stengan píše:Mám dotaz ale nechci kvůli tomu zakládat novou diskuzi tak jsem to zahrnul sem protože jde o kopy.
Dotaz se je spíše na lidi zabívající se thai-boxem jestli je efektivnější a účinější učit se kopy dolu"lítko,koleno,stehno,bok".
Nebo kopy nahoru"hrudník,krk,hlavu".
Boční nebo příný????
Stengan
Malekyth píše:stengan píše:Mám dotaz ale nechci kvůli tomu zakládat novou diskuzi tak jsem to zahrnul sem protože jde o kopy.
Dotaz se je spíše na lidi zabívající se thai-boxem jestli je efektivnější a účinější učit se kopy dolu"lítko,koleno,stehno,bok".
Boční nebo příný????
Stengan
Doporučuji přímé kopy maximálně do středu hrudníku. Jsou rychlejší než obloukové a neodkrýváš se takmoc jako u obloukových. Kop na hlavu trvá dlouho a pokud není perfektně zvládnutý nedělá jeho vykrytí moc problémů (čerpám z osobních zkušeností z MT).
player píše:Malekyth píše:stengan píše:Mám dotaz ale nechci kvůli tomu zakládat novou diskuzi tak jsem to zahrnul sem protože jde o kopy.
Boční nebo příný????
Stengan
Doporučuji přímé kopy maximálně do středu hrudníku. Jsou rychlejší než obloukové a neodkrýváš se takmoc jako u obloukových. Kop na hlavu trvá dlouho a pokud není perfektně zvládnutý nedělá jeho vykrytí moc problémů (čerpám z osobních zkušeností z MT).
Dlouho rozhodne netrva, je to jen o tom, jak kdo umi z dolnima koncetinama zachazet.Byt je jeho pouziti z hlediska "moralniho" diskutabilni, tak na bocni kop pod bradu nedam dopustit, ten se kreje obzvlast velice "jednoduse";)
player píše:Malekyth : ale jo, v pohode.Akorat to chce pak psati trosku tak nak lepe, aby ten tvuj pohled byl zjevnejsi, tedy neco jako: "Kop na hlavu MI trvá dlouho a pokud není perfektně zvládnutý nedělá jeho vykrytí moc problémů"
Me zase nedela dobre boj na blizko, protoze ty rizika protiutoku uz tam sou dost znacna, nez v pripade, ze dokazes zapasit se souperem s odstupem...
Jinak bocni kop dle meho nazoru je taktez primym kopem, pokavad covek nestoji zady, ze by se k bocnimu kopu musel nejdrive otocit;)
Dugi píše:Ma niekto nejake rady na natrenovanie kopu z vyskoku - v kratkom letku.
ako tu http://www.fightoppression.com/images/F ... 0Joyce.jpg[img]diky[/img]
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků