Thaibox X Ving Tsun

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Anonymní » pát 11. lis, 2005 17:48

masta: nemyslel jsem to tak ale co sem viděl MT tak je to jen sparring, lapy, pytle, kondička. mi toho máme víc:o) navíc někde už tu bylo že je MT a MT, tedy tradiční a sportovní. kumite neni jediná nápplň je to jen jedna ze tří částí. kata,kihon,kumite, jako v jakymkoli jinym karate :o)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » sob 12. lis, 2005 8:37

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 14:05, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ondra » sob 12. lis, 2005 9:18

ale co sem viděl MT tak je to jen sparring, lapy, pytle, kondička. mi toho máme víc
ono jde právě o to co jsi neviděl, a potom i jakékoliv jiné BU/BS využívá lapy k nácviku úderů ať už do jakéhokoliv místa na těle. To že při zápase ThaiBoxu jsou zakázané techniky a údery kuli zdraví obou borců to ještě neznamená že MT tyto techniky nezná. pokud tě zajímá MT tak bych doporučil tady projít příspěvky a najít si nějaké odkazy na internetu než začneš hodnotit. :idea:
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » sob 12. lis, 2005 10:50

Nojo, když bojovník MT koukne třeba na Hladíka tak si taky řekne, to Kungfu, to je pěkní sračka. Je třeba taky trochu myslet :idea:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 12. lis, 2005 11:40

Pucmaz:
No rozhodně si myslim že Oyama to nezaložil jako sport :lol:
nevim proč kvůli tomu že se dá v kumite i soutěžit by to měl bejt sport. Vy nemáte kumite v jakýkoli podobě kde jeden vyhraje a jeden prohraje? To je zas o tom že vidíš v televizi kyokushin a o tom si uděláš komplet celej obrázek o něm.
Když vezmu Shotokan jako sportovní a Okinawský jako treadiční tak je to furt něco mezi.

Ondra: to že je MT zná ,to sice vim. Ale na 99% vim že je neznáš ty ani tvůj trenér a asi nikdo v republice. Teda jestli myslíš ty techniky tohodle typu http://fightnews.cz/index.php?option=co ... &Itemid=48
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » sob 12. lis, 2005 11:51

Co furt máte s těma lapama, to jako má bejt nějaká samospasitelná záležitost? Většina čínskejch bojovníků 1. neví co to je 2.nemá prachy na nejaký lapy a podobný voloviny
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 12. lis, 2005 12:13

Imho je jedno jak kdo trénuje důležitý je že v ringu je ten kdo vyhraje ne? :)

Jinak jak jsem slíbil tady máte zápas Panjunsuka což je v současnosti jedna ze špiček MT, ale proč to sem dávám ten kluk je stejně tak šampion v Sanda a myslím že to je nádherná ukázka toho jak se oba styly můžou doplňovat... Tady zápasí s Juri Mesem což je světová TOP třída, takže tohle srovnání je imho féér... Dejte vědět jak se vám líbil http://www.masta.cz/Panjusuk.wmv (55mb)

Masta
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » sob 12. lis, 2005 13:18

l.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 14:05, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 12. lis, 2005 14:01

kata..a co řekneš na tohle, ten na kata sral úplně a vysmíval se jim a přesto to byl pan karatista.
http://karate-info.cz/index.php?clanek=613
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 12. lis, 2005 14:06

v čem se odlišuje shotokan od kyokushinu.. postav proti sobe dva lidi,každej z jednoho stylu a schválně porovnej jejich bojový schopnosti :o)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » sob 12. lis, 2005 14:06

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 14:05, celkově upraveno 2
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 12. lis, 2005 14:13

"eho učitelia ho nútili trénovať podľa tradičných prístupov. Čoki však najradšej ,,zdvíhal ťažké bremená“, aby nadobudol silu a rád cvičil praktické aplikácie s partnerom. Od začiatku mu kata veľa nehovorili, radšej udieral do makiwary a trénoval rôzne formy kumite. Intenzívne sa venoval predovšetkým kata Najfančin. Poznal i iné, Useiši, možno Pinan a vraj i katu Čannan /z ktorej vychádzajú kata Pinnan/. Sám vo svojej knihe z roku 1926 Okinawa Kempo: kumite v karate džutsu neuvádza žiadnu kata. Vo svojej druhej knihe, Wataši No Karate džutsu /moje karate džutsu/ ktorá je doplnkom k prvej knihe, sa venuje kata Naifančin /alebo Najhančin/ a jej aplikáciami. Vo svojich knihách sa venuje najmä tréjningu s Makiwarou a praktickým aplikáciám kumite. Zaujímavosťou knihy, ktorú diktoval svojmun priateľovi Yasuhirovi Konišimu /Čoki totiž neovládal japonský jazyk/ je, že neobsahuje terminológiu techník karate. Intenzívnejšie sa začal venovať kata sa až v staršom veku. Dovtedy cvičil predovšetkým kata Naifančin šodan a naidan,."

nevim z toho se mi zdá že kata nebyly jeho silnou stránkou, tebou vychvalovaná kata sanchin tady chybí úplně. useisi nevim ale pinan je jednoducha kata akorat na presnost pohybu.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 12. lis, 2005 14:18

pucmaz: no zdá se mi že jsem to napsal srozumitelně. shotokan jsou pohyby beze smyslu. jsou to jen určité soutěžní disciplíny - kdo dokáže přesněji zacvičit jakousi taneční sestavu, kdo dokáže rychleji kopnou mawashi nebo prastit cuki.

v kyokushinu neni zdaleka takovej důraz na kata jako na reálný aplikace ať už kihon nebo kumite. příde mi to tak že v počáteční fázi trénování na kata ani nen čas, chceš li držet krok s ostaníma. co sem viděl tak vyloženě kata se věnujou lidi až v pozdějším věku.

ale na to má každej styl právo, jít si svou cestou ne?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 12. lis, 2005 14:22

pucmaz:
ty podle podle tebe špatných kata soudíš celý styl jako špatný.
já když vidím styl kde se cvičí hlavně kata tak ho považuju za něco jako kroužek lidových tanců- asi tak.. :o)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » sob 12. lis, 2005 14:23

low píše:ale na to má každej styl právo, jít si svou cestou ne?

To rozhodne ma...
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 12. lis, 2005 14:30

hele pucmazi necháme toho ale tohle jsem našel

Lidé se mne často ptají, co je Kyokushin. Jeden starý mistr jednou řekl, že 1 000 dní tréninku z vás udělá začátečníka, 10 000 dní pak mistra. Pak tedy Kyokushin je tedy Kyoku = nejlepší, mistr, Shin = pravda (ve smyslu naprosté reality). Kyokushin je pak snahou o ovládání reality, hledáním smyslu a pravdy.
Karate je velmi jednoduchým uměním, ale jeho prezentace ve filmu, komiksech je spojena s líbivými pohyby a akcemi. To je však byznys, který nemusí zobrazovat pravdu - jeho cílem je výdělek. Ve skutečnosti je karate velmi jednoduchá věc a jednoduché věci jsou nudné. Mladým lidem, kteří vyhledají karate, se pak zdá velmi nezáživné, protože očekávají ihned zážitky jako z filmů. To však samozřejmě není možné, protože jak říká přísloví každá květina vyrůstá až poté, kdy vyrostou listy, které ji živí.

Pamatuji si na jednoho žáka, který se přišel na rok učit karate do Tokya. Trénink se mu zdál být velmi tvrdý a jednoduchý, s opakováním stejných technik 1000x denně. Pro něj to nebyl boj s jinými, ale sám se sebou. To je karate.

Lidé, kteří se s Kyokushin seznamují, říkají nejprve, že je to nesprávně pojaté karate, poté, že je to "Kenka karate" (karate zaměřené na pouliční boj) a nakonec, že je to karate opravdového boje. Já chci ale vytvořit z mého karate karate zaměřené na růst ducha.

Karate je založeno na duchu bojových umění. Tím míníme, že musíte být tvrdí na sebe a vstřícní k ostatním. Samozřejmě, že trénink Kyokushin je tvrdý, ale nikoli násilný. Při tréninku nikoho nezabijeme, jak se to stává například u fanoušků nejrůznějších sportovních klubů. Stále zdůrazňuji svým instruktorům, aby byli nekompromisní k sobě - nemohou dát za úkol svým žákům 1 000 kopů, nemohou nařídit 300 kliků, dokud je oni sami neudělají. Nemohou být líní a zároveň tvrdí k ostatním. Příliš mnoho lidí je dnes shovívavých vůči sobě a nekompromisní k ostatním - právě ti by měli studovat cestu Budo (bojových umění), cestu karate, cestu Kyokushin karate.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » sob 12. lis, 2005 14:36

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 14:04, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » sob 12. lis, 2005 14:40

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 14:48, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 12. lis, 2005 14:43

a myslíš že ten lowkick potom bude mí větší účinost?

No my makiwaru nemáme a to je daný tim že nikdo nebude rozkopávat podlahu nový tělocvičny která neni naše.To jsou jiný poměry..Ale jinak doja v čr makiwary maj.Takže já do ní asi desetkrát nekopnu ale jsou lidi co jo.Ale ten co do ní desetkrát kopne ho nebude mít o nic silnější než já co kopu do lidí a do pytle.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 12. lis, 2005 14:46

aplikovatelný možná ale rozhodně ne aplikovaný. jako já nerozumim kata ,ty nerozumíš co to je kyokushin.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně