A pak z toho v extremu vznikaji predstavy, ze Evropane jsou nizci, spinavi a hloupi, a Asiati vzneseni, cisti a chytri...nejlip rovnou nejakej samuraj, jak medituje u jezirka s rybickama

Sinister píše:sosuke píše:Sinister píše:Ach Sosuke Sosuke, prosim, uz mlc! Sam by ses asi divil, jak byli japonci lacni po strelnych zbranich, jaci to byly leckdy ignoranti, sobci, parchanti a obcas nefalsovana zvirata...
Já to vím, ale to byli vojáci a NE mnichové ani samurajové.
Chtěli se vyrovnat západu. A v období Meidji v roce 1877 zkončila samurajská třída a hnet vyhráli na Thai wanu, porazili Čínu a na začátku 20. století Rusko a to nemluvím o Japonské expanzi do Mandžuska. A po porážce japonska za 50 let se Japonsko stalo 2. ekonomicky nejbohatší zemí a technicky nejvyspělejší zemí. A ve válce v Perském zálivu přispěli v přepočtu 520mld Kč.
Prosim precti si neco o japonske historii, pak treba zjistis, jak samurajove s velkym juchuchu (btw to neni termin, ale citoslovce) vypalovali mnisske klastery a prilehle vesnice vcetne zen a deti, jak mnisi pleticharili v politice a kdyz na to prislo, tak sestoupili z hor a vypalili vsechno, co jim prislo pod ruku. A strelne zbrane pouzivali davno pred Meiji.
DMC píše:Chlapi me z vas trefi slak, ja jsem tim myslel SO-SU-KE-HO!Na te japanofilii zas neni nic tak strasnyho, pokud to clovek neprehani; jde jenom o to, ze vetsina lidi, ktera s obdivem shlizi k vychodu, vi o sve vlastni kulture skoro prd.
A pak z toho v extremu vznikaji predstavy, ze Evropane jsou nizci, spinavi a hloupi, a Asiati vzneseni, cisti a chytri...nejlip rovnou nejakej samuraj, jak medituje u jezirka s rybickamaNejcastejs proto, ze dotycny jedinec zivyho Japonce v zivote nevidel, akorat cetl o OSenseiovi.
DMC píše:Chlapi me z vas trefi slak, ja jsem tim myslel SO-SU-KE-HO!Na te japanofilii zas neni nic tak strasnyho, pokud to clovek neprehani; jde jenom o to, ze vetsina lidi, ktera s obdivem shlizi k vychodu, vi o sve vlastni kulture skoro prd.
A pak z toho v extremu vznikaji predstavy, ze Evropane jsou nizci, spinavi a hloupi, a Asiati vzneseni, cisti a chytri...nejlip rovnou nejakej samuraj, jak medituje u jezirka s rybickamaNejcastejs proto, ze dotycny jedinec zivyho Japonce v zivote nevidel, akorat cetl o OSenseiovi.
Já jsem obeznámen japonskými dějinami. Ty jses asi díval na Ran od Kurosawy. ®e??? Kdyby ses podíval na 7 Samurajů, Jojimbo, Sanjimbo, tam uvidíš pravé středověké Japonsko.
No stačí se rozhlédnout kolem sebe a uvidíš kulturu národa.
Počmáráne zdi, papírky, ždolky od cigaret, sprosté slova a samé trosky lidi. To se ti líbí DMC?
Staci se rozhlednout po japanu a zjistis, ze kazdy druhy japonec je naprosty uchylak, ze jsou celkem xenofobni narod a trpi spoustou spolecenskych nesvaru. Btw musi to skoro vypadat, ze japonce nenavidim... kdepak, mam je rad, ale musis se divat na realny obraz, ne skrz ruzove bryle.sosuke píše:No stačí se rozhlédnout kolem sebe a uvidíš kulturu národa.
Počmáráne zdi, papírky, ždolky od cigaret, sprosté slova a samé trosky lidi. To se ti líbí DMC?
Sinister píše:Já jsem obeznámen japonskými dějinami. Ty jses asi díval na Ran od Kurosawy. ®e??? Kdyby ses podíval na 7 Samurajů, Jojimbo, Sanjimbo, tam uvidíš pravé středověké Japonsko.
Prestan byt ignorant a radsi si neco precti. Z 7 samuraju, Yojimba (vyber si bud cesky nebo anglicky prepis, ne mix) a nebo Sanjura (!!!) nepoznas stredoveke Japonsko. Poznas asi tolik, jako kdyby ses podival na pohlednici z Afriky a rekl, ze ji znas. A ver mi, ze tyhle filmy znam, vyucuje me clovek, co je titulkoval, takze to mame durazne doporucene
(v dobrem). Radsi si neco precti, at uz treba ty Jendisem doporucovane Listy rodu Taira, nebo rovnou neco faktografickeho... v cestine je napr. Dejiny Japonska, ty jsou celkem good.
Sinister píše:proto jses takovy jajinek?kdyz to chces takhle, tak me vyucuji dve japonky, clovek, ktery v japonsku stravil mnoho let, clovek, ktery ma za zenu japonku, dale Robin Herman, ktery je v japonsku zenbuddhistickym mnichem. Ale co tohle ukazuje? Kdyz se sam nepokusis porozumet japoncum po vsech strankach, i tech negativnich, tak nakonec budes stejne uplny ignorant.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků