Beh ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod cohen » úte 18. zář, 2012 7:24

pekne! :) kolko si na to trenoval?
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » úte 18. zář, 2012 8:03

cohen píše:pekne! :) kolko si na to trenoval?

Děkuju. Trénoval jsem cca od června, ale běhám už poměrně dlouho, ale nic velkýho. Myslím, že výsledný čas by se dal ještě stlačit, ale to bychom si s kamarády nesměli dát předvečerní předstartovní briefing v hospodě.To byla chyba. Jsem zvyklý, že po cca 2 km tělo najede na ten správný rytmus a běží se mi dobře, ted jsem se ale celou tou tratí doslova protrápil. Vidím u sebe spoustu věcí, co by se daly zlepšit, od techniky běhu po předstartovní přípravu. :) Popravdě, nebrali jsme to úplně vážně, ale atmosféra mě fakt chytla, takže to příští rok vezmu vážněji. Možná zkusím i těch 21 km.

Edit: Velký respekt pro všechny půlmaratonce a výš. Viděl jsem běhat lidi, o kterých bych fakt neřekl, že to zvládnou, a dali to. To je motivace. Myslím, že Ukropcaný psal, že se připravuje na maraton (nevím, zdali to ještě platí), tak to přeju hodně zdaru.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » úte 18. zář, 2012 8:14

ukropcany píše:Chlast a šport sa moc nekamošia... :D aspoň teda nie pred výkonom... :wink: Mňa ale zaujíma iná vec - vnímaš zmenu vo svojom tréningu BU odkedy poctivejšie beháš?

Nekámoší. Ne že bych se opil, ale pár piv jsem vypil a bylo to strašně znát. Změnu vnímám velkou, především ve sparringu. Vydržím jet aktivně mnohem déle než před prázdninami.

Ještě doplnění - 7.10. je za chvilku, s jakým výsledným časem počítáš?
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » čtv 20. zář, 2012 7:28

3.30 je pro mě čas z kategorie snů. Popravdě v současnosti si ani nedokážu představit uběhnutí trati. Napříští rok jsem už rozhodnutý běžet 21 km. Přeju hodně zdaru v závodě.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 20. zář, 2012 7:51

ucrop: to das, s trochou stastia a priazne pocasia :) aspon si pri makani na chalupe zhodil zopar kilo? ;)

toddb: zoberuc do uvahy vlastnu skusenost na to ides dobre, zacat behat a pripravit sa z nuly na maraton za pol roka - to proste neda kazdy. :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 20. zář, 2012 9:08

ucrop: hotove somalske dieta z teba, ze vraj trpiet hladom... :D

ja dnes zacinam mission impossible - beriem priatelku behat a mam v plane z toho urobit dlhodobejsiu zalezitost :twisted:
snazila sa zacat spolu s kamoskou, ale ked nejde kamoska, nejde ani ona, takze o nejakej pravidelnosti sa neda hovorit ani omylom... :roll:

mate pre mna nejake tipy? ci len prianie nekonecnej trpezlivosti? :D 8) :idea:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 20. zář, 2012 17:17

cohen píše:ucrop: hotove somalske dieta z teba, ze vraj trpiet hladom... :D

ja dnes zacinam mission impossible - beriem priatelku behat a mam v plane z toho urobit dlhodobejsiu zalezitost :twisted:
snazila sa zacat spolu s kamoskou, ale ked nejde kamoska, nejde ani ona, takze o nejakej pravidelnosti sa neda hovorit ani omylom... :roll:

mate pre mna nejake tipy? ci len prianie nekonecnej trpezlivosti? :D 8) :idea:

Začal jsi trochu pozdě. Na některé venkovní aktivity už nebude vhodné počasí. Občas je potřeba miláčkovi ukázat velmi zajímavé zákoutí na trase, kde vás nikdo minimálně po dobu jedné rychlovky nebude rušit. Je potřeba se protáhnout.:wink:

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » ned 30. zář, 2012 14:21

ucrop: pekne! skus ist s vodcom, spomalit mozes kedykolvek ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 01. říj, 2012 7:43

tak isto ako spomalit mozes aj zrychlit ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » čtv 04. říj, 2012 13:33

Ukropcany: Pak sem hoď výsledný čas, myslím, že by nás to všechny zajímalo. Hodně zdaru!
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 05. říj, 2012 7:15

ucrop: nooo, budem drzat palce, pocasie vyzera idealne, hadam nebude moc fukat.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » ned 07. říj, 2012 16:44

ukropcany píše:Kto sa povyšuje (týždeň pred maratónom 2 polmaratóny) bude ponížený... :? 3:41... polku som dal za 1:43 (výsledok 3:26), na 33. km som sa dostal tempo výsledného času 3:29, ale potom som dostal také kŕče, že každých 500m až do cieľa som musel prejsť do chôdze a stratil som na 9 kilometroch 12 minút... no peklo to bolo... takže ponaučenie znie - žiadne prepaľovanie týždeň pred závodom...

Nebude to chtít trochu zapracovat na pitném režimu. Myslím tím odzkoušet nějaký ionťáky. Ty křeče naznačují nedostek minerálů.
Ale jinak jsi frajer.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 08. říj, 2012 7:12

...a my sa budeme ucit na tvojich chybach :DDD

gratulacia k dobehnutiu :)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pon 08. říj, 2012 13:10

Gratuluji k doběhnutí. I tak je to dobrý čas.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Beh ?

Příspěvekod RBR » pon 04. bře, 2013 21:08

Ahoj,

vLidlu je po roce opět akce na sportestery Crivit. Mám otázku ma jejich současné majitele. Jak jste s spokojeni?

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » úte 05. bře, 2013 19:34

Mám ho a jsem spokojen, za ty prachy to stojí. Původně jsem chtěl koupit dražší věc, ale taky jsem narazil na tuto akci a pro moje účely bohatě stačí. Ale nejsem žádný profík, takže někdo to může odsoudit, ale za ty peníze nemůžeš vlastně nic zkazit.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » sob 09. bře, 2013 19:31

Potřeboval bych poradit, jak je to vlastně s tepovkou přiu běhu. Doteď sem žil v domění, že ideální na kondici je tak 60-70%, ale koupil sem si sporttester a v návodu má že 55-70% je na spalování tuků a na kondici je 70-80%. Tak nevim, jak to teda je. Jinak běhám tempem zhruba 7m10s/km a tepovku si přitom držim na zhruba těch 75%.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » ned 10. bře, 2013 9:55

Ty tebou udávaný hodnoty obecně sedí. Pokud běháš kvůli vytrvalosti / redukci hmotnosti / pro zdraví, je důležitý pouze to, abys nepřekročil takzvanej "anaerobní práh", kterej se orientačně nachází někde okolo těch cca 80% maximální tepový frekvence (MTF). Takže tvých 75% je v pohodě. Jeden z příkladů orientačních tepových zón máš třeba TADY. Slovo "orientační" píšu kvůli tomu, že každej jsme trochu jinej, takže máme rozdílnou MTF. Ale pro hobby sportovce je to bezvýznamnej rozdíl a klidně může frčet podle těchto obecných údajů.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » ned 10. bře, 2013 10:03

RBR píše:Ahoj,

vLidlu je po roce opět akce na sportestery Crivit. Mám otázku ma jejich současné majitele. Jak jste s spokojeni?

RBR

Sice "s křížkem po funuse", ale odpovím. Sportester Crivit mám cca dva roky (nebo víc?) a funguje pořád. Pro hobby účely stačí až až. Aktuálně ho ale používám už jen výjimečně, protože jsem se po několika letech používání sporttesterů naučil tak dobře odhadovat tempo, že už je téměř nepotřebuju.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 11. bře, 2013 13:29

Genesis píše:Potřeboval bych poradit, jak je to vlastně s tepovkou přiu běhu. Doteď sem žil v domění, že ideální na kondici je tak 60-70%, ale koupil sem si sporttester a v návodu má že 55-70% je na spalování tuků a na kondici je 70-80%. Tak nevim, jak to teda je. Jinak běhám tempem zhruba 7m10s/km a tepovku si přitom držim na zhruba těch 75%.

blog chlapika, ktory zacal trenovat podla maffetonovej metody. veeelmi uzitocne a velmi jednoduche (vzorec pre idealnu treningovu tf je 180 minus vek). idem podla toho aj ja, aj ked obcas sa urobim o par rokov mladsim nez som v skutocnosti :D
http://blog.pepek.sk/2011/11/nizkotepovy-trening.html
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně