Ale jestli je nejlepší i u nás???Co takhle Ondřej Malina???Ten je prý velmi šikovný

Nejakou dobu jsem u Maliny cvicil. Na evropsky pojeti Aikida dost slusny, rekl bych, ze je urcite jeden z nejlepsich u nas, ......
Jednak obcas stereotyp to znamena zazity kdy "ma" spadnout a ocekava, ze souper vi kdy spadnout a jednak praxe - tim nechci rict, ze neumi bojovat - umi, ale neni to aikido Navic s nekterymi mezerami v technikach si neumel poradit.
Ja odesel po tom, co jsem mu trikrat po sobe pri predvadeni jedne paky zastavil pest u hlavy a vysledek byl, ze je to moje chyba protoze jesem pouzil "nestandartni" zpusob uderu ........
Dong_wu píše:Ja odesel po tom, co jsem mu trikrat po sobe pri predvadeni jedne paky zastavil pest u hlavy a vysledek byl, ze je to moje chyba protoze jesem pouzil "nestandartni" zpusob uderuAle uz je to par let a je samozrejme mozny, ze se to zmenilo.
Dong_wu píše:Jen pro uplnost bych rad doplnil, ze vpodstate jediny komu aikido opravdu fungovalo (ikdyz ho tusim demonstroval proti jen zapasnikum - nevim o jedinem jeho zdokumentovanem zapase proti mistrovi treba karate) byl Uieshiba a pravdepodobne pouze proto, ze cvicil asi 15 let v cine tai ji a dosahl v nem velice dobre urovne
okoloplesajekopeclesa píše:tak ma napada - je vobec v cz/sk nejaky clovek o ktorom viete, ze cvici a uci aikido na takej urovni, ze ma zmysel u neho cvicit ???
Dong_wu píše:4Nage:
Judisty pocitam do skupiny zapasniku a vysoky technicky stupen v kendo taky neni boj rukama tudiz bych rekl, ze plati co jsem napsal. Tj. ze ucinnost aikida byla demonstrovana na zapasnicich (zbrane nepocitam, to je jina kategorie). Pokud by jsi vedel o nejakem souboji mistra aikido s mistrem nejakeho pestniho stylu, velice by me to zajimalo.
Dik
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků