Jaké bojové umění zvolit?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod pm » čtv 02. lis, 2006 18:23

madmax píše:...
Hungga se samozrejme v realnem boji pouzit da
...
Musis jen najit dobrou skolu, ve ktere se o boji nebude jen mluvit, ale bude se i cvicit.
...
Opravte me, jestli se mylim, ale domnivam se, ze v hungga zadna salta nejsou.

vo tom zadna :twisted:
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Snooorri » pát 03. lis, 2006 13:06

madmax píše:
kovosrot1 píše:NO uvažoval jsem taky buď o hungga nebo brazilskem ju - jitsu. Hungga mě moc tahne, není to jen bojové umění, je to krásný životní styl....zdraví, kultura, filozofie. Jen by mě zajímalo, jestli se dá použít v reálném boji stejně jako třeba kyokushin karate. Taky nutno řict, že mám 194cm a 110kg,sice minimum v tuku, ale i tak to moc na nějaká salta v kungfu nevidím :D . Co se týká čínského boxu v brně (taky jsem z brna)....necviči tam ta "nagelovaná holčička" z velkého bratra, údajný několikanásobný mistr světa?Tak takto bych OPRAVDU nechtěl dopadnout :roll: . Ostatní to prosím neberte osobně.zdar všichni

Hungga se samozrejme v realnem boji pouzit da - stejne jako tai ji a jina cinska bojova umeni. Musis jen najit dobrou skolu, ve ktere se o boji nebude jen mluvit, ale bude se i cvicit.
Opravte me, jestli se mylim, ale domnivam se, ze v hungga zadna salta nejsou.
Ta nagelovana holcicka byl myslim mistr Evropy (pokud mas nejake blizsi informace, tak me to moc zajima) a rozhodne bych si netroufnul hodnotit jeho schopnosti jen podle toho jak vypada....

V hungga se salta asi opravdu neviskytují a jako realna sebeobrana se použít dá. Je to dobrý trénink.
Snooorri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod DrGlock » pát 03. lis, 2006 15:21

kovosrot1 píše:NO uvažoval jsem taky buď o hungga nebo brazilskem ju - jitsu. Hungga mě moc tahne, není to jen bojové umění, je to krásný životní styl....zdraví, kultura, filozofie. Jen by mě zajímalo, jestli se dá použít v reálném boji stejně jako třeba kyokushin karate. Taky nutno řict, že mám 194cm a 110kg,sice minimum v tuku, ale i tak to moc na nějaká salta v kungfu nevidím :D . Co se týká čínského boxu v brně (taky jsem z brna)....necviči tam ta "nagelovaná holčička" z velkého bratra, údajný několikanásobný mistr světa?Tak takto bych OPRAVDU nechtěl dopadnout :roll: . Ostatní to prosím neberte osobně.zdar všichni

Jo, cvičí tam (v Aréně) taky, ale chodí na Kickbox, takže jestli ti tvé předsudky brání vidět ho živě, nemusíš se bát, na tréninku čínského boxu a jiu jitsu na něj nenarazíš :-) Mimochodem ta "nagelovaná holčička" je výborný bojovník a věřím, že kdyby ti dal při sparringu takovou nakládačku jako mě, změnil bys na něj názor :-)

Jinak na tom čínským boxu jedem i věci na zemi ala brazilský jitsu a ultimáty, tak se určitě zajdi v pondělí nebo v pátek mrknout na trénink, třeba se ti to bude líbit.
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 03. lis, 2006 15:43

Snooorri píše:V hungga se salta asi opravdu neviskytují a jako realna sebeobrana se použít dá. Je to dobrý trénink.

Snoorri, Ty vis o Hung kyun s prominutim (ne asi, ale naprosto urcite) uplny prdlajs
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kovosrot1 » pát 03. lis, 2006 15:45

Jo rád se někdy přijdu podívat. S karate mám už dlouho zkušenosti. Salta jsem myslel jenom obrazně. S hungga nemám žádné zkušenosti., myslel jsem tím to, že (třeba je to jen fáma), že na něj je důležitá hlavně mrštnost, sice na 110kg myslím, že to nebude nejhorší, ale mrštný jako 80kg fighter asi nejsem, jsem spíše ten silový typ, klasická těžká váha.Co se týka nagelované holčičky, myslím, že člověk co dělá bojová umění by měl mít i trochu úroveň. Každej dobrej bojovník je podle mě osobnost. Znám hodně lidí co se pohybují okolo karate:Tomaš Kinc,Víťa ©tencl, Honza Soukup, sensei Potyš a mnozí další. Všichni jsou nejen skvělí fighteři nebo trenéři, ale i skvělí lidé a osobnosti.
A člověk, který kouří chlapům péra na videu, valí jen na image a všude se vytahuje a popírá tím všechno co bojová umění jsou jako skromnost, úsilí atd, tak u mě nemá úroveň ať je jakýkoliv bijec. Můžete mít ale i jiný názor. Co se týká arény jinak, slyšel jsem o ní jen to nejlepší.
kovosrot1
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod wolverine » sob 04. lis, 2006 15:41

V kolika bych měl začít abych se v tomto směru dokázal prosadit?
V kolika jste začali vy?
Dík
wolverine
diskutér - nováček
diskutér - nováček

.

Příspěvekod luen » sob 04. lis, 2006 15:45

wolverine píše:V kolika bych měl začít abych se v tomto směru dokázal prosadit?
V kolika jste začali vy?
Dík

Já začal začal v 8 letech.
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod daniela_liskova » sob 04. lis, 2006 17:19

Já teda dělám už 6 let hungkar kungfu, a podle mě je to přesně tak všestranné, jak bys potřeboval. Mimochodem nesouhlasím s názorem, že nelze kombinovat léčebné účinky s tradičním bojovým uměním, znám hodně lidí, kterým právě hungkar pomohl, ať už s klouby nebo celkovou odolností těla :-) Ale samozřejmě záleží i na učiteli - vím i o lidech, které z kungfu strašně bolí kolena. Jde prostě o vhodný způsob tréninku a zvolené zátěže. Zajdi se podívat na nějaký trénink nebo na seminář, v listopadu zrovna jeden je.

Daniela
daniela_liskova
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod wolverine » sob 04. lis, 2006 22:04

Co třeba v 15??
wolverine
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod wolverine » ned 05. lis, 2006 9:51

Máte někdo zkušenost s Bujinkan školou??
wolverine
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod kovosrot1 » pon 06. lis, 2006 6:52

A kde se v Brně hung gar cvičí? Slyšel jsem, že na Lidické je nějaký klub, ale co se týka Hunggar nemám absolutně žádné zkušenosti ani reference. Díky jinak všem za rady. L
kovosrot1
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod woty » pon 06. lis, 2006 8:00

JJ Bujinkan je dobry,ale je v nem zvlastni pristup vyuky,ktery asi ne kazdemu vyhovuje. Kazdopadne se prid podivat na trening,v Praze je nekolik dojo. Dyztak www.bujinkan.cz
Kdybych vedel,ze svetlo svicky je ohen,jidlo uz by bylo davno uvarene.
Snehova vlocka nidky nepadne na nespravne misto.
zenova prislovi
woty
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod wolverine » stř 08. lis, 2006 9:41

Nejdřív přídu až v Prosinci :(
wolverine
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Předchozí

Zpět na bojová umění a sporty obecně