pavela píše:Osobně dost dobře nechápu lidi,kterým se při slově sex dělá špatně od žaludku. maně mi to připomíná jednu nejmenovanou dámu, která po orálním sexu odplivla na podlahu onu drahocenou tekutinu řekla krásnou hlášku:Fuj ty prase! Doufám,že se přítomné dámy a buddhističtí kněží neurazí...![]()
![]()
To jsou všecko kecy, řekni na rovinu, byl tam nebo ne? apropó, co je velmi směšné na té české KF scéně je jakési podivné "uctívání MISTRA, jako by to byl nějaký prorok nebo pánbůh, to teda jak tady v Číně, tak i v normálních školách jako je třeba Dufukun nebo Qinmingtang (myslím že i u Zhaiovy dcery Zhaihua) je vztah žáků k mistrovi normální kamarádský a nikdo si neučůrává blahem do kalhot(ek) když ho MISTR pohladí po hlavičce. No vono to třeba bude tim, že se všichni učili u normálních lidí a ne u 150letýho taoisty či žáka Čangsanfenga Jang Lučana, či jak to onehdy bylo na té stránce. A ještě něco, když už jsem se rozjel, V©ICHNI z té rodiny Zhai by měli Zhaihue líbat ruce za to, že je dostala z tý prdele v který žili v ĆLR a ne to, jak se k ní zachovali.Prostě morálka mistrů(a otců) nade vše, je to na blití soudruziAnonymní píše:ahoj,
tak mě Michal předběhl, no zkusim také popsat svou zkušenost.
Cvičila jsem s EZ u Mistra Zhaie 3 roky a byla jsem na to hrdá a do teď jsem tomu moc ráda, hodně nás naučil. Nejsem kompetentní a dobrá na to, abych hodnosila kung fu EZ, ale měla jsem možnost poznat ji jako člověka - opravdu a upřímě jsem tu holku uznávala, brala jí se vším všudy a zastávala se jí. Musím však souhlasit s Michalem - taky mám pocit, že Eva má neustálý strach z ostatních, že jsou proti ní a že neuznávají Mistra (což je absurdní, proč by jinak u něj cvičili a škol BU je tu dost) a tím tu školu izoluje od ostatních. Je to škoda, Eva má dar řeči a dokáže být fajn, škoda, že si víc nevěří.....
Barbora
P.S. Ty poznámky o té "rituální pokloně" urážejí hlavně mistra...to se mi nelíbí
Styl Yang vytvořil mistr Yang Luchang pro potřeby císařovi rodiny (dynastie Qing) a jeho nejvyšších úředníků. Vzhledem k jejich pokročilému věku, musel Yang Lu poměrně náročné cvičení tai ji přizpůsobit jejich snížené fyzické kondici, avšak takovým způsobem, aby mělo co nejblahodárnější vliv na zdraví. První knihu o tomto stylu napsal YangLuchanguv vnuk jménem Yang Deng Pu, který se též zasloužil o rozšíření Yangu mezi široké vrstvy obyvatel.
Cvičení stylu yang je výborné pro nemocné a slabé lidi, protože provedení nevyžaduje žádnou fyzickou sílu ani zdatnost. Pohyby jsou pomalé, tělo uvolněné, čímž dochází ke zlepšení oběhu krve a vitální energie. Ty pak bez zábran vstupují do všech orgánů a přinášení tím uzdravení. Plynulost a uvolněnost dávají psychice odpočinek a zklidnění. Navíc tělesného zdraví můžete dosáhnout jen tehdy, je-li vaše duše svěží a plná síly.
Sestava Yang 88 je původní tradiční formou (např. yang 24 je z ní následně odvozena). Svou prostorovou nenáročností umožňuje, že ji může provádět kdokoli a kdekoli.
V létě roku 1963 jsem se náhodou setkal s velkým taoistickým mistrem. Naučil mě styl Sedm hvězd, Wu dang tai ji, Jiu gong ba gua zhang, Čchien kchun ba gua, Ba gua tai ji, Ba xian jian, wu dang jian, tai ji šuen men jian, tai ji šue šuen dao, ba gua zhuan xin dao, tai ji qi šou qian, ta ji wu xin kun a další vnitřní (neboli měkké) styly čínského wu shu. Byl jsem velmi vděčný za tuto mimořádnou příležitost. Nikdy jsem se však nedozvěděl ani jméno mistra ani odkud pochází a kde žije. Řekl mi jenom tyto dvě věty: Chceš-li mi projevit vděčnost, konej dobré věci. A dobře si zapamatuj tyto důležité rady: Nesmíš mé učení svévolně šířit mezi lidmi, ale nesmíš ho ani nechat zaniknout (tzn. musíš najít vhodného pokračovatele).
V roce 1978 jsem se s ním setkal naposledy, tehdy mu bylo 146 let. Vím, že to byl neobyčejný člověk, a jsem zarmoucen z toho, že o takové mimořádné osobnosti nemohu bohužel sdělit nic bližšího a ani mu nemohu projevit odpovídající vděčnost.
Anonymní píše:Ahoj,
jmenuji se Michal Roupec a u sifu Zhai Hong Yin jsem cvičil asi 2 a půl roku.
Je škoda, že v jeho škole je člověk jako Eva Zimmelová, protože kvůli ní odešlo pár lidí, kteří do kungfu dávali svoje srdce. Eva Zimmelová má neustálý strach, že se ji někdo snaží připravit o místo osobního žáka, že žáci jiných škol se snaží různými pomluvami očernit ji, mistra a celou školu. Tyto bludy se jí občas daří přenést i na lidi kolem ní. Eva je k smíchu i pláči zároveň. K smíchu pro svoje chování a k pláči proto, že zkazila školu sifu Zhai Hong Yin, Mistra, kterého jsem měl tu čest poznat a cvičit u něj.
Michal Roupec
Kurva, mě tady v Pekingu tahle adresa nefunguje, že by ase komunisti blokovali internet?Anonymní píše:Ty vado! - www.naqual.info.![]()
(Proč mě jen v této souvislosti napadl - NA©TĚSTÍ jen coby myšlenka - mistr Kroupa?)
Mirek Bojím (kdysi Bušín)
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků