kop z vyskoku

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod m-pet » úte 30. kvě, 2006 7:53

Ty kopy na hlavu jsou v realu podle mě dost riskantní. I když je člověk dobře protažený, takový kop zabere více času než kop mezi nohy nebo do kolene. Jo a taky se při kopu na hlavu odkrývá celý spodek a to nemluvím o zhoršení stability. Vím to z vlastní zkušenosti. Já jsem byl ten co kopal na hlavu a soupeř mě trefoval obvykle do stojné nohy, škody byly přibližně stejné na obou stranách ( ale já byl trénovaný karatista a on ne ). Nakonec jsem vyhrál díky lepší kondici, prostě se moc zadýchal protože byl tlustý, a já ho začal trefovat častěji, jeho odpovědi byly stale slabší až uplně přestaly. Většina mých kopů trefila jeho hlavu jenom přes kryt jeho rukou, stačilo mu jenom držet ty ruce nahoře ( naštěstí už to pak nezvládl ).
m-pet
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod stengan » úte 30. kvě, 2006 8:47

m-pet:promin ale bavíme se o kopu na hlavu a pokud už ktomu dojde že se rozhodnu někoho kopat na hlavu tak to jen z důvodu že se sním nechci dál zabejvat.Tudíž opravdu stačí jeden kop do hlavy a pokud se ti povede tak neznám borce co by si to chtěl po probrání z otřesu zkusit znovu.Vzhledem že nemám potřebu útočníka zabít tak raději volím nízké kopy na stehno a pošlu jich 3-5 rychle zasebou a efekt stejný aspon po týdnu pajdání na nohu si to rozmyslí napadat cizí lidi o kterejch nic neví.Stengan
Kdo jinému jánu kopá příjde si na docela slušný peníze.
stengan
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod fakt » úte 30. kvě, 2006 11:39

Jen tak na okraj. :arrow:
Možná se mi budete smát. :lol:
Ale. :idea:
Není dobré kopat lidi do hlavy. :oops:
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod stengan » úte 30. kvě, 2006 11:54

Jj je to nečestné a nesportovní jak by řekl Míra Dušín :lol: ,ale velice učiné tak proto se to nadále budu učit a používat jen pokud nebude jiné možnosti.Stengan :twisted:
stengan
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod fakt » úte 30. kvě, 2006 12:15

Američané používají v boji proti terorismu také výlučně krajní řešení.
A výsledek.
Terorismus se týká pouze Američanů(až na výjimky a jejich spojence).
Jedno přísloví říká "s čím kdo vychází, tím i schází".
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod stengan » úte 30. kvě, 2006 21:08

Tak to bych bral dělám v bance a strašně rád bych se jednou topil v pěnezích.super přísloví ale trochu v dnešní době O.T.
Stengan
stengan
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod player » úte 30. kvě, 2006 22:29

Kopy ve vyskoku mam moc rad, ale poustet se do diskuse jestli ma smysl je pouzit, zrovna tak jako kopy na hlavu, je zcela zbytecne, vsechno ja zavisle na situaci.Nicmene razim nazor, ze cim vic clovek technik zna, tim je ve vetsi vyhode.Vsak nikdo nikoho nenuti pouzivat to ci ono, ale co kdyz "nahodou" by se to mohlo hodit, ze.

Jinak co se tyce flexibility, ideal je mit svaly a slachy natolik pruzne, aby mely jeste rezervu i pri tom highkicku bez predchoziho strecingu/zahrati.Je nemsysl kopat nekam, kam to nasilim "taham".
Vzdy bude platit, ze je lepsi "motor" nechat zahrat, nez prudce vystartovat, ale nejsme ve filmu Way of the dragon, kde bysme si se souperem na ulici vyclenili nejakou predzapasovou rozcvicku,ze;)

Ja se snazim uz nakej ten patek prave o tu permanentni flexibilitu.Nejde mi uz ani tak o dokonalej rozstep ci provaz...ikdyz;), ale o to, abych mel svaly tak nejak porad dostatecne protazene.
Jinymi slovy strucne receno, docela mi staci, ze po ranu vykopnu do vysky sve hlavy aniz bych si natahl sval ci jinam se zranil.To mi vicemene staci, samozrejme honba za rozčurem ala Van Damme nekonci:)

A jeste k tomu obleceni....Vy nekoukate na flexibilitu napr. jeansu, kdyz si je kupujete?Ja teda rozhodne ano;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » stř 31. kvě, 2006 7:35

nejsme ve filmu Way of the dragon, kde bysme si se souperem na ulici vyclenili nejakou predzapasovou rozcvicku,ze;)

Každý se učíme podle něčeho :wink:

[b]A jeste k tomu obleceni....Vy nekoukate na flexibilitu napr. jeansu, kdyz si je kupujete?Ja teda rozhodne ano;)[/quote][b][/

Kupuji pouze italské zboží. Kvůli italskému temperamentu jsou kalhoty v tomto místě zesíleny a nehrozí jejich prasknutí. 8O

PS: kop by neměl být tak slabý, aby tě omezovala pevnost kalhot
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Malekyth » stř 31. kvě, 2006 18:08

stengan píše:Mám dotaz ale nechci kvůli tomu zakládat novou diskuzi tak jsem to zahrnul sem protože jde o kopy.
Dotaz se je spíše na lidi zabívající se thai-boxem jestli je efektivnější a účinější učit se kopy dolu"lítko,koleno,stehno,bok".
Nebo kopy nahoru"hrudník,krk,hlavu".
Boční nebo příný????
Stengan

Doporučuji přímé kopy maximálně do středu hrudníku. Jsou rychlejší než obloukové a neodkrýváš se takmoc jako u obloukových. Kop na hlavu trvá dlouho a pokud není perfektně zvládnutý nedělá jeho vykrytí moc problémů (čerpám z osobních zkušeností z MT).
Malekyth
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod player » stř 31. kvě, 2006 19:15

Malekyth píše:
stengan píše:Mám dotaz ale nechci kvůli tomu zakládat novou diskuzi tak jsem to zahrnul sem protože jde o kopy.
Dotaz se je spíše na lidi zabívající se thai-boxem jestli je efektivnější a účinější učit se kopy dolu"lítko,koleno,stehno,bok".
Boční nebo příný????
Stengan

Doporučuji přímé kopy maximálně do středu hrudníku. Jsou rychlejší než obloukové a neodkrýváš se takmoc jako u obloukových. Kop na hlavu trvá dlouho a pokud není perfektně zvládnutý nedělá jeho vykrytí moc problémů (čerpám z osobních zkušeností z MT).

Dlouho rozhodne netrva, je to jen o tom, jak kdo umi z dolnima koncetinama zachazet.Byt je jeho pouziti z hlediska "moralniho" diskutabilni, tak na bocni kop pod bradu nedam dopustit, ten se kreje obzvlast velice "jednoduse";)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod stengan » stř 31. kvě, 2006 19:52

Jj díky předáky standartně používám do urovně hrudníku a kopy na hlavu stále trénuju je to jen o zvládnuté tech.Stále se mám co učit,ale pomalinku se zdokonaluju jako samouk v bolasti thai-boxu.Stengan
stengan
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Senior » čtv 01. čer, 2006 14:20

add kopy na hlavu nebo z výskoku v sebeobraně...

...myslím si, že je to trochu risk i pro jejich určitou efektnost hlavně pro svědky, kteří na ně při případném vyšetřování bitky ve výpovědi určitě nezapomenou a může z toho pak být dost horko.
Kdežto přímý kop mezi nohy, nebo na břicho či stehno svede snad každý a může vypadat v podstatě jako jakési odstrčení.
Čím efektnější technika, tím hůř se pak při průseru obhajuje.
Ale pro potřeby neškodného machrování před holkama... :wink: ...proč ne.

Senior.
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod player » čtv 01. čer, 2006 14:41

...to je taky fakt, Seniore.
V tom pripade, kvuli svedkum, to chce pri highkicku kricet misto nejakeho "kiai" pomoooc, pomoooc....aby byli svedci zblbli, kdo koho vlastne tluce:D
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Malekyth » čtv 01. čer, 2006 15:20

player píše:
Malekyth píše:
Boční nebo příný????
Stengan

Dlouho rozhodne netrva, je to jen o tom, jak kdo umi z dolnima koncetinama zachazet.Byt je jeho pouziti z hlediska "moralniho" diskutabilni, tak na bocni kop pod bradu nedam dopustit, ten se kreje obzvlast velice "jednoduse";)

Psal jsem jak to vidím já. Mám radši přímé kopy, boj na těsnou vzdálenost a v klinči. Hodně taky záleží na tělesné stavbě... :wink:
Malekyth
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod player » čtv 01. čer, 2006 17:48

Malekyth : ale jo, v pohode.Akorat to chce pak psati trosku tak nak lepe, aby ten tvuj pohled byl zjevnejsi, tedy neco jako: "Kop na hlavu MI trvá dlouho a pokud není perfektně zvládnutý nedělá jeho vykrytí moc problémů" ;)
Me zase nedela dobre boj na blizko, protoze ty rizika protiutoku uz tam sou dost znacna, nez v pripade, ze dokazes zapasit se souperem s odstupem...
Jinak bocni kop dle meho nazoru je taktez primym kopem, pokavad covek nestoji zady, ze by se k bocnimu kopu musel nejdrive otocit;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Malekyth » sob 03. čer, 2006 13:37

player píše:Malekyth : ale jo, v pohode.Akorat to chce pak psati trosku tak nak lepe, aby ten tvuj pohled byl zjevnejsi, tedy neco jako: "Kop na hlavu MI trvá dlouho a pokud není perfektně zvládnutý nedělá jeho vykrytí moc problémů" ;)
Me zase nedela dobre boj na blizko, protoze ty rizika protiutoku uz tam sou dost znacna, nez v pripade, ze dokazes zapasit se souperem s odstupem...
Jinak bocni kop dle meho nazoru je taktez primym kopem, pokavad covek nestoji zady, ze by se k bocnimu kopu musel nejdrive otocit;)

Jj. Příště se polepším. :D Každému sedí něco úplně jinýho. kop na hlavu zvládnu, ale v drtivé většině případů mi ho vykryjí. Proto mi trenér doporučil boj na krátkou vzdálenost a kopy do výšky hrudníku. trénuje s náma kluk co dělal Taekwondo. Okopává mě docela slušně, ale děsí se toho když se k němu dostanu na krátkou vzdálenost. :D
Malekyth
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: kop z vyskoku

Příspěvekod severin » sob 03. čer, 2006 14:41

Dugi píše:Ma niekto nejake rady na natrenovanie kopu z vyskoku - v kratkom letku.
ako tu http://www.fightoppression.com/images/F ... 0Joyce.jpg[img]diky[/img]

1.Vykopat jámu 10cm hluboko a každý den z ní snožmo bez pokrčení kolen 100x vyskočit.Každý den !!!!! Každých 10 dnů prohloubit jámu o 5-10cm.Zapojit hlavně lýtka a ne stehna.

2.Strečing

3.Posilovat břicho.Denně.

4.Zvedat ve stoje koleno co nejvýše k hrudníku /bez rukou/ a opakovat mnoho seriíí každý den.

5.Odraz z pokrčených kolen.Za letu nohy natáhnout a ve fázi vrcholu zvednout obě kolena co nejvýše.Tím se v nejvyšší fázi na co nejdelší dobu zastavit.Několik sérií denně do mrtva.

6.Trénovat techniku kopů,které chci ve vzduchu provádět.

7.Skákat přes židle,stoly,lidi.

Takhle jsem trénoval na zkoužky v TKD a opravdu to zabralo.Nikdy jsem k tomu neměl dispozice,ale těch 5 lidí jsem nakonec v pohodě přeskočil a desku jsem překop i do výšky 220cm.Jenže to zabere moc času a na sebeobranu toho moc nezbyde.Když jsem přestal tak po pár měsících jsem nevyskočil ani na židli.To byl první signál ke změně.Co se týče použití kopů ve výskoku v boji,tak bych se tomu radši vyhnul,abych se sám neknockautoval :D .Moc se mi líbí kopy z otočky,protože oproti dollyo/mawashi mají větší razanci a dovedou překvapit.Pokud do vás nenaběhne soupeř tak mu urazíte palici a nebo zlomíte ruku,kterou se kreje.Ale to už je zase na hranici teorie....
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na bojová umění a sporty obecně