Vas nazor na toto?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Lada » pát 09. bře, 2007 8:48

Já už co je NO a KO atd mám nastudováno, ale kdybyb to tak fungovalo jak si člověk myslí, že by mělo a jasně mu to ze zákona vyplývá. To že se nakonec domůžeš pravdy je sice hezký, ale co mezi tím...zvláště u nás trvá tenhle kolotoč dlouho a jak po psychycké stránce tak po finanční stránce je to dost náročné a neden co se bránil skončil ve vazbě.
To že pak někco někdo vysoudí je druhá věc, ale to je u nás běh na dlouhou trať a taky na to potřebuješ peníze aby sis mohl platit právníka který to bude zařizovat a to není levná sranda atd....jo třeba se dočkáš odškodnění, ale také ne a ta doba.....Kdybyb vše fungovalo jak má tak proč ne,ale u nás...

To, že pak většinou bude obránce osvobozen (pokuď jednal v rámci zákona samo) sice až u nejvyššího soudu, ale aspoň že to je dobré a vypadá to že se to zlepšuje, ale co mezi tím...po několikaletých tahanicích kdy obránce je několikrát odsouzen. Dopad na psychyku, rodinu, finance, může přjít dotyčný o práci atd.. no a po tomhle kolotoči n každý má chuť se do toho pustit znova aby třeba za několik vysoudil odškodnění.
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jjosef » pát 09. bře, 2007 10:36

Před pár lety mě partička(4) opilých týpků zmlátila před školou, že mě odvezla sanita(taky mě blba napadlo se bránit a ne utíkat a jeden hrdina mě vzal něčím po hlavě a pak si do mě svorně zakopali, když už jsem ležel na chodníku), někdo zavolal i policajty,ty je sice chytli ale oni všichni vypověděli, že jsem na ně zaútočil.Nakonec se to sice vyjasnilo, obvinili je, po půl roce odsoudili, měli mi i platit za zranění, majetkovou škodu...atd, ale neviděl jsem od nich ani korunu a paní z aprobační agentury, která je měla na starost mi řekla že to není její záležitost, že jim mám dát šanci, že jsou na tom špatně, musí dělat veřejně prospěšné práce...atd, nakonec mi řekla, že ať si podám žalobu o náhradu škody, ale to už jsem byl tak zpruzenej, že jssem se na to vykašlal..Nakonec jsem rád, že je alespoň odsoudili aže jsem to v pohodě přežil.
jjosef
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Angus » pát 09. bře, 2007 12:52

Přihodilo se mi někdy v únoru 1983. Při příchodu k restauraci na sídlišti začali jednoho mého známého napadat podnapilí cca 16 či 17 letí učni, já se cítil jako ten kdo je může z pozice svého stáří trochu usměrnit (bylo mi už pár měsíců 18 pryč :lol: ), takže jsem se je snažil slovně a slušně zmírnit. Najednou jich tam bylo jako malých myší (bohužel jen počtem, ne postavami :cry: ) a zničeho nic jsem chytl první ránu přímo do ksichtu. Reflexívně jsem kousek uhnul hlavou, takže mi to zasáhlo lícní kost a ne nos. Naštěstí jsem zareagoval správně a podařilo se mi dva také pěkně trefit, jenže se na mne sesypali snad všichni a byl jsem na zemi, kde jsem byl pěkně dokopán. Naštěstí jsem na zemi neskončil sám (byla tma), a podařilo se mi zůstat mezi ležícími uprostřed, takže útočníci v rámci zápalu boje řádně dokopali i své ležící spolubojovníky. Potom prostor osvítilo auto z nedalekého parkoviště, borci posbírali své padlé, do ne si na rozloučenou ještě kopli (hrál jsem mrtvého brouka :evil: ) a ztratili se. Vše byla záležitost několika vteřin. Zvedl jsem se a vtom přiběhli z restaurace kamarádi, které mezitím zavolal ten původně napadený, jenže pozdě :cry: . Vypadal jsem, jako bych prošel míchačkou :( , ale nakonec to byly jen povrchové záležitosti, a za čtrnáct dní už jsem vypadal úplně normálně :wink:
Tož tak, děvuchy a synci. Pravidlo číslo 1: utíkat, utíkat, utíkat
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Libor » pát 09. bře, 2007 13:01

:lol:
zrejme najlepsie BU je to,ktore vymyslel O sensei Forrest Gump,vzdy utekat.
Takze najvacsi problem tohoto servera sme vyriesili,konecne.
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » pát 09. bře, 2007 14:18

jj vzít nohy na raen, proto všichni tak trénujeme fyzičku aby jsme utekli :lol:

každopádně já už párkrát pilu bral, taková bandička deseti zmetků s různými zbraněmi, to je sakra důvod pokusit se překonat světový rekord :lol:
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Wodnicek » pát 09. bře, 2007 14:42

pani ale problem je ten ze nie vzdy sa da utekat...napr disjkoteka malo priestoru nemas ako ujst... budovy ako napriklad v tom video mas za chrbtom budovu a oni pred tebou v polkruho...to tiez nie je najlepsie... dalej si so svojoi holkou-a to teda nebudem utekat>> takze nie je to az take lahke ake sa zda... nehovorim o tom ze utekanie je vlastne urcita provokacia a ak ta chytia>> nasrani... "tak ty si nam chcel ujst zbabelec..." tak to moze byt este horsie
Wodnicek
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Dalt » pát 09. bře, 2007 17:32

navic dost lidi se proste nemlati (strach) - napr. me to dela problem ohromny - proste zatuhnu a jsem v pr....(a to nejsem zadny tintitko - 185cm, 95kg ve svalech), nejhorsi je to kdyz ma clovek sebou jeste babu (nechce vypadat jako srab) - stalo se mi, asi pred rokem ze sedim s kamosema v hospode a pride kretenek a chce se prat, neco kvanda a vypali mi ji do rypaku, hm tak si rikam dobry (bojim,bojim) - nech me bejt - von odesel za chvil se vratil a zase rana (od ty doby nemam kousek zubu :D ) - to zopakoval asi trikrat, nicmene se mu nepodarilo me vyprovokovat, tak vodesel - jenze si na me pockal dole pred vchodem - tak si rikam: to je blby - domu me jen tak nepusti (zdrhat se mi nechtelo) - tak jsem ho popad za zradlo, zaklekl jsem ho a povidam - vole, nech me bejt (mam averzi lidi mlatit do rypaku - na trenincich to jde ale v pohode 8) ) - no a von ze jako jsem silnejsi a at ho necham, samozrejme kdyz jsem ho pustil tak sel pomne znovu - to se opakovalo asi jeste dvakrat :P , pak uz jsem to nevydrzel a jednu jsem strihnul - no zrhnul a za chvili si prived svyho streca (vyhlasenej bitkar) a ze prej jsem mel kecy do jeho taty (pri tom jsem ho ani neznal) - stesti ze okolni lidi ho uklidnili a ja jsem odkvacil dom, a pouceni? nespolehat na kamarady (nepomuzou - pravda je ze tam byli jen takovy ti hospodsky kamaradi) a radsi zdrhat - nikdy clovek nevi koho na nej poslou...tak to je moje "vtipna" historka za kterou se uz dlouho stydim :oops: (hlavne me stve ze jsem zjistil ze treninky mi jsou na tyhle situace nanic :cry:
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » pát 09. bře, 2007 19:39

Zajímává story pánové :wink:

Hoďte sem když tak ostatní taky něco.Byli jste někdy napadeni?©li jste někdy někomu na pomoc?Stáli jste někdy proti přesile?Co se ve vás odehrávalo,co jste cítili,jak fungovalo vaše vnímání?

Jako kluk jsem byl napaden tuším dvakrát,jednou jsem se s tím hlavním aktérem pěkně serval na zemi a když nás odtrhli jeho komplicové tak sem nelenil a vytáhl pěstní dýku,tolik křiku a hysterie jste neviděli :lol: Po druhé to byla banda albánců a já byl navíc úplně na šrot,podávali si mě jak box. panáka - od té doby vím co znamená termín "tunelové vidění" a vypnutí "nedůležitých částí mozku" :lol: Kdyby tam tenkrát nebyla servírka,která mě pustila zadním vchodem ven,tak....jeden měl totiž bouchačku.Není nadto když pak měsíc přijímate veškeré jídlo brčkem :lol:
Každopádně pro mě to jsou zkušenosti k nezaplacení,nikdy se toho o sobě nedozvíte víc než když jste v opravdovém ohrožení života.
Byl jsem pak málem zabit ještě jednou,ale bylo to při běžné rvačce ne při napadení....sakra,někdy se divím,jak jsem mohl vůbec tu pubertu přežít :?: :lol: :lol:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » pát 09. bře, 2007 19:55

2Wodnicek
Já to bral s nadsázkou proto ty smajlíky, je jasný, že vždy zdrhnout nejde ale pokuď ano je to jisté dobré východisko.
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod damien » pát 09. bře, 2007 20:09

kdyz jde o zivot neni zadna hanba vzit nohy na ramena... ale je to jen muj nazor... tak odepiste , jak to vidite vy.
damien
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod chachar » pát 09. bře, 2007 20:57

me vytoci malo co, ale pohled na toho curaka co startoval do toho kluka me fakt nasral. ten co se nechal mlatit byl nejaky zcuchany jinac si to nedovedu vysvetlit jak tam mohl jen klidne sedet.
frajeri jak cyp mlatit cloveka co se nebrani a navic se ani nechce bit. :roll:
chachar
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod chachar » pát 09. bře, 2007 21:09

ted jsem si vsiml ze mame vlozit story.
tak naposled co jsem se bil tak to bylo takve ze nejaci debilci asi pet do me startovali at jdu ven atd... rikam no jasne ze na me naskacou vsichni. oni ze ne ze to bude jeden na jednoho. tak jsem sel. bylo to opravdu jeden na jednoho. proti frajerovi jsme se rozbehl s nejakou serii uderu a potom co se otocil zady jsme ho zhodil na zem a sedl si ne neho a valil ho do hlavy :D .
na zemi nevedel vubec co ma delat. zmohl se akorat na kryti ktere mu stejne moc nepomohlo :D
jinac pocity: trochu strach, ale tak to je normalni, technika byla o neco horsi nez treba pri sparingu. a mel jsem takovy zvlastni pocit pripadal jsem si jako nejake zvire. ke konci jak jsem byl na nem me to i zacalo bavit a nechtel jsem zkoncit. zvlastni pocit.
nejlepsi to bylo potom v klubu jak se ani jeden z nich na me ani nepodival. z toho jsem mel opravdu radost :D
chachar
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod damien » sob 10. bře, 2007 12:38

chachar píše:ted jsem si vsiml ze mame vlozit story.
tak naposled co jsem se bil tak to bylo takve ze nejaci debilci asi pet do me startovali at jdu ven atd... rikam no jasne ze na me naskacou vsichni. oni ze ne ze to bude jeden na jednoho. tak jsem sel. bylo to opravdu jeden na jednoho. proti frajerovi jsme se rozbehl s nejakou serii uderu a potom co se otocil zady jsme ho zhodil na zem a sedl si ne neho a valil ho do hlavy :D .
na zemi nevedel vubec co ma delat. zmohl se akorat na kryti ktere mu stejne moc nepomohlo :D
jinac pocity: trochu strach, ale tak to je normalni, technika byla o neco horsi nez treba pri sparingu. a mel jsem takovy zvlastni pocit pripadal jsem si jako nejake zvire. ke konci jak jsem byl na nem me to i zacalo bavit a nechtel jsem zkoncit. zvlastni pocit.
nejlepsi to bylo potom v klubu jak se ani jeden z nich na me ani nepodival. z toho jsem mel opravdu radost :D

no dobre, ale ja nemam rad zbytecne nasili... to nass prece uci BU ... nebojovat, kdyz to neni nutne.
damien
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod defendu » sob 10. bře, 2007 13:06

A co tě učí damiene BU,když to nutné je?
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Owi » sob 10. bře, 2007 13:37

tak toto je velmi dobra tema. Na zaciatok by som rad spomenul jednu historku o ktorej sa hovori na vychode slovenska ale ktorej moc ludia neveria. Ja som jej veril az dokym som sa ju nedocital v jednej knizke. Historka je o tom ako jeden Slovak ktory bol Francuzsky Legionar prisiel raz domov do Stropkova. Isiel so svojou 12 rocnou dcerov do jedneho podniku. V samotnom podniku oproti ich stolu sedeli 3 cigani. Ako isiel ten chalan na zachod tak ty cigani nejakym sposobom zacali obtazovat jeho dceru. On ich poslal niekam. Ti cigani mu povedali ze nech ide s nimi von ze oni si to s nim vybavia. On na nich ale sral, pretoze vedel o svojej prevahe a svojmu zavazku nepouzivat svoj vycvik na civilistoch. Ale oni ho napadli rovno v podniku kde ich jednoducho bezproblemovo zlikvidoval. Potom cigosi utiekli prec. S dcerou v klude dojedli a vysli von. No problem bol v tom ze vonku uz cakala cela skupina ciganou v pocte cca. 30 ktory nanho chceli zautocit. Svoju dceru hodil do auta a pokusal sa dostat tiez do auto na miesto vodica. Niekolkym ciganom zlomil ruky a sposobil vazne zranenia. Sam zchytal par uderov palicami ale relativne rychlo naskocil do auta a zdrhol. A to este sa zevraj drzal kvoli svojej dcere inak by zacal pouzivat smrtiace techniky. Takze tolko na zaciatok.
Owi
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod defendu » sob 10. bře, 2007 13:44

Nic ve zlým,ale zkuste psát spíš vlatní zážitky :wink:

Díky
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Baxxse » sob 10. bře, 2007 14:09

Tak taky napisu nejaky ten pribeh ze zivota...Byl jsem na jednom vecirku,na party nebo jak to nazvat. Proste koncert a nejake to sezeni v hospode...stal jsem venku s jednou holcinou a v poklidu jsem si povidali. Priritil se chlapik a zacal dorazet na vsechny kolem. Nereagoval jsem ale nanestesti se do toho pripletl muj bratr a chlapik mo napadl...posledni co si pamatuju bylo ze jsem se rozbehl jeho smerem. Nejak mi uplne vyplo...probral jsem se az nad nim a kopal jsem ho do hlavy. Pocity jsem moc nemel. Jen uprimnou a hlubokou nenavist,ktere jsem se nemohl zbavit. Strach zadnej...asi se nestihl dostavit!!
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Wodnicek » sob 10. bře, 2007 15:16

2baxxse ten pocit poznam:P uplna zurivost...som vybusnej povahy take to je dost blbe dakedy...no rad by som sa zbavil toho uplneho zahmlenia bo dost dobre v tom nevnimas veci okolo seba napri dakedy nevnim am ani uder proste idem...:( trosku ma to stve bo ma to zneistuje...
Wodnicek
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod damien » sob 10. bře, 2007 19:51

defendu píše:A co tě učí damiene BU,když to nutné je?

kdyz to nutne je tak samozrejme bojovat, ale je do urcitych mezi...treba do leziciho uz bych nekopal.
damien
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod damien » sob 10. bře, 2007 19:52

Owi píše:tak toto je velmi dobra tema. Na zaciatok by som rad spomenul jednu historku o ktorej sa hovori na vychode slovenska ale ktorej moc ludia neveria. Ja som jej veril az dokym som sa ju nedocital v jednej knizke. Historka je o tom ako jeden Slovak ktory bol Francuzsky Legionar prisiel raz domov do Stropkova. Isiel so svojou 12 rocnou dcerov do jedneho podniku. V samotnom podniku oproti ich stolu sedeli 3 cigani. Ako isiel ten chalan na zachod tak ty cigani nejakym sposobom zacali obtazovat jeho dceru. On ich poslal niekam. Ti cigani mu povedali ze nech ide s nimi von ze oni si to s nim vybavia. On na nich ale sral, pretoze vedel o svojej prevahe a svojmu zavazku nepouzivat svoj vycvik na civilistoch. Ale oni ho napadli rovno v podniku kde ich jednoducho bezproblemovo zlikvidoval. Potom cigosi utiekli prec. S dcerou v klude dojedli a vysli von. No problem bol v tom ze vonku uz cakala cela skupina ciganou v pocte cca. 30 ktory nanho chceli zautocit. Svoju dceru hodil do auta a pokusal sa dostat tiez do auto na miesto vodica. Niekolkym ciganom zlomil ruky a sposobil vazne zranenia. Sam zchytal par uderov palicami ale relativne rychlo naskocil do auta a zdrhol. A to este sa zevraj drzal kvoli svojej dcere inak by zacal pouzivat smrtiace techniky. Takze tolko na zaciatok.

presne tak ... tresty za zneuziti vycviku jsou u vojaku dost vysoke.
damien
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně