české i světové školy BU

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod andromeda » čtv 09. úno, 2006 13:24

Picard píše:
patrik píše:ZAHRANIČNÍ ©KOLY BOJOVÝCH UMĚNÍ
:arrow:
BELGIE
http://www.samuraiwarrior.org/

Patrik

MEGALOL 8) :D :P

Hřeje mne u srdce, že právě vy dva tak pozorně pocházíte můj adresář a oznamujete mi chybičky..... díky, je to pro mne fakt časová úspora. :wink:
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » čtv 09. úno, 2006 13:28

j_madl píše:Dobrý den,
opravdu Andromedo, tím žákem, který provedl velice nepěknou věc není pan Orth ani nikdo, kdo tady nějak vystupuje, třeba jiný žák, který by to mohl brát na sebe. Je jím člověk, který z nějakého osobního důvodu obral mne a pár lidí kolem mne o nějaké peníze tím, že firmu, kterou jsme měli společně malinko vytuneloval. Opravdu z mé strany to není předmětem nějakého řešení a panu Orthovi tudíž mohu říci, že v tomto ohledu "má karma je vpohodě". Je mi líto, že vznikl dojem, že by pan Orth byl mým žákem. A ztoho příslušné souvislosti. Ten člověk o kterém mluvím je mimo ČR, přesně v Irsku a má problém s návratem, protže jeho svědomí není čisté. Vím jistě, že sleduje všechno dění zde a tak pokud toto zachytí, nechť jasně slyší: Keny, buď v klidu přišel jsem o víc. Promiňte, že jsem takhle zase vstoupil, neb jiné voloviny nechávám bez povšimnutí, ale nechci, aby se někdo třásl, nebo aby ze sebe někdo z nepochopení nějaké zmínky dělal zbytečně terč pochybností.
Zdravím všechny madl

Dobře, nicméně, když už to bylo zataženo sem, což jsem neměl v úmyslu a připadá mi to zbytečné, v tom mailu jste Ortha přímo jmenoval a to mne vedlo k poznámce, aby se dotyčný nad sebou zamyslel. Ať už je to jakkoli, chová se zde jako puberťák a pokud se označuje za bojovníka, má na sobě ještě spoustu práce. Jako já i všichni ostatní.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » čtv 09. úno, 2006 13:29

andromeda píše:
Picard píše:
patrik píše:ZAHRANIČNÍ ©KOLY BOJOVÝCH UMĚNÍ
BELGIE
http://www.samuraiwarrior.org/

Patrik

MEGALOL 8) :D :P

Hřeje mne u srdce, že právě vy dva tak pozorně pocházíte můj adresář a oznamujete mi chybičky..... díky, je to pro mne fakt časová úspora. :wink:

Chybičky, když chci kouknout na kobudó, cože tam pod ním je, jaký nový klub a skončím u nabídky Suzuki Samurai...?

To tedy pardon, bojím se kliknout na NINJA, abych neskončil u Kawasaki.

Patrik

P.S.
Andromedo, očekávám omluvu od Tebe. Cože si to o mně myslí bývalý mistr.
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

uroven

Příspěvekod Atilius » čtv 09. úno, 2006 13:36

Andromedo, jeste jednou, muzes mi rict jake jsou tvoje technicke stupne v jednotlivych BU, kterymi jsi prosel?
Atilius
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod andromeda » čtv 09. úno, 2006 13:37

P.S.
Andromedo, očekávám omluvu od Tebe. Cože si to o mně myslí bývalý mistr.[/quote]

A za co? Chováš se tu jako puberťák, za tím si stojím. Poslal jsem ti mail, který mně poslal p. Mádl, to si vyřiďte spolu, když už si to vzal sem. Já ti to přeposlal soukromně.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: uroven

Příspěvekod andromeda » čtv 09. úno, 2006 13:39

Atilius píše:Andromedo, jeste jednou, muzes mi rict jake jsou tvoje technicke stupne v jednotlivych BU, kterymi jsi prosel?

Vše o mne jsem napsal na www.nagual.info a vracet se podesáté se stejnou odpovědí na stejné otázky nemíním.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » čtv 09. úno, 2006 13:40

andromeda píše:Dobře, nicméně, když už to bylo zataženo sem, což jsem neměl v úmyslu a připadá mi to zbytečné, v tom mailu jste Ortha přímo jmenoval a to mne vedlo k poznámce, aby se dotyčný nad sebou zamyslel. Ať už je to jakkoli, chová se zde jako puberťák a pokud se označuje za bojovníka, má na sobě ještě spoustu práce. Jako já i všichni ostatní.

©marjá, cizí člověk mně jmenuje, zmíní v nějaké Vaší vzájemné korespondenci... a z toho vyplývá, že můj bývalý mistr si o mně myslí něco nepěkného?

Co to je za logiku, kdo se tu chová jako puberťák... Tedy spíš jako uražená nanynka?

A za co? Chováš se tu jako puberťák, za tím si stojím. Poslal jsem ti mail, který mně poslal p. Mádl, to si vyřiďte spolu, když už si to vzal sem. Já ti to přeposlal soukromně.

Za co? Mně je buřt, že mně považuješ za puberťáka, ale co s tím mistrem? S tím, co si o mně myslí... Ty to zřejmě nechápeš. Ten pán není ani můj mistr a ani nikdo s kým bych kdy cvičil.

Tys udělal botu, Ty si to vyřiď. Myslím, že j_madl svůj postoj napsal.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » čtv 09. úno, 2006 13:41

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 18:45, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Atilius » čtv 09. úno, 2006 13:45

Tak jeste jednou....na tvych strankach jsem zadna "cisla" nenasel. Rekni mi tedy, kde to je a ja si to prectu. Nebo to napis sem. To se za to stydis?
Atilius
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Andr

Příspěvekod j_madl » čtv 09. úno, 2006 13:51

patrik píše:
andromeda píše:Dobře, nicméně, když už to bylo zataženo sem, což jsem neměl v úmyslu a připadá mi to zbytečné, v tom mailu jste Ortha přímo jmenoval a to mne vedlo k poznámce, aby se dotyčný nad sebou zamyslel. Ať už je to jakkoli, chová se zde jako puberťák a pokud se označuje za bojovníka, má na sobě ještě spoustu práce. Jako já i všichni ostatní.

©marjá, cizí člověk mně jmenuje, zmíní v nějaké Vaší vzájemné korespondenci... a z toho vyplývá, že můj bývalý mistr si o mně myslí něco nepěkného?

Co to je za logiku, kdo se tu chová jako puberťák... Tedy spíš jako uražená nanynka?

Za co? Mně je buřt, že mně považuješ za puberťáka, ale co s tím mistrem? S tím, co si o mně myslí... Ty to zřejmě nechápeš. Ten pán není ani můj mistr a ani nikdo s kým bych kdy cvičil.

Tys udělal botu, Ty si to vyřiď. Myslím, že j_madl svůj postoj napsal.

Patrik

Možná jsem to nenapsal dost jasně do toho mailu a omyl vznikl mou interpretací. Napsal jsem narychlo Andromedovi, že Patrik a Picard jsou drsní diskuteři, a že je důležité si uvědomovat, že jde jen o netovou diskusi ? asi takhle, že jsem to už opakoval i jiným, které na netu dloubli. Nicméně:
s mnoha tvrzeními Patrika i Picarda, ohledně bu velmi souhlasím. Myslím, kdybych tehdy, kdy mi Patrik psal mnoho mailů, v nichž se mne dotatozoval, mu napsal něco jiného a jinak, tohle nedorozumění by nevzniklo. Kdybych jej nepodcenil a a nepředpokládal že nezná význam slova keppan, jistě by své dotazy neformuloval tak, že jsem se rozhodl s ním komunikovat mírně arogantně. Malá chyba je jako jako malý kámen, a na něj se nabalí lavina. Naložte tedy prosím tuhle Andromedovu chybu na mne, unesu ji, vím jak to asi vzniklo.
Zdravím všechny a už se nezasekávejte na volovinách.

odstraněno z vůle autora
Naposledy upravil j_madl dne čtv 09. úno, 2006 15:00, celkově upraveno 1
j_madl
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod andromeda » čtv 09. úno, 2006 13:59

pucmaz píše:Andromeda: Myslim, ze jste se trapne zmylil a bylo by vic nez na miste se za to omluvit... jinak se vylozene jako pubertak chovate vy.

No, nezmýlil, ale byl v omyl uveden, to je rozdíl. Za veškeré své postoje se nestydím a za tím, co si o Orthovi myslím, si stojím. Nicméně stačila jedna dobře míněná věta a byl jsem proti své vůli vtažen mezi Ortha a pana Mádla. Mám dost sil obhájit si své, ale toto mé nebylo. Toto je daný text mailu, když už sem Orth dal pouze část, nezbývá, než ho sem dát celý :

"Máte pravdu,
stejně nakonec jediný soudce té skutečné pravdy není nikde na tomhle světě. Víte a ještě něco. Kdyby si ti úžasní hoši byli svými věcmi tak neotřesitelně jistí, neměli by potřebu se "masírovat" na internetu. Udělal jsem osobně tu chybu, že jsem na nějakou věc, která se týkala mé osoby zareagoval a spustila se taková lavina nestoudných hloupostí, absurdit a v neposlední řadě také zrady bývalého žáka, který se bojí, že jednou bude muset vracet moooc peněz, že jsem to vůbec nedokázal pochopit. Nicméně, můj otec by je do jednoho zabil. Zejména Picarda (Tomáš Berger) a Patrika (Patrik Orth). Někdy přemýšlím, jestli bych se neměl stydět za své humanistické postoje. :)))
S pozdravem Madl"

Omlouvám se panu Mádlovi, že se jeho mail dostal až sem. Jeho text pro mne vyzněl tak, že mluví o těch, které jmenuje. Je mi ponaučením, že i jedno dobře míněné slůvko, aby se Orth více kontroloval, vede ke střetu, ze kterého vyjdou všichni poznamenáni. Tady žádný vítěz není.
Na druhou stranu si já stojím za svými slovy a beru za ně odpovědnost, tak by to měl udělat každý.
Nicméně to bylo naposled, co jsem se do něčeho takového nechal vmanipulovat.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » čtv 09. úno, 2006 14:06

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 18:45, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Andr

Příspěvekod Picard » čtv 09. úno, 2006 14:08

j_madl píše: .... a Picard jsou drsní diskuteři ...

Nevim jak jsem se k teto nalepce dostal :) Ja se tu nijak drsne nechovam, nikdy jsem jsem tu nikomu nenadaval, ani nevyhrozoval a ani s tim zacinat nehodlam (na to tu jsou jini experti :) )

Ani nevim jestli bych nekomu stal za to zabijeni 8)

Vsem drsnakum tady preji, at si komunikaci v tomto drsnem duchu patricne uziji.
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » čtv 09. úno, 2006 14:09

pucmaz píše:At to ctu jak chci, to ze je P. Orth byvaly zak p. Madla z toho ne a ne vycist. A "nechal vmanipulovat"? Myslim, ze jste sam a dobrovolne zacal s recmi o byvalem mistru, nebo ne?

Mimochodem Atilius se vas pta na zajimavou vec. Taky by me zajimalo s jakymi stupni v judo a karate je mozne zacit ucit a nakonec zalozit vlastni styl...

To, čím jsem si prošel, naleznete zde : http://www.nagual.info/index.php?webID= ... _12&lng=cz
už to tu bylo vícekrát.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » čtv 09. úno, 2006 14:18

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 18:44, celkově upraveno 2
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod j_madl » čtv 09. úno, 2006 14:20

Andromeda napsal:pucmaz napsal:
Andromeda: Myslim, ze jste se trapne zmylil a bylo by vic nez na miste se za to omluvit... jinak se vylozene jako pubertak chovate vy.

No, nezmýlil, ale byl v omyl uveden, to je rozdíl. Za veškeré své postoje se nestydím a za tím, co si o Orthovi myslím, si stojím. Nicméně stačila jedna dobře míněná věta a byl jsem proti své vůli vtažen mezi Ortha a pana Mádla. Mám dost sil obhájit si své, ale toto mé nebylo. Toto je daný text mailu, když už sem Orth dal pouze část, nezbývá, než ho sem dát celý :

"Máte pravdu,
stejně nakonec jediný soudce té skutečné pravdy není nikde na tomhle světě. Víte a ještě něco. Kdyby si ti úžasní hoši byli svými věcmi tak neotřesitelně jistí, neměli by potřebu se "masírovat" na internetu. Udělal jsem osobně tu chybu, že jsem na nějakou věc, která se týkala mé osoby zareagoval a spustila se taková lavina nestoudných hloupostí, absurdit a v neposlední řadě také zrady bývalého žáka, který se bojí, že jednou bude muset vracet moooc peněz, že jsem to vůbec nedokázal pochopit. Nicméně, můj otec by je do jednoho zabil. Zejména Picarda (Tomáš Berger) a Patrika (Patrik Orth). Někdy přemýšlím, jestli bych se neměl stydět za své humanistické postoje. ))
S pozdravem Madl"

Omlouvám se panu Mádlovi, že se jeho mail dostal až sem. Jeho text pro mne vyzněl tak, že mluví o těch, které jmenuje. Je mi ponaučením, že i jedno dobře míněné slůvko, aby se Orth více kontroloval, vede ke střetu, ze kterého vyjdou všichni poznamenáni. Tady žádný vítěz není.
Na druhou stranu si já stojím za svými slovy a beru za ně odpovědnost, tak by to měl udělat každý.
Nicméně to bylo naposled, co jsem se do něčeho takového nechal vmanipulovat.

potud citace...........................................................................................................................................................................

v pohodě, takhle to bylo,
víte, za časů mého otce a ještě za časů bolševika stačilo, že o Vás někdo něco řekl na druhém konci Prahy a druhý den jste měl doma prohlídku. Je třeba si uvědomit, že možná máme v sobě reliktní usazeniny těchto instiktů z minulých dob a občas ještě zareagujeme neadekvátně. Patrik i Picard jsou ale mladí kluci. Tedy myslím, že je jim tak do 30 ( esi ne tak promiňte) . A to znamená, že už neprožívají tyhle věci stejně jako my. Prostě plkají na internetu, někdy jen tak, jak se povídá mezi těmi, kteří sdílejí stejné koníčky, jindy tak, že poradí, jindy tak, že s někým nesouhlasí. Pokud máme žít dál, nezbývá nám nic jiného, než pochopit, že musíme přijmout tuhle změnu optiky. Myslím že boj, umění a možná i to, čemu se tady říká ninjutsu, právě jako jeden z hlavních taktických postupů vnímá přizpůsobení novým situacím.

Pokud jde o mne, nemám problém s tím, že někdo nějaké věci vyjádří nešikovně, že se dopustí v nějakém popisu třeba netaktnosti. Sám nejsem bez chyb a je velmi poučné, když máme možnost vlastních banalit se vyvarovat díky tomu, že chybu udělal a kritizoval někdo jiný. Patrik Orth (ještě jednou!) nebyl mým žákem a není. A le je tvrdohlavý a je tu pod svým jménem a dělá si svý a dokáže sehnat strašnou spoustu informací kolem bu a to znamená, že mu věnuje asi většinu svýho času. A navíc vím že cvičí... spousta kecalů tady tady takovéhle kvality nemá a ikdyž v některé diskuzi jsme stáli proti sobě, je dobré mit oponenta, který je takový. Vy Andromedo jste mi napsal, že jste za ně vděčný, za oponenty, že si je hýčkáte. Já taky, i když to někdy stojí čas a energii. Kdyby Orth věděl, co všechno jsem díky němu udělal, jestli je takový jak si myslím, nakonec by měl radost. Jestli je to jen prudič, měl by vztek. Ale myslím, že je tady sám za sebe a myslí vážně každou věc , kterou řekne.
Odpusťte Andromendo, že kvůli nejednoznačnosti mého mailu jste vyvodil nesprávný závěr.
Naposledy upravil j_madl dne čtv 09. úno, 2006 14:22, celkově upraveno 1
j_madl
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Atilius » čtv 09. úno, 2006 14:20

No jo, opakovani je matka modrousti....takze jeste jednou. Ani na uvedene strance jsem nenasel technicke stupne. Tim "technicke stupne" mam na mysli napr 3.dan judo, 4.dan karate, atd...

Misto tech klicek by bylo vhodnejsi a rychlejsi to napsat sem. nemusis vypisovat vsechny BU, staci tak tri, ctyri, ve kterych jsi dosahl nejvetsiho hodnoceni....
Atilius
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: Andr

Příspěvekod j_madl » čtv 09. úno, 2006 14:53

Picard píše:
j_madl píše: .... a Picard jsou drsní diskuteři ...

Nevim jak jsem se k teto nalepce dostal :) Ja se tu nijak drsne nechovam, nikdy jsem jsem tu nikomu nenadaval, ani nevyhrozoval a ani s tim zacinat nehodlam (na to tu jsou jini experti :) )

Ani nevim jestli bych nekomu stal za to zabijeni 8)

Vsem drsnakum tady preji, at si komunikaci v tomto drsnem duchu patricne uziji.

Cus Picarde, a´t chcete nebo ne, jste také zuřivý diskutér ( AHA, NAPSAL JSEM DRSNÝ, ALE JE TÍM SPÍ©E MÍNĚNA VYDATNOST DISKUZÍ, SKUTEČNĚ DRSNĚ, TO JEST BEZ RUKAVIČEK, JSTE ZDE IMHO NEVYSTOUPIL) a uvedl jsem Vás jako vícemeňe do páru s Patrikem, s tím, že vše co jsem řekl že si myslím o Patrikovi trochu platí i o Vás. Myslím, že jsem nikoho dalšího nezmínil proto, že mi jiní tak neuvízli v paměti. Doufám, že chápete, že toto je internetová diskuze a že si nemáte dělat obavy. V podstatě jsou fóra, která řeší přesné, závazné a závažné věci. (škoda že tady třeba neprobíhají diskuse o jednotlivých technikách IAI a podobně a tímto způsobem se tak nehledá větší množství přístupů, než jen vlastní úhel pohledu) na druhou stranu jsou tady fóra, která jsou taková ...barnumská? ... dryjáčnická... funky... , pak je zde možnost burzy informací, co se kde najde, kde se co koupí, kde se co cvičí...

Někdy tyhle pohledy jsou bohužel ovlivněny tím, že jedni, kteří něco cvičí, považují svůj přístup, své učitele a své úsilí za jediné poctivé, správné a tudíž jediné oprávněné k životu. A to je ovzduší, které prostě provokuje zbytečné animosity. Jsem proti tomuhle stylu. Jsem pro aby tady spolu lidi sdíleli svoje koníčky. Nikdo nemusí být navěky špatný a nikdo přece nemá patent na to být navěky stejně dobrý nebo lepší. Ale naší snahou by mělo být, aby ti, kdo cvičí, byli lepší a lepší,. Vnější svět nevnímá rozdíl mezi podvodníkem Mádlem a jedině správným učitelem tím a tím. Vnější svět vnímá celou scénu jen jako skrumáž týpků, co si jdou po krku... Tak Picarde, toť k Vašemu příspěvku, byť delší, než bych původně byl zamýšlel. Mír s Vámi m
j_madl
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod jox » čtv 09. úno, 2006 18:58

j_madl: No koukam, dost zvyšuješ laťku slušnosti i porozumění tady :D

Jinak, esi ti tu chybí diskuze vo technice IAI natolik že bys tomu věnoval trošku času, no tak ji založ. Kromě toho, Picard tu moderuje japonský BU a můžeš se s nim jistě dohodnout aby v tý diskuzi byl tvrdší na výkřiky do tmy, nebo já nevim moderovat si jí sám. Anonymové bez registrace už sem stejně nemůžou.
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » čtv 09. úno, 2006 19:07

jox píše:... můžeš se s nim jistě dohodnout aby v tý diskuzi byl
tvrdší na výkřiky do tmy...

Neni treba 8) Vsem tam rezu (promazavam, napominam, moderuji) spravedlive a rovnym dilem a budu v tom pokracovat.

BTW jsme off topic :)
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně