Co mám dělat ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Lycanius » pon 24. črc, 2006 10:34

Zdravim te

Videí Systemy mam doma hodně,vesměs z Ruska kde jsou treninky pojate fakt na tvrdo.I kdyz nektere videa jsou fakt nerealne(zastavovani uderu nez dojde k cili,či přehnaná pomalost při útoku tyčkou.Ale každy posoudi sam.Podle me by systema byla taky jedna ze správných cest.

Spis se mi zda zbytecne ptát se na systemu jako takovou protože se mi podle videí zdá skoro úplně totožná s krav magou,kapapem,atd.(opravte me jesi se mylim).

O Vale Tudo newim zhola nic ale dej to do googlu a stopro neco najdes.

Zatim a hodne zdaru

J.L.K.
Lycanius
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod bison » pon 24. črc, 2006 10:41

Iwery píše: A do posilovny chodím, denně běhám a cvičím, takže o moji kondici si strach nedělej.

nechci te podcenovat, ale ja jsem si taky myslel, ze mam kondici docela slusnou. A kdyz jsem prisel poprvy na box, tak me cekalo dost neprijemny prekvapeni. A trener tvrdi ze narust kondice minimalne o 100% po prvnim mesici cviceni je zcela bezny
A myslim ze zrovna proti sikane je box to nej. Nebudes se ucit zadny slozitosti ale jednoduchy (a dulezity) veci - pohyb, utok, obranu, dat a dostat ranu a k tomu kondicku. A vic vetsinou nepotrebujes :-)

PS jak to chodi na policejni skole nevim, ale kamarad nastoupil k policii CR a jeho historkam o vycviku bu kterym tam prosel jsme se pekne nasmali ;-)
bison
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod xavier » pon 24. črc, 2006 11:06

Angus píše:Ty doporučuješ něco, co jsi jenom slyšel? Někomu, kdo si chce vybrat, čemu se věnovat?

Kdyz si proctes thready, tak hodne lidi (ne)doporucuje nejake BU/BS jenom na zaklade "slysel jsem"... Mezi blizkymi znamymi 2 delaji vojenskou skolu a jeden policistu; s Musado maji nejake zkusenosti. Hodnekrat jsme spolu vedli dlouhe debaty o ucinnosti BU a mel jsem konecne tu prilezitost slyset, co a jak funguje. Samozrejme, ze si kazdy chvali to svoje, ale oni narozdil od me (a myslim si taky mnohych z vas) prosli velmi tvrdym a intenzivnim vycvikem, maji velke zkusenosti, prisli do styku s hodne lidma a (narozdil od mnohych zdejsich prispevovatelu do diskuzniho fora) jsou aspon trochu objektivni a neospravedlnuji sve nazory tim, ze hazi spinu na ostatni BU/BS. Co je vylozene spatne na tom, ze jsem si udelal takto obrazek o situaci (byt na zaklade "slysel jsem") a snazim se poradit?

Nepredpokladam, ze kdyz chce nekdo s necim zacit, tak bezhlave pujde do vseho, co mu zdejsi napisou, aniz by si to v hlave predem srovnal. Co clovek to nazor, ze?
xavier
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Angus » pon 24. črc, 2006 11:24

xavier píše:Hodnekrat jsme spolu vedli dlouhe debaty o ucinnosti BU a mel jsem konecne tu prilezitost slyset, co a jak funguje. ...
Co je vylozene spatne na tom, ze jsem si udelal takto obrazek o situaci (byt na zaklade "slysel jsem") a snazim se poradit?

To už je něci jiného než formulace "slyšel jsem" :lol: . Neber to osobně, nemyslel jsem to špatně, ale je tady hodně radílků, kteří opravdu jen "slyšeli" (ještě kdovíjak a kdovíkde a kdovíodkoho), neví o tom nic, ale každému radí.
Takže s tím máš určité zkušenosti, i když ne přímo osobní a to je trochu něco jiného.
Pěkný den, Angus
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xavier » pon 24. črc, 2006 11:42

Angus píše:
xavier píše:Hodnekrat jsme spolu vedli dlouhe debaty o ucinnosti BU a mel jsem konecne tu prilezitost slyset, co a jak funguje. ...
Co je vylozene spatne na tom, ze jsem si udelal takto obrazek o situaci (byt na zaklade "slysel jsem") a snazim se poradit?

To už je něci jiného než formulace "slyšel jsem" :lol: . Neber to osobně, nemyslel jsem to špatně, ale je tady hodně radílků, kteří opravdu jen "slyšeli" (ještě kdovíjak a kdovíkde a kdovíodkoho), neví o tom nic, ale každému radí.
Takže s tím máš určité zkušenosti, i když ne přímo osobní a to je trochu něco jiného.
Pěkný den, Angus

Vpohode, osobne jsem to nebral. Taky souhlasim s temi "radilky" ;-)
Pekny den :-)
xavier
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Low » pon 24. črc, 2006 12:24

"Proto se pri treniku musi volit kompromis."

no prave, pokud se chces naucit opravdu prat tak zadny kompromisy nejsou. a pochybuju ze tady nekdo takovej je. jeden z mala kdo se mi vybavi ze nebral kompromisy byl Oyama. A zadnyho jeho soucasnika neznam.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na bojová umění a sporty obecně