Bojové umění pro ,,samouky" ??

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Jendis » pát 22. čer, 2007 9:17

Kiku...jak dlouho cvičíš???Ono je třeba nejdříve naučit se jedno a potom se učit dál....nechtěj umět všechno hned......studuj do zblbnutí základy,ať na ně nemusíš myslet....potom Ti ta "vyšší škola" nezamotá hlavu.... :wink: :idea:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » pát 22. čer, 2007 10:09

Jendis píše:Kiku...jak dlouho cvičíš???Ono je třeba nejdříve naučit se jedno a potom se učit dál....nechtěj umět všechno hned......studuj do zblbnutí základy,ať na ně nemusíš myslet....potom Ti ta "vyšší škola" nezamotá hlavu.... :wink: :idea:

jj souhlasím s tebou že je potřeba umět základy o tom žádná ,ale i když pokročilí jedou v kihonu furt to samé plus ještě nějakých pár technik navíc ty co jsou ve zkušebním řádu tak se mi to zdá divné když si pak otevřu takovou knihu a vidím tolik technik co v šotokanu existuje . Třeba ti řeknu ,že každý cvičí jen přímé údery a pak vznikají takové doměnky že šotokan je jen o přímých úderech přitom mawaši cuki,agecuki ,uracuki to vše tam existuje na to narážím.A nácvik technik je pětkrát udělat ageuke tu pátou zakontrovat a nebo soto a tím to končí.Proč se tam nemůžou dělat i jiné kryty třeba tatešuto,kakutouke,keitouke nebo třeba proč to musí pokaždé seiken může to být i jiná úderová plocha třeba kumade,hiraken ,seirjuto atd.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » pát 22. čer, 2007 10:16

kik píše:[jako třeba to že šotokan není jen ageuke,sotouke,učiuke a gedan barai plus samozřejmě cuki a kopy .Je tam toho strašně moc např hidžisuriuke,otošiuke,kakešutouke...gyakumawaši geri...a plno toho jen nevím proč se to na treninzích vůbec nejezdí šotokan je při tom tak obsáhlý tak je škoda zůstávat jen u těch pár technik

Kiku, pokud mě paměť neklame, tak tohle (resp. něco podobného) tu tvrdíš dost často, tak se zeptám ještě jednou: kde/co cvičíš ty a kolik těch shotokan klubů jsi poznal/prošel, abys mohl zobecňovat, že "se" někde něco cvičí nebo necvičí. Netvrdím, že nemáš pravdu - ptám se jen, abych si udělal představu, protože moje zkušenost je jiná (ale - zřejmě na rozdíl od tvé - dost jednostranná).
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pát 22. čer, 2007 10:52

Harutomo_Yasumizu píše:honnek: začni kopat kanály, hodně papat a hlavně tučný, chodit pořádně fandit a nikdo s tebou nebude chtít mít problémy :twisted:
:lol: :lol:
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » pát 22. čer, 2007 14:00

graver píše:
kik píše:[jako třeba to že šotokan není jen ageuke,sotouke,učiuke a gedan barai plus samozřejmě cuki a kopy .Je tam toho strašně moc např hidžisuriuke,otošiuke,kakešutouke...gyakumawaši geri...a plno toho jen nevím proč se to na treninzích vůbec nejezdí šotokan je při tom tak obsáhlý tak je škoda zůstávat jen u těch pár technik

Kiku, pokud mě paměť neklame, tak tohle (resp. něco podobného) tu tvrdíš dost často, tak se zeptám ještě jednou: kde/co cvičíš ty a kolik těch shotokan klubů jsi poznal/prošel, abys mohl zobecňovat, že "se" někde něco cvičí nebo necvičí. Netvrdím, že nemáš pravdu - ptám se jen, abych si udělal představu, protože moje zkušenost je jiná (ale - zřejmě na rozdíl od tvé - dost jednostranná).

ahoj poznal jsem výuku 5 ti oddílů ,víš jak lidi co dělají BU se znají a mají přehled co se u koho cvičí. Každý oddíl byl na něco lepší na něco horší nechci jmenovat at si to pak nevyloží po svém.A všude kde jsem cvičil se jel kihon stejně jako stejné techniky ,ale zas jinak provedené to je jedno.Spíš se tě zeptám já ty když cvičíš u sebe v oddíle je to jen o těch pár zminovaných technikách nebo děláte i jiné techniky třeba v nácviku ve dvojicích a třeba kolikrát za trénink jedete nácvik na uracuki,mawašicuki,kingeri a ostatní nebo to je jen oicuki jodan a ageuke s gyaku .Pokud cvičíte i jiné techniky a vaše výuka není jen omezena na základní techniky co jsou ve zkušebním řádu tak je to určitě super tak mi pak pošli SZ kde cvičíš a moc rád jestli budu někde kolem si přijdu zacvičit.Třeba mi řekni kolik času třeba věnujete otužováním úderových ploch,kolik času na tréninku věnujete nacvičováním aplikací ve dvojici,bušíte třeba do lap nebo do makiwar,co třeba expandery?
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » pát 22. čer, 2007 14:29

ukropcany píše:4kik - nie si trošku moc zameraný na kvantitu? Čo to tak vnímam z rôznych debát, tak ani čínsky deduškovia nemali všetky úderové plochy ready a jeden mal to a druhý ono a vôbec im nevadilo, že vedia len 3 techniky a nie 2000... keď sa v mojom okolí o niekom hovorí, že je komplexný fighter, tak to znamená, že vie aj boxovať (päsťami), aj kopať, aj klinčovať... ale že by mal vedieť perfekne aj zápasiť na zemi, mal mať otužených 800 úderových plôch, poznať všetky strašidelné techniky (vytrhávajúc ohryzky počnúc, po vytiahnutie sleziny slamkou z mekdonaldu končiac), tak na to mám pocit, že jeden život nestačí... :roll:

čau Ukropčany nevím co pro tebe znamená zaměřený na kvantitu pokud to znamená ,že chci umět i jiné techniky než co jsou ve zkušebním řádu a na které je třeba zapomínáno tak asi ano.Přiblížím ti to k thaiboxu je to jako kdyby jsi dělal na tréninku jen lowkicky a háky a pak si třeba přečetl v knížce že se tam používají lokty ,kolena, strhy a různé další techniky a zašel jsi s tím za trenérem a on ti řekl ,že nemáš být zaměřený na kvantitu ,ale na kvalitu.Rozumíš co tím chci říct?A to že chceš říct ,že někdo umí tři techniky a je v nich dobrý to ano ,ale neznamená to že když preferuje jen ty tři tak ,že nemusí umět i jiné.Třeba jak v judu každý má osobní chvat jeden dva ,ale neznamená to ,že umí a cvičí jen to on umí i jiné chvaty jen na závodech preferuje a věří si na ty svoje.A ještě jedna věc k těm úderovým plochám zas tak moc na naučení jich není není to nic co by normální karaták nemohl zvládnout ,když umí zavřít pěst seiken tak dokáže udělat i poloviční pěst hiraken ,nebo třeba patou dlaně teišo nebo seirjuto okraj dlaně vždyt toho nechci až tak moc a když je to tak strašný problém nějak zformovat ruku třeba ji otevřít nebo dokonce nedej bože ještě nějak ohnout tak asi by jsme se měli na to vykašlat vzít si boxerky a neřešit pak takové nesmysly jako úderové plochy.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » pát 22. čer, 2007 15:03

4kik - díky za info - tvoje zkušenost je jasná. Odpovědi:

>ty když cvičíš u sebe v oddíle je to jen o těch pár zminovaných technikách nebo děláte i jiné techniky třeba v nácviku ve dvojicích
To jsem se právě snažil vysvětlit, že u nás se dělá mnohem víc technik, než ty základní. Nejsme sportovní, tak to máme pestřejší. Na mě jako začátečníka je to samozřejmě moc a kolikrát si říkám, že tuhle techniku nebo tyhle kombinace já už prostě ne..
>tak mi pak pošli SZ kde cvičíš a moc rád jestli budu někde kolem si přijdu zacvičit.
To není tajemství - tlačítko [www] pod mými posty.
>kolik času třeba věnujete otužováním úderových ploch
Prakticky nula.
>kolik času na tréninku věnujete nacvičováním aplikací ve dvojici
Aplikace kata ve dvojcích/skupinách často, samotné techniky ve dvojicích prakticky každý trénink
>bušíte třeba do lap nebo do makiwar
Makiwara zřídka, lapy občas
>co třeba expandery?
Jestli je to takovej ten pružnej špagát, tak to ne.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » pát 22. čer, 2007 15:30

graver píše:4kik - díky za info - tvoje zkušenost je jasná. Odpovědi:

>ty když cvičíš u sebe v oddíle je to jen o těch pár zminovaných technikách nebo děláte i jiné techniky třeba v nácviku ve dvojicích
To jsem se právě snažil vysvětlit, že u nás se dělá mnohem víc technik, než ty základní. Nejsme sportovní, tak to máme pestřejší. Na mě jako začátečníka je to samozřejmě moc a kolikrát si říkám, že tuhle techniku nebo tyhle kombinace já už prostě ne..
>tak mi pak pošli SZ kde cvičíš a moc rád jestli budu někde kolem si přijdu zacvičit.
To není tajemství - tlačítko [www] pod mými posty.
>kolik času třeba věnujete otužováním úderových ploch
Prakticky nula.
>kolik času na tréninku věnujete nacvičováním aplikací ve dvojici
Aplikace kata ve dvojcích/skupinách často, samotné techniky ve dvojicích prakticky každý trénink
>bušíte třeba do lap nebo do makiwar
Makiwara zřídka, lapy občas
>co třeba expandery?
Jestli je to takovej ten pružnej špagát, tak to ne.

Jo no ten pružnej špagát on je super perfektně se tím zrychlíš jestli můžu ti doporučit jedno cvičení s ním at ti ho kolega chytne a ty se postav do kamae a jed vypady gyaku cuki a deset na každou ruku a okamžitě jak to uděláš tak dej deset rychlých kliků dnyamických ,výbušných pak at to udělá kolega a ty za tím spočneš a zas to držíš mu udělej to 4krát a pak to samé ale tentokrát udělej 5 úderů a pět kliků ,ale ještě rychlejších a výbušnějších to samé zas 4 krát a pak se postav čelem ke kolegovi (zatím si stál zády)a chyt ten expander a udělej deset úderů akorát ,že ti ted bude ten expander naopak vystřelovat ruku do toho úderu.Perfektní cvičení na rychlost.Pak se to dělá ještě ,že si přidáváš expandery pak si dáš ještě jeden za pás a pak jak to zvládáš tak si dáš třetí na přední nohu. Jinak otužování úderových ploch je důležité tak to je chyba ,že to nejedete a lapy jen občas to je škoda.Třeba mrkni se do toho Dynamického karate a řekni mi jestli tam bylo něco z toho a jestli jo tak napiš mi stranu at si udělám přehled. hoj
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » pát 22. čer, 2007 22:17

For kik:

Já na karate nejsem nějakej expert, ale trénoval jsem svýho času něco přes dva roky shotokan. Podle mého názoru v karate ani tak nejde o to, jaká je to škola (shotokan, goju, wado...), ale spíš o to, jak to pojme trenér. Já tehdy zažil trenéry dva...

První trenér kladl důraz na fyzickou přípravu, hodně jsme běhali, klikovali, dělali leh-sedy a sklapovačky, šplhali po laně a podobně. Tréninku břicha přikládal velkou důležitost, mimo již uvedených cviků jsme si na břicho i házeli medicimbaly, dělali "chodníček" (chodilil po břiše ležících spolucvičenců) a jiné libůstky. Vysvětlil nám to jednoduše - v boji je priorita č. 1 uchránit hlavu, nějakou tu ránu na břicho musíš ignorovat a být na to připraven. Co se týká strečingu, nebyl to žádný extrémista. Zastával názor, že karatista protažený být musí, ale na to, aby i vyššího soupeře kopl do hlavy stačí, aby měl kvalitně protažené svaly a šlachy, nějak extrémně zvyšovat kloubní rozsah považoval za zdraví neprospěšnou hloupost. Samotnému mu při rozštěpu k zemi ještě dost chybělo, ale jemu to tak stačilo. (Mně taky... :D ) Provaz zvládl až dolů a na hlavu opravdu kopl kohokoliv. Co se týče technik samotných, jely se pouze základnější techniky a jednoduché kombinace s důrazem na dokonalé procvičení. Hodně času se trávilo drily ve dvojicích a kumite bylo standardní součástí tréninku. Síla úderů se improvizovaně cvičila tak, že jeden z dvojice držel medicimbal a druhej do něj tloukl. Katy se cvičily také, dle jednotlivých technických stupňů, ale byl to spíš doplněk tréninku. Když se na to podívám s odstupem času, tak na to že šlo o karate, to byly dost kvalitní tréninky. Byli jsme ve formě, měli nadrilované techniky, které jsme dokázali opravdu použít a vše to bylo "ověřeno" prostřednictvím kumite. Mně se to tak líbilo, ale někteří oddíloví kolegové poučeni moudrými knihami frfňali, že karate obsahuje mnohem více technik, tak proč je neděláme... Pak musel tento trenér z rodinných důvodů přestat s tréninkem.

Druhý trenér byl více filozoficky založený a "silové" pojetí mu nesedělo... Doma se snažil žít jako Japonec z x - století, dokonce i jedl hůlkami. Na fyzičku si moc nepotrpěl, mimo rozběhání na začátku tréninku, pár kliků a sklapovaček už se jely techniky. Dřívější reptalové jásali, učili jsme se dost nových věcí a složitější kombinace. Rovněž v katách jsme hodně popojeli. Jenže to mělo jeden háček... Prakticky NIC z toho nového, co jsme se naučili, jsme nedokázali použít v kumite, které se mimochodem z tréninků začalo pomalu vytrácet. Směřovali jsme k proměně v tlupu matláků, kteří umí všechno a nic, kteří ztrácejí schopnost něco jednoduše a razantně "vyřešit" a vůbec mají problém do něčeho tvrdě praštit. Co mě deptalo byly i takové hovadiny, že mě trenér opakovaně napomínal za to, že držím bradu na prsou a trochu se hrbím, což je neestetické a v karate se to tak nedělá... (Když jsem to později vyprávěl na thaiboxu, málem se pochcali smíchy... :?) Jelikož to tehdy nevypadalo na nějaké zlepšení, odešel jsem a začal dojíždět na Muay Thai, kde jsem mimochodem při prvním tréninku málem zdechnul, jak to pro mě bylo po tom období "technikaření" na karate fyzicky náročné. A to mě jako začátečníka šetřili!

Možná že tvůj trenér učí podobný rozsah technik, jako ten můj první, s důrazem na kvalitní procvičení. V tom případě buď rád, o nic použitelného nepřicházíš... Co se týče úderových ploch - tam nějaké experimenty také nejsou na místě. Sevřená pěst je sevřená pěst, pokud bych měl já sám s mojí váhou a sílou úderu použít tebou uváděné hiraken, nebo dokonce nukite, tak tu ruku můžu odepsat... Sek malíkovou hranou je sice účinný, ale je vidět (nápřah) a dobře se kryje. Teisho (spodek dlaně) ovšem použitelný je, například jako náhrada pěsti při přímých úderech.

Howgh. :wink:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » sob 23. čer, 2007 12:38

Hoj Tong po dík za popsání ! samozřejmě ,že se mi víc líbilo vedení téninku od prvního mista.To beze všeho !ten druhý asi neuměl ty techniky použít a vlastně je jenom znal a neuměl je aplikovat ,kdyby ten první je uměl aplikovat a učili by jste se to i v těch drilech tak by to možná vypadalo jinak.To jak jsi psal ,že kdyby jsi použil hiraken tak by sis odrovnal ruku to možná ano když bys to třeba bušil tam kde to nemá být.Třeba ho zkus udělat po kruhové dráze a ne že dopadne kolmo ,ale jako kdyby jsi udělal kruh rukou a zkus ho udělat na spánek.Třeba si to zkus sám na sobě přitlač si hiraken na spánek a pak sním jeď směrem k očím bude to nepříjemné a ted si představ ,že to uděláš v plné síle a rychlosti někomu ,když třeba útočí na tebe cuki na hlavu a ty mu uhneš a šupneš mu to tam.Nebo třeba haito ,když do toho položíš celé tělo zkus si to na pytli jaká to je pecka a když to někomu dáš třeba přes nos tak..Určitě ty úderové plochy nebyly vytvořeny jen proto at se mají čím plnit stánky knih nebo ,že to vypadá pěkně.čus
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » sob 23. čer, 2007 12:55

ukropcany píše:
kik píše:Přiblížím ti to k thaiboxu je to jako kdyby jsi dělal na tréninku jen lowkicky a háky a pak si třeba přečetl v knížce že se tam používají lokty ,kolena, strhy a různé další techniky a zašel jsi s tím za trenérem a on ti řekl ,že nemáš být zaměřený na kvantitu ,ale na kvalitu.Rozumíš co tím chci říct?
No, asi sa budeš diviť, ale "viem" nasledovné techniky - predný hák, oba zvedáky, oba lowkicky. To je všetko :D Trénujem všetko, rovné, háky, round/highkicky, kolená, klinč, z jutsu-čias si pamätám 1000 spôsobov ako niekomu niečo zlomiť, ale viem len to, čo je napísané v prvej vete. Slovo "viem" totiž znamená, že "viem" s týmito technikami niekoho zložiť a mám to 500x overené. To, že do mechu/láp/vzduchu viem nabúchať o 1000% viac sa mi akosi nezdá relevantné (keďže je to potenciálne nefunkčné) a síce na tom pracujem, ale proste nie je to tam... a mám celkom mešuge z toho, ako k tým pár technikám vyššie uvedeným pridať ďalšie... proste neviem ako ich tam pridať... na zadnú rovnú mi niekto padol asi 3x, na zadný hák asi raz , kolenom som tuším ešte nikoho nesekol, highkickom som tuším sekol niekoho... čo to je proti tomu, že včera mi traja padli na lowkick, jeden na spodky a dvaja vydržali? Proste ten kvalitatívny rozdiel v zvládnutí jednotlivých techník je 1000:1 a preto, keď niekto rieši otázku toho, že nejaké techniky (množné číslo 8O ) netrénujú, tak som v pomykove, nakoľko ja som nervózny z toho, že to, čo trénujeme furt neviem a keby mi do toho začali pchať nejaké ďalšie techniky, tak ma už asi fakt jebne, lebo neviem kedy to mám akože natrénovať (=byť schopný tým niekoho poslať do počítania).

Večná škoda, že majstrovstvá sveta v búchaní do mechu ešte nezvnikli... :cry: :cry: :cry: :twisted: :wink: Aj keď teda, súťaže v kata sú tiež pekný humus... :x :?

hoj ne nedivím se .Jen jak jsem ti psal příklad na tom judo ,judista má svůj osobní chvat a ten preferuje třeba taeotoši a u tebe to je ten lowkick a ty háky,ale to přece neznamená ,že neumí i ostatní.Třeba u tebe v oddíle se někdo specializuje třeba na kolena nebo na lokty nebo na highkick nebo něco jiného.Jde o to přece ,že trenér má učit všechno a ty si vybereš sám co se ti hodí a v čem se cítíš a to si pak procvičuješ ještě navíc sám a tak.Třeba dlouho jsem si nemohl zvyknout na nějakou techniku ,ale tím že jsem ji začal procvičovat tak jsem si ji pak oblíbil a přijal jsem ji za svou a zkouším si ji i v kumite a kdybych se na ni tenkrát vykašlal tak bych ji neuměl. Ber to tak ,že třeba na závodech čeká každý klasiku a ty najednou uděláš něco jiného a on je z toho zmatený a nedokáže na to zareagovat .Dám ti příklad ted jsem se díval na eurosport na thai box z Amsterdamu a i sám ten moderátor říkasl ,že thaijci se nikdy nevěnovali moc rukoum a až když se do toho dali evropani tak byli nuceni se více tím zabývat jinak ti je začali rukama sekat nehorázně.Nevím jestli jsi to viděl třeba jak ten (nevím jak se jmenuje)Evropan hodil s Kaokleiem a ten hodil záda jak ...vidíš vše navíc co umíš je tvoje plus a nikdy to není ke škodě.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » sob 23. čer, 2007 17:42

To je zbytecne :wink: k cemu mlatit slamu :?: Lidi je treba pobouchat, aby se probrali z letargie Obrázek Obrázek
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xiuwei » sob 23. čer, 2007 19:20

http://www.ninja.sk/pobocky.htm

Zde jsem se dočetl , že lze studovat jako ,,samouk,, ale ne zcela úplně. Musí 3x za rok jet na Slovensko a zde se nechat přezkoušet. Zájemce se učí z manuálu,které jsou mu dodány. Může si vlastně ihned otevřít klub Ninjutsu (dle stránek již 2 kluby i v ČR).
Takže učit se, učit se , učit se :-)
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » ned 24. čer, 2007 19:46

kik píše:...kdyby ten první je uměl aplikovat a učili by jste se to i v těch drilech tak by to možná vypadalo jinak...

Evidentě jsi nepochopil, co jsem ti tím příspěvkem chtěl říct... :( Ten první trenér všechny ty techniky, který nás pak učil ten druhej, uměl taky! Občas jsme si při tréninku něco z toho zkusili, ale jen okrajově, jako takové rozptýlení a zajímavost. Netrénovali jsme je proto, že byly podle jeho zkušeností v praxi obtížně použitelné! Ztrácet při tréninku čas tím, že se učíš něco, co stejně nepoužiješ, je hloupost. Stejné je to i s tou tvojí touhou po využívání x různých úderových ploch... :? Ze tvých příspěvků je znát, že hodně teoretizuješ... Ty si fakt myslíš, že v rychlém spádu boje budeš mít čas přemýšlet nad tím, která z xxx technik se zrovna hodí a k tomu ještě kterou z x úderových ploch použiješ? 8O Ukropcany se ti ve svých příspěvcích snažil říci, že opravdu něco umět znamená, že u té techniky máš zvládnuté správné načasování, odhad vzdálenosti a takovou razanci, abys svého soupeře dokázal opravdu účinně zasáhnout. V MT se používají direkty, háky, zvedáky, high / round / lowkicky, frontkicky, kolena a případně lokty. A on sám po xxx kolech plnokontaktního sparringu považuje za plně zvládnuté teprve 3 z nich! To by mě zajímalo, jak ty chceš zvládnou nadrilovat tak, že to dokážeš použít automaticky, těch xxx vysněných technik a xx úderových ploch z knížky, navíc při tréninku, kde chybí plnokontaktní sparring... :roll:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » pon 25. čer, 2007 12:32

hoj tong po neboj nejsem teoretik rád makám na plno ,ale to je jedno.Jen se zabývám tím co mě baví beru to komplexně.Ok máš na to jiný názor já taky a to ,že něco řekne Ukropčany tak to neznamená ,že to musí být rovnou pravda.Já si myslím ,že když to tam jednou je tak by se to mělo cvičit,nebylo to vymyšleno určitě jen tak ze srandy a to ,že se snažím nebýt omezený tak to mi nemůžeš mít za zlé.Já se snažil zas vysvětlit ,že když umíš něco jiného než je zaběhnuté tak tím můžeš překvapit soupeře nevím asi zas nechápeš co chci říct.
http://www.youtube.com/watch?v=qaP1X-lE ... ed&search=
třeba mrkni se tady na to schválně jsem vybral jiné BU než karate a všimni si že tam používá různé úderové plochy šuto ,uraken ,teišo,seiken a určitě to je účinné tak nechápu proč ,když to jde jinde tak proč je tak strašný problém u karate ?
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: .

Příspěvekod TongPa » pon 25. čer, 2007 13:44

Uááááááá!!!

To video, kde si Boztepe hraje s loserem, kterej mu tam stojí jako fackovací panák, je kiku opravdu inpirativní... :roll: No nic, já to vzdávám.

luen píše:To je zbytecne :wink: k cemu mlatit slamu :?: Lidi je treba pobouchat, aby se probrali z letargie

No jo no, zkusil jsem to... :(
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » pon 25. čer, 2007 14:42

ukropcany píše:aaaaaaaaaaaaaaaaaaa, šmaria, kik... Ty si fakt praktik... :roll: Dať Boztepeho video ako si honí na nejakom debílkovi za príklad komplexnosti, to je fakt sila 8O 8O 8O To som aj ja taký chytrý, keď drapnem nejakú trubku, tiež ho zamotám do klba za 5 sekúnd s kdejakou pičatechnikou, že nevie kde je hore a kde dole... lenže ja za funkčné techniky považujem také, ktoré som schopný aplikovaať proti človeku s desiatkami zápasov a ktorému keď dáš bombu, tak ani nemkrne, kapiš? Obrázek Dobre som to odhadol, slovo kvalita Ti nič, ale lautr nič nehovorí... sorry.

to bych spíš měl udělat já uuuuuuuuuuuuuuuuuuááááááááááááááá kurna tam nešlo o to kdo byl na tom videu tam šlo jen o to abych ukázal ,že i v jiném BU se používají jiné úderové plochy než pěst tak a nikdo nepochybuje že to v něm fuguje ,že by to šlo i v karate.Já nevím ty jsi už dostal v tom thaiboxu tolik pecek do hlavy?nebo já už nevím jak to vysvětlit .Možná je dobře ,že děláš to co děláš ,ale složitější BU by jsi asi nezvládl ..........sorry. Fakt já už nemůžu necháme toho.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » pon 25. čer, 2007 14:45

Tong po tak zkusím najít jiné video nešlo mi o Boztepeho ,ale o něco jiného ,vy se vždy upnete na nějakou kravinu která s tím vůbec nesouvisí dívej se na formování těch rukou uf
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » úte 26. čer, 2007 15:00

Divej Ukropčany každý trénuje jak umí tobě stačí umět jen tři údery a mi ne . Můžu se tě zeptat jak dlouho se věnuješ karate , že o tom tak tady se mnou polemizuješ pokud napíšeš ,že se mu nevěnuješ a nikdy ses mu nevěnoval tak tvé názory ohledně karate nemůžu brát vážně. Nemůžeš srovnávat thaibox s karate .Zkus mi vyvrátit ,že v karate se nepoužívají jiné úderové plochy a když chci at se v karate používají když tam byly vymyšleny.V thaiboxu nejsou tak to furt nesrovnávej na thaibox jsi možná expert ,ale to neznamená ,že musíš být expert na vše .Chápeš to už prosím tě :( napíšu ti to ještě jednou a pokud to nepochopíš tak raději už na to nereaguj a běž zas zhanovat aikido nebo něco jiného.
http://www.youtube.com/watch?v=4N4Iyl-Efx4 podívej se třeba na to záměrně tam dávám wing chun protože se mi hodně líbí a myslím si ,že na sebeobranu na ulici je perfektní a všimni si ,že využívá i jiných úderových ploch (šuto do krku ) a funguje to a používá se to i v jiných BU tak jen chci at se to používá i v karate.Ještě zjednodušeněji pro tebe když to jde jinde(využívat ty úderové plochy) tak musí jít i tady(v karate)
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » úte 26. čer, 2007 19:18

ukropcany: se fšim souhlas, ale když trénuješ 3 techniky a jen na 1 stranu není to trochu hendikep?:) Já si třeba takhle vybavím situaci jak vystřelím od těsnýho hospodskýho stolu, že se nedá votočit ani prostoreově ani časově, navíc po těch promilích je i lepší ty nohy nechat kde sou a moc je nehonit aby nezakopli. Předpokládám že stojíš levím bokem dopředu, budu si sedat po tvé pravé straně hahaha :lol:
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně