Ting píše:2 NIK: to video sem klidne hod, rad na nej mrknu a jiste nebudu sam
Harutomo_Yasumizu píše:NIK: to nejlepší? Osobně si teda nedokážu představit bojovníka který by si vybíral třeba to nejhorší, aby třeba někomu neublížil, nebo dokonce vyřešil konflikt vlastní destrukcí
podle tebe když se budu chtít naučit bránit proti (násilníkům--podle mého chápání) tak jsem vlastěn násilníkem já a to už hned na tréninku a tam mě defakto v násilníka vychovají a naučím se tam a musím mlátit lidi a házet s nimi o zem a dokonce je i mrzačit proti své vůli
Senior píše:podle tebe když se budu chtít naučit bránit proti (násilníkům--podle mého chápání) tak jsem vlastěn násilníkem já a to už hned na tréninku a tam mě defakto v násilníka vychovají a naučím se tam a musím mlátit lidi a házet s nimi o zem a dokonce je i mrzačit proti své vůli
Lado, co teda z Tebe vychovávají a co děláš na tréninku, když tedy zřejmě se Ti protiví mlátit lidi a házet s nimi o zem?
Bavit se o oprávněnosti použití násilí v BU mi tak trochu připadá jako bavit se o nahotě při sexu....dá se šukat i v zimníku, ale nějak to není ono![]()
NIKu, tím vůbec neútočím na Tvé téma, které jsi tu založil, ale na některé reakce v něm.
Senior.
manikin píše:myslím, že se zde střetávají dva pohledy na násilí, resp. na stupeň násilí
sice Ladu neznám, ale myslím, že svým názorem nechtěl říct, že se na tréninku hladí a nosí na zem... jde jen o stupeň násilí, který je užit...o dobrovolnosti je to tak napůl
dobrovolně totiž lezou do klece i borci, co potom odejdou třeba se zlomenou rukou, žebry...či co já vím
nevím, na jaké tréninky chodíte vy, ale my jedem tak, aby partner cítil nasazení páky, škrcení atd. ale ne zase tak, abychom si vědomě ubližovali (ve smyslu, že nás odveze sanitka)...což je myslím to, na co NIK narážel v prvním příspěvku
Toman píše:NIK: manikin je holka
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 8 návštevníků