KARATE vs. TAEKWON-DO - Další pako, co si neví rady? Ne!

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Low » pon 20. bře, 2006 15:51

rbr:
no vim toho minimalne stejne jako ty, staci mi vedet ze v CR se nic takovyho neuci.. A kdo rika ze to uci.. Jo mas pravdu mam to jen z doslechu.

Neni spatne a dobre karate, to by pak nemuselo byt desitky stylu.

Kazdej styl se ale muze ucit dobre a spatne, to je vec jina.

Neni jedno karate, a kdo to rika o svete karate podle me nevi vubec nic :)
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » pon 20. bře, 2006 22:41

neodpustím si rýpnití :
Když se na to podíváme z dějinné perspektivy, tak je Kyokushin japonské jen proto, že Korea byla v době kdy asi vznikal součástí Japonska :lol:
2Low: Jinak vidím že Kyokusjin miluješ, to je určitě super.Viděl jsi korejský film Fighter in the Wind? Je to životopisný snímek o Oyamovi a je moc povedený, jestli ho neznáš doporučuji ho.
Jinak nevíš kde v Praze bych se teď mohl podívat na cvičení KK? Já jsem svého času navštěvoval SeiAikido Dojo na Pavláku.
Zdar
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » pon 20. bře, 2006 22:55

Panda: ne, je japonské proto že Oyama i když byl korejec žil v Japonsku.

jo viděl jsem ten film o Oyamově životě stejně jako ještě dva další. Jeden se jmenoval tušim Bullfighter a druhej už nevim..Musíš to brát s rezervou, je to jen na motivy jeho života ale myslim že většina věcí se nikdy nestala.

no všechny kdo se chtěj podívat nebo cokoli odkazuju sem www.kyokushin.cz i když těch oddílů je v Praze víc.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Frank » pon 20. bře, 2006 23:22

Low: jak se jmenujou ty zbylí dva filmy?
Frank
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » pon 20. bře, 2006 23:32

je to snad cela nejaka rada ktera se jmenuje kenka Karate Kyokushinken. Je tam toho vic. Ja videl Bullfigter a tusim jeste neco ale nejsem si jistej.Ale nevim jestli to za to stoji.

http://www.csfd.cz/film.php?top=&id=119156

Jinak Figter in the wind byla sice dejove asi blbost ale ja bych to prirovnal k Ongbaku pro MTboxery.Taky dejove blbost ale byly z toho poznat techniky MT, tady z toho techniky kyokushinu
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » úte 21. bře, 2006 10:24

To Low
Low píše:no vim toho minimalne stejne jako ty, staci mi vedet ze v CR se nic takovyho neuci.. A kdo rika ze to uci.. Jo mas pravdu mam to jen z doslechu.

Zástupce tradičního okinawa-te, který by splňoval výše uvedené podmínky tady nejspíš není. Možná jednou bude, ale zatím ne.
Ale jak jsem psal "tradiční karate" můžeme definovat různě. Podle mírně modifikujeme definici tak se i v ČR objeví pár lidí o kterých by se dalo prohlásit, že cvičí "tradiční Karate".

Neni spatne a dobre karate, to by pak nemuselo byt desitky stylu.

Kazdej styl se ale muze ucit dobre a spatne, to je vec jina.

Co to jsou to Styly karate? Pouze různé způsoby jak se karate naučit. Mnohdy jsou to jen výsledky nevybouřeného ega některých přestavitelů, kteří se chtěli nějak odlišovat a získat slávu. Všechny tzv.styly mají jen jeden cíl naučit se karate.
Proto ať je člověk představitel jakéhokoliv stylu, vždy bude jeho karate buď dobré nebo špatné nic víc.

Neni jedno karate, a kdo to rika o svete karate podle me nevi vubec nic :

Pokud zvládneš principy karate a naučíš se je, tak možná jednou pochopíš, že karate je jen jedno, pouze cest k jeho naučení je mnoho a sejít se správné cesty je jednoduché.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » úte 21. bře, 2006 12:49

rbr:

napriklad Kyokushin v Cechach je naprosto tradicni karate.Ma primou linii na Oyamu..A ucej to z povereni zakladatele.

Sam sem spatne rek tradicni karate.. jestli shotokan je sportovni, kyokushin sportovně-bojový treba uechi ryu pak ciste bojove.. spis tak to rozdelit..

to už neni karate, to je cíl.. nikdo na světě ti neřekne že kung-fu je jen jedno, zato o karate to spousta lidí mele pořád.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » úte 21. bře, 2006 13:38

Low píše:rbr:

napriklad Kyokushin v Cechach je naprosto tradicni karate.Ma primou linii na Oyamu..A ucej to z povereni zakladatele.

No pro mě Kyokushin tradiční asi stejně jak karate organizace WKF.

Sam sem spatne rek tradicni karate.. jestli shotokan je sportovni, kyokushin sportovně-bojový

Ty znáš shotokan pouze sportovní (WKF), ale existuje shotokan jak sportovní tak i sebeobranný. Shotokan má několik organizací a každá má odlišní přístup. Zobecňuješ bez toho, abys měl dostatek informací. Doporučuji menší zaslepenost a větší toleranci.

RBR

PS: threadu Karate Shotokan jsem poslal odkaz, co stojí za přečtení.
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

a

Příspěvekod roza » úte 21. bře, 2006 13:51

Low - obvykle ti pisu velmi sproste prispevky ,takze je moderatori hned mazou a asi o nich ani nevis.
Dneska to snad zvladnu i slusne : kungfu je jedno ,a kdybys poradne cetl prispevky napr. od Pavely ,se kterym jsi taky diskutoval ,tak bys to vedel.

Problem je v tom ,ze nejsi na urovni ,abys byl schopen odlisit metodiku+cviky od cile+aplikace.

Vnimas pouze nejhrubsi fyzicke rozdily ,ktere jsou na zacatecnicke urovni samozrejme zretelne,a zacatecnici jsou jeste kevsemu na tyto odlisnosti hrdi ,kdyz zatim nemaji jinak na co.Pocit odlisnosti je k nezaplaceni - i kdyz kazdej spravnej marketing manager vi ,ze skoro k nezaplaceni - nakonec penize vyresi i toto dilema. :wink:

Roza

P.S.:To s temi penezi si nevztahuj k sobe ,to bylo zobecneni.
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » úte 21. bře, 2006 14:25

2 Roza
A kdybych prohlásil že BU je taky jen jedno a všechno ostatní jsou jen vnější fyzické manifestace, taky bys souhlasil?
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

a

Příspěvekod roza » úte 21. bře, 2006 14:32

Panda - tak tos me fakt dostal ,to nevim ,pac ti nerozumim.

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » úte 21. bře, 2006 14:50

No, pokud jsem to pochopil správně, říkáš že kung-fu je jen jedno, že je "skryto" v základních principech a stavu mysli člověka a tím že někdo cvičí tak tyto principy předvádí navenek.
Zajmalo mě jestli myslíš že to samé platí o BU jako celku, že třeba nějaký styl karate a nějaký styl kung-fu jsou jen na venek různě předvedené ale stejné principy BU?
Jde mi jen o to zjistit co kdo myslí tím když říká že Karate, Kung-Fu, BU je jen jedno.Já tomu sám docela věřím, ale na druhou stranu chápu třeba pucmaze který se tomu tvrzení brání, protože si pod tím představí možná něco dost jiného než já (snad nevadí že jsem si tě vzal do ústy :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » úte 21. bře, 2006 15:01

rbr:

ale ale ale wkf je taky tradicni karate.kazda vec co ma tradici je tradicni, tradicni neznamena vubec nic, jestli se najde kdo bude dal ucit nintsundo tak za par desitek let bude i NTD tradicni BU..a porad stejna fraska.

shotokan existuje jen jeden a to ten co stvoril Funakoshi. Vsechno ostatni jsou nesmysly.Uz to tady jednou bylo, verim ze existujou lidi co cvicej shotokan dobre(ale jinak nez naprosta vetsina , potom ja muzu cvicit kyokushin ale cvicit pod tim MT..), stejne jako lidi co cvicej kyokushin spatne.Kdyz se to ale vezme obecne tak plati to co jsem rek..

roza: nevim jestli je to tim ze ses sprostej nebo ze ses mimo..

ono vlastne nema cenu lisit karate, kungfu, MT.. protoze vsechno usiluje jen o tu jednu vec.. a vsechno vzeslo z ciny.. a vsechno vzeslo ze zrnka pisku..

ale s timhle na me nechod a radsi se podivej kolem sebe co a jak se uci..

kdyz uz ses expert prez kungfu povez mi co ma spolecnyho sanda a tai-chi. uplne to samy co taichi a musado.nebo kyokushin a valetudo. vsechno prece cvici clovek co ma dve ruce, dve nohy.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

a

Příspěvekod roza » úte 21. bře, 2006 15:20

Low - neni problem ,nejdriv mi ale rekni ,kdes a koho videl TC cvicit.
Abychom vedeli ,co srovnavame.

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

a

Příspěvekod roza » úte 21. bře, 2006 15:21

Panda -SZ

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » úte 21. bře, 2006 15:22

Low píše:rbr:

shotokan existuje jen jeden a to ten co stvoril Funakoshi. Vsechno ostatni jsou nesmysly.

Ach jo, už jsem jednou psal, že nestvořil. Vždy byl proti tomu, aby se z jeho výběru udělal "nový" styl. To opravdu nemá smysl dál rozebírat. Nic ve zlém, ale pokračování v této debatě je zbytečné, proto končím.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » úte 21. bře, 2006 15:36

roza: dobry to staci.. vedel jsem ze tohle reknes.. ze je to to samy.. to si bez rikat kamaradum do cajovny me tohle filozofovani nezajma.

dokazu rozlisit techniku a aplikaci, dokonce i chapu ze vsechno na svete je si svym zpusobem podobny uz jen tim ze to na svete existuje.. bohuzel to je tak vsechno..

samozrejme kdyz pudeme do tehle detailu tak s tebou budu muset souhlasit ze vsechno kungfu je to samy, vsechno bu je to samy, vsichni lidi jsou to samy..ale s realitou tyhle kecy nemaj co delat..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

a

Příspěvekod roza » úte 21. bře, 2006 15:48

Low - to je fajn ,ze vis co reknu.....

Min fajn uz je ,ze to nedokazes zohlednit ,a zda se ,ze ti spis vyhovuje model "takhle to je a hotovo".Vsechny ostatni modely totiz chteji trochu premysleni.

Alespon se vi ,proc ti pisu vetsinou jen ty sprostarny :lol:

Ale neni to nic osobniho ,spis jen bezmezny udiv nad tim ,jak malo chces pracovat s fakty ,ktere jsou ti tu prubezne z nekolika nezavislych zdroju predkladany.

To ,jax napsal ,ze dokazes rozlisit - nedokazes a dokladas to tu dnes a denne prave tim ,co pises.

A realita :lol: :lol: :lol:
Ta je takova ,ze do cajovny nechodim a kamarady tam nemam.Jestli jsou vsechny tve poznatky ohledne reality tohoto razeni......

Roza

PS:Neposuzuj jine styly podle toho ,jak je cvici kluci u vas za stodolou. :wink:
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » úte 21. bře, 2006 16:46

roza: Praha byla vzdy centrem deni.. ja jen rikam ze prakticky je sanda a treba WT uplne o necem jinym, i kdyz teoreticky je to jedno a to samy..A nemusim bejt mistr TCH nebo WT , staci kdyz se podivam na to jak vypadaj treninky. A ze nejspis to tCH co jsem nevidel nebylo to prave TCH.. to uz tady taky jednou bylo..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » úte 21. bře, 2006 18:32

Low píše:roza: ...A nemusim bejt mistr TCH nebo WT , staci kdyz se podivam na to jak vypadaj treninky...

Hm, já taky nemusim bejt machr Schumachr, abych na první pohled viděl že zelená škodovka je úplně vo něčem jinym než modrá škodovka :? :wink:
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně