kettlebells

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Re: kettlebells

Příspěvekod will » sob 25. led, 2014 21:37

No mě kliky taky nikdy nějak zvlášť nezajímaly většinou jsem cvičil různé variace benchů, ale jednou jsem je nějak začal cvičit jako alternativu místo benche už ani nevím, kdy to začalo, ale když už pak dělá člověk série po 80-100 klikách, tak je to o něčem úplně jiném, to prostě musí člověk zažít. Já osobně nic nehaním, ať si člověk cvičí s čím chce a co chce.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » sob 25. led, 2014 22:01

Opakuji - "proč" (100)?
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » sob 25. led, 2014 23:28

Protože mi jich 100 stačí, když je cvičím, tak moje hranice je kolem 120, kdybych ji chtěl udržovat a zlepšovat se musel bych cvičit, moje výkonost se ustálila na 100, kterou udělám, prakticky kdykoliv a nemusím jít na krev mám tam ještě rezervu. S tím jak stárnu, tak to pouze udržuju mám to takhle asi 15 let :D . Samozřejmě netvrdím, že to musí být zrovna 100, když se někdo vypracuje může je dělat třeba po 150 jak komu co vyhovuje :D . Ty voe teď mi to došlo nepíšeš tam kuva v tom článku o mě 8) :lol: , ale já ty kliky dělám fakt poctivě :D jeden by mi nestačil, no možná zauvažuju nad těma na jedné ruce, když to tak chválíte.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 26. led, 2014 7:43

Proč dělat více, když je možno dělat méně? Zůstanu-li u "horizontálních tlaků", dělá někdo 100x bench press?

Stále si neodpověděl na to "proč", ale po třetí se už ptát nebudu, protože zjevně nevíš (třeba o přenosu absolutní síly do vytrvalostní a výbušné, a "nepřenosu" vytrvalostní do absolutní a výbušné).

Posilování s vlastní vahou učím dnes už mezinárodně, pod záštitou StrongFirst (v ČR vbřeznu povedu kurz StrongFirst Bodyweight), "trošku" o tom vím. Na pctivých 100 kliků bych se dostal během pár týdnů, ale vím že nemám důvod "proč".

http://www.kb5.cz/2013/04/tajemstvi-pos ... pest-2013/

http://www.kb5.cz/2013/06/svedsko-cerve ... ight-blog/
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod frajerKokoMihule » ned 26. led, 2014 7:54

will píše:No já si myslím, že rozumím moc dobře, a že jsem se vyjádřil zcela výstižně, ale chápu, že ne každý tomu může rozumět a pak je tu pole neorané pro různé supr nejlepší systémy na světě a ty ostatní jsou na hovno :D

Ok, myslim, ze tim se to vysvětluje :wink:

Jinak ja zase kazdej den žongluju s peti lahvema, a vis proc to delam?

Protože se trema je to na me moc jednoduchy....

Salve! :wink:
frajerKokoMihule
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » ned 26. led, 2014 9:20

pm píše:Proč dělat více, když je možno dělat méně? Zůstanu-li u "horizontálních tlaků", dělá někdo 100x bench press?

Stále si neodpověděl na to "proč", ale po třetí se už ptát nebudu, protože zjevně nevíš (třeba o přenosu absolutní síly do vytrvalostní a výbušné, a "nepřenosu" vytrvalostní do absolutní a výbušné).

Posilování s vlastní vahou učím dnes už mezinárodně, pod záštitou StrongFirst (v ČR vbřeznu povedu kurz StrongFirst Bodyweight), "trošku" o tom vím. Na pctivých 100 kliků bych se dostal během pár týdnů, ale vím že nemám důvod "proč".

http://www.kb5.cz/2013/04/tajemstvi-pos ... pest-2013/

http://www.kb5.cz/2013/06/svedsko-cerve ... ight-blog/

No ty to pochopit nemůžeš a to z jednoho prostého důvodu nemáš zkušenosti, co ty teď objevuješ já jsem řešil před 20 lety, takže to fakt nemůžeš pochopit, co s čím má souvislost. Jinak neoháněj se tím, že něco učíš, takových co učí znám spoustu a v reálu jsou nepoužitelný, jak se říká šedivá teorie a věčně zelený strom života, praxe je praxe chlapče :wink: . Radši přestaň strašit, lidi z kliků žádné poškození zdraví nehrozí.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod danke » ned 26. led, 2014 14:27

Wille no to je odpověď jak vystřižená :lol:
Na jednoduchou přímou otázku nakonec odpovíš po dlouhé řadě odpovědí,které byly úplně mimo napadnutím, že nemá zkušenosti a nemůže teda tvé odpovědi pochopit. Rozumím tomu dobře?
A opravdu si chceš otírat hubu o takovou organizaci jako je Strong First a domníváš se , že si za instruktory zvolí nějaké nezkušené niemandy?
Jaké jsou tvoje cvičební a trenérské zkušenosti a vzdělání prosím,když si tu hraješ na takového erudovaného hodnotitele?
danke
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod levakbob » ned 26. led, 2014 15:29

will to nepotřebuje, on už dělá kliky 20 let a je teda expert
levakbob
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod will » ned 26. led, 2014 16:53

danke píše:Wille no to je odpověď jak vystřižená :lol:
Na jednoduchou přímou otázku nakonec odpovíš po dlouhé řadě odpovědí,které byly úplně mimo napadnutím, že nemá zkušenosti a nemůže teda tvé odpovědi pochopit. Rozumím tomu dobře?
A opravdu si chceš otírat hubu o takovou organizaci jako je Strong First a domníváš se , že si za instruktory zvolí nějaké nezkušené niemandy?
Jaké jsou tvoje cvičební a trenérské zkušenosti a vzdělání prosím,když si tu hraješ na takového erudovaného hodnotitele?

Ale, on tvrdí, že jsem neodpověděl, přečti si to pořádně :D. No a s těmi zkušenostmi je to pravda, bohužel :D , není to dlouho, pár let, kdo chce by to i možná našel, tak tady obhajoval jak je bench, atd., na hovno, a dneska o něm píše články a chodí do kurzu, bohužel, to je fakt. Tohle fórum nějakou dobu běží takže se už jaksi trochu "známe" :) . Hele jestli si myslíš, že člověk, který určitou činnost nikdy pořádně nedělal si udělá kurz a hned je z něho expert, tak si to mysli, ale já jsem jiného názoru. Co se týče mého vzdělání, nezlob se, na to, abych zjistil jak vypadá klik mi stačí průměrné vzdělání nepotřebuju k někomu chodit, aby mě to učil nebo mít na to certifikát. Je to prach obyčejná masírka jak oblbnout lidi. Cvičím se železem rekreačně přes 20 let a neznám ze svého okolí člověka, se kterým jsem cvičil, že by měl někdo zranění přímo ze cvičení. Když bylo nějaké zranění, tak to bylo protože zároveň dělal jiný sport a měl to z toho. Uvědom si, produkt je třeba prodat, takže zákonitě všechno ostatní je špatně a zmrzačíte se při tom :D 8) .
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 26. led, 2014 17:06

wille, promiň, ale pokračovat s tebou dále v "diskusi" by bylo už opravdu hodně hluboko pod mojí úroveň, protože ty jsi samozřejmě jiný level.

Ostatní zdravím ze Švédska z úspěšně absolvovaného mezinárodního instruktorského kurzu StrongFirst Lifter (velká činka). Splnili 4 ze 13. Happy.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » ned 26. led, 2014 18:15

wille v dobe kdy jste se tu hadali o benchi tak jsem Pavla neznal a proto jsem nemel duvod mu nejak nadrzovat...ale i ja jsem pochopil (jestli ty ne tak jsi fakt blbej jak motyka anebo zamerne demagocickej - to spis) ze Pavel neodsuzuje bench jako cvik ale pristup lidi v beznych posilovnach, kdy je to vsechno vo benci, bicacich atd...coz mi opet potvrzuje diskuse nynejsi, kdy se te pta, proc potrebujes zvladnout 100 kliku a ty nemas odpoved (paralela s vytlacim na benchi 120kg 15x !....proc?) tj kdybys odpovedel napr.: potrebuju udelat 100 kliku bo to po me chtej v praci (treba pcr nebo co ja vim) byl by to daleko legitimnejsi a rozumnejsi duvod nez co uvadis...a zcela slunickovsky: no offence :D
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » ned 26. led, 2014 19:05

pm píše:wille, promiň, ale pokračovat s tebou dále v "diskusi" by bylo už opravdu hodně hluboko pod mojí úroveň, protože ty jsi samozřejmě jiný level.

Ostatní zdravím ze Švédska z úspěšně absolvovaného mezinárodního instruktorského kurzu StrongFirst Lifter (velká činka). Splnili 4 ze 13. Happy.

No jenom ještě k tomu benchi není pravda, že ho nikdo nedělá třeba 100x, Arnold cvičil běžně z lifterama a dělal na bench taky vysoký počet opakování, dále je o něm známo, že ještě v Rakousku chodil s kamarády do lesa a dělali tisíce dřepů. Ono to chce mít trochu přehled :wink: , jinak gratuluji ke kurzu.
Naposledy upravil will dne ned 26. led, 2014 20:00, celkově upraveno 1
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » ned 26. led, 2014 19:50

Dalt píše:wille v dobe kdy jste se tu hadali o benchi tak jsem Pavla neznal a proto jsem nemel duvod mu nejak nadrzovat...ale i ja jsem pochopil (jestli ty ne tak jsi fakt blbej jak motyka anebo zamerne demagocickej - to spis) ze Pavel neodsuzuje bench jako cvik ale pristup lidi v beznych posilovnach, kdy je to vsechno vo benci, bicacich atd...coz mi opet potvrzuje diskuse nynejsi, kdy se te pta, proc potrebujes zvladnout 100 kliku a ty nemas odpoved (paralela s vytlacim na benchi 120kg 15x !....proc?) tj kdybys odpovedel napr.: potrebuju udelat 100 kliku bo to po me chtej v praci (treba pcr nebo co ja vim) byl by to daleko legitimnejsi a rozumnejsi duvod nez co uvadis...a zcela slunickovsky: no offence :D

Hláška tzv. honění bicáků, je klišé a nesmysl, který rozšiřují hlavně propagátoři tzv. funkčního tréninku. Já říkám a proč nemít pěknou ruku, čemu to jako vadí, ve skutečnosti je to, tak že si vlastně vypracuješ pouze pěknou postavu a posílíš tělo, žádný velký extra monstrózní bicepsy, protože na to by si musel sypat nebo mít extra dobré genetické předpoklady. Tohle jé fórum o bojových uměních, podívej se někdy na fotky dávných karateků, podívej se jaký mají někteří bicáky a svaly celkově, který jsou údajně na hovno, kdejaký dnešní amatérský kulturista by záviděl. Jedná se zase o pěknou kravinu většinou k tomu nabalují ještě strašení steroidy, atd. Jinak co se týče těch kliků, tak ne, nikdo je po mě nechce, tohle vyplynulo právě z těch honění bicáků a benchů. Je to jednoduchý, když máš vybudovanou dobrou maximální sílu díky právě tomu benchi,atd., tak si můžeš dovolit dělat 100 klidně i 3x100 a více kliků, protože vytrvalostní síla vychází ze síly maximální stejně jako výbušná. Je to jednoduchý, jedná se pouze o stupňování kondice, někomu stačí s přehledem série 3x50 a někomu 3x100, atd. Tady je, zděšení z údajného extrému 100 kliků, podle mě to žádný extrém není, když je nebudu půlroku dělat vzbudíš mě o půlnoci, tak je udělám, protože jsem to namakal benchem a vytrvalost k tomu klikama vypiloval. Extrém to bude pro úředníka, který nic necvičí, protože na tyhle lidi je produkt zaměřen (jejich podstatně víc než třeba cvičenců BU), takže ho pěkně vystrašíme 100 klikama a pak ho uklidníme, že ne my jsme ti hodní my na to jdeme úplně jinak, my máme ten nejlepší systém na světě ostatní jsou na hov... Pro adepta bojových umění by to, ale podle mě žádný extrém být neměl, co je na tom špatně na sobě makat, někdo běhá maratony a někdo dělá zase kliky. jinak ano pcr, armáda,hasiči, při výběrku budeš mít se 100 navrch.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » ned 26. led, 2014 20:13

asi takhle - pro me jako boxera jsou samozrejme kliky, lehy sedy, anglicaky a behani dlouhych trati a takovyhle dalsi cyklicky cviceni dost zakladem (je pravda ze svalova vytrvalost je pro ringovy sporty potrebna) - na druhou stranu si nedelam iluze o zdravotni nezavadnosti (sedy lehy - bolej zada atp..) a nedelam si patent na rozum (tzn to ze se to takhle cvici v cr 50 let neznamena ze to nejde lepe - v cemz dost verim treba prave Pavlovi btw). A kdyz se budeme konkretne bavit o tunach kliku (treba 300 za trenink) tak musim priznat, ze mi smysl tohohle cviceni unika (je fakt ze jsem to potkal pouze v jednom klubu + vim ze tohle prave provozujou hodne karatisti) - vim ze se muj fighting skill (tj sila, vytrvalost, umeni) timhle (stovkama kliku) nijak zasadne nezlepsuje (muzu porovnavat - cvicil jsem extrem - tzn spousty kliku a i druhej pol-trenaly temer bez tohohle cviku). V cem se treba (viz minule diskuse) neshodnu s Pavlem jsou kuprikladu behy na dlouhy trate, kdy SUBJEKTIVNE!! citim v fightingu diky tomu progres...
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » ned 26. led, 2014 21:19

Boxeři klikují víc, protože je to plnej kontakt na tréninku se dělá běžně cca 200 kliků. Mám známého trenéra boxu 2 roky jsem k němu chodil na fýzu a spárovat, ten hned poznal, že mám dobrý fyzický fond. Karatisti taky klikují, ale ne v takovém objemu, spíše různé druhy kliků, na prstech, atd., ale může to být individuální podle oddílů, na tréninku ti nikdo fýzu nenamaká, na ní musíš makat doma. Lehy sedy taky nedělám. Jinak já ty kliky neřeším jednou jsem je namakal a už to mám na furt :) , s tím během je to pravda, když nemá člověk naběháno je to na tom boxu utrpení, ale potřebuješ ho i v karate, když pak jedeš víc zápasů,tak je to něco podobného.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » ned 26. led, 2014 21:22

Inac vsetci tu zabudame na jednu malu, ale pritom velmi zasadnu vec - Will je len anonym, ktoreho vyroky si nikto nevie overit. PM je clovek, ktory je s kozou na trhu a vacsina z nas ho pozna osobne. Cize moze Will rozpravat co chce, ale vypovedna hodnota jeho vypisovania oproti prispevkom PM je pre mna neporovnatelna. Asi tak, ako keby nepisal vobec nic.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 26. led, 2014 22:36

Pravidelně aktualizujeme galerii z kurzu StrongFirst Lifter, mrkněte hoši

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 9ef0945301

Všechny drily s velkou činkou jsme se mj. učili na základě cviků s kettlebell. Jak říká Pavel "one mind, any weapon". Musím říct, že jsem impressed, byl to fakt bomba. Report již brzy.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » čtv 06. úno, 2014 9:18

hellas píše:My máme v gymu RKC, Reebok :D, "no name" a KB5. Nélip se mě jednoznačně cvičí s KB5,pak RKC, "no name" a s barevnéma necvičím ;)

Hale ty rasisto, že ty sa po nocách córáš po Bratislavskej :lol: :lol: :wink: .
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 06. úno, 2014 11:05

:-D
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 05. bře, 2014 11:00

Kettlebell Swing: Program ke stažení (v .pdf)

Obrázek

http://www.kb5.cz/2014/03/kettlebell-sw ... eni-v-pdf/

Enjoy!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně