marcelo píše: ... na behanie odporuca kopec ludi aj tieto http://www.vibramfivefingers.com/Benefity su viacere,nase chodidla a pohybovy aparat sa vyvinul evoluciou na chodzu na boso a nie v topankach..ked chodime v topankach,popr. zenske na vysokych opatkoch,vytvara to rozne dysbalancie,krivenie tela,zly sposob chodze a drzanie tela kopec inych veci..ked som si ich dnes obul z normalnych tenisiek,prve kroky som v tom doslova dopadal na patu ako Buratino,teraz po 1/2ke dna co som vypozoroval naslapujem omnoho jemnejsie,smerom viac na spicky..som rad ze som si to objednal na radu jedneho spickoveho kouca
luen píše:marcelo píše: ... na behanie odporuca kopec ludi aj tieto http://www.vibramfivefingers.com/Benefity su viacere,nase chodidla a pohybovy aparat sa vyvinul evoluciou na chodzu na boso a nie v topankach..ked chodime v topankach,popr. zenske na vysokych opatkoch,vytvara to rozne dysbalancie,krivenie tela,zly sposob chodze a drzanie tela kopec inych veci..ked som si ich dnes obul z normalnych tenisiek,prve kroky som v tom doslova dopadal na patu ako Buratino,teraz po 1/2ke dna co som vypozoroval naslapujem omnoho jemnejsie,smerom viac na spicky..som rad ze som si to objednal na radu jedneho spickoveho kouca
Ty jo, ninja boty, ale zajímavě o nich píší ... tak je prubni a pak napiš, to mě celkem zajímá
marcelo píše:luen píše:marcelo píše: ... na behanie odporuca kopec ludi aj tieto http://www.vibramfivefingers.com/Benefity su viacere,nase chodidla a pohybovy aparat sa vyvinul evoluciou na chodzu na boso a nie v topankach..ked chodime v topankach,popr. zenske na vysokych opatkoch,vytvara to rozne dysbalancie,krivenie tela,zly sposob chodze a drzanie tela kopec inych veci..ked som si ich dnes obul z normalnych tenisiek,prve kroky som v tom doslova dopadal na patu ako Buratino,teraz po 1/2ke dna co som vypozoroval naslapujem omnoho jemnejsie,smerom viac na spicky..som rad ze som si to objednal na radu jedneho spickoveho kouca
Ty jo, ninja boty, ale zajímavě o nich píší ... tak je prubni a pak napiš, to mě celkem zajímá
Honzo ty 5prstaky este nemam,ale mam tie prve civilnejsie Terraplany, robia to iste ,ten isty typ podrazky..v tych 5prstovych ninja botachby som sa hambil chodit bezne po ulici
![]()
..tie pouzivaju cisto len na beh do prirody co som checkoval na nete
Ale Honzo ,ono to fakt daco robi..mam ploche plosky na chodidlach a normalne citim ze ma jemne "palia" ,pretoze zacali pracovat a aktivizovat sa..ortopedicke vlozky posielam do vecnych lovist a kupim si este nejake tmavsie farby
Poznam ludi /sportovcov/ co v tom chodia dlhsie a velmi si pochvaluju
luen píše:marcelo píše:luen píše:marcelo píše: ... na behanie odporuca kopec ludi aj tieto http://www.vibramfivefingers.com/Benefity su viacere,nase chodidla a pohybovy aparat sa vyvinul evoluciou na chodzu na boso a nie v topankach..ked chodime v topankach,popr. zenske na vysokych opatkoch,vytvara to rozne dysbalancie,krivenie tela,zly sposob chodze a drzanie tela kopec inych veci..ked som si ich dnes obul z normalnych tenisiek,prve kroky som v tom doslova dopadal na patu ako Buratino,teraz po 1/2ke dna co som vypozoroval naslapujem omnoho jemnejsie,smerom viac na spicky..som rad ze som si to objednal na radu jedneho spickoveho kouca
Honzo ty 5prstaky este nemam,ale mam tie prve civilnejsie Terraplany, robia to iste ,ten isty typ podrazky..v tych 5prstovych ninja botachby som sa hambil chodit bezne po ulici
![]()
..tie pouzivaju cisto len na beh do prirody co som checkoval na nete
Ale Honzo ,ono to fakt daco robi..mam ploche plosky na chodidlach a normalne citim ze ma jemne "palia" ,pretoze zacali pracovat a aktivizovat sa..ortopedicke vlozky posielam do vecnych lovist a kupim si este nejake tmavsie farby
Poznam ludi /sportovcov/ co v tom chodia dlhsie a velmi si pochvaluju
Marku a objednaval jsi to pres net a nebo vis o nejakem nasem distributorovi?
Já mám uchylku na Merrell
luen píše:Zajimaci clanky ... dik
marcelo píše:luen píše:Zajimaci clanky ... dik
..pohoda Honzo,
takze chodim vo Vivo barefot uz 4 den..hodnotim velmi pozitivne..ziadne otlaky,makkucko ako v papuciach,ploska nohy nadherne masirovana kamienkami a nerovnostami na beznych chodnikoch,vycnelkoch atd...prvy den chodiidlo unavene,pretoze mam ploche nohy a celozivotne som nosil blbu obuv kde svaly v ploske nohy boli atrofovane doslova..bezne topanky budem nosit uz iba v zime,cez leto,jar a jesen jednoznacne Vivo barefootA co sa tyka tych "ninja" Fivefingerov,tak som objavil v Cechach predajcu,tie si idem tiez objednat na beh,na tatami,do posilky a ketlebelli budem nosit tieto
http://www.rejoice-kt.cz/?p=p_34&sName=Chuze-naboso
luen píše:marcelo píše:luen píše:Zajimaci clanky ... dik
..pohoda Honzo,
takze chodim vo Vivo barefot uz 4 den..hodnotim velmi pozitivne..ziadne otlaky,makkucko ako v papuciach,ploska nohy nadherne masirovana kamienkami a nerovnostami na beznych chodnikoch,vycnelkoch atd...prvy den chodiidlo unavene,pretoze mam ploche nohy a celozivotne som nosil blbu obuv kde svaly v ploske nohy boli atrofovane doslova..bezne topanky budem nosit uz iba v zime,cez leto,jar a jesen jednoznacne Vivo barefootA co sa tyka tych "ninja" Fivefingerov,tak som objavil v Cechach predajcu,tie si idem tiez objednat na beh,na tatami,do posilky a ketlebelli budem nosit tieto
Ty jo na tech strankach mi hlasi NOD virus, ale v pohode, take o necem takovem uvazuji, protoze se tim zpevni kotniky, posili prsty u nohou, lytka atd ... a Mozna mi to pomuze i pri rekonvalescenci po plastice uponu v koleni
marcelo píše:luen píše:marcelo píše:luen píše:Zajimaci clanky ... dik
..pohoda Honzo,
Ty jo na tech strankach mi hlasi NOD virus, ale v pohode, take o necem takovem uvazuji, protoze se tim zpevni kotniky, posili prsty u nohou, lytka atd ... a Mozna mi to pomuze i pri rekonvalescenci po plastice uponu v koleni
Co som rozpraval so spickovym "fuctional strenght" couchom tak oba topanky maju velku rekonvalescenu funkcnoct od chodidiel az po kolena a chrbticu..vsetko so vsetkym je previazane..on ich nosi uz asi 3 roky a nic ine uz nechce na nohy..beha v tom,chodi v tom..tiez odporucam
luen píše:marcelo píše:luen píše:marcelo píše:luen píše:Zajimaci clanky ... dik
..pohoda Honzo,
Co som rozpraval so spickovym "fuctional strenght" couchom tak oba topanky maju velku rekonvalescenu funkcnoct od chodidiel az po kolena a chrbticu..vsetko so vsetkym je previazane..on ich nosi uz asi 3 roky a nic ine uz nechce na nohy..beha v tom,chodi v tom..tiez odporucam
JJ take si myslim, ze by to mohlo urychlit spolu s rehabkem, wobenzymem a hei gungem pomoci k rychlejsi rekonvalescenci - nechci v mem veku nic zanedbat![]()
Mimochodem zacinam byt trosku rozladen z toho, ze ta noha (jak se neda pouzivat) cim dal vice ochabuje a tim se to cele jeste zhorsuje a roste moznost toho, ze ji poskodim jeste vice ... kudla, bez ortezy jsem uz nemoznej i pri normalni chuzi
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků