Zranenia klbov

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod pm » čtv 26. led, 2006 10:24

yin píše:
Snooorri píše:Ja mam dycky po treningu nekolik dni modřiny na předlokti, naš styl (Hung gar) na tvrdy předloktí klade duraz. :) Votloukame se dokud jeden z nas s řevem neuteče :twisted:

To zní jako by tě přes všechny ty utržené modřiny ještě nepraštil přes ruku někdo, kdo to opravdu umí... Protože rána od někoho, kdo opravdu má kung fu, ať už k němu přišel vnější nebo vnitřní cestou, ti sebere sílu z ruky na pár dní. S tím si pak nezacvičíš.

souhlasim. jde o to, ze Hung Kyun, alespon tak jak jej cvicime my, je v zasade "vnitrni" styl, ne to tupe a ztuhle mlaceni buseni jak si vetsina lidi mysli. jednim z hlavnich principu roztvijeni sily a tvrdosti predlokti je kupodivu byt uvolneny a nepouzivat silu.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Snooorri » čtv 26. led, 2006 10:56

Souhlasim s vama. PM, jak se jmenuje tvůj učitel? Nas mistr trenuje Hungovu pěst 10 let. Cvicim u nej ted 5. mesícem a jedinou praci s vnitřní energií je nam hluboký břišní dech
Snooorri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pm » čtv 26. led, 2006 11:16

viz www.lghk.org . ja jsem Pavel Macek (PM:-). muj ucitel se jmenuje Lam Jansing (Lam Chun Sing), je nejmladsi syn Lam Jou. u koho cvicis?
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » čtv 26. led, 2006 11:32

to pm: kedze uz viem kto si, tak tvoje rady mi pripadaju opodstatnene. Diki za rady. Tato anonymita na internete je hrozna. Niekomu nahodou vynadas a zistis, ze je o 10 rokov starsi :?
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Snooorri » čtv 26. led, 2006 11:46

Myslel sem že cvicviš s nejkym mistrem z Honkongu. Muj mistr taky. Jmenuje se Jiří Holáň.
Snooorri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pm » čtv 26. led, 2006 11:47

muj ucitel je z Hongkongu.

Jiri Holan? mistr? a cvici s nekym z Hongkongu? no comment. doporucuji si precist debatu http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... highlight=

Tvuj "mistr" je tam jako Bonhartt.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Snooorri » čtv 26. led, 2006 12:35

Jak to víš??
Snooorri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pm » čtv 26. led, 2006 12:37

tak se ho zeptej sam :twisted:
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Zranenia klbov

Příspěvekod Lin-Shit » úte 31. led, 2006 15:38

Hark píše:Hm udelat dobry rentgen zapesti neni nic jednoducheho, a rentgen sam o sobe ukazuje spis zlomeniny. Tohle bych resil s rehabilitacnim doktorem (specialni cviky, lazne...) a dat tomu rozumny klid. Urcite zapesti nezatezovat zadnym zavazim (ani kliky) ani narazy (pri uderech). Cvicit do vzduchu IMHO muzes porad. Ostra bolest vypada na skripnuty nerv, nebo nalomeninu. Pocitej ovsem s tim, ze pokud jde o poskozeni kloubu a kosti, tak "setrici" rezim trva nekolik mesicu, pokud nechces spadnout do novych problemu. Urcite bych zasel za doktorem a nechal se poslat na rehabilitacni.

Diki za rady.Myslim ze az take vazne to nieje.V klude je to uz pohode.Nemohol by si mi teda poradit nejake cviky alebo dat nejaku stranku prip. link?pretoze koli tomuto ma na rehabilitacne asi neposle... PS: pozrite na tie kukadla! 8O 8O 8O
Lin-Shit
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Lin-Shit » úte 31. led, 2006 15:43

Nemohol by mi nekto priblizit tu cinsku medicinu?
Inac sranda srandovna je ze ked zatnem past na tej ruke tak nekedy citim ako ma na "prsteniku" taha slacha tak bacha na zranenia zapastia aj inych klbov lebo sa to lieci blbo. :wink:
Lin-Shit
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Riverman » úte 31. led, 2006 15:53

No ja jsem si minulej rok pri treninku v cervenci utrhl slachy v dolni casti palce, mel jsem 6 tydnu sadru...a jak jsem mel palec vtlacenej do sadry kvuli spravne poloze, tak me to doted boli, ale pest uz sevru...nemuzu bouchat naplno do pytle, a ruka je je vubec celkove slabsi na ruzny krouceni apod...porad boli a mam pocit, ze uz to nebude nikdy ok...
"Je lepší každý den udělat pět kliků, než každý den neudělat patnáct."
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fireball » úte 31. led, 2006 18:29

Riverman píše:No ja jsem si minulej rok pri treninku v cervenci utrhl slachy v dolni casti palce, mel jsem 6 tydnu sadru...a jak jsem mel palec vtlacenej do sadry kvuli spravne poloze, tak me to doted boli, ale pest uz sevru...nemuzu bouchat naplno do pytle, a ruka je je vubec celkove slabsi na ruzny krouceni apod...porad boli a mam pocit, ze uz to nebude nikdy ok...

počuj ako vyzerala rehabilitácia?

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Riverman » úte 31. led, 2006 19:26

no pomalu rozhejbavani, posilovani (par mesicu jsem ani nezmackl gumovy kolecko), roztahovani atd...doted boli a davam si na to bacha. sice s tim boxuju, ale je to furt tak ze 70%..zraneni jako vazy, klouby apod. jsou hrozne neprijemny, blbe se to hoji, clovek si furt musi davat bacha aby to znova nejakym pohybem neurval..
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fireball » úte 31. led, 2006 21:02

Zdar.

Počuj a to naťahovanie šliach bolo aké? Na tvrdo do bolesti alebo zľahka? Hlavne v nemocnici ma zaujíma ;)

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Riverman » úte 31. led, 2006 21:14

no pomalu samozdrejme...dlouhodobej proces...
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Zranenia klbov

Příspěvekod fakt » čtv 02. úno, 2006 9:03

Lin-Shit píše:
Hark píše:Hm udelat dobry rentgen zapesti neni nic jednoducheho, a rentgen sam o sobe ukazuje spis zlomeniny. Tohle bych resil s rehabilitacnim doktorem (specialni cviky, lazne...) a dat tomu rozumny klid. Urcite zapesti nezatezovat zadnym zavazim (ani kliky) ani narazy (pri uderech). Cvicit do vzduchu IMHO muzes porad. Ostra bolest vypada na skripnuty nerv, nebo nalomeninu. Pocitej ovsem s tim, ze pokud jde o poskozeni kloubu a kosti, tak "setrici" rezim trva nekolik mesicu, pokud nechces spadnout do novych problemu. Urcite bych zasel za doktorem a nechal se poslat na rehabilitacni.

Diki za rady.Myslim ze az take vazne to nieje.V klude je to uz pohode.Nemohol by si mi teda poradit nejake cviky alebo dat nejaku stranku prip. link?pretoze koli tomuto ma na rehabilitacne asi neposle... PS: pozrite na tie kukadla! 8O 8O 8O

Před pár lety jsem měl zlomenpu kůstku v zápěstí. Jako rehabilitaci mi můj učitel ukázal navíjení zátěže na dřevěnou tyč. Vezmeš závaží, dáš ho na lanko (třeba horolezecké- méně se třepí) a druhý konec dáš na veprostřed provrtanou dřevěnou tyč. Závaží pak pomocí tyče (35-40cm) navíjíš podhmatem i nadhmatem. Nepočítej opakování jako v posilovně, řiď se pocitem, ať zápěstí nepřetáhneš.
Dnes žádné problémy nemám. Zápěstí se zatáhlo. Asi ještě dva roky po úrazu mi v něm při protočení pěsti přeskakovalo. Je to prý tím, že kost když srůstá (viz. struktura kosti), naroste vždy o něco delší. I s tím si tělo po čase poradilo.
Důležitá věc při cvičení klasických BU je při stažené pěsti v nápřahu, jí udržovat zároveň s předloktím ( rozuměj v jedné rovině). Např. přímý úder je poměrně komplikovaný pohyb. Není dobré jej začínat, když jsem zkroucený jako paragraf. Tento jev je však častý a je vidět i na fotografiích z vrcholných závodů, kde se předvádí formy.
Jako doplňkové cvičení pak provádím cvičení s tygří tyčí. Ta buduje sílu i v krajním protažení zápěstí. Tohle cvičení je těžké popsat a bohužel k němu nemám obrázky, které bych Ti poslal. Je to tedy zárověň prosba na Pavla Macka jestli by zapátral ve svém archivu a něco sem nedal. Dík
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 02. úno, 2006 9:58

nevim jake cviceni mas na mysli, zkus ho popsat, obrazky mozna budu mit. tady je navijeni zavazi na tyci:

Obrázek
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 02. úno, 2006 10:44

Dík za obrázky.
Takže tyč: tvrdé dřevo ( používám akát) d 30 cm, š 4 cm (kolikrát tý tyči závidím,když ji mám v ruce :D )
Cvičení: poloha horizontální- navíjení podhmat i nadhmat
poloha hor. podhmat- pravá ruka rotuje tyč k tělu a dolu,
pravá skončí dole dlaní od těla,
levá skončí nahoře dlaní k tělu
tyč skončí vertikálně
poloha hor. nadhmat- pravá rotuje tyč směrem dolů a k tělu,
levá nahoře začíná rotovat tyč dolů a
doprava směrem za tělo, lokty se překří-
ží,poloha vypadá jako cvičení s nunčaky,
které jsou drženy za pravým ramenem
poloha vertikální- levá dole,pravá nahoře a zase navíjíme oběma
směry napřed pravou pak levou,potom ruce
vyměníme-levá nahoře
Cvičí se na obě strany. Důležitý je pocit, ne počet opakování.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 02. úno, 2006 11:36

dobra sestava, ac podobne cviceni znam, tak k nemu bohuzel obrazky nemam (a stejne, gf se pres internet ucit neda).

jinak, v cinskych bojovych umeni je i sestava cviku zvana faai ji gung se svazkem jidelnich hulek.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 02. úno, 2006 12:02

To vypadá na jemnou prácičku.
Dobrá je také sestava izometrických cviků, která se jmenuje 18 spárů.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně