Jaké bojové umění/sport pro mého syna?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod defendu » sob 27. led, 2007 17:41

TongPa píše:
defendu píše:...trenér Marek Kaigel má velké zkušenosti s vedením mládeže - i já u něj ještě donedávna makal...

:twisted: :lol: :wink:

:oops: :lol: :lol:
Jo takhle to fakt vypadá blbě :lol: :lol:
Samozřejmě u něj trénujou i staří kmeti jako jsem já :lol: ,chtěl jsem jen dodat,že učí i náctiletou mládež :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » sob 27. led, 2007 22:14

Já bych se toho kick/thai boxu zase tak nebál. Spejbl začínal ve třinácti a kam to dotáhl :idea: Kick/thai Necvičí jen stokilová hovada, zajděte se mrknout na trénink, vsadil bych se že se tam najde pár kluků, co na tom budou váhově podobně. A tyhle bojové sporty nejsou jen o fullkontaktním sparringu, když bude pár let makat hlavně na technice, vůbec mu to neuškodí, naopak až pak vleze do ringu, bude mít obrovský náskok před svými vrstevníky, kteří právě začali. V kombinaci s Judem je to pro něj dobrá průprava k čemukoliv.
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Majk » sob 27. led, 2007 22:21

To Libor: Díky moc za rady :wink:

To Miro: Co říkáš na taekwondo?Moc jsem se o tom ještě nedozvěděl.Třeba s aikidem to bylo jasné,každý byl hned názoru,blbost! ale taekwondo je zatim takový ten neutrál,tak se o něm chci také něco dozvědět,zda je to dobré,či k ničemu?Co bys raději volil ?Thai box,či kickbox? Zdarec a díky

to defendu: Ty jseš na dlouho,tak tobě napíšu zvlášť :) Zatim dík za odkazy!

to jeikob: ok ,dík
Majk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Miro » pon 29. led, 2007 16:23

Majk,

Pytas sa, ci je taekwondo dobre, ci nie - ale nenapisal si k comu... Podla mna, taekwondo je relativne lahky sport, kde sa s horucim srdcom a patricnou davkou stastia da pomerne lahko dokopat aj k olympijskej medaili. Az tak vela skutocnych znalosti k tomu clovek nepotrebuje...
Na realnu sebaobranu taekwondo nie je podla mna velmi vhodne, sorry, na to je muay thai ci kickbox daleko vhodnejsi.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Godfather » pon 29. led, 2007 17:07

[quote="Miro"]Majk,

Pytas sa, ci je taekwondo dobre, ci nie - ale nenapisal si k comu... Podla mna, taekwondo je relativne lahky sport, kde sa s horucim srdcom a patricnou davkou stastia da pomerne lahko dokopat aj k olympijskej medaili. Az tak vela skutocnych znalosti k tomu clovek nepotrebuje...
Na realnu sebaobranu taekwondo nie je podla mna velmi vhodne, sorry, na to je muay thai ci kickbox daleko vhodnejsi.

To,ze je taekwondo lehky sport,o tom si myslim sve,zadny sport podle me neni lehky,zalezi hodne na klubu kam chodis,co cvici,jestli se jedou jen zapasy nebo i sebeobranu,schvalne se bez podivat na jejich trenink a uvidis
Godfather
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Fukki » pon 29. led, 2007 18:40

.
Naposledy upravil Fukki dne pát 09. říj, 2020 17:50, celkově upraveno 1
Fukki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Majk » pon 29. led, 2007 19:26

To Miro: Neni proč se omlouvat :wink:

To Fukki: Nelez Mirovi do prdele! :lol: :wink: Ne ,taky si myslim,že to byla dobrá rada:) Malý? Kdy jsi byl proboha malý? :wink: Věk..?

To Defendu: Usoudili jsme ,že to bude nejlepší-zatím asi box a judo,jinak díky za odkazy,nadál ujištění,že musado je pro ozbroj. složky a v poslední řadě,neznáš z naramy Vildu Berku? Dík a zdary
Majk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Fukki » pon 29. led, 2007 20:53

.
Naposledy upravil Fukki dne pát 09. říj, 2020 17:50, celkově upraveno 1
Fukki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Majk » sob 03. úno, 2007 23:20

Co myslíte o wu-shu bude mu k něčemu?
Majk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jeikob » sob 03. úno, 2007 23:29

Majk píše:Co myslíte o wu-shu bude mu k něčemu?

Pokud myslíte wu-shu sestavy z prvky akrobacie tedy sportovní formu kung fu.Tak určite rozvíjí to obratnost,mrštnost,stabilitu přirovnal bych to ke gymnastice ,která pokud nejde do extremu je prospěšná
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » ned 04. úno, 2007 10:14

8O 8O podporovat synka aby skoncil u tych trotlov...omfg :roll:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » ned 04. úno, 2007 10:23

..a aky sport pre vasho synka? ..nech ostane na tom jude a boxe.....
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Majk » ned 04. úno, 2007 15:09

To diablik: Jako z wu-shu ? Já se na to jen ptal,neřek jsem že chci aby tam syn šel. Zatim je mi za nejvhodnější právě to judo a box.
Majk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jeikob » ned 04. úno, 2007 15:15

diablik píše:8O 8O podporovat synka aby skoncil u tych trotlov...omfg :roll:

Proč jsou lidi co cvičí wushu trotlové?Nerozbíjej si hubu tak možná proto?
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Majk » ned 04. úno, 2007 16:34

jeikob: Jo tak,už to chápu :) Takže myslíš,že se to nedá v žádnym případě použít při klasickym boji?
Majk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jeikob » ned 04. úno, 2007 16:58

Majk píše:jeikob: Jo tak,už to chápu :) Takže myslíš,že se to nedá v žádnym případě použít při klasickym boji?

To je relativní.Pokud někdo cvičí wushu pozor neplést s tradičním kung fu.
Tak se učí ruzné ty seatavy s ruznými akrobatickými prvky ci se zbranemi také secvičené souboje.Tudíž rozvíjí pružnost,obratnost,rovnováhu,reflexy a i určité dovednosti jako jsou kopy,udéry taktéž.Tak že svým zpusobem nějaké bojové dovednosti získá.Ale wushu je spíš dnes něco mezi sportem ,umněním a show. Ale jak jsem si četl jak je váš syn založen a co chce delat,tak asi wushu nebude to pravé ořechové.Já bych doporučil judo ,mám par kamarádu co to delali a byli velmi pohybově nadaný a ne jen jednostraně.Judo mi prijde jako dobrý zaklad.Akorát nechápu proč nekdo nazývá lidi co cvičí wushu trotlama. A je klidně možný,že nekdo kdo v ringu bouchá hlava nehlava učí se všelijaký street fight pak v kritický situaci selže a treba takovej sportovní gymnasta se ubraní
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » ned 04. úno, 2007 20:37

...chlapi,uz vam to kuuruje..na hlavu :roll: ,jake wushu...co to tady melete...trotlov som myslel ludi od kuklacov...proste nemam rad fizlov a mam k tomu svoje dovody...thats all :?
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » ned 04. úno, 2007 20:57

diablik píše:...chlapi,uz vam to kuuruje..na hlavu :roll: ,jake wushu...co to tady melete...trotlov som myslel ludi od kuklacov...proste nemam rad fizlov a mam k tomu svoje dovody...thats all :?

tak to se omlouvám
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Majk » stř 07. úno, 2007 15:15

Tak nakonec to bude ten box s judem :wink: Už jen mimo,co říkáte na porovnání shotokan karate a taekwondo ?
Majk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod hOp » stř 07. úno, 2007 20:09

ako nex zosstane u toho...inak s tym aikidom to maas tak prestaval som tomu verit....s trenerom som sa rozpraval ohladne thajskeho a povedal mi iba tolko ze je to velmi dobre na sebaobranu rychle a tvrde ale po 40 invalidny vozik....aikido mas na 15 rokov aby si ho ovladal...da sa pouzit aj na ulici tod som videl nasho trenera v tazkom fighte 3vs1 a celkom mu to islo :twisted: :roll: takze tak ale to judo a box celkom goood
hOp
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně