocilejsi treninky.Vice info na www.goshindo.cz
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod dahu » ned 26. pro, 2004 19:49

4 Tomtom:

Mohu Ti dle vlastni zkusenosti vrele doporucit trenink Sanda u s´-fu Qin MingTanga (wushu centrum, Perunova 15 Praha nevim kolik, kousek od Jiriho z Podebrad). Sanda je cinska varianta fullkontaktniho zapasu, nezasvecenemu pripomina thaibox. Trenuje se od nejzakladnejsich uderu pres lokty, kolena, shozy, podmety, paky, skoky... Je to plne aplikovatelna sebeobrana, ale i vyborny kondicni trenink a ono "vybiti agrese". Nyni je to zalezitost i soutezni, ale pravidla dost osekavaji moznost pouziti rady technik (kolena, lokty, backfisty, omezeny boj v klinci), i pres to je trenujeme, nikdy nevis, kdy se muze hodit umet nekomu natahnout loktem.

Treninky probihaji kazde utery a ctvrtek vecer. Zatim trvaji jen hodinu, ale je to zatracene malo a mistr slibuje prodlouzeni na 1,5 nebo 2 hodiny po Novem roce. Neni problem prijit se jen tak podivat na trenink, nebo si po dolmuve zacvicit. Kdybys mel chut, zavolej na 777 847 933, nebo napis na janzenaty@email.cz a muzem se domluvit konkretne.

Da Hu - Honza
More chi, train harder!
dahu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod SITHLORD » pon 31. led, 2005 17:04

Tiez si myslím ze kung fu Sanda je to idealne riesenie :twisted:
More chi! Train harder!
SITHLORD
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Goshindo.cz

Příspěvekod Sinister » pon 31. led, 2005 19:15

No ja se ucim dzu dzutcu a nemuzu si vynachvalit. Takze se muzu k severinovi pripojit a doporucit Tiger team 8)
Sinister
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 01. úno, 2005 12:30

... A v cem se teda sanda lisi od "normalniho" thai boxu - a v cem od kung fu, treba hung ga? :)) Otazka od laika. :))

Ja vim, ze to rozdelovani pokulhava, ale je to spis vnitrni, nebo vnejsi BU?

Dik!
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » sob 12. úno, 2005 11:17

ja bych ti doporucil jiu-jitsi ackoli provozuji neco jineho moc se mi libi a rekl bych ze efektivita realneho pouziti je velice vysoka. Ale jestli chces chodit domu rozbitej jak pes a chvastat se modrinama. Idealni je box a jemu podobne.
A nebo aikijutsu. Videl jsem na Budoshow loni v Praze jak frajer na dva metry machnutim ruky do vzduchu slozil dva zaky. Kteri se svijeli ve smrtelne kreci na zemi. To je bomba!!!:-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 13. úno, 2005 23:08

Toman píše:ja bych ti doporucil jiu-jitsi ackoli provozuji neco jineho moc se mi libi a rekl bych ze efektivita realneho pouziti je velice vysoka. Ale jestli chces chodit domu rozbitej jak pes a chvastat se modrinama. Idealni je box a jemu podobne.
A nebo aikijutsu. Videl jsem na Budoshow loni v Praze jak frajer na dva metry machnutim ruky do vzduchu slozil dva zaky. Kteri se svijeli ve smrtelne kreci na zemi. To je bomba!!!:-)

Ja bych s tebou az tak nesouhlasil, box je perfektni sport idealni na ziskani kondicky a to ze by chodil domu rozbytej neni zadna pravda. Jako zacatecnik nebude zcela urcite hned od zacatku sparovat a jestli se to rozhodne delat jen pro tu kondicku jak pise tak dokonce nemusi sparovat nikdy (kdyz se dohodne s trenerem). Navic neni sparing jako sparing, pokud nebude chodit na zapasy a mit nejake uspechy (jak pise) tak ho tam urcite pri sparingu nebude nikdo prehnane mazat to me ver. Z vlastni zkusenosti muzu rict ze box je na kondicku perfektni zalezitost a navic si u ni clovek sformuje celou postavu protoze to je opravdu komplexni sport (drive sem hraval fotbal a hokej tak to muzu srovnat i s jinymy nekontaktnimy sporty)
Teg
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 14. úno, 2005 9:32

Z vlastní zkušenosti: Začít "kondičně" boxem-zíkáš kondičku, koordinaci a dost dobrý základ a pak si vyber cokoliv to sedí ať už MT, jiu-jitsu, sanda nebo cokoli jinýho...
8)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » pon 14. úno, 2005 9:45

teg píše:drive sem hraval fotbal a hokej tak to muzu srovnat i s jinymy nekontaktnimy sporty
Ahoj, vodkdy je hokej nekontaktní sport? :wink:
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pon 14. úno, 2005 20:34

to teg
Vzadnem pripade nepodcenuji box. Olympijsky box mam velice rad. Myslim ze ma velice dobre pouziti v praxi. Nemuzu jinak nez ti dat za pravdu. Jen bych ho zkratka nechtel trenovat to je vse. Ja osobne doporucim pouze komplexni system, kde je trenovano vsech 5 vzdalenosti ktere mohou ve skutecnosti nastat vcetne zeme. To je vsechno
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 14. úno, 2005 21:40

jox píše:
teg píše:drive sem hraval fotbal a hokej tak to muzu srovnat i s jinymy nekontaktnimy sporty
Ahoj, vodkdy je hokej nekontaktní sport? :wink:

to byl preklep sem chtel rict ze to nejsou bojove sporty :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » úte 15. úno, 2005 12:04

teg píše: to byl preklep sem chtel rict ze to nejsou bojove sporty :wink:

Nehehe, já mám na mysli tu slavnou legrační Emerickou statistiku vo přepadeních. Když došlo k fyzickýmu kontaktu a přepadenej vyhrál a dělal ňákej "sport" 8). Jakej sport byl "nejúspěšnější"? Byl to box? Karate? Taiji? Ňákej ©aolín? Thaibox? Bruce Leeho JKD? Kickbox? Scars? Krav Maga? Neeeeeeeeee jako na potvoru to byl - hokééééj :twisted:
___
Jox
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně