Proc jste zacali cvicit bojova umeni?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod fakt » stř 07. čer, 2006 11:22

diablik píše:...robim ho hlavne kvoli svojej latentnej agresivite... :twisted: :twisted:

A poslyště Kefalín. Čo si predstavujetě pod takym pojmom "latentna agresivita"
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » stř 07. čer, 2006 13:24

Jakože "nevypadám na to, ale když vyšumím, tak vyšumím"? :D
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hark » stř 07. čer, 2006 19:02

Zacal jsem delat evropsky serm, protoze ... asi pohadky. Libily se mi chladne zbrane. A japonska mentalita (tajemstvi, sintoisticke oddani dokonalosti mece a techniky) mi nesedela.

Zacal jsem s KF kvuli zdravi a lepsimu zvladnuti prace tela jako celku. I pro lepsi serm.

Ted se to lehce prevratilo. KF se promita do meho sermu. Delam serm jako podporu a rozvoj sveho KF - z jine strany.

Ted je to predevsim pro radost z lehkosti, ze zdokonalovani, z toho, ze vidim, jak spousta veci funguje. Z toho, ze se mi cim dal vic rysuje smysl - KF, sermu, meho zivota.
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » čtv 08. čer, 2006 12:02

...
Naposledy upravil diablik dne úte 05. zář, 2006 10:56, celkově upraveno 2
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » čtv 08. čer, 2006 12:10

...
Naposledy upravil diablik dne úte 05. zář, 2006 10:55, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Malekyth » čtv 08. čer, 2006 16:27

fakt píše:Pro Malekyth: děkuji.
Příště zapracuji na tom, aby jsme se na některých věcech neshodli o něco méně. :D

For fakt - Nemáš zač. Na něčem se shodneme a na něčem ne. To už se stává. Důležitá je tolerance. Taky na tom zapracuju... :D
Malekyth
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Malekyth » pát 09. čer, 2006 15:58

diablik píše:
graver píše:Jakože "nevypadám na to, ale když vyšumím, tak vyšumím"? :D
:lol: :lol: :lol: aaaano ,som to ja...zamindrakovany k...t,sexisticke hovado,sovinisticky nacek,prznitel slusnych dievcat,excelentny zvrhlik,vycet titulov je dlhy :lol: :lol: :lol: :lol:

Na které škole se ti povedlo získat takovou působivou přehlídku titůlů??? Chci tam taky!! :D
Malekyth
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod diablik » pát 09. čer, 2006 21:18

...
Naposledy upravil diablik dne úte 05. zář, 2006 10:55, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mandrake » pát 16. čer, 2006 22:16

JJ. Když se vybiju na treningu mám pak doma nebo v práci pokoj. Asi latentní agresivita. Přesněji řečeno když si svoji dávku adrenalinu vyčerpám tam tak se pak v práci jenom s pochopením dívám, jak se ostatní stresujou, jak rudnou a zvyšuje se jim tlak kvůli blbostem. Ale kvůli tomu to nezačalo. Bylo to ze zvědavosti. Chtěl sem se podívat, jestli opravdu umí ty páky, hody.... a když sem to poprve viděl, moc mě to neoslovilo.
mandrake
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod TierraZ » sob 17. čer, 2006 11:57

Pro mě je to spíš oddych a relaxace po náročné práci. Objevování a poznávání sebe sama, nových hodnot a hledání nepřekročených hranic vlastní ho těla a vůle :wink:
Zvítězit bez boje znamená převýšit jiné svými ctnostmi.
http://s2.bitefight.cz/c.php?uid=82215
TierraZ
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Landogarner333 » pon 28. srp, 2006 22:37

Napřed bylo v období puberty tíhnutí k východním filosofiím a taky gf filmy :-), pak dlouho nic, ale realita je, že to dělám hlavně pro udržení těla v chodu, ale i pro sebeobranu, kdo ví, že, a taky člověk potká fajn lidi (jinak by člověk ani nechodil cvičit tam kam chodí), a myslí na úplně jiné věci - relax od stresu.... Prostě člověk sice přijde poprvé na trénink s jedním důvodem, ale pokud se chytne, objevují se další a další.
Landogarner333
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Lada » úte 29. srp, 2006 9:22

Jednoduše abych, přežil na ulici a v tomhle světě :wink:

PS: nemám rád násilí,abych nebyl za debila co se to učí aby mohl mlátit lidi...takové bych rovnou střílel
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » úte 29. srp, 2006 9:53

Lada píše:nemám rád násilí....takové bych rovnou střílel

:D :D :D
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » úte 29. srp, 2006 10:02

graver píše:
Lada píše:nemám rád násilí....takové bych rovnou střílel

:D :D :D

hold nekdy není zbytí :D, navíc to není násilí to je prevence před násilím vyvolaným takovými individui

proč si myslíš že každý zastánce míru má u sebe kvér..bo mír se musí vybojovat :lol:
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » úte 29. srp, 2006 11:38

2 Lada Zase jeden zastánce římského míru :wink:
Já začal protože se mi líbily želvy ninja a kungfu filmy a muj o 4 roky starší bratr začal jako první a potřeboval s někym trénovat :) mi mohlo být 8 cvičili jsme u pana Hladíka podle jeho paperbeckové brožury...
Ať si řiká kdo chce co chce na to mládí vzpomínám v dobrém, i když dneska je to ještě lepší :wink:
No pak přišla základí škola, bohužel sportovní , a většina starších žáků měla svaly i na mozku a nechápala pojem soukromého vlatníctví, taky nechápala že se jich nebojím a nechám si klidně 3krát denně rozbít tlamu a furt si chodím pro přídavky...asi neměli starší bráchy s kterými trénovali...a já začal s karate a Tkd ne abych je přepral, ale abych se naučil až mě budou bít neukázat slabost, a že není ostuda prohrát dokud ti nezlomí ducha :)
No pak přišel gympl a moje kariera bojovníka byla ohrožena, žádní násilníci ani šikanátoři, nebyl důvod se být :lol:
Naštesí se ve třídě vylíhlo větší množství (asi 4 i se mnou) stejně pošahaných spolužáků, aikidista karatista, šermíř a kungfista a zese to začalo, měli jsme sqělý prospěch což nám umožňovalo každou přestávku pořádat v odlehlých místech školy přátelské sparingy a zase bylo hej...
Pakj přišla vysoká a já najednou zjistil že existují i jié fyzické aktivity :oops: a že se člověk musí udržovat v kondici aby rychle nezestárl, doběhl tramvaj a kdoví co ještě, při tom všem přehrabování ve scriptech...no teď k tomu práce a zjišťuji že co bude dál se uvidí, asi budu muset začít se soutěžením a jinými sebevražednými podniky které mě prostě trénovat donutí...uvidíme :)
Tolik moje Life story :)
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod manikin » úte 29. srp, 2006 14:46

jak je pro někoho z vás sebeobrana důvod, proč jste začli, tak pro mě to byl jen způsob, jak začít...myslím,že pro holku je v BU těžší začít...
manikin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod TierraZ » stř 30. srp, 2006 12:40

manikin píše:jak je pro někoho z vás sebeobrana důvod, proč jste začli, tak pro mě to byl jen způsob, jak začít...myslím,že pro holku je v BU těžší začít...

Plně souhlasím :)
Zvítězit bez boje znamená převýšit jiné svými ctnostmi.
http://s2.bitefight.cz/c.php?uid=82215
TierraZ
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod majkx » stř 30. srp, 2006 16:44

Začal jsem taky kvůli sebeobraně jako dítě, které pořád mlátili hokejsti i přes moji zdatnější fyzickou konstituci, bál jsem se někoho praštit někomu "ublížit", chvilku Juda to napravilo :lol: a pak už mě to jen bavilo a cítil jsem že BU je pro mě to pravé, ikdyž jsem měl skoro 6-ti letou odmlku :oops: .
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

tiger

Příspěvekod tiger » pon 30. říj, 2006 9:40

bojova umení nejsou jen cviky je to zivotní cesta.musí v cloveku vyrust jako kvetina
tiger
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod marvin » pon 30. říj, 2006 10:05

:roll: :roll:
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na bojová umění a sporty obecně