NOKT píše:to kik: Každý karate bylo nejdřív tradiční... Sportovní odvětví se vylouplo se shotokanem se dá říci. Tuším, že Nakayama vytvořil kumite a jeho pravidla. Jo a tradiční karate tak trochu dělám a volný kumite tam je.
Co se toho ofoukávání pěstí týče... Znám pár lidí co se potkali s "kontrolory" úderů a poslali je k zemi. Také mám kamaráda co má 2.kyu v shotokanu a s prohlášením, že se na této komedii odmítá podílet odešel ke kyokushinu... Pravda bude asi někde uprostřed
počkej takže když si ted udělám nějaký styl karate tak bude tradiční?ne to je blbost tradiční karate je bráno to karate z okinawy ,ale určitě ne šotokan který vznikl právě z tradičního karate.Samozřejmě každý se dá sestřelit to beze všeho jen jsem zkoušel toho víc ,ale fakt nic rychlejšího a výbušnějšího jsem neviděl.Kyokušin se mi hodně líbí ,ale ta rychlost tam není takové jak v v kumite to mi věř oni to spíš dohánějí tvrdostí.A byl ten tvůj kamarád aspon mistr republiky?nebo jen ničeho nedosáhl a našel si něco jiného?Jo a jaké tradiční karate děláš?