Střelba....

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod fakt » stř 07. čer, 2006 9:21

Někde psali, že všichni chlapi je mají +- 20 cm stejně dlouhý.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » stř 07. čer, 2006 9:28

:) :) :wink:
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod S474N » stř 07. čer, 2006 9:39

Hyperboreus: jenze ty svuj nazor na me prezentujes jako hotovou vec, ktera je navic lziva a proto me urazi. Ja o tobe pouze spekuloval a to je sakra rozdil.

PS. kolik ti vubec je?
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."
S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » stř 07. čer, 2006 9:41

S474N píše:...c) nosit nejvýše 2 zbraně, které nesmí nosit viditelně. [/i]

Aha, tak to ten odstrašující efekt nějak zaniká. Předpokládám, že jiné legislativní prvky zase definují pojem "použití zbraně". Nošení není použití, takže když dám nějak okatě najevo, že mám zbraň (odhrnu si bundu apod.), ale zbraň nevytáhnu/nevez,u do ruky, tak ji vlastně nosím viditelně a tím porušuji zákon. Tak mi z toho vychází, že nosit zbraň má cenu jen tehdy, když ji opravdu chci a umím použít - pouhá výstražná demonstrace je nezákonná. A pokud jde o použití, tak střelnou zbraň určitě použiju pouze v mnohem vážnějších situacích, než cokoliv jiného - na blba v hospodě vytáhnu teleskop, ale pistolku asi ne...
Jinak díky za poučení o správné terminologii - my pacifisti tomu holt nehovíme :wink: . Pouze si dovolím opravit všeobecně oblíbený omyl, že pojem "pas" je rezervován pouze pro cestovní doklad :D
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 07. čer, 2006 9:55

graver: pochopitelne, vytahovat nebo ukazovat zbran drive, nez ji chces opravdu pouzit, je naprosto kontraproduktivni i pro tebe. Palba zbran je posledni vec, ktera se vytahuje a to pouze tehdy, kdyz uz ses opravdu rozhodnut strilet (nemusi to nutne strelbou skoncit, ale rozhodnut byt musis a situace tomu musi i odpovidat).

Add ZP: ZP byl, je a bude vyhradne Zbrojni prukaz a nikdy ne pas.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » stř 07. čer, 2006 10:07

S474N píše:Add ZP: ZP byl, je a bude vyhradne Zbrojni prukaz a nikdy ne pas.

O tom se nepřu, jen tvrdím, že pas neznamená vždy jen cestovní :D
Ale zpět k tématu - je to tedy opravdu tak, že demonstrace střelné zbraně je vysloveně nezákonná? Nepřu se o tom, jestli je vhodná/kontraproduktivní apod. - v tom s tebou souhlasím. Jde mi prostě o to, že když po mně půjdou 3 chlapi a já jim zbraň ukážu (třeba jen v pouzdře, neuchopím ji), tak je to rigorózně vzato už porušení zákona?
A taky asi existují nějaké výjimky - spousta lidí nosí zbraň viditelně a nejsou to jen ozbrojené složky, ale různé ochranky apod., které imho nemají jiná práva, než ostatní.
Naposledy upravil graver dne stř 07. čer, 2006 10:12, celkově upraveno 1
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » stř 07. čer, 2006 10:08

Jestli tě to,co jsem napsal,uráží,tvoje věc.Urazit jsem tě nechtěl,pokud se však tak budeš cítit,nic s tím neudělám.Myslím,že zatím sis nezískal mou důvěru natolik,abych ti sděloval víc,než uznám za vhodné.Tečka
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod S474N » stř 07. čer, 2006 10:29

graver: chyba lavky, zbran se nosi vzdycky skryte a plati to i pro vsechny bezpecnostni agentury a ochranky. Mas snad jinou osobni zkusenost? Nebo z jakych pramenu cerpas?

Jak mam rozumet tomu "když po mně půjdou 3 chlapi" - jako ze ti budou chtit dat pres drzku? Rozepis se vice.

Hyperboreus: pokud to neberes jako urazku, jsi stejny, jako ti "obcane" se kterymi zijes. PS. o tvou duveru mam asi takovy zajem, jako o damske tampony OB.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod stengan » stř 07. čer, 2006 10:40

Pokud narážíš na ochranky tak je spousta pitomců co to samozdřejmě nosí viditelně a úmyslně porušují zákon o skrytém nošení,ale pozor je rozdíl když potkáš přepravu cennin která má povoleno na nezbytnou dobu mít zbran v maximální pohodovosti pro okamžitý použití,ale jen pro převoz nebo doprovod cennin.
Jínak je zákonem povolena pro odvrácení konfliktu-hrozba střelnou zbraní a pokud konflikt odvrátíš tak přece po měm nebudeš již střílet,ale je to poslední možnost před samotnou střelbou.

P.S blbce najdeš všude tak se stím musí počítat.stengan
Kdo jinému jánu kopá příjde si na docela slušný peníze.
stengan
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Hyperboreus » stř 07. čer, 2006 10:46

Hyperboreus: pokud to neberes jako urazku, jsi stejny, jako ti "obcane" se kterymi zijes. PS. o tvou duveru mam asi takovy zajem, jako o damske tampony OB.

OK.Zkusím věřit tomu,že když ti přeběhne pes přes cestu,nebo se tě jen někdo na něco zeptá,a ty nebudeš v náladě,že ho hned neodstřelíš.S tou důvěrou to beru,ukázal ses jako velký borec a frajer.Pokud není po tvém,"střílíš".Kup si ještě jednu bouchačku,pistolníku.Mír s tebou
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod S474N » stř 07. čer, 2006 10:56

Hyperboreus: neboj, ja si vystacim tak, jak jsem. Ohledne duvery - jak se do lesa vola, tak se z neho ozyva.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » stř 07. čer, 2006 11:01

S474N:
"zbran se nosi vzdycky skryte a plati to i pro vsechny bezpecnostni agentury a ochranky. Mas snad jinou osobni zkusenost?"
Ano, mám.
"Jak mam rozumet tomu "když po mně půjdou 3 chlapi" - jako ze ti budou chtit dat pres drzku?"
Prostě když budu mít pocit, že mi hrozí vážné a neodvratitelné nebezpečí. De iure bych asi měl rozlišit, jestli mě 3 chlapi chtějí zabít (mají taky zbraně, ...) nebo jestli mi "jen" chtějí rozbít hubu, event. mírumilovně sebrat peněženku. I v tomto případě bych chtěl mít právo jim zbraní pohrozit - proto se ptám, do jaké míry je to legální

stengan:
"je spousta pitomců co to samozdřejmě nosí viditelně a úmyslně porušují zákon o skrytém nošení"
To jsem se snažil naznačit
"potkáš přepravu cennin která má povoleno"
To je asi ta výjimka, o které jsem psal
"je zákonem povolena pro odvrácení konfliktu-hrozba střelnou zbraní"
Na to se tu celou dobu ptám - jestli můžu legálně někomu tu zbraň ukázat, abych odvrátil konflikt (třeba i z hlediska zákona banální). Pokud ho odvrátím, střílet samozřejmě už nebudu.
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 07. čer, 2006 11:29

graver: a jake zkusenosti mas? Muzes se prosim podelit?

K 3 chlapum - ono je to prave dulezite upresnit, o jakou situaci se jedna. Obecne plati, pokud se citis ohrozen na zivote, zdravi ci majetku, je legalni zbran pro vystrahu pouzit. Idealni je samozrejme dotycne zadrzet do prijezdu hlidky PCR.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

S474N

Příspěvekod Hyperboreus » stř 07. čer, 2006 11:33

Nechci se s tebou hádat a mluvit o ničem.Na tebe se však hodí"za pravdu/ale jen tu svou/se každý bije"a "potrefená husa se nejvíc ozývá".Už ti dám pokoj,utahals mne,končím.
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod graver » stř 07. čer, 2006 11:49

S474N:
"a jake zkusenosti mas? Muzes se prosim podelit?"
Podívej se, lidi, kteří mají zbrojní průkaz, se dopouští přestupků proti příslušné legislativě stejně, jako např. lidi, kteří mají řidičský průkaz. Z mé zkušenosti ostraha, pan podnikatel, jdoucí ze střelnice s krochnou úmyslně velmi dobře viditelnou... Co chceš slyšet - datum, místo, jména...?
Pochopil bych, že hájíš lidi, se kterými tě něco spojuje, ale když budu tvrdit, že jsem něco viděl a nebudu schopen/ochoten to dokázat, tak to neznamená, že jsem to neviděl - jen že mi to někdo nemusí uvěřit, což je mi v tomto případě jedno.

"K 3 chlapum - ono je to prave dulezite upresnit, o jakou situaci se jedna. Obecne plati, pokud se citis ohrozen na zivote, zdravi ci majetku, je legalni zbran pro vystrahu pouzit. Idealni je samozrejme dotycne zadrzet do prijezdu hlidky PCR."
Pochop, že já nechci zbraň použít ani nikoho zadržet. Jen ji chci ukázat pro výstrahu, přesně řečeno ukázat, že ji mám, třeba na ni ani nesáhnout - a ptám se, jestli tohle je legální.
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: S474N

Příspěvekod S474N » stř 07. čer, 2006 11:58

Hyperboreus píše:Nechci se s tebou hádat a mluvit o ničem.Na tebe se však hodí"za pravdu/ale jen tu svou/se každý bije"a "potrefená husa se nejvíc ozývá".Už ti dám pokoj,utahals mne,končím.

Nemusis se hadat, staci diskutovat, ale diskutovat na urovni. Nic vic nezadam. Ptal jsem se te a tys nereagoval a akorat si tu zacal blbnout, tak si zalistuj v historii a napis odpoved na vysvetleni tebou podanych pojmu. Dekuji.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 07. čer, 2006 12:02

graver píše:S474N: "a jake zkusenosti mas? Muzes se prosim podelit?"
Podívej se, lidi, kteří mají zbrojní průkaz, se dopouští přestupků proti příslušné legislativě stejně, jako např. lidi, kteří mají řidičský průkaz. Z mé zkušenosti ostraha, pan podnikatel, jdoucí ze střelnice s krochnou úmyslně velmi dobře viditelnou... Co chceš slyšet - datum, místo, jména...?

Aha, takze budes stejny jako on? A neni lepsi zvednout telefon a ohlasit to na PCR? Neni to zadne bonzactvi, spise selekce idiotu se zbranema - pokud mam zbran, tak se podle toho musim chovat.

graver píše:Pochopil bych, že hájíš lidi, se kterými tě něco spojuje, ale když budu tvrdit, že jsem něco viděl a nebudu schopen/ochoten to dokázat, tak to neznamená, že jsem to neviděl - jen že mi to někdo nemusí uvěřit, což je mi v tomto případě jedno.

Ale ja ti verim, vim jak to chodi - osobne jsem uz nescetnekrat upozornoval na tisnove lince na ruzne "experty" s bouchackou viditelne na takticke veste a vzdy bylo zakonu vyhoveno. Takze se znova tazi, je takovy problem vzit mobil a zdarma vytocit 158/112 ?

graver píše:Pochop, že já nechci zbraň použít ani nikoho zadržet. Jen ji chci ukázat pro výstrahu, přesně řečeno ukázat, že ji mám, třeba na ni ani nesáhnout - a ptám se, jestli tohle je legální.

Tak to nechapu, jak ukazat? Jako ze proste jdes po ulici a proti tobe 3 lidi a ty jim jen tak ukazes zbran? To je naprosty nesmysl a navic me unika i duvod toho, proc bys to delal.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » stř 07. čer, 2006 12:26

graver píše:S474N:
"a jake zkusenosti mas? Muzes se prosim podelit?"
Pochopil bych, že hájíš lidi, se kterými tě něco spojuje, ale když budu tvrdit, že jsem něco viděl a nebudu schopen/ochoten to dokázat, tak to neznamená, že jsem to neviděl - jen že mi to někdo nemusí uvěřit, což je mi v tomto případě jedno.

"K 3 chlapum - ono je to prave dulezite upresnit, o jakou situaci se jedna. Obecne plati, pokud se citis ohrozen na zivote, zdravi ci majetku, je legalni zbran pro vystrahu pouzit. Idealni je samozrejme dotycne zadrzet do prijezdu hlidky PCR."
Pochop, že já nechci zbraň použít ani nikoho zadržet. Jen ji chci ukázat pro výstrahu, přesně řečeno ukázat, že ji mám, třeba na ni ani nesáhnout - a ptám se, jestli tohle je legální.

Vím, že si tu otázku směřoval na S474N, ale dovolím si drze vstoupit :oops: , pokud se potkáš s debilem, který viditelně ukazuje zbraň zřejmě na popud svého ega, tak bohužel takových lidí je víc, odpověď je podle mě v přísnění zákona-tvrdší postihy pro držitele zbrojního průkazu za porušení povinností, které jsou zákonem uloženy. Celkově bych podmínky pro získání zbrojního průkazu znáročnil.
K 3 chlapum - je problém, že každý se cítíme být ohrožen v naprosto odlišných situacích, někdo se cítí být ohrožen na životě už při dvou fackách a jiný až tehdy, když na něho vytáhneš nůž. Je to tak, že se na tvou otázku nedá pořádně odpovědět, např. vím o případu, kdy byl chlap, který postřelil muže, který mu předtím nasázel pár facek a chtěl pokračovat, zproštěn obvinění, protože se znaleckým posudkem prokázalo, že se opravdu cítil v ohrožení svého života, protože byl jako dítě šikanovaný. Pochybuju, že by ti někdo mohl dát jinou odpověď, než jednat v souladu se zákonem a svojí morální odpovědností. Ukázat, že si ozbrojený střelnou zbraní aby si zabránil ohrožení svého či jiného života a zdraví nebo majetku, jistě proč ne, z mého pohledu by si jednal v souladu, jiná otázka je jestli by se to neobrátilo následně proti tobě.
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » stř 07. čer, 2006 12:28

S474N:
Chlape, snaž se trochu najít s ostatními společnou řeč :D :D

1. Proč jsem je nepráskl: pouze před několika desítkami minut jsem se tu ptal, jestli je zákonné nosit zbraň viditelně. Z toho snad pochopíš, že jsem až doposud nevěděl, že se to nesmí. Pokud bych měl pocit, že je něco blbě, asi bych volal - míru nebezpečí se špatným parkováním nechci srovnávat. Takže až teď uvidím v supermarketu debila s krochnou a v rádobyuniformě, zavolám.
2. Ježíšikriste, čéče, slituj se. Ne když proti mně jdou 3 lidi a baví se o počasí, ale když se ti 3 třeba navrhnou výměnu mé peněženky za volný odchod nebo prostě budu mít z nějakého jiného důvodu pocit ohrožení (který jistě nebudu mít jen proto, že okolo mě na ulici chodí lidi - tak paranoidní zase nejsem). Takže když se budu oprávněně cítit ohrožen, můžu dát najevo, že jsem ozbrojen, aniž bych porušil zákon?
"Pánové, opravdu se omlouvám, ale peněženku vám nedám a když si ji budete chtít vzít násilím, střelím vás do nohy" - takhle by to šlo?
Ty chápeš, na co se ptám, jen si děláš prdel, žejo? :D :cry:
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » stř 07. čer, 2006 12:48

S474N:Nemusis se hadat, staci diskutovat, ale diskutovat na urovni. Nic vic nezadam. Ptal jsem se te a tys nereagoval a akorat si tu zacal blbnout, tak si zalistuj v historii a napis odpoved na vysvetleni tebou podanych pojmu. Dekuji.

JAK DISKUTUJÍ MALEKYTH A S474N

Pěkná kravina!!! Měl by ses jít léčit. Když si člověk myslí, že je bůh a jeho aura moci ho ochrání od všeho zlého je něco špatně!!psal Malekyth

Hyperboreus: s tebou chlapce nema cenu diskutovat,

Pokud sam nemas pud sebezachovy, tak bys mel kontaktovat nejakeho psychologa, protoze ver, to neni normalni - i zvirata jej maji psal S474N

S474N:pokud toto nazýváš konstruktivní diskuzí,tak já tedy ne.Tady je vidět,že pokud má někdo jiný názor než ty,je zralý na psychologa.A rovnou na začátku jsi mne pasoval na toho,s kým nemá cenu diskutovat,tak proč chceš odpovědi na nějaké otázky??

ty v podstatě ani nevíš,co jsi před chvílí psal-to už za tu návštěvu lékaře stojí,ne??
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně