Jendis píše:Kiku...jak dlouho cvičíš???Ono je třeba nejdříve naučit se jedno a potom se učit dál....nechtěj umět všechno hned......studuj do zblbnutí základy,ať na ně nemusíš myslet....potom Ti ta "vyšší škola" nezamotá hlavu....![]()
kik píše:[jako třeba to že šotokan není jen ageuke,sotouke,učiuke a gedan barai plus samozřejmě cuki a kopy .Je tam toho strašně moc např hidžisuriuke,otošiuke,kakešutouke...gyakumawaši geri...a plno toho jen nevím proč se to na treninzích vůbec nejezdí šotokan je při tom tak obsáhlý tak je škoda zůstávat jen u těch pár technik
graver píše:kik píše:[jako třeba to že šotokan není jen ageuke,sotouke,učiuke a gedan barai plus samozřejmě cuki a kopy .Je tam toho strašně moc např hidžisuriuke,otošiuke,kakešutouke...gyakumawaši geri...a plno toho jen nevím proč se to na treninzích vůbec nejezdí šotokan je při tom tak obsáhlý tak je škoda zůstávat jen u těch pár technik
Kiku, pokud mě paměť neklame, tak tohle (resp. něco podobného) tu tvrdíš dost často, tak se zeptám ještě jednou: kde/co cvičíš ty a kolik těch shotokan klubů jsi poznal/prošel, abys mohl zobecňovat, že "se" někde něco cvičí nebo necvičí. Netvrdím, že nemáš pravdu - ptám se jen, abych si udělal představu, protože moje zkušenost je jiná (ale - zřejmě na rozdíl od tvé - dost jednostranná).
ukropcany píše:4kik - nie si trošku moc zameraný na kvantitu? Čo to tak vnímam z rôznych debát, tak ani čínsky deduškovia nemali všetky úderové plochy ready a jeden mal to a druhý ono a vôbec im nevadilo, že vedia len 3 techniky a nie 2000... keď sa v mojom okolí o niekom hovorí, že je komplexný fighter, tak to znamená, že vie aj boxovať (päsťami), aj kopať, aj klinčovať... ale že by mal vedieť perfekne aj zápasiť na zemi, mal mať otužených 800 úderových plôch, poznať všetky strašidelné techniky (vytrhávajúc ohryzky počnúc, po vytiahnutie sleziny slamkou z mekdonaldu končiac), tak na to mám pocit, že jeden život nestačí...
graver píše:4kik - díky za info - tvoje zkušenost je jasná. Odpovědi:
>ty když cvičíš u sebe v oddíle je to jen o těch pár zminovaných technikách nebo děláte i jiné techniky třeba v nácviku ve dvojicích
To jsem se právě snažil vysvětlit, že u nás se dělá mnohem víc technik, než ty základní. Nejsme sportovní, tak to máme pestřejší. Na mě jako začátečníka je to samozřejmě moc a kolikrát si říkám, že tuhle techniku nebo tyhle kombinace já už prostě ne..
>tak mi pak pošli SZ kde cvičíš a moc rád jestli budu někde kolem si přijdu zacvičit.
To není tajemství - tlačítko [www] pod mými posty.
>kolik času třeba věnujete otužováním úderových ploch
Prakticky nula.
>kolik času na tréninku věnujete nacvičováním aplikací ve dvojici
Aplikace kata ve dvojcích/skupinách často, samotné techniky ve dvojicích prakticky každý trénink
>bušíte třeba do lap nebo do makiwar
Makiwara zřídka, lapy občas
>co třeba expandery?
Jestli je to takovej ten pružnej špagát, tak to ne.
ukropcany píše:No, asi sa budeš diviť, ale "viem" nasledovné techniky - predný hák, oba zvedáky, oba lowkicky. To je všetkokik píše:Přiblížím ti to k thaiboxu je to jako kdyby jsi dělal na tréninku jen lowkicky a háky a pak si třeba přečetl v knížce že se tam používají lokty ,kolena, strhy a různé další techniky a zašel jsi s tím za trenérem a on ti řekl ,že nemáš být zaměřený na kvantitu ,ale na kvalitu.Rozumíš co tím chci říct?Trénujem všetko, rovné, háky, round/highkicky, kolená, klinč, z jutsu-čias si pamätám 1000 spôsobov ako niekomu niečo zlomiť, ale viem len to, čo je napísané v prvej vete. Slovo "viem" totiž znamená, že "viem" s týmito technikami niekoho zložiť a mám to 500x overené. To, že do mechu/láp/vzduchu viem nabúchať o 1000% viac sa mi akosi nezdá relevantné (keďže je to potenciálne nefunkčné) a síce na tom pracujem, ale proste nie je to tam... a mám celkom mešuge z toho, ako k tým pár technikám vyššie uvedeným pridať ďalšie... proste neviem ako ich tam pridať... na zadnú rovnú mi niekto padol asi 3x, na zadný hák asi raz , kolenom som tuším ešte nikoho nesekol, highkickom som tuším sekol niekoho... čo to je proti tomu, že včera mi traja padli na lowkick, jeden na spodky a dvaja vydržali? Proste ten kvalitatívny rozdiel v zvládnutí jednotlivých techník je 1000:1 a preto, keď niekto rieši otázku toho, že nejaké techniky (množné číslo
) netrénujú, tak som v pomykove, nakoľko ja som nervózny z toho, že to, čo trénujeme furt neviem a keby mi do toho začali pchať nejaké ďalšie techniky, tak ma už asi fakt jebne, lebo neviem kedy to mám akože natrénovať (=byť schopný tým niekoho poslať do počítania).
Večná škoda, že majstrovstvá sveta v búchaní do mechu ešte nezvnikli...![]()
![]()
![]()
![]()
Aj keď teda, súťaže v kata sú tiež pekný humus...
![]()
kik píše:...kdyby ten první je uměl aplikovat a učili by jste se to i v těch drilech tak by to možná vypadalo jinak...
luen píše:To je zbytecnek cemu mlatit slamu
Lidi je treba pobouchat, aby se probrali z letargie
ukropcany píše:aaaaaaaaaaaaaaaaaaa, šmaria, kik... Ty si fakt praktik...Dať Boztepeho video ako si honí na nejakom debílkovi za príklad komplexnosti, to je fakt sila
![]()
![]()
To som aj ja taký chytrý, keď drapnem nejakú trubku, tiež ho zamotám do klba za 5 sekúnd s kdejakou pičatechnikou, že nevie kde je hore a kde dole... lenže ja za funkčné techniky považujem také, ktoré som schopný aplikovaať proti človeku s desiatkami zápasov a ktorému keď dáš bombu, tak ani nemkrne, kapiš?
Dobre som to odhadol, slovo kvalita Ti nič, ale lautr nič nehovorí... sorry.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 4 návštevníků