Tradicni BU vs BS

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod jeikob » úte 20. led, 2009 15:52

haha pudingové :D dýchači a hipíci. no co takový šerm.to je přece nebo bylo bojové umnění.ruzné školy .a kdysi se šermovat učila vetšina synků z lepších vrstev. ale jen některý z nich to použili prostě to byla dovednost. a je jasný že ty co šli třeba do armády jí museli procvičovat dukladněji,rovněž tak ti co se věnovali soubojům a bitkám. ale šerm tedy škola šermu je konstantí veličina. zrovna jako karate,wing chun,thai box a tak dál. jistě dvouručním mečem se třeba v tom osmnáctém století nešermovalo možná nějaký nadšenec. tak to je i z bojovýma umněníma,který jsou historií
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 20. led, 2009 16:18

není potřeba chodit do Uher....stačí navštíviti představení skupiny Novica.... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » úte 20. led, 2009 16:18

jeikob píše:......a je jasný že ty co šli třeba do armády jí museli procvičovat dukladněji,....

Asi tě zklamu, ale zrovna vojáci toho tolik nenašermovali, a s nástupem střelných zbraní to nijak nehonili. Od novověku už nebyla rozhodující dovednost jednotlivců, jako spíše síla secvičené jednotky. Takže jejich výcvik se spíše zaměřoval na secvičenost, tak jako dnes. Prostý voják dostal základy, pokud neměl sám zájem tak u toho skončil.
Důkladný výcvik prodělali jenom ti co si ho zaplatili, tj. synci z lepších rodin a důstojníci, což právě byli synci z lepších rodin. :lol:
Někde jsem četl, že prostý samuraj, který prošel několika bitvama neměl proti šlechtici (co si platil učitele( v osobním souboji moc šancí, což je logické, neboť šlechtic se dostal k informacím a odvednostem, které ten druhý neměl a zkušenosti jak přežít v bitvě byli v tu chvíli k ničemu.

RBR

PS: je to mimo OT, takže vesele pokračujte ve vašich dišputacích BU x BS. Bojovník 123 tady rozčísl stojaté vody :lol:
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 20. led, 2009 16:30

ukropcany píše:
Jendis píše:není potřeba chodit do Uher....stačí navštíviti představení skupiny Novica.... :wink:
Ňáke video?

http://cz.youtube.com/results?search_qu ... type=&aq=f
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » úte 20. led, 2009 16:30

ukrop: google? novica.euweb.cz :roll:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » úte 20. led, 2009 16:51

tak místo šermu můžu dosadit třeba školu malování akvarelem. v anglii v 19.století se to učil jako standartní dovednost ,aby člověk uměl zachytit realitu uměla to každá slečinka z lepší rodinky.ale turner byl jen jeden. ve škole se také človek učí tělocvik a sportovci nejsou všichni žáci.ale to neznamená že osnovy jsou špatný. špatný by bylo ,kdyby se vetšina ten kotoul nenaučila
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » úte 20. led, 2009 18:16

ukrop tohle je zasadní nepochopení těhle diskusí vůbec nejde o to jestli je něco stejné či lepší. samozřejmně že vy zápasníci a sportovci máte ve spoustě věcech pravdu o tom není žadná. ale vidíte vše jen z vašeho uhlu pohledu. lidi jsou ruzní a cíl je stejný. napadlo mně přirovnaní a to strach z vody a vetšina lidí aby hopřekonala se musí naučit plavat. no někdo se té vody nebojí vůbec,ale vetšina se jí bojí. z té vetšiny se najdou tací co strach překonaj a do té vody skočí a plavou.pak jsou takový co musej ten strach překonávat pomalu. ano segra do té vody skočila plavala.já si musel projít kruhem,rukávkama a nakonec jsem tu šipku skočil a rybník přeplaval.někdo skončí u kruhu,někdo na koupališti a někdo přeplave lamanch. bojové sporty jsou to hození do té vody a spousta lidí má strach z fyzického nasilí a konfliktu a agrese vůbec a musí se s tím naučit bojovat pomalu postupně a to jim může dobrá škola a učitel bojového umnění dát. někomu stačí že zjistí ,že té raně se lze ubranit ,že když nějakou chytí ,že to tak nebolí a místo oběti se z něj stane pomalu sebevědomý člověk,který se nebojí jít večer z kina. či pařit do klubu.a už jen tím,že je zdravě sebevědomej ne arogantní!! potencionální lovce odradí oni si vybírají oběti či skalpy. a nejde jen o fyzický boj ,ale i mezilidské vztahy celkově. no dostane základy a pokud zjistí že chce skákat do divoké vody tak do toho pujde a sám si najde cestu.někdo se třeba bude bát pořád ,ale aspon ziská trochu kondičky a nějaký řád. právě jak sem viděl ten pořad s landou ,tak mne odradilo to jak se tam řvalo a takový až skoro vojenský drill.prostě ne každý má na to skočit do divoké vody hned. a tohle můžou bojový umnění lidem nabídnout.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 20. led, 2009 18:28

mno...já,když jsem učil šerm,tak jsem řval taky...v jisté fázi,když potřebuješ lidi trochu vybejkovat,zařvat musíš.......abys je "vyždímal".
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » úte 20. led, 2009 18:46

ukropcany píše:4jeikob - asi potom nechápem význam slova "vs", keď nie je o lepší/horší... :roll: Ale už ma to fakt nebaví, kľudne si hipíkuj... 8) Ak si myslíš, že robíš dobrú službu BU tým, že tvrdíš, že sú pre sračky, kým BS pre tých silných, tak páči sa, kľudne to tvrď... 8)

P.S. Náš učiteľ jogy vždy keď príde na takéto kecy o medziľudských vzťahoch (on chudáčisko dostáva takýchto piča-otázok tony), tak vždy povie... "...niekto má problém s ľuďmi? tak potom nepotrebuje jogu, ale psychológa/psychiatra...". Skús sa nad tým názorom zamyslieť... Pretože ja osobne od BU/BS neočakávam, že tam bude niekto chodiť na skupinovú terapiu s vlastnými hemungami... :roll: :roll: :roll:

tuhle diskusi a ten nadpis vs.to není moje práce. to takhle zařídil admin a přetáhl jsem část diskuse z bujinkanu.kde se řešila jeho praktičnost.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » úte 20. led, 2009 18:58

to je opět zoobecnění . vždyt jsem to tam napsal ,přišlo mi že to přirovnaní ze strachu z vody a učení se plavat je dost jasný. totiž vidíš to z extremního uhlu. tedy bojovník silnej a slaboch psychicky labilní. ovšem vetšina lidí je mezitím. někdo víc bojovník někdo víc slaboch. za další jsou třeba lidé,kteří nejsou soutěživý. no mimochodem on psychiatr či psycholog často lidem aby se dostali ze sraček naordinuje řeholi a překonávání strachu. dovedu si představit že i z toho důvodu jde plno lidí dělat bojovej sport.sám landa to jednou řikal ,že byl jako dítě a v pubertě posera.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » úte 20. led, 2009 20:13

jeikob: Nebud zas takova slecinka...to ze na tebe rve trener, konkretne treba pri posilovacce.konkretne kdyz to vezmu u sebe, tak kdyz uz nemuzu, a zacne se rvat, co tam delas, neflakej se vole, koukej makat, nebo podobne, spis je to pro me motivace, vyburcuje me to, kdyz to tak reknu, naseru se, zatnu zuby a jedu dal...kdyz na tebe trener bude jak milius, sam casem zjistis ze kdy uz ,,nemuzes". sam to podvedome zacinas ochcavat..
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » úte 20. led, 2009 20:40

ale ono je přece jedno jestli jde o mně. :wink: no pravda je že ten přístup já tomu řikám buzerace a ponižování nemám rád ,pravda musel jsem to zkousnout tělocvikář na střední.ale třeba trenér na karate byl přísnej chlapík ale na nikoho neřval a nikomu neřikal,že je máslo že neudělá ty kliky. přišel a řek hele zkus ješte jeden a jeden.dobrý nemužeš dej si pauzu a zkus to znova. ale někomu ten první přístup vyhovuje někomu ne. další věc je někdo je obranář filosoficky řečeno a nesedí mu ta filozofie sportu jako boje o vítezství nad soupeřem,jen pro pocit vítezství. prostě lidem nesedí princip sportu.a nejsou to bábovky či srabové. mám kamarádku co kdysi asi rok a půl dělala kick box. odešla ne kůli tomu ,že by jí dělalo problémy že ji někdo praštil naopak měla problém s tím někoho mlátit i když člo jen o trening :D
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bojovnik123 » úte 20. led, 2009 21:35

4roza:
1)Zatim jsem oslovil pouze 2 lidi krestnim jmenem. Tebe osobne neznam a ty destinace, cos jmenoval neznam, nebyl jsem tam.
2)+3)Za ty roky, co sleduji forum s mnoha tvymi nazory souhlasim. Jestli pusobim neduveryhodne, tak to je zrejme tim, ze jsem tu napsal jen par prispevku,nektere byly psany rychleji nez pracoval mozek, ale abych kazdou svou vetu vysvetloval polopate, tak bych tu musel travit spoustu sveho draheho casu. Ale neni to konecna stanice. Nemyslim tim, ze bych zlepsil retoriku a styl, ale jiste se dockas vice prispevku ke konkretnim tematum. To neni omluva za prvni dojem.
4)Jeste jsem nic nenaznacoval, pouze jsem konstatoval soucasny status quo. Naprava nespociva v mych prispevcich ani v me pritomnosti. Celkove slo forum i stranky docela dolu za ty roky - myslim obsahove. Naprava spociva v tom, ze misto reseni malichernosti a blbosti by ti zkusenejsi meli novicum predavat znalosti, poradit a tak. Rozmohl se zde jeden nesvar a tim je totalni opovrhovani nezkusenych temi zkusenymi.
4ukropcany:
Puvodni dotaz jsem chapal tak, jak jsi ho napsal, tj. stat v ringu proti dalsimu boxerovi. Nejeli jsme na kola. Chapu, ze ty jsi zkuseny ringovy bojovnik a beres ring jen v tom smyslu, ze tam nekdo soutezi. Takze ja v boxu nesoutezil, pouze trenoval. Omlouvam se za nedorozumeni, muj vek uz ma svoje mouchy... Taky jsem blbe napsal, ze judo a box byly delany na ligove urovni. Spravne se to tyka jen juda, to byla moje parketa pres patnact let, a judo casem preslo na jiujitsu. Ale i tak si netroufam rict, ze mi tato sportovni zkusenost dala zaklady v sebeobrane, u juda urcite ne. Beru tve znalosti a uspechy, celkove zde svym ryzim pristupem a prehledem delas dobrou praci.
4tongpo:
Do zadny pozice jsem se nepasoval, do ty pozice me napasovali jini. Moje dlouhy prispevky byly pouze prvotni reakci na me. Od meho prvniho prispevku tu moc otazek ohledne realne sebeobrany nebylo, takze doufam, ze se to spravi. Ber to tak, ze jsem zde novy diskuter, byt dlouholetej ctenar. A takhle prece zacinali vsichni, jestli se nemylim.
K obrane nozem - jelikoz jde o tema mimo tuto diskuzi, tak necitim potrebu se k obrane proti nozi ZDE vyjadrovat. Pokud vznikne diskuze o obrane nozem, rad se zapojim.
K otazce ukropa: puvodni teze byla recena vseobecne, tak, abych vysvetlil ten rozdil. Ostatne, kdyz prijedem do kterehokoliv boxerskeho oddilu a zavedeme tema sebeobrany, tak je zajimave sledovat reakce pritomnych cvicencu. Tim netvrdim, ze si pred nami sednou na zadek, ale konstatuji, ze o klasicke sebeobrane se v techto sportovnich oddilech vubec nemluvi. A kdyz jen naznacime, s cim se muzou setkat, tak jejich obrana je bud v uskoceni nebo ve frontalnim utoku, ale uskoceni neni v mnoha pripadech dostatecne rychle a frontalni utok neni ucinny, pokud maji sobe rovneho protivnika. Ale to je pouze strucne konstatovani a rozebirat toto je na skoro celou knihu. Jen to shrnu do jednoho - sportovni oddily cehokoliv totalne zanedbavaji sebeobranu, byt vychazi jejich BS z BU, kde je sebeobrana integrovanou soucasti a nezanedbatelny pocet skol klasickych BU se sebeobrane venuje docela intenzivne tim, ze jsou ochotni prijimat nove poznatky.
4jendis:
Nemluvime zde o hruskach. Mimochodem k tomuto tematu, BS vs. BU, jsi toho moc nenapsal a to co jsi napsal byly jen odpovedi nebo reakce na jine nesouvicejici veci a rozjel ses az na moji pripominku, ze te znam. To znamena, ze takhle prochazis diskuze a hledas cokoliv, kde by ses zviditelnil? A samozrejme jsi zde zacal napadat a rozebirat tech par vet aniz jsi se zabyval obsahem, protoze marne tapes v pameti a snazis se ziskat informace: Kdo jsem, nebo nejsem, a co vlastne umim a neumim. Neboj, delal bych to stejny! Takze dalsi diskuzi si zase necham az na osobni setkani, az k nemu dojde. Urcite si zase pekne popovidame!
Jinak zde nehodlam vytahovat tvoje nazory a prispevky, ktere jsi mel treba pred 5 nebo 3 lety (samozrejme ze budes oponovat, ze je to vyvoj osobnosti) a jak se tvoje prispevky postupne prizpusobovaly ostatnim, kteri tu tvori bossgruppe, jen abys mohl byt tim adminem nebo moderatorem tematu s pravem mazat neprijemne prispevky nebo rusit cela temata.
4ostatni:
Omlouvam se za moje dlouhe prispevky, ale neni v mych moznostech byt neustale na tomto foru a odpovidat ihned. Radeji resim toto formou hromadne odpovedi.
Vice k tematu BU vs. BS nemam, svuj nazor jsem jiz prezentoval.
Jan Strnad, bojovnik
bojovnik123
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » úte 20. led, 2009 22:15

bojovnik123 píše:4jendis:
Nemluvime zde o hruskach. Mimochodem k tomuto tematu, BS vs. BU, jsi toho moc nenapsal a to co jsi napsal byly jen odpovedi nebo reakce na jine nesouvicejici veci a rozjel ses az na moji pripominku, ze te znam. To znamena, ze takhle prochazis diskuze a hledas cokoliv, kde by ses zviditelnil? A samozrejme jsi zde zacal napadat a rozebirat tech par vet aniz jsi se zabyval obsahem, protoze marne tapes v pameti a snazis se ziskat informace: Kdo jsem, nebo nejsem, a co vlastne umim a neumim. Neboj, delal bych to stejny! Takze dalsi diskuzi si zase necham az na osobni setkani, az k nemu dojde. Urcite si zase pekne popovidame!
Jinak zde nehodlam vytahovat tvoje nazory a prispevky, ktere jsi mel treba pred 5 nebo 3 lety (samozrejme ze budes oponovat, ze je to vyvoj osobnosti) a jak se tvoje prispevky postupne prizpusobovaly ostatnim, kteri tu tvori bossgruppe, jen abys mohl byt tim adminem nebo moderatorem tematu s pravem mazat neprijemne prispevky nebo rusit cela temata.

Při čtení Tvého příspěvku jsem si myslel,že se konečně někam dostaneme....mimochodem,vlákno o boji nožem zde je,v sekci západní bojová umění a možná i v sebeobraně.... :wink:

Jasně...hledám,kde bych se zviditelnil a nepásnul jsem po ničem jiném,než být moderátorem a mazat jako blázen...... :roll: Ubohý...už nevíš co bys.....

Narovinu,i když mi stejně nebudeš věřit....nepátrám v paměti.....a ano,snažím se zjistit,co umíš......protože dalšího odborníka by forum potřebovalo...a zatím pořád nula nula nic......

A pokud si chceš kopnout,protože jsi uraženej......protože Tě napadám a nezabývám se obsahem(nemůžu,žádnej není).....v pořádku.....klidně.....ale,prosím,buď konkrétní. Řeči o tom,jak budu argumentovat vývojem osobnosti....nebo jak se chci líbit a přizpůsobuji své příspěvky.....to je o ničem.....s těma lidma se povětšinou znám i osobně a oni vědí,s čím souhlasím a s čím ne. A co umím,co neumím.......
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » úte 20. led, 2009 22:25

bojovník123 - sám jsem z toho překvapený ale děkuju ti za odpověď na můj příspěvek.
Takže začínám být zvědav na "vice prispevku ke konkretnim tematum".Vážně.

Akorát chci poznamenat,že ty věci,ze kterých viníš Jendise,rozhodně neodpovídají skutečnosti ,tak jak já ji tu léta vnímám.
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bojovnik123 » úte 20. led, 2009 22:36

Jendis píše:
bojovnik123 píše:4jendis:

Při čtení Tvého příspěvku jsem si myslel,že se konečně někam dostaneme....mimochodem,vlákno o boji nožem zde je,v sekci západní bojová umění a možná i v sebeobraně.... :wink:

Jasně...hledám,kde bych se zviditelnil a nepásnul jsem po ničem jiném,než být moderátorem a mazat jako blázen...... :roll: Ubohý...už nevíš co bys.....

Narovinu,i když mi stejně nebudeš věřit....nepátrám v paměti.....a ano,snažím se zjistit,co umíš......protože dalšího odborníka by forum potřebovalo...a zatím pořád nula nula nic......

A pokud si chceš kopnout,protože jsi uraženej......protože Tě napadám a nezabývám se obsahem(nemůžu,žádnej není).....v pořádku.....klidně.....ale,prosím,buď konkrétní. Řeči o tom,jak budu argumentovat vývojem osobnosti....nebo jak se chci líbit a přizpůsobuji své příspěvky.....to je o ničem.....s těma lidma se povětšinou znám i osobně a oni vědí,s čím souhlasím a s čím ne. A co umím,co neumím.......

Jeste jsem zde, protoze jsem vedel, ze se ozves... Vis, nejaka predtucha, nebo zkusenosti?
Tak poporade: vlako s nozem zde je, ale je zastaraly, chce to ozivit a ver mi, ze o boji nozem neco malo vim a rad se budu ucastnit diskuse, pokud bude prinosna a bez nesmyslnych napadani.
Druha vec: Honzo, neco jsem naznacil. Ver mi, ze ctu velice peclive toto forum a byl jsem svedkem, ze nekteri ucastnici, novacci byli bez kompromisu vymazani nebo presmerovani nekam, kde uz dalsi diskuze nevznikala a to i tebou a jen proto, ze byli lehce receno velmi neprijemni a stouravi vuci zdejsim bossum. Nemam pravdu? Misto toho, aby jste jim nechali prostor a treba je utloukli rozumnymi argumenty namisto osocovani a zesmesnovani. Nemam pravdu?
Treti vec: V te pameti patras, to mi nerikej, ze jen tak s prehledem prejdes skutecnost, ze se tu objevi clovek, ktery te z hlediska BU zna a s tebou mluvil? A ze zkoumas, co umim nebo neumim? Ja umim sebeobranu, protoze ji cvicim leta letouci. To ti nestaci? Ani ti nestaci naznaceni meho veku a meho zamestnani? Takze budes patrat a hlavou se ti budou mihat jmena. Ale hned v uvodu jsem naznacil, ze prijde cas... takze trpelivost Honzo.
Ctvrta vec: vubec nepotrebuji kopat, aby si kdokoliv neco uvedomil, od toho je zivot, tan kope velice presne a silne. A nerikej, ze clovek nejde se stadem, ze nejde za silnejsi osobnosti a tak podobne. protoze to je presne vec, kterou lidi delaji - z mnoha duvodu. Zrovna u tebe me to trosku prekvapuje i mrzi, protoze jak jsem naznacil, uz jsme se setkali a mluvili o bojovani a vubec o bojove scene u nas. Ale uz je to par let, takze tu skutecne existuje vyvoj osobnosti a zakon stada. Neber to nijak zle, v mnohem mas spravny nazor ale mnohdy nazory prijimas, aniz bys zkoumal identitu nazoru a identitu jejiho nositele. To skodi.
Takze uz zde nechame toto tema spat, jako administrator muzes tohle kontraproduktivni tema uzavrit a zalozime klidne nove tema. Popremyslim o obsahu.
Jan Strnad, bojovnik
bojovnik123
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod bojovnik123 » úte 20. led, 2009 22:39

roza píše:bojovník123 - sám jsem z toho překvapený ale děkuju ti za odpověď na můj příspěvek.
Takže začínám být zvědav na "vice prispevku ke konkretnim tematum".Vážně.

Akorát chci poznamenat,že ty věci,ze kterých viníš Jendise,rozhodně neodpovídají skutečnosti ,tak jak já ji tu léta vnímám.

Nevinim Jendise z niceho. Akorat me v mnoha vecech, po nekolika letech prekvapuje. Ale snad jsem to aspon trosku vysvetlil v poslednim prispevku k Jendisovi.
Jan Strnad, bojovnik
bojovnik123
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Petule » úte 20. led, 2009 22:57

Ahoj, po vlne vicemene zabavnych, ale jinak uplne OT prispevku muj nazor na topic:
BU je podle mne sebeobrana (nebo jinak receno metodika fyzicke a psychicke pripravy na boj bez pravidel). Trenink by me tedy mel pripravit na vsechny moznosti boje, coz je principielne samozrejme nesmysl, nebot moznosti je neomezene mnozstvi. Je tedy na konkretnich predstavitelech stylu BU, na kolik jsou schopni adekvatne vyselektovat mozne formy boje, a napasovat na ne metodiku konkretne jejich stylu BU.

BS je sport vice ci mene vychazejici z BU (tedy je to metodika fyzicke a psychicke pripravy na boj s pravidly). Trenink mne pripravi na viteztvi v boji s pravidly.

Samozrejme, metodiky pripravy BU/BS se mohou navzajem kryt, ale neznamena to, ze zaroven trenuji BU i BS ! Mohu tedy porovnavat konkretni metodiku treninku vzhledem k vysledku, ale nemuzu porovnavat cile, ke kterym ma trenink vest. Pripravi - li mne trenink BS na sebeobranou situaci, je to jen "vedlejsi produkt" treninku, pripravi li mne trenink BU na sportovni boj, je to taktez jen "vedlejsi produkt".
Petule
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod bojovnik123 » úte 20. led, 2009 23:04

Jendisi, jen tak mimochodem: co Libor R. z Jihlavy, uz jsem ho snad 100let nevidel, fajn kluk. Zajdes sem tam za nim? To jen na odlehceni...
Jan Strnad, bojovnik
bojovnik123
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod bojovnik123 » úte 20. led, 2009 23:11

Petule píše:Ahoj, po vlne vicemene zabavnych, ale jinak uplne OT prispevku muj nazor na topic:
BU je podle mne sebeobrana (nebo jinak receno metodika fyzicke a psychicke pripravy na boj bez pravidel). Trenink by me tedy mel pripravit na vsechny moznosti boje, coz je principielne samozrejme nesmysl, nebot moznosti je neomezene mnozstvi. Je tedy na konkretnich predstavitelech stylu BU, na kolik jsou schopni adekvatne vyselektovat mozne formy boje, a napasovat na ne metodiku konkretne jejich stylu BU.

BS je sport vice ci mene vychazejici z BU (tedy je to metodika fyzicke a psychicke pripravy na boj s pravidly). Trenink mne pripravi na viteztvi v boji s pravidly.

Samozrejme, metodiky pripravy BU/BS se mohou navzajem kryt, ale neznamena to, ze zaroven trenuji BU i BS ! Mohu tedy porovnavat konkretni metodiku treninku vzhledem k vysledku, ale nemuzu porovnavat cile, ke kterym ma trenink vest. Pripravi - li mne trenink BS na sebeobranou situaci, je to jen "vedlejsi produkt" treninku, pripravi li mne trenink BU na sportovni boj, je to taktez jen "vedlejsi produkt".

Jiste, velice zajimavy nazor a dovolim si rict, ze po tech 10 strankach o nicem konecne docela zasveceny. Neodporuje v jednom ani v druhem. Tento nazor mel prijit uz bv prvni vlne a zabranilo by se zbytecnym slovum, vetam a diskuzim. Nebo by dalsi diskuze mela nejaky obsah, ktery by korespondoval s tematem.
Jan Strnad, bojovnik
bojovnik123
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně