Jaké bojové umění?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod JAQ » úte 04. dub, 2006 18:49

Ja vazim stejne a to jsem jeste o celou facku vyssi, to bude kostma :D
JAQ
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod kelt » úte 04. dub, 2006 18:57

ZDárek!!!Cvičit podle literatury???Zaručeně doporučuji WT Leung Ting system....Kup si třeba WT Welt-můžeš v něm najít fotoseriály technik stylu (kopy,krytyúdery,kombinace,protiakce,aplikace,replikace,deaktivace,supervize,stovky pák,kravaty,porazy,je toho dost pro každého.ale můžeš tam najít třeba i WT ponožky,WT sirky,WT přívěšky no a jelikož už sem ten časák dlouhoneviděl tak možá i WT kondomy.. :lol: :lol: :lol:
kelt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Hark » úte 04. dub, 2006 19:01

eLeM píše:To je mi jasný ale já bych se tomu chtěl věnovat ve volným čase a jelikož ho mám strašně málo tak sem u toho chci odrelaxovat doma.

Jestli by nebylo lepsi abys treba delal jogu, kdyz na to nemas cas.

U bojoveho umeni jde tohle az po par letech, tak po trech, peti letech poctiveho cviceni muzes prenest vetsinu cviceni domu a cvicit si doma [pak uz treba neni tak dulezite byt na treninkach].

Ale ze zacatku to chce vzdycky hodne casu a driny pod dohledem.

Kdyz to budes cvicit bez dohledu, HAZARDUJES SE ZDRAVIM. Zvlast u nejakych vnitrnich stylu.
Zakerne je, ze znicene klouby a pater se treba projevi po dvou nebo peti letech spatneho cviceni - a pak uz muze byt docela pozde. To plati i pro jogu, tu je taky treba cvicit pod dohledem. Joga ale nevyzaduje TOLIK casu jako BU.
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lycanius » úte 04. dub, 2006 19:18

Ja souhlasím s Harkem buď chceš nebo nechceš.Doma je to někdy fakt o zdraví.A někdo by ti měl říct jak vést údery at si neposereš klouby nebo delat strečing at si nenatrhneš vazy,popřípadně genitálie :?
Lycanius
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod eLeM » úte 04. dub, 2006 19:25

Už jsem se kontaktoval se Sarosem, kterému bych dělal sparing - uvidíme jak to dopadne. Každopádně díky za odpovědi :-)
Naposledy upravil eLeM dne stř 05. dub, 2006 14:42, celkově upraveno 1
eLeM
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Lycanius » úte 04. dub, 2006 19:31

Jo a k těm klikům:můžeš je dělat mnoha způsoby(každý dělá většinou jinak) a navíc si tím slušně posílit klouby(prosím nevykládat si to špatně.ano,někdo si klouby může i kliky klouby poničit ale to sem teď nepatří.navíc třeba já mám už slušnou praxi a jsem na kolafitu ale to jen tak na okraj) ale zase by ti to někdo měl ukázat atd.,atd.,atd.Každopádně hodně štěstí [b][i]
Lycanius
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Panda » úte 04. dub, 2006 19:33

Hark/Lycanius
No , asi záleží co kdo cvičí, ale mylsím že není problém se na hodině něco naučit a doma si to pak opakovat, a to od samého zařátku, od první hodiny, znám hodně lidi co chodí na training jhen víceméně opravovat svoje chybi a většinu cvičení dělají doma a funguje jim to kolikrát líp než těm co vidím v tělocvičně kařdý den, sebestudium je podle mě důležitá součaást tréningu už uplně odzačátku...
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » úte 04. dub, 2006 21:39

eLeM : pokud das 20 pritahu na hrazde na raz, pak bych si s vahou hlavu nelamal.Ted uz zbyva "jen" naucit se dat uder, aniz by sis zlomil zapesti, kopnout, aniz by sis podvrknul kotnik a to vsechno naucit se provadet velmi rychle, coz by vzhledem k tve vaze nemel byt problem;)
Good luck.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Saros » úte 04. dub, 2006 23:41

4eLeM
Omlouvám se ti, ale neuvědomil jsem si, že jsi o více jak dvacet čísel menši. To bych si fakt moc nezasparringobal. Tak to necháme plavat.. zkoušej dál, život je věčné hledání.
Saros
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Farao » stř 05. dub, 2006 10:41

Zdravím, potřebuji pomoct. Minulý rok jsem dokončil první rok v Kung- Fu styl Chan Shaolin Si Dju Su, ale chtěl bych zkusit něco, kde se bojuje s meči, přesněji řečeno s bokenem... ale nevím, jestli něco takového je, a jestli jo, tak jestli vůbec v okolí Zlína. Prosím pomozte mi... Mám možnost dojíždět do Otrokovic, ale jinak asi nic:(
Farao
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod patrik » stř 05. dub, 2006 10:48

Farao

Bokken ve Zlíně www.tenshin.cz (kendó, iaidó, džódó), ale nečekal bych nic ve stylu Chan Shaolin ...

Budeš vítán.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Farao » stř 05. dub, 2006 11:38

Díkes
Farao
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod mandrake » pát 07. dub, 2006 19:38

eLeM píše:Je mi 17. Ale nejsem žádná váha mám 55kg a 166 cm. Abys mě nepřizabil :-)

To není špatné pro JUDO. Mrňaví jsou vítaní, já mám 58/165.
mandrake
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Hark » pát 07. dub, 2006 20:12

Panda píše:Hark/Lycanius
No , asi záleží co kdo cvičí, ale mylsím že není problém se na hodině něco naučit a doma si to pak opakovat, a to od samého zařátku, od první hodiny, znám hodně lidi co chodí na training jhen víceméně opravovat svoje chybi a většinu cvičení dělají doma a funguje jim to kolikrát líp než těm co vidím v tělocvičně kařdý den, sebestudium je podle mě důležitá součaást tréningu už uplně odzačátku...

Bavime se o dvou odlisnych vecech.
Ty mluvis o cviceni pod dohledem instruktora.
Pokud chodis na trenink jednou dvakrat tydne a cvicis doma, Tebou vyse popsany postup bude v pohode fungovat. Sebestudium je HLAVNI soucast treninku.

eLeM na zacatku psal, ze se chce ucit z knizky. Pak psal, ze ma volneho casu malo a ze chce jen doma cvicenim relaxovat.

Vidis ten diametralni rozdil?
Zopakuju to jeste jednou: Ucit se BU bez ucitele, jen z knizky - nejde, hazard se zdravim. To same plati pro video.
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na bojová umění a sporty obecně