Posilování

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Low » stř 04. led, 2006 20:00

jo to bylo videt tedka ze ten choi mel ruku prumeru toho thajcova tela takze i kdyz do nej cvrnknul a on sebou prastil do rohu nemoh ho nikam zasahnout..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 04. led, 2006 20:00

Low píše:RBR: no upřímně řečeno nepředvedl nic jeden ani druhej. V k-1 se prostě na body jako v semi-kontaktu nehraje. je sice hezky ze se tam ten thajec rozmachoval rukama ale trefil ho snad jen jednou a to s nim ani nehlo. pak jeste trefil jeden roundkick se stejnym ucinkem. on nemuze vyhrat malej thajec za to ze je rychlej - to k malejm a lehkejm a jeste k tomu Thajcum proste patri. taky sem se ale divil ze nevyhral.

Souhlasím

RBR
Naposledy upravil RBR dne stř 04. led, 2006 20:05, celkově upraveno 2
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 04. led, 2006 20:04

Choi žije z toho, že je vysoký. Remi ho srovnal. Jsem zvědav na zápas Choi se Schiltem. Vsázím na Schilta. Doufám, že nám jej K1 brzo nabídne.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 04. led, 2006 20:08

ale tak je zajmavý že prostě velkej těžkej člověk co se třeba žádnýmu BU(Sapp) nebo jen málo (Choi) nevěnoval dokáže porazit lidi co za trénujou hrozně moc jsou mistři ve spoustě věcí atd..

právě to ukazuje na největší slabinu bojovejch sportů. prostě na váze záleží
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 04. led, 2006 21:47

no Ignashov se v K-1 hlavne asi uz vubec neprobudi :o)

Schilt preci jen neni takovy nemehlo jako Choi,Akebono nebo Sapp ale ma jejich vahu. myslim si ze proste v zapase ho neporazi, kdyz,tak jen s velkym stestim.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 04. led, 2006 21:51

ukropcany píše:
RBR píše:...ale člověk musí ocenit, že si tu bombu nenechal dát.
No fakt je, že to ako podliezol ten highkick sa ozaj nevidí, ale tiež je otázka v akom psychickom stave bol Igashov, pretože ten sa tiež zobudí až po dobrej bombe... iná vec tiež je, že oni nie sú zvyknutý spárovať s takými malýzi súpermi. Je niečo úplne iné spárovať s rovnocenným a s niekým o 20 kíl ľahším. To je tiež to, prečo (podľa mňa) Bonjasky prehral so Schiltom - zjavne nie je zvyknutý spárovať s ďaleko väčším chlapom. Takí sparingovia nerastú na strome...

To souhlasím, ale je profík a ten se musí umět připravit. Vždyť na to mají spoustu času. Jak dlouho dopředu věděli kdo s kým půjde? Minimálně 3 měsíce. To, že narazí na Schilta musel předpokládat.
Letos je Schilt dostal, ale příští rok se na něj pořádně připraví a pak teprve zažije horké chvíle. Přesto jej více uznávám za krále než Remiho.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 04. led, 2006 21:57

no tak ono neni o čem debatovat neni žádnej lepší důkaz než K.O .. :)
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod koblih » stř 04. led, 2006 22:38

Já pouze narážel na objemový trenink, který tu zmiňoval Alisdair. Ten podle mě rozvíjí především ty červené svalová vlákna, které mají větší sílu, ale jsou pomalá, vhodná na silové vytrvalostní aktivity. Nechtěl jsem s tím ale říct, že ten kdo má hodně kilo musí být pomalý. Ale prostě pro potřeby BU je třeba se zaměřit i na ty bílé svalové vlákna, které jsou naopak rychlé.
Jinak se to tu "zvrhlo" na diskuzi o tom kdo má kolik kilo a jak je dobrý v ringu a jakou má kdo "ránu". Já jsem v tomhle jen teoretik, proto to formulji spíš jako otázku, ale není na první podmínkou k vítězství v ringu vytrvalost? Nebo se zeptám jinam, kdyby jste měli seřadit následující parametry bojovníka eventualně přiřadit procentuelně co je pro vítězství nejdůležitější. Jde to vůbec takto jednoduše říct?
- Vytrvalost
- Síla
- Rychlost
- Technika
- Bojové nasazení
- Zkušenost
víc mě toho nemapadá kdyžtak doplňte :-)
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Low » stř 04. led, 2006 22:49

od všeho trochu. nestačí bejt rychlej ale mít slabou ránu( se vší úctou ten malinkej thajec,i když je to prostě tim že je malej). technikou bych řek že si každej projde za tu dobu co trénuje aby se vůbec do K-1 dostal, potom už těží z toho. Nemusí bejt technickej ale techniku samo mít musí. Třeba Akebono Sapp nebo Choi žádnou nemaj .. Fyzička je základ. Zkušenosti se hoděj ale na druhou stranu když tam příde někdo kdo má pár zápasů a začne drtit daleko zkušenější tak proč ne, i to se stává a naopak lidi co už maj hafo zápasů se tam taktak držej.bojový nasazení tam má asi každej protože je celkem o život do toho ringu vlízt..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 04. led, 2006 22:51

každej bojovník je jinou kombinací všech těhle parametrů a každej je proto unikátní :o)
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Stokrys » čtv 05. led, 2006 9:46

ukropcany píše:4low - oni to hodnotia podľa toho, že príde kulturista a kukajú, že je pomalý, tak si myslia, že človek, ktorý posiluje musí byť pomalý... myslím že LeBanner so svojimi 124kg a Aerts so 138kg a Ignashov so 117kg sú celkom v pohode čo sa rýchlosti týka...

Jenom pro upresneni, Aerts nema ani nahodou 138Kg ale asi 109 podle jeho vlastnich stranek (se 138Kg by vypadal trosku jinak). Na Eurosportu sem tech 138Kg na zacatku zapasu s LeBannerem videl taky ale je to nejakej blud, ktery se tam obevujou docela casto.
Stokrys
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod psvoboda » čtv 05. led, 2006 10:21

Mám pocit, že tu meleme místy nesmysly... opravte mne jestli se mýlím ale...

1) velký sval nemusí být pomalý :!: Rychlost je dána především geneticky (svým způsobem ji ovlivníš málo), cviky pro zvýšení rychlosti jsou založené na cvičení KOORDINACE. Svalovec tedy nemusí být pomalý, pokud posiluje správně antagonické svaly -> jedna skupina svalů se podílí např. na natažení paže a druhá skupina na pokrčení. Toto je nutné držet v rovnováze - pak s posilováním neztrácíš rychlost a přitom zvyšuješ sílu a účinnost úderu.

2) Kliky jsou určitě fajn, ale podívej se na zmiňované borce z K1. To nejsou jen kliky...

V úctě Sob
psvoboda
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod koblih » čtv 05. led, 2006 10:39

psvoboda píše:Mám pocit, že tu meleme místy nesmysly... opravte mne jestli se mýlím ale...

1) velký sval nemusí být pomalý :!: Rychlost je dána především geneticky (svým způsobem ji ovlivníš málo), cviky pro zvýšení rychlosti jsou založené na cvičení KOORDINACE. Svalovec tedy nemusí být pomalý, pokud posiluje správně antagonické svaly -> jedna skupina svalů se podílí např. na natažení paže a druhá skupina na pokrčení. Toto je nutné držet v rovnováze - pak s posilováním neztrácíš rychlost a přitom zvyšuješ sílu a účinnost úderu.

2) Kliky jsou určitě fajn, ale podívej se na zmiňované borce z K1. To nejsou jen kliky...

V úctě Sob
No to jsem taky netvrdil ze velky sval musi byt pomaly, jde o to jak ho trenujes. Mas pravdu, ze z nemale casti je to dano geneticky, na druhou stranu existuji cviceni na rozvoj rychlosti (rychlych svalovych vlaken). Objemovy trenink je zamereny na ty pomale vlakna, asi hlavne proto ze ty jsou mohen vice prokrveny(tyhle vlakna jsou vytrvalostni jsou uzpusobeny na tvorbu energie oxidaci zivin - pri aerobnim pohybu), maji vetsi silu, (a ted varim z vody) lepe rostou kdyz jsou zatezovany? Kazdopadne selskym rozumem co se rychleji rozjede kamion nebo osobni auto? Jasne pokud se uz ten kamion rozjede ten osobak prevalcuje, ale otazka je jestli jej nekdy vubec dozene. :-)
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Ting » čtv 05. led, 2006 18:45

Koblih napsal: "Já pouze narážel na objemový trenink, který tu zmiňoval Alisdair. Ten podle mě rozvíjí především ty červené svalová vlákna, které mají větší sílu, ale jsou pomalá, vhodná na silové vytrvalostní aktivity. Nechtěl jsem s tím ale říct, že ten kdo má hodně kilo musí být pomalý. Ale prostě pro potřeby BU je třeba se zaměřit i na ty bílé svalové vlákna, které jsou naopak rychlé.
Jinak se to tu "zvrhlo" na diskuzi o tom kdo má kolik kilo a jak je dobrý v ringu a jakou má kdo "ránu". Já jsem v tomhle jen teoretik, proto to formulji spíš jako otázku, ale není na první podmínkou k vítězství v ringu vytrvalost? Nebo se zeptám jinam, kdyby jste měli seřadit následující parametry bojovníka eventualně přiřadit procentuelně co je pro vítězství nejdůležitější. Jde to vůbec takto jednoduše říct?
- Vytrvalost
- Síla
- Rychlost
- Technika
- Bojové nasazení
- Zkušenost
víc mě toho nemapadá kdyžtak doplňte Usmívající"

Ano skutečně jsou červená svalová vlákna "na sílu" a bílá "na vytrvalost". Problém je v něčem jiném. A to v tom že správným tréninkem lze přeměnit bílá vlákna na červená, ale nelze přeměnit čevená vlákna na bílá a nebo jen ve velmi velmi velmi malé míře!! Je proto tedy hloupost domnívat se že pro potřeby BU je nutné se zaměřit na bílá svalová vlákna. Důležité je se po treninku v posilovně pořádně a poctivě protáhnou. Jak to je samozřejmě popsáno jak na internetu tak také v mnoha knihách. Ale nejdůležitější je nezůstat u onoho tupého tahání vah ale přidat vhodné doplňkové cvičení, díky kterému přiberete svalovou hmotu (sílu) ale nedojde k onomu nežádoucímu zpomalení. Mě pro trénink v posilovně nejvíce vyhovuje jistý kruhový trenin který jsem si našel na internetu. Má výhodu v tom že se při něm poměrně rychle (alespon u mě!) zvyšuje síla, ale zároveň se při něm zvyšuje také vytrvalost. vpřípadě zájmu ho sem pohu napsat.

Jinak ty bojovnické vlastnosti bych napsal asi takhle:

Srdce (odvaha)
Síla + rychlost + přesnost (myslím že musí jít ruku v ruce a nelze je rozdělit)
Technika

Snad jsem nikoho neurazil a pokud ano tak se omluvám a nebyl to úmysl
Také se omluvám za pravopisné chyby ale jsem líný to po sobě číst, tak snad to dává trochu smysl[/u][/b]
Ting
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod koblih » pát 06. led, 2006 8:48

Ting píše:Ano skutečně jsou červená svalová vlákna "na sílu" a bílá "na vytrvalost". Problém je v něčem jiném. A to v tom že správným tréninkem lze přeměnit bílá vlákna na červená, ale nelze přeměnit čevená vlákna na bílá a nebo jen ve velmi velmi velmi malé míře!! Je proto tedy hloupost domnívat se že pro potřeby BU je nutné se zaměřit na bílá svalová vlákna. Důležité je se po treninku v posilovně pořádně a poctivě protáhnou. Jak to je samozřejmě popsáno jak na internetu tak také v mnoha knihách. Ale nejdůležitější je nezůstat u onoho tupého tahání vah ale přidat vhodné doplňkové cvičení, díky kterému přiberete svalovou hmotu (sílu) ale nedojde k onomu nežádoucímu zpomalení. Mě pro trénink v posilovně nejvíce vyhovuje jistý kruhový trenin který jsem si našel na internetu. Má výhodu v tom že se při něm poměrně rychle (alespon u mě!) zvyšuje síla, ale zároveň se při něm zvyšuje také vytrvalost. vpřípadě zájmu ho sem pohu napsat.

Jinak ty bojovnické vlastnosti bych napsal asi takhle:

Srdce (odvaha)
Síla + rychlost + přesnost (myslím že musí jít ruku v ruce a nelze je rozdělit)
Technika

Snad jsem nikoho neurazil a pokud ano tak se omluvám a nebyl to úmysl
Také se omluvám za pravopisné chyby ale jsem líný to po sobě číst, tak snad to dává trochu smysl
Díky za přízpěvek do diskuse. Můžeš se podělit o ten kruhový trénink? :-)
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Skateordie » pát 06. led, 2006 11:46

to Ting: mna by tiez zaujimal ten kruhovy trening. Podel sa s nami o tvoje skusenosti 8) 8) 8)
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rimmer » pát 06. led, 2006 11:56

Problém jakýhokolik kruhovýho tréinku je v tom ®e musíš mít fitko pro sebe:)) protože základní princip kruhovýho tréninku vypadá tak, že cvičíš např minutu bez přestávky jeden cvik třeba bench s lehkou váhou a pak jdeš bez pŘestávky např na dřepy, pak bez přestávky na ramena atd..až oběhneš šechny svaly a pak je teprve delší přestávka. A pak se jede znova.Je to na chcípnutí.. Čvičili sme to třeba na házený a docela pravidelně se někdo poblil:) ale fyzička je s toho bezvadná!
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

zátěžové pásy

Příspěvekod koblih » pát 06. led, 2006 12:45

Máte nějaké zkušenosti se cvičením se zátěžovými pásy? Jaká hmotnost je vhodná pro začátek, jaké cviky, jaký to ma vliv např. na klouby atd.
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Ting » sob 07. led, 2006 0:47

To Rimmer: S tou posilovnou máš pravdu, tohle může být (a někdy také je) problém. Ale stačí vychytat čas kdy v posilovně je málo lidí a je to a nebo jen vyměnit daný cvik za jiný který ovšem namáhá stejnou svalovou skupinu jako cvik ketrý máš dělat.

Jink ten plán je celkem jednoduchý:

Pravidlo, které platí pro všechny cviky v tomto kruhové treninku je že zátěž tvoří 60% maximální zátěže kterou u daného cviku dokážete "pokořit" :)
Zároveň je také společné to že každý cvik je opakován patnáctkrát. Protže se to po internetu špatně popisuje tak jsem tenhle plán rozdělil na cykly a kruhy.
Každý cyklus má 4 kruhy. Každý kruh má 4 cviky. A cvičení probíhá systémem 4 kruhy za sebou a ne 4serie od jednoho cviku a pak jdu na další cvik

První cyklus:

1. Bench press
2. stahování kladky (při dostatku síly určitě nahraďte shyby, jsou podstatně lepší)
3. obouruční činka zvedání ve stoje
4. Leg press

Tohle celé 4x za sebou (= 4 kruhy)

Druhý cyklus:

1. V sedě na lavici á(nebo na stroji) zvedat oběma rukama obouruční činku nad hlavu (procvičuje ramena) možno nahradit i jednoručkami
2.veslování
3.předkopávání
4. stahování kladky ( z polohy kdy mám ruce od ramen k loktům podél těla a zbytek ruky tj. od loktu k zápěstí je k tělu kolmo a stahujeme ruku do polohy aby byla celá ruka kolmo ktělu)

Tohle celé 4x za sebou (= 4 kruhy)

Třetí cyklus:

1.sed lehy
2. stoupání si na špičky (na stroji - procvičí lítka)
3.libovolný cvik na břicho
4.posilování vzpřimovačů zad (taková ta lavice jak na ní ležíte a od pasu k hlavě vysíte kolmo k zemi a narovnáváte se)

Tohle celé 4x za sebou(= 4 kruhy)

Tak a máte hotovo!! Pokud b měl někdo nějaké dotazy tak se ptejte, rád odpovím. Jinka se omlouvám za místy kostrbaté popisy jednotlivých cviků, ale jek jsem již řekl tak se to velice těžko popisuje přes internet, ale myslím si že určitě máte s posilováním určité zkušenosti takže ne to přijdete. Jednou jsem sem tenhle plán už psal ale byl jsem za něj bohužel odsouzen, přesto že jsem přesvědčen o jeho kvalitách. Jinak uvítám každý nápad připomínku i kritiku (opodstatněnou)
Ting
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod player » sob 07. led, 2006 1:29

Ja uplne zasnu,jak muze nekdo spojovat silu s velikosti svalu(prvni stranka teto diskuse)???To ste vzali kde jako todlec to?:))
Vam garantuju,ze sval muze byt treba 3x silnejsi,aniz by zmenil objem.Takze si ty vase Lebanery a jine podle vas ultra silne jedince strcte vite kam...do ringu:)
Takovej 70kg vyzlik muze mit v praxi daleko vetsi silu nez ta dvoumetrova obluda Choi.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně