Karate nebo jiné BU...

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod kik » čtv 31. kvě, 2007 19:17

NOKT píše:to kik: Každý karate bylo nejdřív tradiční... Sportovní odvětví se vylouplo se shotokanem se dá říci. Tuším, že Nakayama vytvořil kumite a jeho pravidla. Jo a tradiční karate tak trochu dělám a volný kumite tam je.
Co se toho ofoukávání pěstí týče... Znám pár lidí co se potkali s "kontrolory" úderů a poslali je k zemi. Také mám kamaráda co má 2.kyu v shotokanu a s prohlášením, že se na této komedii odmítá podílet odešel ke kyokushinu... Pravda bude asi někde uprostřed :)

počkej takže když si ted udělám nějaký styl karate tak bude tradiční?ne to je blbost tradiční karate je bráno to karate z okinawy ,ale určitě ne šotokan který vznikl právě z tradičního karate.Samozřejmě každý se dá sestřelit to beze všeho jen jsem zkoušel toho víc ,ale fakt nic rychlejšího a výbušnějšího jsem neviděl.Kyokušin se mi hodně líbí ,ale ta rychlost tam není takové jak v v kumite to mi věř oni to spíš dohánějí tvrdostí.A byl ten tvůj kamarád aspon mistr republiky?nebo jen ničeho nedosáhl a našel si něco jiného?Jo a jaké tradiční karate děláš?
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » čtv 31. kvě, 2007 19:23

kik píše:to je blbost co jsi napsal !!!!!!!!

No, když myslíš... Přít se nebudu. Ty píšeš cosi o tom, jestli je shotokan tradiční karate nebo ne. Pro mě je rozdíl mezi tradičním a sportovním karate ve způsobu, jak to děláš a v cíli, který máš, ne v jednotlivých školách. A tvrzení, že v tradičním karate je volné kumite "ee" - no, nebudu ti oplácet stejnou mincí...
Příště zkus vyjadřovat svůj názor bez vykřičníků a urážek - nemusí být blbec každý, kdo to vidí jinak, než ty.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » čtv 31. kvě, 2007 19:32

graver píše:
kik píše:to je blbost co jsi napsal !!!!!!!!

No, když myslíš... Přít se nebudu. Ty píšeš cosi o tom, jestli je shotokan tradiční karate nebo ne. Pro mě je rozdíl mezi tradičním a sportovním karate ve způsobu, jak to děláš a v cíli, který máš, ne v jednotlivých školách. A tvrzení, že v tradičním karate je volné kumite "ee" - no, nebudu ti oplácet stejnou mincí...
Příště zkus vyjadřovat svůj názor bez vykřičníků a urážek - nemusí být blbec každý, kdo to vidí jinak, než ty.

počkej já nikoho nerážím to ee znamená ,že tam volné kumite není jako nene to je to samé když napíšeš jj takže to nemělo nic společného s urážkou. byl sis někdy zacvičit na semináři od organizace RBKA?pokud ne tak si tam zajdi a zjistíš co to znamená slovo tradiční karate.Já se nechci přít jen se chci normálně o tom bavit pokud máš zájem tak pojd do toho.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » čtv 31. kvě, 2007 19:38

4graver a psal jsi ,že se nespecializují kluby ,ale jednotliví karatisti a to je blbost protože znám oddíly kde se cvičí čistě jen kumite bez kihonu bez kata takže to není můj názor ,ale fakt.Chápeš co chci říct prostě jsi to blbě napsal a já na to reaguji.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » čtv 31. kvě, 2007 19:43

2kik a greaver: Please je fajn ze si vymenujete nazory ale nedelejte z toho flame :)
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » čtv 31. kvě, 2007 19:51

kik píše:jen se chci normálně o tom bavit

Promiň, ale na "normální" diskusi je ve tvém projevu na můj vkus příliš vysoká koncentrace slov se základem blb*.
Já netvrdím, že nemáš pravdu, jen že to vidím jinak. Pro mě jsou názory na tradiční karate dost zajímavé, ale pobavit se o tom můžeme, až se naučíš slušně chovat.
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » čtv 31. kvě, 2007 19:56

kik píše:
NOKT píše:to kik: Každý karate bylo nejdřív tradiční... Sportovní odvětví se vylouplo se shotokanem se dá říci. Tuším, že Nakayama vytvořil kumite a jeho pravidla. Jo a tradiční karate tak trochu dělám a volný kumite tam je.
Co se toho ofoukávání pěstí týče... Znám pár lidí co se potkali s "kontrolory" úderů a poslali je k zemi. Také mám kamaráda co má 2.kyu v shotokanu a s prohlášením, že se na této komedii odmítá podílet odešel ke kyokushinu... Pravda bude asi někde uprostřed :)

počkej takže když si ted udělám nějaký styl karate tak bude tradiční?ne to je blbost tradiční karate je bráno to karate z okinawy ,ale určitě ne šotokan který vznikl právě z tradičního karate.Samozřejmě každý se dá sestřelit to beze všeho jen jsem zkoušel toho víc ,ale fakt nic rychlejšího a výbušnějšího jsem neviděl.Kyokušin se mi hodně líbí ,ale ta rychlost tam není takové jak v v kumite to mi věř oni to spíš dohánějí tvrdostí.A byl ten tvůj kamarád aspon mistr republiky?nebo jen ničeho nedosáhl a našel si něco jiného?Jo a jaké tradiční karate děláš?

Hele nemusíš slovíčkařit. Pokud budeš vařit z vody a splácáč něco bez předešlého cvičení tak klidně můžeš prohlásit že si tradiční. Pokud to postavíš na předešlých zkušenostech třeba z shotokanu tak můžeš prohlásit že tvůj styl má kořeny v tradičním karate pro mě za mě.

Kamarád v Shotokanu nic nedosáhl pokud vím, ale o to ani tak nejde jako že se mu to nelíbilo. Ale vyhrál národní pohár v Kyokushinu. Jinak k čemu mi je titul :D No já nevím já bych se titulem moc neoháněl ikdybych byl mistr světa. O to větší ostuda kdyby mi někdo dal do nosu :)

Dělal sem Okinawa Goju Ryu Karate pod organizací IOGKF.
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » čtv 31. kvě, 2007 19:59

ghekon píše:2kik a greaver: Please je fajn ze si vymenujete nazory ale nedelejte z toho flame :)

Už jsi někdy viděl flame? Ale sorry, máš pravdu - starý fotr se stydí :oops:
Nějak to tady v poslední době dopadá vždycky takhle - na něco zeptáš a buď z tebe udělají blba nebo se to zvrhne. Na to je nejlepší recept vykopat všechny administrátory :wink:
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » čtv 31. kvě, 2007 20:05

Jo, flameu jsem už viděl dost, stačí se podívat na programujte.cz, popř. zive.cz :) Jinak jste mi docela dost pomohli, díky ;)
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 01. čer, 2007 9:58

kik píše:
DMC píše:
ahoj Karate určitě k něčemu je.Karatáci jsou borci a dobrý vyšlehaný kumiták sundá každého!!!

"Kumite" - tim nemyslis to bezkontaktni ofukovani se uderama a rvani jako paviani, ktery se v shotokanu za kumite vetsinou povazuje, ze ne?

chacha to jsem se dobře pobavil je vidět ,že jsi expert na karate.A jestli bezkontaktní znamená mít úder pod kontrolou v plné rychlosti a jen se dotknout soupeře aniž bys mu ublížil ........jsi úplně mimo.V naší republice je plno skvělích kumitáků samozřejmě ,že jsou i špatní ,ale to je přece všude.Ale když je kumiták dobrý tak nemá konkurenci nic rychlejšího jsem neviděl a o rychlosti to je .

Cha cha, ted jsem se dobre pobavil ja. Pokud nemas dostatecnou pruraznost uderu ci kopu, muzes byt rychlej jak chces a preci neublizis. Sam jsem videl na vlastni oci holcinu - mistryne CZ a snad i Evropy (uz ani jmeno si nepamatuji, nestala mi za to diky tomu vykonu). Kopala bohovsky rychle, ale s jejimi kopy jsem ani nemusel mit vestu, abych to ustal. Vsechno byly takove jemne kopance, ze mozna zaboduje, ale neubrani se s tim. A to jsem videl u vice kumitaku. Ale nechci je vsechny hazet do jednoho pytle, verim, ze jsou i taci, co zkousi kopat na pytel a dokonce ten pytel rozhybou ;-) Vazne, verim, ze tohle byl ojedinely pripad.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » pát 01. čer, 2007 10:54

Makoto píše:Cha cha, ted jsem se dobre pobavil ja. Pokud nemas dostatecnou pruraznost uderu ci kopu, muzes byt rychlej jak chces a preci neublizis...

Jo jo, tvrdit tady, že "vyšlehanej" kumiťák sundá každýho, je opravdu komické... :lol: Nepochybuju, že někteří karatisté zkoušejí i tvrdý sparring s plným kontaktem. Ale to budou spíše výjimky. Standardní kumite s naznačovanými údery a s filozofií "vítězství jednou ranou" vám dává hodně zkreslenou představu o tom, jak by to dopadlo "doopravdy". Vítězství znamená v tomto případě dotknout se soupeře, takže vše je podřízeno rychlosti, ti lidé si na tento styl zvyknou a jejich síla úderu je opravdu hodně mizerná.
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » pát 01. čer, 2007 11:09

graver píše:
kik píše:jen se chci normálně o tom bavit

Promiň, ale na "normální" diskusi je ve tvém projevu na můj vkus příliš vysoká koncentrace slov se základem blb*.
Já netvrdím, že nemáš pravdu, jen že to vidím jinak. Pro mě jsou názory na tradiční karate dost zajímavé, ale pobavit se o tom můžeme, až se naučíš slušně chovat.

ok takže když napíšeš nesmysl tak se na to nemůže reagovat?napsal si ,že se nespecializují kluby ..a to je nesmysl protože kluby se specializují.Jsou kluby které jedou čistě kumite co je rok dlouhý a na kata a kihon tam nenarazíš!Proč neuznáš svoji chybu nebo zkus argumentovat.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » pát 01. čer, 2007 12:07

kik píše:ok takže když napíšeš nesmysl tak se na to nemůže reagovat?

Zkus si to přečíst ještě jednou: reagovat jistě můžeš, ale slušně - netřeba dělat blba z každého, kdo má jiný názor - to bys do toho totiž mohl spadnout taky.

kik píše:napsal si ,že se nespecializují kluby ..a to je nesmysl protože kluby se specializují.Jsou kluby které jedou čistě kumite co je rok dlouhý a na kata a kihon tam nenarazíš!

Ale jo, určitě takové existují. Mám pochybnost o tom, že je to pravidlo, ale nepřu se...

kik píše:Proč neuznáš svoji chybu nebo zkus argumentovat.

Není co uznávat - není chyba s někým nesouhlasit.
A neodbíhej o podstaty věci - neměl jsem problém ani tak s tvým tvrzením, jako se způsobem, kterým ho vyjadřuješ. Pokud ti řeknu, abys jednal slušně, a ty mě obviníš, že ti bráním vyjadřovat tvůj názor, tak se nemáme o čem bavit. Tím to pro mě končí.
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » pát 01. čer, 2007 12:16

ukropcany píše:Koho zaujíma technika?

O tom to právě je - kdyby se ten tvůj kámoš potkal s tím "vyšlehaným" kumiťákem někde, kde pravidla neplatí, asi by tím svým "nečestným a netechnickým" způsobem vyhrál. Pokud se potkají někde na kumite podle pravidel federace XXX, tak je v pr*eli, protože mu buď neuznají techniku nebo prohraje kontumačně, neb se se soupeřem neshodne na zásadách bezkontaktního boje :wink: :wink:
Ty děláš box i TB/MT či co, takže na rozdíl od čistého boxera umíš i kopy, ale když v čistém boxu soupeře nakopneš, tak to asi nebude ono, že.
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sam-soi » pát 01. čer, 2007 12:22

graver píše:
ukropcany píše:Koho zaujíma technika?

O tom to právě je - kdyby se ten tvůj kámoš potkal s tím "vyšlehaným" kumiťákem někde, kde pravidla neplatí, asi by tím svým "nečestným a netechnickým" způsobem vyhrál.

docela by mě zajímalo kde si vyhrabal následující spojení netechnické = nečestné aneb co neni karate technika je nečestné a nesportovní ? :lol:

mimochodem celkově nechápu proč by měli být jak říkáš boxeři "v pr*eli" myslím že většina by svou rychlostí zaskočila lecjakého "vyšlehanýho kumiťáka"
sam-soi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod graver » pát 01. čer, 2007 12:47

sam-soi píše:docela by mě zajímalo kde si vyhrabal následující spojení netechnické = nečestné aneb co neni karate technika je nečestné a nesportovní ? :lol:

Ale samozřejmě že ne - koukej na ty uvozovky. Spíš jsem to myslel tak, že by někdo mohl dovednost někoho jiného označit za "nefér" jen proto, že ji sám nemá nebo že ji nedokáže resp. v rámci pravidel nesmí použít. Tu implikaci, kterou uvádíš, mi nepodsouvej :lol:
sam-soi píše:mimochodem celkově nechápu proč by měli být jak říkáš boxeři "v pr*eli" myslím že většina by svou rychlostí zaskočila lecjakého "vyšlehanýho kumiťáka"

Ty to celkově nějak špatně čteš - říkám, že při kumite s určitými pravidly ti může být nějaká technika na prd, protože ji nesmíš použít. Můžeš umět lowkick jako pámbu, ale když kopneš pod pás (úspěšně), tak jsi soupeře nechal vyhrát.
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wordsworth » pát 01. čer, 2007 12:48

Já jsem jednou na závodech v kumite byla a s jistou nadsázkou by se dalo říct že kdo kryl údery hlavou vyhrával :? Ten komu se zadařilo a protivníka sundal,dostal kapky.Docela trapas.Karate se dělá spíš pro radost z pohybu.Jestli se chceš umět bránit asi se koukni jinam.
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod NOKT » pát 01. čer, 2007 12:51

ukropcany píše:Mám kamoša, s ktorým relatívne často spárujem box a má stráááášny kopec zápasov v kumite, ale sám hovorí, že je to fraška

Kamoš má pravdu. Některé výkony připomínají opravdu komedii. Minulej rok na MČR to šlo pěkně vidět v lehké váze
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sam-soi » pát 01. čer, 2007 12:59

4graver<

asi uz sem nejakej pomalejsi .. prece jenom patek v praci ...
chce to weekend :) zjevne sem to spatne pochopil :wink: tak sry
sam-soi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ghekon » pát 01. čer, 2007 13:45

Když totady tak čtu tak si to s tím karate pomalu začínám rozmýšlet... :)
I když třeba thajský box by mi rodiče asi nepovolili :(
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně