kettlebells

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod NOKT » úte 26. kvě, 2009 20:13

ghekon píše:NOKT: Klidek, marcelo s pm to prehaneji... fitko je fajn vec, kdyz jedes rozumne a nemeris si bicak po kazdem treninku :lol: Zas bych to nejak nedogmatizoval slovy "napumpovane bombule"...

BTW: Dneska fajn prihoda ve fitku, bych nikdy neveril, ze muze clovek posilovat hodinu v kuse zada, s jednoruckama, s velkou cinkou... Tak patnactileti kluci co maji cviky odkoukane od ronnieho z youtube, no ale hlavne ze meli nalozeno stejne jako mistni korby...
To pak zas dopadne slovy "Uz nesmite nikdy cvicit s vetsimi vahami..."

Tak já jsem pro fitko rozhodnutej, musím se svou postavou něco udělat :?
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » úte 26. kvě, 2009 21:14

..chlapi nikto vam nebrani cvicit vo fitku..ja som vo fitku stravil hodne casu svojho casu..nemam uz zaujem sa mu venovat nejak hlbsie :wink: ..zaujimaju ma veci ohladnom funkcneho a naturalneho treningu.. 8)
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 26. kvě, 2009 22:09

pozor, nerikal jsem ze fitko je k nicemu, naopak, taky jsem tam neco nacvicil. ale - presne jak psal marcelo, zajima me funkcni sila. stroje osobne uplne vynechavam, kdyz uz tak jednorucky a velka cinka (predevsim mrtvy tahy a drepy), ale jinak jsem fanda jinejch veci - shyby, x variant kliku, drepy na jedny noze, medicinbaly, pytle s piskem, kameny, splhani na lane etc., plus tisic a jedna posilovacka z cinskych b.u.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » úte 26. kvě, 2009 22:12

Za mne tady píše pm ... tak proč bych plýtval energií :D
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 26. kvě, 2009 22:42

:D
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » stř 27. kvě, 2009 5:28

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 17:51, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 27. kvě, 2009 7:39

v TCBU se pouzivaji 2 nastroje podobne kettlebells. "kamenne zamky" (sek sou) a "drevena ucha" (muk yi paai)

cinske zamky se nedaji moc dat do "nadhozu" (clean), takze i pressy/bent pressy nahoru jsou dnem vzhuru. ty se daji delat i s kettles (a ja je hodne delam). jinak kettles se samozrejme pouzivaji v paru, ale neni to nutnost, i se zamky se casto cvici singl. cvici se cviky podobne swingum, dopredu i do stran. casto se vyhodi, rotuji a znovu chyti,; vyhazuji se, zachyti na pest nebo podlozi prsty, vyhazuji se pres telo, za telo etc. v Cine se s nimi cvici uz jen zridka.

nemuzu najit zadne video, kdyby nekdo nasel, hodte ho sem please

druhy nastroj se jmenuje "drevene ucho", pouziva se v lama paai/Hap ga/baak hok, v zasade se s tim delaji long range techniky techto stylu, mrkni sem

http://www.youtube.com/watch?v=rUoJ9RkaQnw

v techto stylech se "ucha" jeste velmi casto pouzivaji

zamky/ucha/kettles se rozhodne lisi, osobne planuju do budoucna poridit i zamky a hlavne "ucha".

v jpn stylech se s tim take cvici, ze? muzes please popsat trenink se zamky, prip. postnout nejaka videa?

diky, uzivej
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » stř 27. kvě, 2009 7:50

V tomhle videu s nimi cvičí ale jsou to jen útržky žádný instructional. Tohle je skvěly video moje nejoblíbenější čínský.

http://www.youtube.com/watch?v=6IjmnMaCk2Y
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 27. kvě, 2009 8:12

jo, vidis, na to jsem zapomnel, mam celou 4 vcd serii, a je to libovka, ted jsem na to kouknul, v prvnim je x cviceni nejen se "zamky". s velkym "zamkem" se cvici hlavne hand to hand swing, pripadne s protocenim kolem tela, s mensima v paru ruzne udery.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » stř 27. kvě, 2009 8:13

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 17:51, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 27. kvě, 2009 8:31

ahoj Honzo,

proc se s nimi uz moc necvici? uprimne receno, nevim...

jinak diky, za video, super posilovacky, jen koukam!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod choze » stř 27. kvě, 2009 9:46

choze
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » stř 27. kvě, 2009 11:54

pucmaz píše:PM: dik. Je nejaky duvod pro to, ze uz se se zamky v Cine moc necvici?

To je jasný ne ... přechází se na skvělý stroje ...je to s nima mnohem lehčí :lol:
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 27. kvě, 2009 12:22

ha ha, jo, a na hamburgery, mliko, studenou colu a jiny vymozenosti :-) terrible
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » stř 27. kvě, 2009 13:34

mliko je vymozenst? he? :?: :lol: :lol: :lol:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 27. kvě, 2009 13:48

mliko? pro telata ok, pro lidi...
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mirsv » stř 27. kvě, 2009 14:06

pm píše:mliko? pro telata ok, pro lidi...

mohl by jsi to plz zduvodnit,klidne i nejakej odkaz.Pokud clovek netrpi nesnasenlivosti laktozy(mlecny cukr),tak myslim,ze je to v pohode,ne?slysel jsem par nazoru,jako ze mleko zahlenuje a tak,ale nikdy jsem neslysel jaka slozka konkretne,jinak sam pouzivam mleko jako pomerne bohatej zdroj bilkovin,treba nez jdu spat a nechce se mi veceret
mirsv
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod PC » stř 27. kvě, 2009 14:19

Nedavno sem cetl, ze nesnasenslivosti laktozy trpi skoro cela populace nasi planety az na nejaky africky kmen a Slovany (hehe), otazka je kdo z nas je skutecne Slovan. Jakozto snadno stravitelna nahrazka kravskeho mleka, se povazuje mleko kozi.

Myslim ale, ze Pavel mel hlavne na mysli Cinu, kde se mleko nikda nepilo a podle TCM je zdrojem mnoha potizi a mimo jine se povazuje za moznou pricinu rakoviny. Nicmene spotreba mleka v Cine vzrostla za posledni dva roky tisicinasobne. Stejne jakozto konzumace McDonalds a dalsich vymozenosti.. a o tom sla rec.

edit: chces odkazy? je takova vymozenost internetu a ty se rika google, hledej cti a promysli, nazor si pak utvoris
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » stř 27. kvě, 2009 16:51

jako jedno z mála pití sem mohl v transplantačním pokoji pít colu. cola je váborná po jídle místo aperitivu. mlíko nemusím jednou za pul roku jahodový.ale na sýry a jogurty nedám dopustit
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » stř 27. kvě, 2009 19:14

Je pravda, ze napr. kombo proteinu a mleka, zpusobuje zahleneni, nekdy je mleko spoustec ruznych alergickych reakci ve forme zazivacich potizi, muze oslabovat imunitni system atd ... atd ...

Take je treba si uvedomit, ze levne krabicove mleko, nikdy nevidelo kravu - je to smes tuku, vody, barviva a v "lepsim" pripade nejake synteticke kultury. Nicmene obtize z kravskeho mleko nemaji s nahrazkama nic spolecneho - to je zase zdroj jinych potizi. Kdyz mlecne vyrobky, tak kozi a nebo ovci :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně