TOP INSTRUKTORI BOJOVYCH UMENI A SPORTOV NA SVK A V CZ

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Re: Top instruktoři

Příspěvekod Moshe » ned 02. dub, 2006 20:23

Patayon píše:V ČR je výborný instruktor (kamarádským přístupem,chováním ke svým žákům i chováním v běžném životě,dovedností učit a zaujmout na tréninku atd...) je pan Antonín Sokol - hlavní instruktor pro ČR bojového umění MUSADO.

Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, Tonda je opravdu dobrý. V musadu rozhodně jeden z nejlepších. Příjemný a skromný člověk, dobrý učitel.
Moshe
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod tekara » ned 02. dub, 2006 20:53

Low napsal:
...ale osobně jsem potkal jen jednoho..

To by mě zajímalo koho. Můžeš so SZ.
tekara
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod player » ned 02. dub, 2006 21:05

RBR : muzes mi prosim te rict, proc se v te diskusi prou o nejakem filmovani?To snad by bylo jeho minus,kdyz by zahral KO,ne?:))
Tak nejak mi unika vyznam prave cokoli filmovat?
Ledaze by meli pravidla stanovena tak,ze je za plny kontakt trest, coz zrejme teda je.
Takoveto karate mi pak ovsem prijde smesne a postradajici logiku.V tom musim stranit Lowovi.
Ja mam praktickou zkusenost jinou,ten co dal ranu a soupere dostal do KO zapas vyhral.To mi prijde logicke.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Frank » ned 02. dub, 2006 21:10

4 Player: Mělo by to tak být , že kdo dal KO by mél vyhrát.Jenže v Shotokanu to tak neplatí.Proto je Shotokan blbost aspoň po sportovní stránce.
Frank
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 02. dub, 2006 21:13

Frank : v tom pripade se musim jenom smat...tomu rikam logika:))
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Frank » ned 02. dub, 2006 21:18

JJ co to má za smysl chodit se na tatamy jenom oťukávat a simulovat , aby si vyhrál to pak neni BOJOVÍ úméní/sport.Mělo by se tam bojovat a ne simulovat,prostě kdo se věnuje v shotokanu KUMITE tak ztrácí jen čas.
Frank
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » ned 02. dub, 2006 22:08

player píše:RBR : muzes mi prosim te rict, proc se v te diskusi prou o nejakem filmovani?To snad by bylo jeho minus,kdyz by zahral KO,ne?:))
Tak nejak mi unika vyznam prave cokoli filmovat?
Ledaze by meli pravidla stanovena tak,ze je za plny kontakt trest, coz zrejme teda je.

Ano za plný kontakt jsi v organizaci WKF potrestán (i v jiných). Proto je oblíbená finta něco přihrát a potom postupuješ ty a ne soupeř. Z té diskuze jsem nepochopil, jestli to přihrál nebo ne. Zítra je na ČT 4 záznam takže uvidíme. Zajímavé je, že mají chrániče na nártech a holeních, přesto tam lítají KOčka. Oficiálně jsou jejich zápasy brány jako semi-kontakt. Občas je to full.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 02. dub, 2006 22:16

RBR : rad bych ten zaznam videl, zel nedisponuju CT4, nebylo by v tvych silach to nahrat a pak prsknout na net?Aspon ten kousek s tim KO, prosim pekne, smutne koukam :( ...?;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » ned 02. dub, 2006 22:25

rbr: protože to k.o. nejsou,jsou to jen simulace.. ono i s těžkym otřesem mozku se dá vstát, pro ně je k.o. tečící krev z nosu.. a i v chráničích se dá dát k.o. proč ne. nikdy neni shotokan full kontakt.. vždy semi.(což je míň než light:)
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pon 03. dub, 2006 8:30

Low píše:todd: paneboze ale zadnej dobrej shotokan neexistuje ! shotokan je jen jeden.a to ten "sportovni", nic jako tradicni shotkan neni, a paklize je tak to je neco co ma se shotokanem spolecnej jen ten nazev(a tech lidi co to cvicej je mi lito jeste vic, protoze zijou ve vymyšlenejch nesmyslech a hledaj v tom něco co tam neni).to je jakobys rikal ze se fotbal cvici nekde urcite dobre. asi takovej rozdil.. rikal jsem ze je spousta sikovnejch a dobrejch shotokanistu ,kteri ale jen mrhaj svym potencialem..

jak jsem rikal, neni treba se poustet do zadnejch vetsich debat. Kazdemu co jeho jest. :wink:
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pon 03. dub, 2006 8:43

player píše:RBR : rad bych ten zaznam videl, zel nedisponuju CT4, nebylo by v tvych silach to nahrat a pak prsknout na net?Aspon ten kousek s tim KO, prosim pekne, smutne koukam :( ...?;)

Nahraný to budu mít (doufám) na klasickém videu. Bohužel nemám technické vybavení na převedení do PC. Takže vás mohu uspokojit jen komentářem. Dle toho jak se na karate-info debata vyvíjí tak to vypadá na velmi slušné KO (Čelist vyhozená z pantů, zapadlý jazyk), za které by se ani MT nemuselo stydět. :wink:

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » pon 03. dub, 2006 8:59

Viděl jsem to, pěkná akce, dle pravidel WKF ale nepřiměřený kontakt. Pokud to někdo stáhnete, hoďte to sem, a pak se k tomu teprve vyjadřujte.
Mimochodem, převážná většina příspěvků je zde jako vždy off topic :(
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pon 03. dub, 2006 9:53

Angus píše:Mimochodem, převážná většina příspěvků je zde jako vždy off topic :(

Vždycky to tak dopadne. Mě osobně by se moc nelíbilo, kdyby tady někdo bez mého souhlasu zveřejnil mé jméno. Ne každý si přeje reklamu.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pon 03. dub, 2006 14:27

RBR : ok, aspon ten koment;)

Hele este bych mel dotaz, jak to, ze nekde jsou zapasnici bez rukavic a jinde se zapasi s rukavicema?Tak kdyz uz maj ty rukavice, tak by spis mohly byt pravidla jaksi povolnejsi, ne-e?
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » pon 03. dub, 2006 15:06

rbr: kamarád měl taky vyhozenou pusu z pantů a bez toho aby spadl do ní zestrany praštil, ona udělala cvak a cvičil dál.. pak ho akorát nějakou dobu pobolívala hlava.

player: to je daný organizacema, JKA nemá rukavice, Čsk má.V čsk se navíc zavedli chrániče holení..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pon 03. dub, 2006 15:27

player píše:Hele este bych mel dotaz, jak to, ze nekde jsou zapasnici bez rukavic a jinde se zapasi s rukavicema?Tak kdyz uz maj ty rukavice, tak by spis mohly byt pravidla jaksi povolnejsi, ne-e?

Záleží na pravidlech jednotlivých organizací jak psal Low, nic jiného v tom není.
Můj osobní názor je ten, že v organizaci WKF se nakonec k plnému kontaktu dopracují, je to jen otázkou času. Někde v Evropě již testují používání přileb. Jako důvod uvádí větší bezpečnost závodníků. Myslím, že je to jen jeden důvod, druhý bude větší transparentnost pro diváky. Při současném způsobu rozhodování kumite vznikají situace, kdy je velmi těžké rozhodnout kdo zasáhnul a přidělit mu bod. Při plném kontaktu toto odpadne a i laik hned pozná kdo je lepší, což zase pomůže zvednout popularitu, tím se přiblíží k olympiádě a k větším prachům atd.
Je to pouze názor laika sledujícího vývoj sportovního karate z dálky. Všechno může být jinak. Jen čas ukáže, jestli jsem to odhadnul správně.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pon 03. dub, 2006 15:54

..dik za info.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Frank » pon 03. dub, 2006 16:25

A to s těma rukavicema nebo prostě to co bylo dnes na ČT 24 tak to je WKF?
Frank
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pon 03. dub, 2006 17:39

Frank píše:A to s těma rukavicema nebo prostě to co bylo dnes na ČT 24 tak to je WKF?

Nevím co bylo na ČT 24, ale na ČT4 bylo sportovní karate organizace WKF, která je co do počtu členů největší na světě. Sdružuje více stylů karate.
Závodníci v současné době používají chrániče rukou (vypadá to jak malé box. rukavice) nártu a holení + suspik.muži, chránič hrudníku-ženy a chrániče zubů. Možná časem začnou používat helmy, zatím to testují.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » pon 03. dub, 2006 17:41

rbr: jseš si jistej že je největší? nevíš kolik těch členů má ?

největší organizace karate na světě – IKO 1 (přes 12 mil. členů ve 125 zemích) - a ten údaj je dost starej, poslední dobou se kyokushin raketově rozrůstá.. jen že jsem to slyšel jinak ale osobně je mi úplně jedno jestli nějaká organizace má 10 nebo 10mil členů.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně