cviceni doma

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Baxxse » ned 26. lis, 2006 18:16

kik píše:a co třeba makiwara nezabere tolik místa je to jen deska přišroubovaná ke zdi hm

A do ni kdyz bouchas tak to nedela hluk :?: :?: :idea:
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » pon 27. lis, 2006 11:32

jo dělá ale aspon zabere mín místa-já vyřešil aspon jeden problém
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Konstrukce na boxovací pytel

Příspěvekod Nancy » pon 17. zář, 2007 12:11

Mám dotaz, chci si koupit boxovací pytel, ale potřebovala bych otočnou kostrukci, protože nemám doma moc místa. Takže bych ho měla ve sklepě a když bych neboxovala, tak by byl otočený ke zdi, takže by tak moc nezabíral místa. Chci se zeptat, jestli je tato konsturkce možná koupit?
Nancy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Toman » pon 17. zář, 2007 13:14

V postatě máš asi na mysli takovou šibenici připevněnou ke zdi a na dvou čepech s aretací by se otáčela že? Nevím jestli se prodává, ale každý zámečník nebo kamarád co umí svařovat ti ji zhotoví. Ale já bych viděl problém v ukotvení do kolmé zdi. Ideálně by měly svorníky jít skrz zeď pokud je to technicky možné. Je to tutovka já mám takhle doma připevněný 3 hrazdy.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » pon 17. zář, 2007 13:35

Toman píše:V postatě máš asi na mysli takovou šibenici připevněnou ke zdi a na dvou čepech s aretací by se otáčela že? Nevím jestli se prodává, ale každý zámečník nebo kamarád co umí svařovat ti ji zhotoví. Ale já bych viděl problém v ukotvení do kolmé zdi. Ideálně by měly svorníky jít skrz zeď pokud je to technicky možné. Je to tutovka já mám takhle doma připevněný 3 hrazdy.

Mam ve skole pripevnenych "X" pytlu a jsou zapustene cca 10cm do zdi srouby s metrickym zavitem 6ks v "tekutych hmozdenkach/chemickych hmozdenkach" nebo jak se ten vynalez jmenuje a drzi to vyborne ... akorat musi byt pevna zed a v ni zadna elektrika, vodovodni potrubi a jina prekvapka :lol:

Ten pant, aby se to dalo otocit by ale musel jit nejak zajistit, aby se to samo neotacelo po uderu/kopu ... prijde mi to zbytecne komplikovane ... pytel dat na karabinu a v pripade nutnosti ho proste sundat :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pon 17. zář, 2007 13:39

No už vidim holku jak se taha s pytlem kdyz kolikrat chlapi maj toho plny brejle :wink:

.... s tou chemií zkušenosti nemám. Já to nechtěl riskovat abych si hrazdách nerozbil kokos.
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Senior » pon 17. zář, 2007 13:48

Před časem jsem řešil podobný problém a na internet jsem se po otočných závěsech díval jen pro inspiraci - našel jsem, ale provedení se mi zdálo pevnostně slabé a cena příšerná.
Jak píše Toman - pro kohokoli, kdo umí uřezat kus železa a svařit ho by to neměl být problém, určitě někoho takového znáš. Větší problém už je s ukotvením do zdi a s tím, aby se časem čepy nevytloukly rázy od pytle. Dá se to vyřešit i šroubovanými čepy, ale příprava a sklízení šibenice je pak děsně otravná, ikdyž zabere pár minut.

My to nakonec vyřešili úplně jinak: přepažili jsme nejlépe přístupný roh místnosti - hned za dveřmi - "sprostou" lešenářskou železnou trubkou (vytvoříš tím s těmi dvěmi stěnami trojůhelník ), trubka se vkládá do dvou jednoduchých závěsů a jednak na ni můžeš pověsit i pořádný pytel a taky se na ní dají dělat shyby a určitě by se ještě něco našlo (věšet šaty...závěs... sušit obvazy...šílenci si tam můžou věšet tu kladku na roztahování nohou...přes kladku na lano zahákneš kýbl a máš echt Chuck Norris House Gym s volitelnou zátěží podle toho, co do kýble nasypeš - vyzkoušeno, funguje, není to fór!...atd atd ). Rázy od pytle se do zdi téměř nepřenášejí (když ho zavěsíš aspoň kouskem gumového lana ), po cvičení pytel vyhákneš, vyndáš trubku, schováš pod postel :lol: a jako by tam nic nebylo - jen ty dva závěsy .
Jeden šťoural brblal, že tím pádem nemůže do pytle bušit ze všech stran, jen zhruba z 90 stupňů...šťoural má pravdu. Jenže na tomhle závěsu se už dávno buší, kdežto on stále vymýšlí něco geniálního.

Toť můj příspěvek k tématu :wink:
Senior
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » pon 17. zář, 2007 14:00

Toman píše:No už vidim holku jak se taha s pytlem kdyz kolikrat chlapi maj toho plny brejle :wink:

.... s tou chemií zkušenosti nemám. Já to nechtěl riskovat abych si hrazdách nerozbil kokos.

Nemyslim, ze 30kg pytel pro holku bude, tak tezkej, ze ho s pomoci zidle nevyhakne :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pon 17. zář, 2007 14:29

Já vím ale ona se s nim asi tahat nechce, kdyz se nas ptá na konstrukci :wink:
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pon 17. zář, 2007 14:58

Toman píše:Já vím ale ona se s nim asi tahat nechce, kdyz se nas ptá na konstrukci :wink:

NJN zase na druhou stranu to ma sve kouzlo ... pekne si ho povesi..., sereze a zase sunda :lol:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Konstrukce na boxovací pytle

Příspěvekod Nancy » pon 17. zář, 2007 17:02

Tak pánové děkuji za rady, moc jste mi pomohli. Ale s tím taháním pytle to nepůjde, neboť se mi to každý den sundávat a zase věšet nechce. Budu to mít umístěné docela nešikovně, takže to bude zavazet. No ale znám pár svářečů, takže myslím, že to nebude problém.
Tak díky a prozatím čau
Nancy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Box. pytel

Příspěvekod Nancy » pon 17. zář, 2007 17:25

Jo a ještě se chci zeptat, jaká značka pytlů je nejlepší a cenově nejvýhodnější?
Díky
Nancy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Toman » pon 17. zář, 2007 17:30

Přesně takhle sem si představoval jak bych si udělal ten držák já. Akurát ze šrotu za pár kaček :D

http://teamx.cz/product/drzak-boxerskeh ... lky-otocny

Vcelku dobrá firma...mrkni tam.
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Box. pytel

Příspěvekod luen » pon 17. zář, 2007 18:03

Nancy píše:Jo a ještě se chci zeptat, jaká značka pytlů je nejlepší a cenově nejvýhodnější?
Díky

Zkus to tady: http://www.piransport.cz/prodej/boxovaci-pytle/

me oblibene jsou tyto dva: http://www.piransport.cz/prodej/boxovac ... ail&zid=12
http://www.piransport.cz/prodej/boxovac ... ail&zid=14
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Boxovací pytel

Příspěvekod Nancy » úte 18. zář, 2007 14:51

nazdárek, tak jsem tu zase. Potřebuji další informace. Zjistila jsem, že nemůžu mít pytel doma, protože máme zdi z hurdisek a ty by tu tíhu neudržely :cry: . Takže mě napadlo, že bych si pytel upevnila venku pod balkónem, ale zase bych to musela sundávat, kdyby pršelo. A vadí to moc, kdyby mi pytel párkrát zmokl, samozřejmě bych ho zakrývala plachtou, ale přece jen, kdyby navlhl? Tak mě ještě napadlo, že bych si pořídila volně stojící boxovací pytel, takže se chci zeptat, jestli s ním nemáte někdo nějaké zkušenosti. No a ještě mám jeden dotaz: chci si pořídit pytel takový, abych na něm mohla nacvičovat kopy i údery a hlavně aby moc nelítal, ale nevím jaká mi bude stačit velikost a váha pytle (jsem 167 cm vyskoá), nemůžete mi někdo prosím poradit?
Předem děkuji
Nancy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: Boxovací pytel

Příspěvekod Tomkins » úte 18. zář, 2007 15:06

Nancy píše:nazdárek, tak jsem tu zase. Potřebuji další informace. Zjistila jsem, že nemůžu mít pytel doma, protože máme zdi z hurdisek a ty by tu tíhu neudržely :cry: . Takže mě napadlo, že bych si pytel upevnila venku pod balkónem, ale zase bych to musela sundávat, kdyby pršelo. A vadí to moc, kdyby mi pytel párkrát zmokl, samozřejmě bych ho zakrývala plachtou, ale přece jen, kdyby navlhl? Tak mě ještě napadlo, že bych si pořídila volně stojící boxovací pytel, takže se chci zeptat, jestli s ním nemáte někdo nějaké zkušenosti. No a ještě mám jeden dotaz: chci si pořídit pytel takový, abych na něm mohla nacvičovat kopy i údery a hlavně aby moc nelítal, ale nevím jaká mi bude stačit velikost a váha pytle (jsem 167 cm vyskoá), nemůžete mi někdo prosím poradit?
Předem děkuji

Nejde o to, jak seš vysoká, ale jakou máš postavu, a jakou dokážeš dát pecku :D Volně stojící boxovací pytel bych doporučoval spíše na nácvik technik; zavěšený pytel ti nedokáže nahradit. No, a co se týče povětrnostních podmínek, i když nějakou tu odolnost určitě bude mít, neničil bych si ho tím, že bych ho nechával venku (v létě proč ne, ale podívej se, jak je venku teď).

PS: Ty seš do boxu asi hodně zažraná, když chceš trénovat venku (v zimě, v dešti, bouřce, sněhový vánici...) :twisted:
®ivot je fajn, jen lidi jsou svině...

One princip, any style (sorry - pride syndrom)
Tomkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Boxovací pytel

Příspěvekod Nancy » úte 18. zář, 2007 15:20

Já vím, že nezáleží na výšce postavy, ale přece by byla blbost koupit si pytel vysoký 180 cm, když měřím 167 cm. No a nemůžeš mi poradit, jak těžký a vysoký pytel si mám koupit.
Díky
Nancy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Lada » úte 18. zář, 2007 15:26

2Nancy

Zdi z hurdisek určitě nemáte, maximálně kdyby nějaký šikula z hurdisek které se dávají do stropu :wink: vyrobil příčku, ale ona samotná příčka není zrovna ideální na zavěšení pytle
Každopádně aby dům stál musí být vyrobe z nosných stěn na kterých je uložena stropní kce a na takovou by jsi měla ten pytel připevnit, určitě v tom zamýšleném pokoji nějakou mít budeš a to co zavazí by se dalo přeskládat tak aby u té vhodné stěny bylo místo.
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Boxovací pytel

Příspěvekod player » úte 18. zář, 2007 15:34

Nancy píše:nazdárek, tak jsem tu zase. Potřebuji další informace. Zjistila jsem, že nemůžu mít pytel doma, protože máme zdi z hurdisek a ty by tu tíhu neudržely :cry: . Takže mě napadlo, že bych si pytel upevnila venku pod balkónem, ale zase bych to musela sundávat, kdyby pršelo. A vadí to moc, kdyby mi pytel párkrát zmokl, samozřejmě bych ho zakrývala plachtou, ale přece jen, kdyby navlhl? Tak mě ještě napadlo, že bych si pořídila volně stojící boxovací pytel, takže se chci zeptat, jestli s ním nemáte někdo nějaké zkušenosti. No a ještě mám jeden dotaz: chci si pořídit pytel takový, abych na něm mohla nacvičovat kopy i údery a hlavně aby moc nelítal, ale nevím jaká mi bude stačit velikost a váha pytle (jsem 167 cm vyskoá), nemůžete mi někdo prosím poradit?
Předem děkuji

Nenexistuje univerzalni pytel.Chce to aspon dva.Jeden mensi, lehci, na kterem nacvicis techniku a presnost, druhy vetsi a tezsi, do ktereho se pak muzes tak rikajic vic oprit.Na kazdem se cvici jinym pzusobem, jedno bez druheho ztezi muze byt.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Boxovací pytel

Příspěvekod Nancy » úte 18. zář, 2007 17:03

Ještě mám jeden dotaz, která značka box. pytlů je nejkvalitnějš? Protože mě zaujaly box. pytle od Team X, jsou vcelku levné a nevypadají špatně, ale nevím jaká je tam kvalita. A ještě mě zaujala značka Fighter a Piran sport. Můžete mi nějaké znakčy doporučit, a kterých značek pytlů se mám vyvarovat?
Díky čau
Nancy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně