NÁSILÍ V BU

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod manikin » pon 16. říj, 2006 16:33

no nevím, jestli ilegální zápasy jsou až taková blbost... tedy nevím, jak tady v Čechách, ale v Americe jsou. kamarád jeden takový viděl. samozřejmě to nedošlo až do márnice, ale bez jakýchkoliv pravidel to bylo.
jinak no myslím, že mezi pouličními rváči se najdou i lidi, kteří trénují BS...ne každý to má v hlavě natolik srovnané. jsou lidi, kteří mají potřebu se vytáhnout, být tzv. machr, rozbít dotyčnému hubu, vytáhnout se před kamarádama...
je to hodně o výchově, o prostředí, ve kterém vyrůstá, ale i o povaze
manikin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Ondra » pon 16. říj, 2006 19:02

tyhle zápasy "bez pravidel" jsou k vidění z ameriky i na youtube.com ,tedy na dva jsem narazil, dva černoši se tam slušně řezali a kolem byl jen hlouček příznivců jednotlivých zápasníků a sázkařů, pravidla to nemělo žádné, ale oba očividně dělali předtím box.
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » pon 16. říj, 2006 23:49

2DMC V aktivite, ktera je ZALOZENA na tom, ze tluces, hazes na zem a ruzne jinak mrzacis jineho cloveka proti jeho vuli? Kdo by tam mohl provozovat nasili a agresivitu? (odpoved - kazdej kdo normalne cvici).

tak s tímhle nemohu souhlasit! Kde jsi na tohle prosímtě přišel 8O :roll:
Ta AKTIVITA je založena na umění bojovat, které zahrnuje umět se bránit i útočit obojí je důležité jelikož i útok je potřeba v obrané situaci (vetšinou tedy, podle mě vždy,ale někteří to vidí jinak).
ZÁLE®Í V®DY NA ČLOVĚKU JAK TO ČI ONO U®IJE! ČI JESTLI SVÉ ZNALOSTI ONOHO BU,BS POU®IJE K NĚJAKÉMU NÁSILNÉMU AKTU. :idea:

ono je asi důležité chápání slovo násilník a jeho podstata, které je individuelní
Dle tvé dedukce jsou tu všichni násilníci :roll: podle tebe když se budu chtít naučit bránit proti (násilníkům--podle mého chápání) tak jsem vlastěn násilníkem já a to už hned na tréninku a tam mě defakto v násilníka vychovají a naučím se tam a musím mlátit lidi a házet s nimi o zem a dokonce je i mrzačit proti své vůli :roll: i slečny co se chtějí naučit bránit tak z nich vychovají náslnice a stanou se tím čeho se tak obávají, no asi jo co jiného když se budou učit házet na zem, tlouci, mrzačit 8O (to jsi hodně ujel :!: )

A hlavně by mě zajímalo jak jsi přišel na tuhle větu 8O "ZALOZENA na tom, ze tluces, hazes na zem a ruzne jinak mrzacis jineho cloveka proti jeho vuli?"
Kde prosímtě trénuješ a kolik jsi už zmrzačil lidí, či se u vás na tréninku zmrzačilo lidí a kolik jich tam mlátíte a házíte proti své vůli :?:
Já jsem tedy něco taového nikdy nezažil, nikdy jsem nikoho nezmrzačil, neházel, nemlátil proti jeho vůli a s tím mrzačením ani kdyby to třeba chtěl.....asi tedy necvičím normálně a ani nikdo od nás a jinde co vím tak se necvičí normálně. Asi by jsme měli začít mrzačit, mlátit, házet o zem každého koho potkáme jelikož to by splňovalo tvoe kritéria na normální cvičení :? :idea:
A kdo že chodí na tréninky proti své vůli když se chce naučit bojovat, bránit se? a kdo je tam nutí být a proč vlastně tedy přišli? aby se nechali mlátit, zmrzačit a to všechno proti své vůli a ještě za to zaplatí :idea:

Když se někdo učí střílet ze střelné zbraně kolik podle tebe musí zastřelit, postřelit lidí?
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » úte 17. říj, 2006 0:13

JInak k otázce, tak podle mě násilí (dle mého chápání) do BU nepatří, ale přece jen, je to jakýsi rozvoj dalších schopností člověka.....jak se pak použijí a co si z těchno nabytých zkušeností a vědomostí člověk odnese je pouze na něm....
každý trenér, mistr, učitel by měl hledět i na psychyckou stránků jedinců a rozvíjet v nich morální stránku, sebeovládání atd.... ty tupé agresivní jedince kteří tam jdou s pouze jedním záměrěm rovnou vyhodit.....

No bohužel takhle to nefunguje, vím o těch co se chodí učit či si zapaltí ve skupince trenéra aby je učil (většinou MT,box atp).....to pak využívají na ulici a nejem proti svým teoreticky určeným nepřátelům(jelikož se většinou jedná o radikálně smýšlející jedince) ale proti komukoli kdo se jim nelíbí, zejména když se ožerou......

JInak k zápasům, no je to každého věc jde se tam s určitým rizikem a to každý ví a jde tam dobrovolně, kvůli čemu je na každém, peníze, dokázat si něco, ukázat to co se naučil atd.....
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod manikin » úte 17. říj, 2006 7:46

rozhodne souhlasim s Ladou.
umet utocit je jednim z predpokladu, ale nemyslim, ze by tim z nas Sensei vychovaval nasilniky

a proti sve vuli...nikdo z nas tam neni proti sve vuli

samozrejme, ze BU je o tom, ze jde obcas clovek domu s modrinou, narazeninou...nejsou to sachy :D, ale vse je to v urcitych mezich
manikin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Frank » úte 17. říj, 2006 8:01

Lada: prosimtě jakej děláš styl? :roll:
Frank
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » úte 17. říj, 2006 9:19

2Frank já? no tak různě, nemám přesně určený styl...děláme toho více a já to tak různě kombinuji a vybírám si to co mi sedí, dovedu použít, nezapoměl jsem :oops: a přizpůsobuji se tak či tak dle situace.....kolikrát improvizuji a něco si i vymýšlím a zkouším jestli to tak jde...někdy blbost někdy ne. sanžím se připravit na to co mě může potkat na ulici....

no kdybych to měl nějak vypsat samo z něčeho více z něčeho méně MT, boxu,karate, aikida, JJ, juda, musada(ale to je stejně takový výňatek ze všeho možného) a takové ty srandy na ulici......plus nějaké ty zbraně (a obrana proti něktrým) tyčka-dlouhá krátká, teleskop, tonfa, boken, nůž

No mám dost let ještě co dělat :D
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ting » úte 17. říj, 2006 10:01

2 Lada: ted uz te chapu...
Ting
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod NIK » úte 17. říj, 2006 13:50

Ting píše:2 NIK: to video sem klidne hod, rad na nej mrknu a jiste nebudu sam :wink:

Nelze to načíst.Je to ale mazec!!!Ruku na srdce chlapi-Čínská Bu sou super,Japonská taky,ale Okinawské směry Uechi,Shorin atd se mi zdají bez konkurence.Vzaly si od všeho to nejlepší :!: :wink:

Ještě to nějak zkusim.Až to uvidíte tak se na vše ostatní vyprdnete :wink:
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » úte 17. říj, 2006 14:31

NIK: to nejlepší? Osobně si teda nedokážu představit bojovníka který by si vybíral třeba to nejhorší, aby třeba někomu neublížil, nebo dokonce vyřešil konflikt vlastní destrukcí :lol:
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Zizkovskej_Pepik » úte 17. říj, 2006 15:09

Jasně. Jde vám snad přece o to, jak to udělat nejlíp nebo ne? Mylsel jsem, že lidi cvičí BU, aby si co nejméně ublížili a a co nejvíce tomu druhému.
Když to neumím, tak než soupeře dobiju, tak můži si i třeba něco udělat, což se mi občas stává a myslel jsem, když to někdo fakt ovládá, ale prvda je, že nikoho takovýho neznám, tak soupeře zmrzačí hned a neohrožuje svoje zdraví.

Nebo se pletu, co? :?:
Zizkovskej_Pepik
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod NIK » stř 18. říj, 2006 7:59

Harutomo_Yasumizu píše:NIK: to nejlepší? Osobně si teda nedokážu představit bojovníka který by si vybíral třeba to nejhorší, aby třeba někomu neublížil, nebo dokonce vyřešil konflikt vlastní destrukcí :lol:

:? :lol: :?:

©koda že nedorazíš na tu akci :?
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » stř 18. říj, 2006 9:37

Násilí v BU. Úsměvné téma asi jsem nepochopil původní myšlenku zakladetele tohoto threadu. Přece BU je o násilí nebo se pletu? Každé BU které jsem zatím viděl nese prvky násilí. Zásadní otázka je však k jakému účelu má to násilí sloužit. IMNSHO násilí je jakákoliv fyzická činost, která vede k fyzickému poškození oponenta. Domnívám se že obecně zažitý pohled na násilí je ten, když jeden z oponentů s tímto evidentně nesouhlasí. To co se děje v ringu, tělocvičnách .... mezi lidmi, kteří k tomu přistoupí dobrovolně osobně za "násilí" nepovažuji.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Senior » stř 18. říj, 2006 10:24

podle tebe když se budu chtít naučit bránit proti (násilníkům--podle mého chápání) tak jsem vlastěn násilníkem já a to už hned na tréninku a tam mě defakto v násilníka vychovají a naučím se tam a musím mlátit lidi a házet s nimi o zem a dokonce je i mrzačit proti své vůli

Lado, co teda z Tebe vychovávají a co děláš na tréninku, když tedy zřejmě se Ti protiví mlátit lidi a házet s nimi o zem?

Bavit se o oprávněnosti použití násilí v BU mi tak trochu připadá jako bavit se o nahotě při sexu....dá se šukat i v zimníku, ale nějak to není ono :wink:

NIKu, tím vůbec neútočím na Tvé téma, které jsi tu založil, ale na některé reakce v něm.

Senior.
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod NIK » stř 18. říj, 2006 10:34

Senior píše:
podle tebe když se budu chtít naučit bránit proti (násilníkům--podle mého chápání) tak jsem vlastěn násilníkem já a to už hned na tréninku a tam mě defakto v násilníka vychovají a naučím se tam a musím mlátit lidi a házet s nimi o zem a dokonce je i mrzačit proti své vůli

Lado, co teda z Tebe vychovávají a co děláš na tréninku, když tedy zřejmě se Ti protiví mlátit lidi a házet s nimi o zem?

Bavit se o oprávněnosti použití násilí v BU mi tak trochu připadá jako bavit se o nahotě při sexu....dá se šukat i v zimníku, ale nějak to není ono :wink:

NIKu, tím vůbec neútočím na Tvé téma, které jsi tu založil, ale na některé reakce v něm.

Senior.

Jo to je v poho.Samozřejmně že nechci aby si mne tu osočoval za to že sem to založil atd.Jde mi o diskuzi.Nic víc,nic míň :wink:
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod manikin » stř 18. říj, 2006 12:32

myslím, že se zde střetávají dva pohledy na násilí, resp. na stupeň násilí
sice Ladu neznám, ale myslím, že svým názorem nechtěl říct, že se na tréninku hladí a nosí na zem... jde jen o stupeň násilí, který je užit...o dobrovolnosti je to tak napůl
dobrovolně totiž lezou do klece i borci, co potom odejdou třeba se zlomenou rukou, žebry...či co já vím

nevím, na jaké tréninky chodíte vy, ale my jedem tak, aby partner cítil nasazení páky, škrcení atd. ale ne zase tak, abychom si vědomě ubližovali (ve smyslu, že nás odveze sanitka)...což je myslím to, na co NIK narážel v prvním příspěvku
manikin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Toman » stř 18. říj, 2006 12:42

manikin: To asi nikde.
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » stř 18. říj, 2006 12:50

manikin píše:myslím, že se zde střetávají dva pohledy na násilí, resp. na stupeň násilí
sice Ladu neznám, ale myslím, že svým názorem nechtěl říct, že se na tréninku hladí a nosí na zem... jde jen o stupeň násilí, který je užit...o dobrovolnosti je to tak napůl
dobrovolně totiž lezou do klece i borci, co potom odejdou třeba se zlomenou rukou, žebry...či co já vím

nevím, na jaké tréninky chodíte vy, ale my jedem tak, aby partner cítil nasazení páky, škrcení atd. ale ne zase tak, abychom si vědomě ubližovali (ve smyslu, že nás odveze sanitka)...což je myslím to, na co NIK narážel v prvním příspěvku

To určitě není to na co sem narážel.Spletl ses.Narážel sem na něco jiného...ale na co???Ha :!: :idea: :?:
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » stř 18. říj, 2006 12:56

NIK: manikin je holka :wink:
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » stř 18. říj, 2006 13:01

Toman píše:NIK: manikin je holka :wink:

Tak to je dobrý.Tak to by mohla bydlet v Chebu a občas tam v noci dobít nějakýho uchyláka.Je jich tam dost.Pamatuji si když sem tam bydlel-tak tam byl jeden vyhlášenej-byl to Právník z Německa.Jezdil tam skoro obden-prý dával cikánkám 500 za to že se na ně může -napíšu slušně-"vykakat" :lol: :lol: :lol: :lol:

Masakr :!:
Podporuji Koreju.Musí to začít lítat.Jiná možnost není :!: :roll: :roll: 8O :D :D :D :D
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně