pcimler píše:Myslím, že je to ještě trochu složitější. Jsou minimálně 3 typy svalových vláken : pomalá červená (vytrvalost, polohování, statická výdrž, pomalu se unaví), rychlá bílá (rychost a velká síla, pomalu se unaví) a rychlá červená (max. rychost a síla, ale rychle se unaví).
jjosef píše:Posilovani pro BU by melo byt spis smerovany na dynamickou silu a silovou vydrz, nez na nejaky svalovy objemy, teda pokud se bavima o "cistych,nenasypanych" cvicencich.
Baxxse píše:pcimler píše:Myslím, že je to ještě trochu složitější. Jsou minimálně 3 typy svalových vláken : pomalá červená (vytrvalost, polohování, statická výdrž, pomalu se unaví), rychlá bílá (rychost a velká síla, pomalu se unaví) a rychlá červená (max. rychost a síla, ale rychle se unaví).
A muzu se zeptat odkud mas ty informace?
pcimler píše:Myslím, že je to ještě trochu složitější. Jsou minimálně 3 typy svalových vláken : pomalá červená (vytrvalost, polohování, statická výdrž, pomalu se unaví), rychlá bílá (rychost a velká síla, pomalu se unaví) a rychlá červená (max. rychost a síla, ale rychle se unaví).
eXciteen píše:RBR píše:Jaké tradiční karate? Která organizace?
Standardní stečink najdeš všude na internetu. Posilování s vlastním tělem.
RBR
Sem chtěl do Mikulova, ale to mám celkem daleko, tak asi zatím do Břeclavi...
pcimler píše:Baxxse píše:pcimler píše:Myslím, že je to ještě trochu složitější. Jsou minimálně 3 typy svalových vláken : pomalá červená (vytrvalost, polohování, statická výdrž, pomalu se unaví), rychlá bílá (rychost a velká síla, pomalu se unaví) a rychlá červená (max. rychost a síla, ale rychle se unaví).
A muzu se zeptat odkud mas ty informace?
Chvíli mi trvalo než jsem to zase našel :
http://www.kulturistika.net/view.php?cisloclanku=2005072101
http://biomech.ftvs.cuni.cz/pbpk/kompendium/anatomie/tkane_svalove_vlakna.php
jjosef píše:S tema necistejma to myslim tak, ze dopujou a dle uzite latky maji zrychlenou regeneraci, cimz muzou trenovat casteji, nebo se zvysuje sila,agresivita, synteza kreatinfosfátu, termogeneze...atd.
Proste si treba rano odjedes silovy trening v posilovne, vecer trening Bu a rtakhle 4-5 tydne, bez rizika pretrenovani, s dostatkem energie a chuti do trenalu. Jenze si kazdy musi uvedomit cenu co za to muze zaplatit.Zdravi mame jedno a ostuda kdyz se na to prijde taky neni mala.Pokud zavodis, tak i postihy.
RBR píše:eXciteen píše:RBR píše:Jaké tradiční karate? Která organizace?
Standardní stečink najdeš všude na internetu. Posilování s vlastním tělem.
RBR
Sem chtěl do Mikulova, ale to mám celkem daleko, tak asi zatím do Břeclavi...
Trochu konkrétněji např. jméno oddílu nebo trenéra.
RBR
Baxxse píše:Jasnacka...jeste otazecku...kreatin: Ma i ty regeneracni ucinky jako steroidy? Popr. jak moc je navysi?
ruffus píše:To neni pravda...je mu sestnact! Za rok muze pribrat klidne 15 az 20 kilo...ver mi mam s tim zkusenosti!
ja som nepoveddal ze nepribere 15 kilo za rok, ale ze nepribere 10 kilo svalov za zimu cca 3 mesiace[/b]
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 6 návštevníků