migli píše:Jinak - jeste jsem neslysel o vete "bryle nutne" v ZP, to patri leda tak do ridicaku
pm píše:zraneni zpusobena nozem (predem varuju, neni to hezky pohled)
http://www.dlsports.com/knife_dangers.html
Vrozkrokkop píše:Opravdu sugestivní obrázky, musím říct.
Nechtěl bych - udělá tohle člověku někdo, kdo to s nožem neumi, nebo už musí vědět jak říznout (začínat špičkou a jít "dovnitř"....) ?
Vrozkrokkop píše:To Luen:
Tak tohle přesně jsem teď slyšel na tréninku.
Takže - buď žít jako paranoik, nebo se s tím smířit, beze zbraně, na někoho kdo aspoň trochu tuší s nožem opravdu bez šance.
Vrozkrokkop píše:Však kdo chce taky skončit jako hromada naporcovanýho masa.
Nůž s sebou nenosím, nemám kde, když už mám zbraň, je to něco na způsob meče, a to jen když jdu -zase na jiný- trénink.
A to má taky dost stinný stránky, třeba tuhle jsem měl plné ruce železa a začal mě otravovat nějakej ožrala.
Kdyby byl agresivní tak co? Urazit hlavu tim co držim v ruce přeci nemůžu a když to položím, tak riskuju, že si to vezme![]()
Ale když se vrátim k noži - naučit se ohánět... mě přišlo, že skoro stačí mít dost rozhýbané zápěstí a ponětí, jak "na to"
RUNAR píše:V mečích se nevyznám vůbec, upozorňuju předem.
Ale v mým oblíbeným filmu od Takeshihi Kitana-Zatoichi je scéna kdy borec sundá soupeře mečem kterej nevyndá s pouzdra, takže ho nezabije a jen ho zmlátí tím mečem v pouzdře.Nevím jestli je to použitelný i doopravdy, třeba ne a meč by se mohl zlámat, nevím.Rád si počtu co o tom ví znalci meče.
Kdyby to bylo možný, což nevím, tak by se adepti iaido atd. mohli bránit na ulici napadení bez toho aby někoho rozbili na kousky katanou.
luen píše:RUNAR píše:V mečích se nevyznám vůbec, upozorňuju předem.
Ale v mým oblíbeným filmu od Takeshihi Kitana-Zatoichi je scéna kdy borec sundá soupeře mečem kterej nevyndá s pouzdra, takže ho nezabije a jen ho zmlátí tím mečem v pouzdře.Nevím jestli je to použitelný i doopravdy, třeba ne a meč by se mohl zlámat, nevím.Rád si počtu co o tom ví znalci meče.
Kdyby to bylo možný, což nevím, tak by se adepti iaido atd. mohli bránit na ulici napadení bez toho aby někoho rozbili na kousky katanou.
Tak to aby sis nechal udelat specialne okovanou pochvu a mechanismus, ktery drzi mec v pochve, musi byt tedy take prvotridni ... Kvalitni mec neni snadne zlomit, ale nosit ho u sebe na sebeobranu asi znamena byt castym pacientem Bohnickeho ustavu. Nicmene kdo ma chladne zbrane v lasce a jeste lepe v ruce, tak nevaha a poridi si nuz na obranu
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků