Karate vs Judo vs Capoiera

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Karate vs Judo vs Capoiera

Příspěvekod Anonymní » úte 21. pro, 2004 17:17

Ahoj mám na výběr z těchto bojových sportů, ale nevím který si vybrat. Kdyby bojovníci stejné úrovně těchto bojových umění bojovali proti sobě, kdo by vyhrál? Díky za vaše příspěvky.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 21. pro, 2004 17:48

Vyhrál by ten lepší...
Zajdi do obou škol a vyber si co Ti bude víc sedět.
J.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 21. pro, 2004 18:18

Anonymní píše:Vyhrál by ten lepší...
J.
Tam jsem už byl ale pořád nevím... rozhoduju se mezi Capoeirou a Karatem, protože Judo mi připadá takové neúčinné.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » úte 21. pro, 2004 19:42

Bob:a proc chces cvicit a co od toho ocekavas?
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Judo

Příspěvekod Anonymní » úte 21. pro, 2004 19:56

Bob píše:rozhoduju se mezi Capoeirou a Karatem, protože Judo mi připadá takové neúčinné.

Jigoro Kano se právě obrátil v hrobě :) Proč by judo nemělo být účinné? Pokud pomineme některé návyky probírané nedávno v jiném fóru, tak to s účinností juda není zas tak špatný. Jinak při tréninku všech zmiňovaných BU získáš slušnou fyzičku, karate je účinnější na větší vzdálenost (což samozřejmě neznamená, že na blízko vůbec nejde použít - to jen aby mě tady nějaký ortodoxní karatista hned nenapadl :P ), judo spíš na blízko a do capoeiry moc nevidím ...

Nage
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Alejandra » úte 21. pro, 2004 21:20

já bych ti doporučila karate,protože ho cvičím a myslím si,že je hodně učinné..Judo mají odolnější kimona,já ho mám taky a zatím na to sensei nepřišel.Bohužel vidím jen do karate,ale myslím,že když budeš tvrdě makat,učinná budou všechny stejně.Vyber si to ve,kterém tě zaujali techniky a způsob boje :)
Alejandra
Alejandra
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » úte 21. pro, 2004 21:27

no ono zalezi na tom jestli to kimono stoji 800 nebo 5000,ale vetsinou to takje,na druhou stranu kmona na plnokontaktn karate je pevny stejne
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » stř 22. pro, 2004 6:35

Spravna odpoved zni...fanfary....vyber se ten styl ktery te bude BAVIT!!!!!
Skvelej styl, uzasnej ucitel a janevimco jsou ti houby platny, kdyz do toho, co cvicis, nedavas srdce. V takovym pripade budes umet naveky a definitivne h.... nic.

PS1: Judo neucinny? Zrejme si nesledoval posledni deni, ale zapasnicke styly obecne se treba v plnokontaktnich arenach hodne prosazuji...

PS2: Co to je za oddil Capoeiry?
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Seraph » stř 22. pro, 2004 7:09

Bobe a co kdybys chodil do karate i do juda zároveň? Možná bys měl vyvážený poměr "údery/hody" :wink:
Od každého je dobré znát něco.

S Capoierou nevím, mám o ní velmi málo znalostí, ale z toho, co jsem viděl mi to připadá jako skvělé gymnastické tančení, nic víc; takové klasické asijské Bu mi v tom chybí - ale to je jen můj pohled, který rád změním.
Seraph
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod raduz » stř 22. pro, 2004 7:32

odporucam judo (ale to len podla seba :lol: ). Vyber si to co sa Ti paci a co by si chcel cvicit a co Ta bude najviac bavit.
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » stř 22. pro, 2004 8:03

Budeš-li to stíhat časově, dělej judo i karate, časem uvidíš, co tě více baví.
Angus
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 22. pro, 2004 15:05

[quote="..Judo mají odolnější kimona,já ho mám taky a zatím na to sensei nepřišel.[/quote]
...to sem nepochopil :)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod python » stř 22. pro, 2004 15:29

Z toho čo si uviedol, nemáš moc na výber :roll: ! Súhlasím s názorom vybrať si, čo ťa baví... Druhý aspekt výberu by mohol byť založený na tvojej fyziológii:
- ak si nižšší a zavalitejší, nie si výbušný typ, máš krátke ruky, možno nosíš okuliare - vyber si šport s kontaktom na krátku vzdialenosť (Judo),
- ak si vyšší a štíhly, šlachovitý a výbušný typ, bude ti viac vyhovovať dištančný šport (Karate, Capoiera),
- ak máš dobré predpoklady k akrobacii a koordinácii pohybov v priestore a si skôr šoumen...ber tú Capoieru.

Ale každý je jedinečný, horeuvedné typy sú extrémy a ty sa nachádzaš pravdepodobne niekde medzi nimi !

Ak sa chceš naučiť bojovať a brániť- ber kompletnejšie bojové umenia, ktoré ťa naučia bojovať v každej vzdialenosti - Jiu Jitsu, alebo priamo bojové combat, resp. sebaobranné systémy (Krav maga, Sambo, Jeet Kune Do a pod.).
Takže tak a "veľmi zhruba" !

A nikdy nezabudni - poctivo cvičiť, cvičiť, cvičiť, používať rozum a intuíciu...!

Držte rohy vzpriamené :mrgreen: !
python
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Bruce_Jirka » stř 22. pro, 2004 16:37

Jestli ti poradim tak jestli se rád pereš tak di do juda a jestli máš rád filmový triky tak di do capoeiry ale moc se s ní neubráníš a jestli chceš i něco víc jako takovej způsob života i to karate...
Bruce_Jirka
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 22. pro, 2004 18:06

python píše:Ak sa chceš naučiť bojovať a brániť- ber kompletnejšie bojové umenia, ktoré ťa naučia bojovať v každej vzdialenosti - Jiu Jitsu, alebo priamo bojové combat, resp. sebaobranné systémy (Krav maga, Sambo, Jeet Kune Do a pod.).
To bych bral ale vbec nevim co to je a kde se to cvici. :oops:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » stř 22. pro, 2004 19:52

>jestli máš rád filmový triky tak di do capoeiry

Me by zajimalo jestli se tahleta pitomost jeste nekdy ztrati, nebo tu bude uz otravovat na veky vekuv
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Bruce_Jirka » stř 22. pro, 2004 21:44

No a neni to snad pravda?Kde jinde se učí nesmyslné 360 540 apod.
Bruce_Jirka
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod DMC » čtv 23. pro, 2004 7:58

Zajimalo by me kolik treninku CAPOEIRY (ne nejakych zoufalcu co si hrajou na Jackieho Chana), na kterych se "ucilo 540" jsi fakt videl.

Trenink capoeiry je na tom hodne podobne jako trenink lecjakyho jinyho BU - rozehrati se, postoje/polohy, techniky, kombinace, techniky ve dvojici. Plus hudba a roda.

Kurnik, dyt takova capoeira ma daleko pouzitelnejsi techniky nez treba ten zasr. Shotokan! Kopy na dalku, hody na blizko atd.

To co capoeire strasne uskodilo, je prave ta povest "filmovych triku", ktera k ni tahne pubertaky nadrzeny na akrobacii, a ti zase dal cvici nejaky zmatky a delaji ty svoje stupidni cirkusovy predstaveni, a tak tu povest posiluji a rozsiruji. A kolobeh se opakuje...

Proto jsem se taky Boba ptal, co to je za oddil. Protoze mezi oddilama slusne capoeiry, ktera za neco stoji a neco se tam nauci, je jeste porad spousta sracek (tzv. ceska cRapoeira), co si na capoeiru jenom hrajou. Howgh.
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » čtv 23. pro, 2004 8:05

Hm jo, a co se zpusobu zivota tyce, tak znam jen malo BU, ktery by mely na pozadi tak vyraznej "zpusob zivota" jako ma Capoeira.

Seraph: Cos myslel tim ze ti v capoeire chybi asijske BU? Vzdyt je z Brazilie :-)
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Clodman » čtv 23. pro, 2004 8:10

Bob píše:
Anonymní píše:Vyhrál by ten lepší...
J.
Tam jsem už byl ale pořád nevím... rozhoduju se mezi Capoeirou a Karatem, protože Judo mi připadá takové neúčinné.

To ti opravdu jenom připadá, judo je účinné ale musíš ho umět:)
Clodman
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně