Beh ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Re: Beh ?

Příspěvekod arnie » úte 05. srp, 2014 11:22

cohen píše:ucrop: proti gustu ziadny disputat :) mne sa napriklad nepaci direktivny pristup tsatsoulina, ale mam ho kvoli tomu ignorovat? alebo ho kritizovat za marketing? v prvom rade ide o obsah ;)

U Caculina je také problém v tom, že je lhář. Jistě jeho vklad v (pro něj výnosnou) popularizaci staré lité pomůcky zvané "girja" je velký, ale to dokázal mimo jiné i díky řadě lží. Tradiční kecy jako třeba toto: "In the 1980s he was a physical-training instructor for Spetsnaz, the elite Soviet special-forces units, where among, other duties he helped prepare Soviet soldiers to fight in Afghanistan." Dovolím si připomenout, že dosáhl plnoletosti zhruba rok předtím než SSSR začal stahovat vojska z Afghánistánu. Ale na to už je člověk u západních ruských vykuků skoro zvyklý - všichni sloužili v spetsnaz.
No a tak si chlapec vytvořil dogmatický systém cvičení s železnými koulemi, který prodává. Ale když se podíváte na 2 experty (vu- dole) a vidíte, že jednu věc dělají dost jinak, tak se musíte ptát, zda je to fakt tak detailní dogma nebo spíš jde o udržení páteře v neutrální poloze? Je-li to druhá varianta, tak to dost kazí kšeft.

Obrázek
arnie
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jian » úte 05. srp, 2014 12:17

ukropcany: "u mňa (a čo tak pozorujem, tak nie som sám) je agresívny marketing výrazom slabosti, nie sily" - to je tez hodne mimo takhle premyslet. Napriklad guerilla marketing (ktery mnozi povazuji prave za "agresivni") je jedna z nejlepsich veci, ktere muzou byt. Samozrejme existuji i definice "agresivniho marketingu", ale v tomto smyslu (vyrazne snizuje svobodnou volbu ci chovani zakaznika) jsi hadam to slovni spojeni nepouzil.

Napr. takovy Nissan jiste tez nema zapotrebi kampane jako byla ta ke G-TR, ale dela je, neb to proste funguje. Vetsina mych klientu chce "prekvapive" v prvni rade vydelat poradny balik a ne resit zda v ocich nekoho nahodou nevypada "slabe"...
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gusep » úte 05. srp, 2014 14:22

ucrop: podla mna marketing a vztahy s ludmi nemaju moc spolocneho. Ako si chces udrziavat nejake vztahy s ludmi ktory su iba anonymni citatelia? Na druhu stranu ver tomu, ze s ludmi ktorych PM koucuje su vztahy vynikajuce a kedze sa (myslim) poznate, vies sam dobre, ze sa nejedna o ziadneho arogantneho namachrovanca. Vzdy je prvorady osobny pristup, profi riesenia a to najlepsie pre ziaka. Inak by ani taka silna komunita ako okolo KB5 je, nemohla vzniknut.

arnie: evidentne nemas o systeme cvicenia s kettlebell ani paru, tak co chces prosimta hodnotit a dokazovat podla tej fotky? tusis co je to za cvik, ake su principi jeho prevedenia atd.?
Gusep
Gusep
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod arnie » úte 05. srp, 2014 16:18

Gusep píše:arnie: evidentne nemas o systeme cvicenia s kettlebell ani paru, tak co chces prosimta hodnotit a dokazovat podla tej fotky? tusis co je to za cvik, ake su principi jeho prevedenia atd.?

No, spíš ty nečteš pozorně. V čem je vlastně spor? Já právě říkám, že to oba dělají správně, přestože nikoli identicky, což je přesně přístup, jak se girja při cvičení vždy používala (když ty jsi ještě nebyl na světě a Pavel netušil, že něco takového existuje). Caculin to ale "povýšil" a precizní vědu, což je nesmysl.
Příště si přečti pozorně, co jiný píše, napočítej do 10 a pak chytrač. Nikdy jsem neřekl, že to někdo na foto dělá špatně, jsem přesvědčen o pravém opaku, jen poukazuji na to, že to nedělají identicky (což není chyba). Jasné?
arnie
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jian » úte 05. srp, 2014 19:18

ukropcany: no to jsem presne cekal, neco jako s tim zdravim. Kazdopadne ty jsi to zacal resit v kontextu "...mi to pripomína jedného švajčiarskeho zákazníka, ktorý bol zdesený z toho, že nemáme ani firemný FB, ani TW, ani xing, ani LIn, ani blogy, ani mesačné newslettre, že ako môžeme fungovať... aj bez agresívneho marketingu..." a ja mam dojem, ze vy delate neco v IT. Tak bud se tedy vyjadrujes k "agresivnimu marketingu" jako takovemu, nebo jen v nejakych konkretnich oblastech, kde vlastne nejde o prachy - v tom pripade to muzes priste konkretizovat rovnou, zeano...
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gusep » úte 05. srp, 2014 20:21

arnie píše:
Gusep píše:arnie: evidentne nemas o systeme cvicenia s kettlebell ani paru, tak co chces prosimta hodnotit a dokazovat podla tej fotky? tusis co je to za cvik, ake su principi jeho prevedenia atd.?

No, spíš ty nečteš pozorně. V čem je vlastně spor? Já právě říkám, že to oba dělají správně, přestože nikoli identicky, což je přesně přístup, jak se girja při cvičení vždy používala (když ty jsi ještě nebyl na světě a Pavel netušil, že něco takového existuje). Caculin to ale "povýšil" a precizní vědu, což je nesmysl.
Příště si přečti pozorně, co jiný píše, napočítej do 10 a pak chytrač. Nikdy jsem neřekl, že to někdo na foto dělá špatně, jsem přesvědčen o pravém opaku, jen poukazuji na to, že to nedělají identicky (což není chyba). Jasné?

Ja som to cital pozorne. A znovu opakujem, ze zjavne nemas ani paru o systeme. Nikde nikdy nikto netvrdil, ze 2 ludia budu vypadat rovnako, to predsa nieje mozne, kazdy mame unikatne telo, ine pomery trupu koncatin atd.
Gusep
Gusep
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Gusep » úte 05. srp, 2014 20:41

ukropcany: myslim, ze to cele sklzlo trosku mimo. Jedna sa o kontroverznu temu pre bezecky server a ako taka bude vzdy vyvolavat ohnive reakcie. Bol zamer marketing? No podla mna nie ale o tom nech si kazdy mysli co chce. Malo to marketingovy uspech? Malo, aj bez prvotneho zameru. A ta "agresivnost" je si myslim subjektivna vec, zalezi ako to citas a ako moc sa citis dotknuty. No asi to uz nema zmysel dalej rozoberat.
Gusep
Gusep
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod danke » úte 05. srp, 2014 22:13

V době otravných pojišťovacích agentů, finančních poradců, cedulí 70 % off na každém sloupě, mobilních operátorů a jejich obvolávačů, obrovských firem zabývajících se kurzy soft skills a vydáváním certifikátů :D na ovlivňování lidského chování : -) , amerických autorů (o seberozvoji, zbohatnutí a šťastném životě, tahu na branku apod. začalo to úlisným D. Carnegiem, pokračovalo N. Hillem..) je podle mého názoru na takovýto styl prezentace čehokoliv - ať je produkt jakýkoliv!, každý trochu - oprávněně - přecitlivělý. Alergický. Ještě když ty (žvásty - s prominutím) poslouchá v tomto stylu denně na schůzích v robotě.
Ještě jednou radši zdůrazním - ať je produkt, téma jakékoliv (i výborný) - čili jde mi jen o styl. Který nějakým stylem člověka uráží a proto ty reakce.
danke
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod cohen » stř 06. srp, 2014 9:51

Ok, vratme sa k behu :D

Mam trochu dilemu ohladne svojej dalsej bezeckej obuvi. Kedze som uz dlhsie rozmyslal nad 5fingersami, chcel by som si ich vyskusat. Zda sa vsak, ze nikde v BA ich nepredavaju. Nema niekto predstavu, kde v BA najdem shop, v ktorom ich maju?
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 06. srp, 2014 16:22

rozmyslam nad vivobrefoot, inov8, 5fingers, ale keby som natrafil na nejake dobre adidasy, alebo nike, no problem. najma, medzi moje kriteria patri, ze ked v nich vybehnem do lesa, tak sa hned nerozdrbu a neroztrhaju. este by mohli byt aj vodotesne :) aj ked to asi mozem len snivat. :) preto chcem 5fingersy, lebo su vsestranne vyuzitelne.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 07. srp, 2014 10:14

Ja som vlastne este s barefoot nezacal, takze nemam motivaciu rezignovat :D A kym mi nepridu 5fingersy spoza velkej mlaky, vratim sa k starym adidasom 10rocnym :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gusep » čtv 07. srp, 2014 10:19

ukropcany píše:Osobne som na barefoot rezignoval... Inov8 boli super, ale ja by som už pod to nešiel. Aj to vivo bolo na mňa moc... 8)

Mozem sa spytat preco? Dik.
Gusep
Gusep
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod hellas » čtv 07. srp, 2014 12:17

Já mám jakýsi starý Nike+ lunar nebo co, hezky s polštářema pod pató 8)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 11. srp, 2014 9:33

ucrop: nazdar, bol si dat polmaratonik v rajci, alebo si sa na to vykaslal?
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 12. srp, 2014 7:48

No pekne. Ja som sa zas nechal ukecat na triatlon. 1km plavanie, 50km bike, 10km beh. Fakt som zvedavy, ci to dam, musim dat zopar treningov bike a hned potom beh. ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 12. srp, 2014 10:42

Kedze to nie je oficialna akcia, ale len kamosi (cca 15 ludi), tak to ani nepojdem na cas, ale len tak, aby som to dal. Moje plavanie je nic moc, takze budem striedat kraul a prsia.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 15. srp, 2014 13:09

Vcera som mal hodku cas, tak som si dal stvrty trening tento tyzden (ved co budem, vsak), pripravu na triatlon: 10km na biku (horsky) a 4km beh, oboje po rovinke. Cielom bolo zistit, ci nemam problem behat po bikovani. Problem nemam, ale po prepoctoch mi vyslo, ze moj vysledny cas sa bude skladat z velkeho otaznika (netusim, za kolko odplavam kilometer), cca 2h bikovania (42km, zavisi od smeru vetra) + cca hodka beh (11km). Vysledny cas by mohol hadam byt pod 4 hodky... 8O
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 15. srp, 2014 16:52

ukropcany píše:To pôjdeš na horskom? Ostatní na cestných?
Ee, dohoda je, ze vsetci na horskacoch. A nakoniec sa nas zucastni 7 :-)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pát 22. srp, 2014 8:21

Jedna moje kamarádka odjela tuším v červnu triatlonový závod o délce ironmana. Bylo to někde na Moravě. Výsledný čas měla myslím okolo 14-15 hodin.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pát 22. srp, 2014 8:23

toddb píše:Jedna moje kamarádka odjela tuším v červnu triatlonový závod o délce ironmana. Bylo to někde na Moravě. Výsledný čas měla myslím okolo 14-15 hodin.

Edit: Byl to Moraviaman a čas měla 14 h 13 min.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně