Ahojte všichni.
Nikdy jsem nechtěl do těchto diskuzí přispívat oficiálně. Nedávno jsem požádán přeložit a zveřejnit zprávu od člověka, kterého znám jako Tony Leung alias Leung Yan Kwai alias Leung Yan Lon alias Shi DeLon alias DeLong (dále SDL). Jelikož se mnou tento člověk dnešního dne ukončil spolupráci, cítím potřebu než půjdu spát tuto věc nějak zakončit a otevřít se zas nějakému jinému snu. Rozhodnul jsem se zveřejnit svůj názor na celý ten kolotoč kolem velkého mistra. Kvůli těm, co se jen dívají i kvůli těm, co jsou zapojeni. Třeba to všem trochu pomůže.
Jsem (bývalým) organizátorem seminářů v Brně. S SDL jsem předtím cvičil v SK. Jako někdo, kdo měl vést jeho Českou větev a byl tím pádem v užším kruhu, kdo absolvoval vždy několik seminářů v kuse, kdo SDL ubytoval, kdo slyšel i jiné názory, než veřejně prezentované, kdo asistoval (možná se i učil

) u soukromých seancí - myslím, že k tomu můžu něco dodat. Nyní už otevřeně, podle svého nejlepšího svědomí. Necítím se jako zrádce, jelikož jsem byl dnes odkopnut svým učitelem. Dokonce mi to po tom všem nebyl ani schopen říct sám. Vzkázala mi to jeho věrná slovenská organizátorka.
Všem chci říci, že SDL je skvělým bojovníkem, jakému není širokodaleko rovno. Kdo chce vidět fightera, ať se zajde podívat. Také chci říci, že ty věci ohledně "energetizování" lidí opravdu fungují. Viděl jsem je tolikrát, že nemám nejmejších pochyb. SDL si opravdu vypěstoval něčekané schopnosti. Neznám žádný relevantní čínský termín, tak to nazvu indickým "sidhy". Jsou to schopnosti, které v lidských bytostech jsou. Je to otázka zkušenosti. Kdo neviděl, neuvěří. Kdo viděl mnohokrát, nemá pochyb. Takže, kdo chce vidět slušného kouzelníka, tenhle je opravdu výborný.
Co se týká léčení chorob, to nemohu potvrdit. Všechny "velké" případy jsem viděl z dálky, se sestřihu. Pracuje s enegií člověka. Dělá lidi silnějšími. Jesli lepšími, to si netroufnu tvrdit. Viděl jsem za tu dobu několik proměn na aktivnější bytosti. Vždycky to ale trvalo déle, zhruba kolem roku. Jestli to vydrží nevím. To vše se týkalo ale spíš silných lidí, kterým jakoby dal křídla. Co se týká onemocnění, to také nevím. Viděl jsem mnoho zlepšení, ale nikdy jsem neměl pocit, že by někoho opravdu vyléčil. Pokud se někdo vyléčil, tak to bylo jeho vůlí a aktivitou. I když to začalo skrze SDL. Také musím dodat, že SDL je skvělý diagnostik, který dokázal často s přesností určit problém, tam kde medicínské i "alternativní" autority neuspěly.
Co se týká vnitřních vztahů uvnitř soukolí - to je možná nejbolestivější. SDL si hraje na ShiFu, hraje si na přirozenost, své posluchače okouzluje svou bystrou myslí a moudrými řečmi. Hraje si, jak lidi učí tao. Co vám chci ale říct - on podle toho co říká sám nežije. Tvrdí, že není Mistr, že je vždy pokorný student. Já ho nikdy neviděl se od někoho něco naučit, vždycky se stavěl do role toho, který zná pravdu a který o ní musí všechny poučit. Také třeba říká lidem, aby nebyli hloupí a vždy se ptali, než něčemu uvěří. Když se zeptáte přímou otázkou na tělo, nikdy neodpoví, jen kličkuje a mluví si o čem chce, pokud mu náhodou odpověď nezapadá do jeho hry. Uvnitř soukolí "jeho žáků" a "jeho mnichů" žádné otázky neexistují. Jsou tam prostě rozkazy, které všichni jako hodné dětičky plní, protože se bojí, že by přišli o přízeň velkého ShiFu a jeho sidhy. Když jsem položil otázku, byl jsem poslán někam.... Lidé kolem něho prostě absorbují, co jim řekne, i když by jim bylo normálně bylo jasné, že to je blbost. Za chvíli přidám nějaké tyto "nesmysly". Když jsem se ptal, bylo mi jen řečeno, že ShiFu to tak chce...... Dá vám svou drogu (která tvrdím funguje), ta je skvělá, budete ji chtít dál a pro ni ze sebe uděláte klidně i hlupáky.
Byl jsem včera v Praze na lamovi Ole Nydahlovi a 17.Karmapovi. I když to nebyl takovy mejdan a akce jako na SDL, tak mě to dost inspirovalo. Přednášeli o karmě, o příčině a následku. Rozebírali třeba lhaní, kradení a cizoložení. Mluvili o realizaci lidského života. Hezky se mi to sešlo. Znovu jsem si uvědomil, že poctivost a vnitřní čistota na té nejzákladnější úrovni je pro mě víc než být "hrdinou kosmické energie". Proto bych chtěl shrnout věci, které jsou podle mého podezřelé.
-SDL se uvádí jako "PhD research fellow", jelikož z toho, co vím, tak by měl svá studia dokončit za 3 roky, je trochu brzo si dávat titul "PhD ve výzkumu"
-pokud by se Vám někomu podařilo ověřit si, že SDL je skutečně studentem Shangdong University, pošlete mi prosím SZ s odkazem nebo to tu uveřejněte. Mě se to nepodařilo. Vyhledávání studentů na jejich stránkách nefunguje.
-mám pochybnost o termínu laymonk. Neslyšel jsem o jiném laickém žákovi Shaolinu, který by se takto označoval, i když by mu to mohlo přinést více pozornosti i peněz. Znám termíny laik nebo laický bratr (i když spíš z dějin křesťanství). Vždy to byli náboženští následovníci daného řádu, kteří žili civilní život. Nenosili např. mnišská roucha jak to dělá SDL. A taky byli NÁBO®E©TÍ. SDL se prezentuje jako vědecký materialista. Nechápu jak laický následovník budhistického kláštera prezentuje sám sebe jako nenáboženského materialistu.
-mám také jisté pochybnosti o používání SHI před jménem DE LON. Co vím, tak je používají pouze skuteční ©aolinští mniši. Nevím, jestli má SDL právo ma toto označení. On mi nikdy neodpověděl.
-co se týká laických mnichů, které SDL přivedl k tomuto statusu - nikdy mi nebyl vysvětlen celý ten proces. Každopádně je běžné označuje jako "své žáky, mnichy 32.generace". Tito lidé hlásají ty samé doktríny co SDL. Jako následovníci 32. generace jsou však především následovníci ©aolinu. Nevím jestli je poctivé, že se přestavují jako následovníci ©aolinu a přitom hlásají věci SDL. To může vytvářet v lidech dojem, že jde o tu samou věc, což podle mého mínění není pravda. A dále vím minimálně o dvou, kteří ctí jiné náboženství. Například nevím jak někdo může být zároveň materialista, budhista a ještě muslim.
-SDL má budhistické jméno (dle průkazu) DE LONG. Na veřejnosti se však prezentuje SHI DE LON. Co jsem pochytil, tak to změnil kvůli tomu, že LON je jeho rodinné jméno. I kdyby to byla pravda, nevím jestli to je akceptovatelné pro tradici a minimálně to snižuje jeho důvěryhodnost.
-SDL prezentuje své umění jako ©aolinské. Osobně si myslím, že tomu tak není a že ©aolin pouze použil jako reklamní lákadlo.
Tolik mé pochyby. Upozorňuji, že se týkají oficiální pohádky. Nemluví o skutečné síle tohoto učení. SDL je jedním z mála učitelů, kteří mají určité poznatky. Dosáhnul opravdu neskutečné osobní síly. Tím, že již nechce být mým učitelem jistě mnoho ztrácím. Jsem mu velmi vděčným za vše, co mě naučil. Hodnotím to jako velmi cenné. Neudělal bych toto prohlášení, kdyby mě nedohnal do této situace (to že jsem musel říkat něco s čím jsem nesouhlasil, abych dostal další dávku učení a energie, muset zrušit seminář, který měl být příští sobotu, a vysvětlit to lidem, zrušit soukromá sezení, ze dne na den ztratit velkou část současného života, jen pro to, že jsem se dovolil zeptat a zapochybovat, to že mi to nebyl ani schopen říct (nebo napsat) sám.
Prosím všechny rýpaly a kritiky, kteří (nejen) tímto prohlášením, dostali do rukou zbraně, aby nenapadali SDL. Nechť si uvědomí, že mu nesahají (energeticky, bojově) ani po kolena a že až podstoupí takový trénink jakým nutně musel SDL projít, tak pak mohou něco říkat. Prosím také kritiky "magie" aby si uvědomili, že SDL k tomu, aby mu jeho věci fungovaly, potřebuje koncentraci, o kterou však příjde, pokud mu to někdo zkazí. Pokud chcete vidět, běžte tam nenápadně a jen se dívejte.
Zřejmě se nevyhnu kritice. Asi zasloužené. Dodávám, že to má posloužit i těm, s nimiž se znám osobně a kteří jsou už nějakou dobu "ve hře". Aby opravdu bránili svůj osobní úsudek a nenechali se zatáhnout do hry, z níž bude obtížné odejít. Aby ze sebe nedělali zbytečně hlupáky.
Samozřejmě tím, že si volím tuto variantu místo toho, abych naříkal u dveří velkého ShiFu a prosil o odpuštění, pálím most. Riskuji vědomě to, že za chvíli příjde s argumenty, kterými ty mé totálně rozbije.
Ať jsou šťastny všechny cítící bytosti....
Nextslave