Low píše:RBR: no upřímně řečeno nepředvedl nic jeden ani druhej. V k-1 se prostě na body jako v semi-kontaktu nehraje. je sice hezky ze se tam ten thajec rozmachoval rukama ale trefil ho snad jen jednou a to s nim ani nehlo. pak jeste trefil jeden roundkick se stejnym ucinkem. on nemuze vyhrat malej thajec za to ze je rychlej - to k malejm a lehkejm a jeste k tomu Thajcum proste patri. taky sem se ale divil ze nevyhral.
ukropcany píše:No fakt je, že to ako podliezol ten highkick sa ozaj nevidí, ale tiež je otázka v akom psychickom stave bol Igashov, pretože ten sa tiež zobudí až po dobrej bombe... iná vec tiež je, že oni nie sú zvyknutý spárovať s takými malýzi súpermi. Je niečo úplne iné spárovať s rovnocenným a s niekým o 20 kíl ľahším. To je tiež to, prečo (podľa mňa) Bonjasky prehral so Schiltom - zjavne nie je zvyknutý spárovať s ďaleko väčším chlapom. Takí sparingovia nerastú na strome...RBR píše:...ale člověk musí ocenit, že si tu bombu nenechal dát.
ukropcany píše:4low - oni to hodnotia podľa toho, že príde kulturista a kukajú, že je pomalý, tak si myslia, že človek, ktorý posiluje musí byť pomalý... myslím že LeBanner so svojimi 124kg a Aerts so 138kg a Ignashov so 117kg sú celkom v pohode čo sa rýchlosti týka...
No to jsem taky netvrdil ze velky sval musi byt pomaly, jde o to jak ho trenujes. Mas pravdu, ze z nemale casti je to dano geneticky, na druhou stranu existuji cviceni na rozvoj rychlosti (rychlych svalovych vlaken). Objemovy trenink je zamereny na ty pomale vlakna, asi hlavne proto ze ty jsou mohen vice prokrveny(tyhle vlakna jsou vytrvalostni jsou uzpusobeny na tvorbu energie oxidaci zivin - pri aerobnim pohybu), maji vetsi silu, (a ted varim z vody) lepe rostou kdyz jsou zatezovany? Kazdopadne selskym rozumem co se rychleji rozjede kamion nebo osobni auto? Jasne pokud se uz ten kamion rozjede ten osobak prevalcuje, ale otazka je jestli jej nekdy vubec dozene.psvoboda píše:Mám pocit, že tu meleme místy nesmysly... opravte mne jestli se mýlím ale...
1) velký sval nemusí být pomalýRychlost je dána především geneticky (svým způsobem ji ovlivníš málo), cviky pro zvýšení rychlosti jsou založené na cvičení KOORDINACE. Svalovec tedy nemusí být pomalý, pokud posiluje správně antagonické svaly -> jedna skupina svalů se podílí např. na natažení paže a druhá skupina na pokrčení. Toto je nutné držet v rovnováze - pak s posilováním neztrácíš rychlost a přitom zvyšuješ sílu a účinnost úderu.
2) Kliky jsou určitě fajn, ale podívej se na zmiňované borce z K1. To nejsou jen kliky...
V úctě Sob
Díky za přízpěvek do diskuse. Můžeš se podělit o ten kruhový trénink?Ting píše:Ano skutečně jsou červená svalová vlákna "na sílu" a bílá "na vytrvalost". Problém je v něčem jiném. A to v tom že správným tréninkem lze přeměnit bílá vlákna na červená, ale nelze přeměnit čevená vlákna na bílá a nebo jen ve velmi velmi velmi malé míře!! Je proto tedy hloupost domnívat se že pro potřeby BU je nutné se zaměřit na bílá svalová vlákna. Důležité je se po treninku v posilovně pořádně a poctivě protáhnou. Jak to je samozřejmě popsáno jak na internetu tak také v mnoha knihách. Ale nejdůležitější je nezůstat u onoho tupého tahání vah ale přidat vhodné doplňkové cvičení, díky kterému přiberete svalovou hmotu (sílu) ale nedojde k onomu nežádoucímu zpomalení. Mě pro trénink v posilovně nejvíce vyhovuje jistý kruhový trenin který jsem si našel na internetu. Má výhodu v tom že se při něm poměrně rychle (alespon u mě!) zvyšuje síla, ale zároveň se při něm zvyšuje také vytrvalost. vpřípadě zájmu ho sem pohu napsat.
Jinak ty bojovnické vlastnosti bych napsal asi takhle:
Srdce (odvaha)
Síla + rychlost + přesnost (myslím že musí jít ruku v ruce a nelze je rozdělit)
Technika
Snad jsem nikoho neurazil a pokud ano tak se omluvám a nebyl to úmysl
Také se omluvám za pravopisné chyby ale jsem líný to po sobě číst, tak snad to dává trochu smysl
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků