posilovna vs. trenink

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Baxxse » úte 31. říj, 2006 14:29

FSS-MP píše:Ahoj,
nejlepsi je podle meho, kdyz ve stylu ve kterem cvicis uz je posilovaci cast zahrnuta s ohledem na potreby bojoveho systemu. Jinak si myslim, ze vseobecne je dulezita sila a vytrvalost. Na silu se v posilce cvici max. vaha se kterou dokazes udelat dejme tomu 3 opakovani (nejdriv se ale musis dobre rozcvicit). U vytrvalosti jde spis o to aby ses dostal do dechoveho deficitu, takze treba 20 opakovani.
Tyto treningy je pak dobre stridat. Ze zacatku se ti nejvice posili klouby a slachy, coz se mi zda jako docela dobry. Jeste jeden postreh (overen vlastni zkusenosti) je nepodcenovat odpocinek. Ja osobne, kdyz si poctive zacvicim, tak k tomu potrebuju 2-3 dny, abych mohl znovu naplno trenovat. Kdyz se budes permanentne pretrenovavat, tak pujdes s formou dolu a v horsim pripade skoncis u doktora nebo v nemocnici.
S pozdravem Martin.

Myslim ze delas chybu kdyz cvicis az do mrtva...sval je schopney rustu max. 48 hodin po procviceni. Tedy kdyz se uplne odrovnas a nejsi schopen cvicit dva az tri dny,tak sval ochabuje. Proto necvic na doraz. U opakovani treba prestan dve opak. pred tim nez ti sval uplne vypusti...
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Matti » úte 31. říj, 2006 15:39

ukropcany píše:Pre skeptikov posilovania - http://www.zone.ee/cbsv/ow.wmv Tysonove lapy...

super video! tomu sa hovori praca ruk a tela! bomba!
Matti
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: posilovna vs. trenink

Příspěvekod Clodman » úte 31. říj, 2006 17:59

PeterJayEagle píše:Já si mislím že je to dobrý doplněk ale pravidelně je třeba taky provádět strečink aby tvé svaly a šlachy nebyly zkrácené. Můžeš vypadat jako Schwarceneger ale k čemu to když budeš jeko svázaný v pohybu????????? :wink:

prosim te tohle sou jenom kecy od lidi cou sou hubeny a nemuzou nabrat, naopak posilovani strasne zrychluje pohyby ale musi se vedet jak na to.......
Clodman
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bjohny » úte 31. říj, 2006 19:04

Clodman píše:
PeterJayEagle píše:Já si mislím že je to dobrý doplněk ale pravidelně je třeba taky provádět strečink aby tvé svaly a šlachy nebyly zkrácené. Můžeš vypadat jako Schwarceneger ale k čemu to když budeš jeko svázaný v pohybu????????? :wink:

prosim te tohle sou jenom kecy od lidi cou sou hubeny a nemuzou nabrat, naopak posilovani strasne zrychluje pohyby ale musi se vedet jak na to.......

nenasel jsem tleskajiciho smajla :wink: ...ale prece...ťap! ťap! ťap! :twisted:
Dej Vám Pánbůh nebe plné dřepů!! :twisted:
bjohny
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod chachar » úte 31. říj, 2006 22:09

taky si myslim ze je posilovani hodne dulezite

trbe kdyz se dostanete na zem a mlatite se na zemi tak je sila hodne dulezita
napr. kdyz ho chcete premostovat, zlomit ruku atd....

ja posiluju trikrat tydne a nejak jsem si nevsiml ze by me to zpomalilo
spis naopak a pridalo mi to jeste na sile
chachar
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod sosuke » úte 31. říj, 2006 22:13

chachar píše:taky si myslim ze je posilovani hodne dulezite

trbe kdyz se dostanete na zem a mlatite se na zemi tak je sila hodne dulezita
napr. kdyz ho chcete premostovat, zlomit ruku atd....

ja posiluju trikrat tydne a nejak jsem si nevsiml ze by me to zpomalilo
spis naopak a pridalo mi to jeste na sile

A jak dlouho posiluješ celkově? Myslím jestli měsíc, rok... ??? :D
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod chachar » úte 31. říj, 2006 22:17

necely rok a hodne mi to dalo mohu jen doporucit
chachar
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod sosuke » úte 31. říj, 2006 22:36

chachar píše:necely rok a hodne mi to dalo mohu jen doporucit

Ale postupem času tě to bude zpomalovat. Já bych doporučil boxovací pytel na zrychlení. :)
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » úte 31. říj, 2006 22:41

..mazem...viacero vulgarizmov :oops:
Naposledy upravil diablik dne úte 31. říj, 2006 23:15, celkově upraveno 2
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » úte 31. říj, 2006 22:46

sosuke..inac ked si vyberies prst zo zadku a das si namahu,ako posiluju najrychlejsi bezci tejto planety,tak zistis,ze bezne drepuju s 200 kg na cinke...ono takemu priemernemu 100 kg vzpieracovi na 100 metrov neujdes...ty maju taku vybusnost a rychlost.,ze by ti sanka spadla a to nehovorim,ze vyzeraju ako "gorily" a silu maju obdobnu/v ramci moznosti samozrejme/
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » úte 31. říj, 2006 23:47

diablik - klud ;) - bavis sa s chlapcom co este nema obcianku ;) ... tak nasad velku rezervu a vychovnejsi ton ;)
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » stř 01. lis, 2006 0:07

Baxxse píše:Myslim ze delas chybu kdyz cvicis az do mrtva...sval je schopney rustu max. 48 hodin po procviceni. Tedy kdyz se uplne odrovnas a nejsi schopen cvicit dva az tri dny,tak sval ochabuje. Proto necvic na doraz. U opakovani treba prestan dve opak. pred tim nez ti sval uplne vypusti...

S tímhle bych nesouhlasil, samozdřejmě že na začátku je blbost cvičit do mrtva kvůli svalové horečce, ale když je člověk zvyklí a chce se zlepšit , tím je myšleno silové a objemové cvičení tak cvičení do mrtva (ono je to také individuelní pojem) je potřeba

To cvičení co uvádí FSS-MP je celkem normální i když trocha nepřesně podáno a o těch dnech odpočinku by se dalo polemizovat, ty se totiž odvíjí od dalších činitelů vhodně zvoleného tréninku, rozpoložení cvičených partiií, odpočinkové dny atd.....Celkem nevidím problém proč odpočívat dva tři dny i když se jwede pořádný trénink do mrtva.....
Já rozhodně takovéto pauzy nepotřeboval a ani nikdo koho znám a to jsem cvičení rozhodně neflákal, kam až to šlo...jelikož bez toho síla a svaly moc nerostou. Ale každý je jiný takže někomu regenerace trvá déle a ej to hodně individuelní....

já takhle posiloval x let
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » stř 01. lis, 2006 0:32

Clodman píše:

oni to nejsou keci, posilování šlachy prostě zkracuje to nejsou žádné kecy, ale je potřeba jak pravíš vědět jak na to aby tohle nenastalo.........

Si vem spoustu lidí co hodně posilují co pak zvládnou třeba z gymnastického hlediska, jejich koordinaci pohybů, rychlost pohybů (tady bych se rád dozvěděl něco víc ? dik) nějak nevěřím tomu že to zrychluje údery pokuď je netrénuješ.....
pokuď člověk k tomu nic nedělá a jen posiluje tak prostě "degeneruje" v pohyblivosti. proto je vhodné posilování kombinovat a BU,BS je vhodná kombinace....

Nejhorší jsou ti co rychle naberou v posilovně (samo za přispění určitých prostředků a nemusí jít ani o ty zakázané) to je pak děs....

JInak posilování je důležité dost, hlavně síla na svou váhu a pak další nikdy není na škodu :twisted:

já začal posilováním od 14ti po pár letech do toho BU kde převažovala posilovna pak už BU, teď není zrvna moc času na oboje, ale máme v těocvičně, činky, bench, hrazdu, atd... sice nic moc na co jsem byl zvyklí a potřebné závaží a nějaké nářadí chybí ale na určité protažení a držení ve formě to stačí.....aplikuji vždy po tréninku a kdykoli se v tělocvičně ocitnu i když jdu tamjen něco udělat či ukízet.

Jo a taky nejsem zrovna moc hubeny i když každý ma jiná měřítka, ale podle mě rozhodně ne. 180cm/86kg to jen kvůli zaujatosti
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Baxxse » stř 01. lis, 2006 8:13

Lada píše:
Baxxse píše:Myslim ze delas chybu kdyz cvicis az do mrtva...sval je schopney rustu max. 48 hodin po procviceni. Tedy kdyz se uplne odrovnas a nejsi schopen cvicit dva az tri dny,tak sval ochabuje. Proto necvic na doraz. U opakovani treba prestan dve opak. pred tim nez ti sval uplne vypusti...

S tímhle bych nesouhlasil, samozdřejmě že na začátku je blbost cvičit do mrtva kvůli svalové horečce, ale když je člověk zvyklí a chce se zlepšit , tím je myšleno silové a objemové cvičení tak cvičení do mrtva (ono je to také individuelní pojem) je potřeba

To cvičení co uvádí FSS-MP je celkem normální i když trocha nepřesně podáno a o těch dnech odpočinku by se dalo polemizovat, ty se totiž odvíjí od dalších činitelů vhodně zvoleného tréninku, rozpoložení cvičených partiií, odpočinkové dny atd.....Celkem nevidím problém proč odpočívat dva tři dny i když se jwede pořádný trénink do mrtva.....
Já rozhodně takovéto pauzy nepotřeboval a ani nikdo koho znám a to jsem cvičení rozhodně neflákal, kam až to šlo...jelikož bez toho síla a svaly moc nerostou. Ale každý je jiný takže někomu regenerace trvá déle a ej to hodně individuelní....

já takhle posiloval x let

Ja zas tak nekritizuju cviceni do mrtva...je fakt ze svalova hmota roste jen 48 hod. po vykonu,tedy kdyz nekdo cvici do mrtva a do 48 hodin se staci z regenerovat tak proc ne...pokud ovsem jsem omezen ve cviceni onoho svalu na vice dni neni to dobre...Nerikam ze vubec nic nenaberes a ze se nezvysi sila. Jen je to efektivnejsi kdyz kazdy sval procvicis kazdych 48 hodin(tim nemyslim udelat dva tahy :lol: :lol: )

Zalozil jsem toto tema a jeste jsem se nepriznal jak to praktikuju tedy...

2-3 krat tydne trenink Bu + pytel(2krát tydně)
3-4 krat tydne posilovnha
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » stř 01. lis, 2006 9:36

marvin píše:diablik - klud ;) - bavis sa s chlapcom co este nema obcianku ;) ... tak nasad velku rezervu a vychovnejsi ton ;)
:oops: :oops: tak to som nevedel,tipoval som ho na 18rocneho vsevedka z "bushidolandu" :twisted: ...o.k. beriem
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ady » stř 01. lis, 2006 14:54

ja osobne do posliky nechodim ale zato sa okrem nacivikom technik venujem dost behaniau korculovaniu a podob.
Ady
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Předchozí

Zpět na bojová umění a sporty obecně