Motivacia aziatov

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod DMC » ned 05. lis, 2006 14:44

Chlapi me z vas trefi slak, ja jsem tim myslel SO-SU-KE-HO! :lol: Na te japanofilii zas neni nic tak strasnyho, pokud to clovek neprehani; jde jenom o to, ze vetsina lidi, kteri s obdivem vzhlizi k vychodu, vi o sve vlastni kulture skoro prd.

A pak z toho v extremu vznikaji predstavy, ze Evropane jsou nizci, spinavi a hloupi, a Asiati vzneseni, cisti a chytri...nejlip rovnou nejakej samuraj, jak medituje u jezirka s rybickama :) Nejcastejs proto, ze dotycny jedinec zivyho Japonce v zivote nevidel, akorat cetl o OSenseiovi.
Naposledy upravil DMC dne ned 05. lis, 2006 14:51, celkově upraveno 1
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 05. lis, 2006 14:46

DMC píše:jde jenom o to, ze vetsina lidi, ktera s obdivem shlizi k vychodu, vi o sve vlastni kulture skoro prd.

Tak....přesně......bohužel :(
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sosuke » ned 05. lis, 2006 14:47

Sinister píše:
sosuke píše:
Sinister píše:Ach Sosuke Sosuke, prosim, uz mlc! Sam by ses asi divil, jak byli japonci lacni po strelnych zbranich, jaci to byly leckdy ignoranti, sobci, parchanti a obcas nefalsovana zvirata...

Já to vím, ale to byli vojáci a NE mnichové ani samurajové.
Chtěli se vyrovnat západu. A v období Meidji v roce 1877 zkončila samurajská třída a hnet vyhráli na Thai wanu, porazili Čínu a na začátku 20. století Rusko a to nemluvím o Japonské expanzi do Mandžuska. A po porážce japonska za 50 let se Japonsko stalo 2. ekonomicky nejbohatší zemí a technicky nejvyspělejší zemí. A ve válce v Perském zálivu přispěli v přepočtu 520mld Kč. :D

Prosim precti si neco o japonske historii, pak treba zjistis, jak samurajove s velkym juchuchu (btw to neni termin, ale citoslovce :lol: ) vypalovali mnisske klastery a prilehle vesnice vcetne zen a deti, jak mnisi pleticharili v politice a kdyz na to prislo, tak sestoupili z hor a vypalili vsechno, co jim prislo pod ruku. A strelne zbrane pouzivali davno pred Meiji.

Já jsem obeznámen japonskými dějinami. Ty jses asi díval na Ran od Kurosawy. ®e??? Kdyby ses podíval na 7 Samurajů, Jojimbo, Sanjimbo, tam uvidíš pravé středověké Japonsko. 8)
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 05. lis, 2006 14:48

kristaboha.....radši si přečti Příběh rodu Taira(či jak se to jmenuje)..... :!:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sinister » ned 05. lis, 2006 14:49

DMC píše:Chlapi me z vas trefi slak, ja jsem tim myslel SO-SU-KE-HO! :lol: Na te japanofilii zas neni nic tak strasnyho, pokud to clovek neprehani; jde jenom o to, ze vetsina lidi, ktera s obdivem shlizi k vychodu, vi o sve vlastni kulture skoro prd.

A pak z toho v extremu vznikaji predstavy, ze Evropane jsou nizci, spinavi a hloupi, a Asiati vzneseni, cisti a chytri...nejlip rovnou nejakej samuraj, jak medituje u jezirka s rybickama :) Nejcastejs proto, ze dotycny jedinec zivyho Japonce v zivote nevidel, akorat cetl o OSenseiovi.

Svata pravda, mel bys videt naseho vedouciho Japonskych studii, jak se do japoncu obcas obuje :lol:
Sinister
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod sosuke » ned 05. lis, 2006 14:50

DMC píše:Chlapi me z vas trefi slak, ja jsem tim myslel SO-SU-KE-HO! :lol: Na te japanofilii zas neni nic tak strasnyho, pokud to clovek neprehani; jde jenom o to, ze vetsina lidi, ktera s obdivem shlizi k vychodu, vi o sve vlastni kulture skoro prd.

No já znám dobře evropské a české dějiny. Ve škole jsem dával dobrý pozor. :D :D :D
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sosuke » ned 05. lis, 2006 14:52

Jendis píše:kristaboha.....radši si přečti Příběh rodu Taira(či jak se to jmenuje)..... :!:

No já znám jednoho z rodu Taira a jmenuje se Taira Shigesuke. On napsal Bushido pro nováčky. :D
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » ned 05. lis, 2006 14:56

Sosuke: Dejiny mozna znas, ale z pochopeni obsahu textu mas za 5. Nemluvil jsem o dejinach, mluvil jsem o KULTURE, VEDE A UMENI. O tom te v dejepise (a ve skole vubec, mam takovej pocit) naucej prave akorat ten prd.
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sosuke » ned 05. lis, 2006 14:59

No stačí se rozhlédnout kolem sebe a uvidíš kulturu národa.
Počmáráne zdi, papírky, ždolky od cigaret, sprosté slova a samé trosky lidi. To se ti líbí DMC?
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sinister » ned 05. lis, 2006 15:02

Já jsem obeznámen japonskými dějinami. Ty jses asi díval na Ran od Kurosawy. ®e??? Kdyby ses podíval na 7 Samurajů, Jojimbo, Sanjimbo, tam uvidíš pravé středověké Japonsko. 8)

Prestan byt ignorant a radsi si neco precti. Z 7 samuraju, Yojimba (vyber si bud cesky nebo anglicky prepis, ne mix :lol: ) a nebo Sanjura (!!!) nepoznas stredoveke Japonsko. Poznas asi tolik, jako kdyby ses podival na pohlednici z Afriky a rekl, ze ji znas. A ver mi, ze tyhle filmy znam, vyucuje me clovek, co je titulkoval, takze to mame durazne doporucene :lol: (v dobrem). Radsi si neco precti, at uz treba ty Jendisem doporucovane Listy rodu Taira, nebo rovnou neco faktografickeho... v cestine je napr. Dejiny Japonska, ty jsou celkem good.
Sinister
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Emanuele » ned 05. lis, 2006 15:03

Sosuke řekl :
No stačí se rozhlédnout kolem sebe a uvidíš kulturu národa.
Počmáráne zdi, papírky, ždolky od cigaret, sprosté slova a samé trosky lidi. To se ti líbí DMC?

Myslíš že v Číně,Japonsku nebo Thajsku je to lepší?
Jestli jsi nikdy v těchto zemích nebyl,přečti si tohle: http://www.wing-chun.cz/cs/index.cs.html
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Sinister » ned 05. lis, 2006 15:05

sosuke píše:No stačí se rozhlédnout kolem sebe a uvidíš kulturu národa.
Staci se rozhlednout po japanu a zjistis, ze kazdy druhy japonec je naprosty uchylak, ze jsou celkem xenofobni narod a trpi spoustou spolecenskych nesvaru. Btw musi to skoro vypadat, ze japonce nenavidim... kdepak, mam je rad, ale musis se divat na realny obraz, ne skrz ruzove bryle.
Sinister
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod DMC » ned 05. lis, 2006 15:07

A co si myslis ze bys jinyho nasel v tom Japonsku nebo v Cine??? Chlape, ozralej Japonec je uplne stejnej jako ozralej Cech.

Pokud evropska kultura u tebe znamena papirky na zemi, tak se hold neda nez opakovat, ze o sve vlastni kulture vis prd.

Koukni, chlape, nasel sis spatnej objekt zboznovani. Asiati nejsou zadni andele. Akorat ze je na rozdil od Evropanu denne nepotkavas, takze o nich muzes vysnivat pohadky.
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sosuke » ned 05. lis, 2006 15:08

Sinister píše:

Prestan byt ignorant a radsi si neco precti. Z 7 samuraju, Yojimba (vyber si bud cesky nebo anglicky prepis, ne mix :lol: ) a nebo Sanjura (!!!) nepoznas stredoveke Japonsko. Poznas asi tolik, jako kdyby ses podival na pohlednici z Afriky a rekl, ze ji znas. A ver mi, ze tyhle filmy znam, vyucuje me clovek, co je titulkoval, takze to mame durazne doporucene :lol: (v dobrem). Radsi si neco precti, at uz treba ty Jendisem doporucovane Listy rodu Taira, nebo rovnou neco faktografickeho... v cestine je napr. Dejiny Japonska, ty jsou celkem good.

No já jsem četl Dějiny japonska, Bushido,Moudrost samuraje z kraje Saga a spoustu knih o bojových umění a o aikidu. ALE LSTYRODU TAIRA JSEM NIKDE NEVIDĚL.
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sinister » ned 05. lis, 2006 15:10

http://www.japan.cz za pade se prihlasis a muzes si je tam pujcit.
Sinister
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod sosuke » ned 05. lis, 2006 15:13

No já mám v Japonsku známé a znám Japonce. Já znám japonské povahové rysy já jsem četl hodně knih o japonsku. a jsem v kontaktu s Japonskem.
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sinister » ned 05. lis, 2006 15:16

proto jses takovy jajinek? :lol: kdyz to chces takhle, tak me vyucuji dve japonky, clovek, ktery v japonsku stravil mnoho let, clovek, ktery ma za zenu japonku, dale Robin Herman, ktery je v japonsku zenbuddhistickym mnichem. Ale co tohle ukazuje? Kdyz se sam nepokusis porozumet japoncum po vsech strankach, i tech negativnich, tak nakonec budes stejne uplny ignorant.
Sinister
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod sosuke » ned 05. lis, 2006 15:19

Sinister píše:proto jses takovy jajinek? :lol: kdyz to chces takhle, tak me vyucuji dve japonky, clovek, ktery v japonsku stravil mnoho let, clovek, ktery ma za zenu japonku, dale Robin Herman, ktery je v japonsku zenbuddhistickym mnichem. Ale co tohle ukazuje? Kdyz se sam nepokusis porozumet japoncum po vsech strankach, i tech negativnich, tak nakonec budes stejne uplny ignorant.

Já jsem porozuměl japoncům ze všech stránek i za to co udělali za války.
Jsem si toho vědom. Já neříkám že to jsou svatí andílci. :D :oops:
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sinister » ned 05. lis, 2006 15:21

:lol: :lol: :lol: vis prd :roll:
Sinister
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod sosuke » ned 05. lis, 2006 15:23

Sinister píše::lol: :lol: :lol: vis prd :roll:

No já se tady nechci hádat, ale víš toho jak koza pěstování petržele. :D :D :)
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně