Co cvicit v Liberci?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod luen » pon 30. črc, 2007 13:31

DMC píše:(vzkaz ze zahrobi)
Zase to ale automaticky neznamena, ze capoeira je "rozhodne tanec"
:D To muze prohlasit pouze clovek, ktery nevi nic o jeji historii. Asi jako kdybych ja prohlasoval, ze wing chun je rozhodne jenom soupani rukama o sebe, popr. "styl telefonni budky" a Leung Tingova blitz defens atd. protoze v 95% medii clovek vidi a slysi akorat o tomhle :lol:

OK ... nechtel jsem vyvolat dalsi flame ... jen jsem napsal to, co si myslim ... tedy na zaklade toho, co jsem u nas videl :wink: (pisu to nejen ve vztahu ke capoiere, ale i k ruznym odnozim wing chun a kung fu obecne :wink: ) Capoiera je pro vsechny kdo chteji ... Bojove umeni 8)
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » pon 30. črc, 2007 15:30

[ale nevidim duvod proc by to tak nemohlo byt - nase kopy jsou technicky uplne ty samy jako jakykoliv jiny ;-) kdo je trenuje vic, ma je silnejsi a rychlejsi, kdo trenuje min, ma je slabsi a pomalejsi - zadna veda...[/quote]

Ahoj tady v tom si s tebou dovolím nesouhlasit.Byl jsem na jednom semináři a byl tam kluk který cvičil cap.tak jsem ho poprosil jestli bych si s ním nemohl zacvičit a já jako karaták jsem měl úplně jinou techniku kopů.V capoeře kopy vycházejí z úplně jiné bioenergie a technické provedení je jiné než třeba v karate.Jen reaguji na to ,že jsi napsal ,že kopy v cap. jsou stejné jako kdekoliv jinde.Je plno druhů jak se dá kopnout třeba mawaši mi v karate nohu skrčíme a pak kopneme třeba v thaiboxu se to kope jinak myslím s nataženou nohou ,dále pak v karate je stojná noha pevně na zemi a pokrčená a někde jinde je odlečená a země se dotýká třeba jen špičkou atd. Takže věda v tom je :wink: jinak jsem si všiml ,ale když tak mě oprav ,že vy kopete tak ,že noha je špičkou směrem nahoru u nás je to jiný druh kopu a používá se taky na něco úplně jiného.Jinak si myslím ,že cap. je BU záleží jak to kdo pojme zažil jsem třeba taky ,že karate bere něco jako odreagování a katy byly pro něj něco jak sestava v taiči a kumite vůbec necvičí.když vy to berete jako BU tak super jak psal kolega to s tím používáním nožů tak používáte je taky při tréninku?
Naposledy upravil kik dne pon 30. črc, 2007 16:10, celkově upraveno 1
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » pon 30. črc, 2007 15:47

Souhlas s temi nozi, myslim ze rada akrobatickych prvku ktere cini dnesni capoeiru tak divacky atraktivni se zacala v systemu vyskytovat az pozdeji, kdy se uz mnohem vice cvicilo beze zbrani - protoze si zkratka dost dobre neumim predstavit, jak je nekdo provadi s ostrou macetou v kazde ruce (kdyztak at me klidne nekdo opravi). Ale puvodni capoeira jako BU byla o necem trochu jinem, nez o akrobacii a pekne podivane.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » pon 30. črc, 2007 17:26

no ono nic co je určené k boji by nemělo být o pekne podivane a akrobacii
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Quan-Chi » pon 30. črc, 2007 18:39

kik: dik za info, zajimave...

edit:
jeste k tem kopum - to je ruzne, bencao slozu k odstrceni a kope se "briskem", pri martelu se uderi nartem, jinde se kope zase patou atd.

Stojna noha by myslim v capo. nemela byt odlehcena, parkrat jsem kopal s odlehcenou a nasledoval podmet -> pomerne zajimavy pady jsou z toho :-)
Quan-Chi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Chliew » úte 31. črc, 2007 19:32

Tak vam vsem dekuji za prispevky. Udelal jsem si celkem obrazek o tom, ze asi Capoeira neni to, co presne potrebuju. Prohlizel jsem si i fotogalerii a dost me odrazuje i to, ze capoeiristi nemaji (aspon v tom libereckem oddilu) zadny stylovy obleceni a cvici v tricku a sustakach (vcetne treneru). I to zrejme cosi vypovida. Takze zkusim to Zanchin-Budo. Krome klasickych technik jiu-jitsu se tam cvici i s ruznymi zbranemi. Fotky vypadaj slibne. Takze takhle.
Chliew
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Lada » úte 31. črc, 2007 19:39

tak chceš se učit bojovat nebo se chceš předvádět jakej, že to fešnej obleček máš a jak vám to na tréninku všem sekne :roll: nebo myslíš že ti "hezkej" ohoz v nečem pomůže, že ti to půjde lépe, rychleji a že každej kdo tohle má něco umí nebo že bez toho tonejde :roll:

oblečení vypovídá kulový :!:
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Quan-Chi » úte 31. črc, 2007 21:53

:lol: :lol: :lol: ze my se vubec snazime, argumentujem jak kokoti jestli capo BU je nebo neni a on to shodi ze stolu s tim ze capoeira nema stylovy oblecky :lol: :lol:

hjoo nandal si to vsem, capoeiristum i anti-capoeiristum :lol:

// do ted sem se te snazil presvedcit ze capoeira je good a abys do toho sel. Prosimte, nechod k nam :!:
Quan-Chi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod xiuwei » stř 01. srp, 2007 6:27

Quan-Chi
argumentujem jak kokoti jestli capo BU je nebo neni a on to shodi ze stolu s tim ze capoeira nema stylovy oblecky...
hjoo nandal si to vsem, capoeiristum i anti-capoeiristum

Chliew ,,(dle mého názoru) nezkušený v BU,, si jen zjišťoval informace co a jak... Až bude cvičit třeba tolik let jako ty Quan-Chi , tak již bude určitě vědět,že oblečení (kimono či jiná uniforma daného stylu) nic nevypovídá o úrovni cvičení.
Pro nováčky v BU je asi v dnešní době důležité, jak se prezentuje škola (klub) BU pro veřejnost - třeba právě ,,oblečením,, , zdali patří k nějaké ČR nebo World organizaci, aj.
Quan-Chi , příště by to chtělo více trpělivosti a slušnější slovník. Vždyť tě nikdo nenutí odpovídat na příspěvky :wink:
-------------------------------------------------------------------------------------
Slušnost není slabost. Být slušný za všech okolností, to chce sílu.
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Quan-Chi » stř 01. srp, 2007 9:00

jee omlouvam se mluvim jak dlazdic ;-) :-D
Quan-Chi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod TF » stř 01. srp, 2007 9:18

Quan-Chi píše:kik: dik za info, zajimave...

edit:
jeste k tem kopum - to je ruzne, bencao slozu k odstrceni a kope se "briskem", pri martelu se uderi nartem, jinde se kope zase patou atd.

Stojna noha by myslim v capo. nemela byt odlehcena, parkrat jsem kopal s odlehcenou a nasledoval podmet -> pomerne zajimavy pady jsou z toho :-)

udeří nártem ? kam jako? něak mě to zarazilo protože když budeš kopat nártem a on ti to vykreje nohou nebo klidně i rukou tak je dost velká pravděpodobnost že ten nárt by to nemusel vydržet, přeci jen není to zrovna nejpevnější část těla :roll:
TF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Quan-Chi » stř 01. srp, 2007 9:56

ja myslim ze to fungue kdyz na to prijde ;-) http://www.youtube.com/watch?v=JSLApQSV80s
Quan-Chi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod TF » stř 01. srp, 2007 11:43

Quan-Chi píše:ja myslim ze to fungue kdyz na to prijde ;-) http://www.youtube.com/watch?v=JSLApQSV80s

jo tak už neříkám nic :lol:
TF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » stř 01. srp, 2007 18:14

luen píše:
OK ... nechtel jsem vyvolat dalsi flame ... jen jsem napsal to, co si myslim ... tedy na zaklade toho, co jsem u nas videl :wink: (pisu to nejen ve vztahu ke capoiere, ale i k ruznym odnozim wing chun a kung fu obecne :wink: ) Capoiera je pro vsechny kdo chteji ... Bojove umeni 8)

Ale no tak Luene, jakejpak flame, se prece normalne bavime, ne? :) Netvrdim ze capoeira je nej nej nej BU, ale zase uplne na hovno taky neni, to je nefer (resp. neinformovane) tvrzeni.
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » stř 01. srp, 2007 18:29

Jian píše:Souhlas s temi nozi, myslim ze rada akrobatickych prvku ktere cini dnesni capoeiru tak divacky atraktivni se zacala v systemu vyskytovat az pozdeji, kdy se uz mnohem vice cvicilo beze zbrani - protoze si zkratka dost dobre neumim predstavit, jak je nekdo provadi s ostrou macetou v kazde ruce (kdyztak at me klidne nekdo opravi). Ale puvodni capoeira jako BU byla o necem trochu jinem, nez o akrobacii a pekne podivane.

Chlapi, to s tema nozema je hovadina - capoeiristi samozrejme pouzivali britvy, hole, macety, kameny apod., kdyz to situace vyzadovala, ale zakladem byl vzdycky neozbrojenej boj. Dokonce se pise, ze pouzivani britvy capoeire jako umeni spis uskodilo, nez pomohlo.

A nebyla to "maceta v kazde ruce", ale spis smik-fik britvou kdyz to nikdo necekal.

"Rada akrobatickych prvku" je stara asi tak 30 let - takze cloveku by melo stacit popremyslet, cim se asi ti capoeiristi bavili predtim?

Prohlizel jsem si i fotogalerii a dost me odrazuje i to, ze capoeiristi nemaji (aspon v tom libereckem oddilu) zadny stylovy obleceni a cvici v tricku a sustakach (vcetne treneru). I to zrejme cosi vypovida.

Picooo, ale tak tohle je hlina :lol: :lol: :lol: Jako stylovej oblecek ke cviceni bych ti doporucoval saskovskou cepici s rolnickama, brachu!
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 01. srp, 2007 18:47

DMC píše:
luen píše:

... ale zase uplne na hovno taky neni, to je nefer (resp. neinformovane) tvrzeni.

To tvrdis ty ... ne ja :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » pát 03. srp, 2007 19:29

DMC píše:
Jian píše:Souhlas s temi nozi, myslim ze rada akrobatickych prvku ktere cini dnesni capoeiru tak divacky atraktivni se zacala v systemu vyskytovat az pozdeji, kdy se uz mnohem vice cvicilo beze zbrani - protoze si zkratka dost dobre neumim predstavit, jak je nekdo provadi s ostrou macetou v kazde ruce (kdyztak at me klidne nekdo opravi). Ale puvodni capoeira jako BU byla o necem trochu jinem, nez o akrobacii a pekne podivane.

Chlapi, to s tema nozema je hovadina - capoeiristi samozrejme pouzivali britvy, hole, macety, kameny apod., kdyz to situace vyzadovala, ale zakladem byl vzdycky neozbrojenej boj. Dokonce se pise, ze pouzivani britvy capoeire jako umeni spis uskodilo, nez pomohlo.

A nebyla to "maceta v kazde ruce", ale spis smik-fik britvou kdyz to nikdo necekal.

"Rada akrobatickych prvku" je stara asi tak 30 let - takze cloveku by melo stacit popremyslet, cim se asi ti capoeiristi bavili predtim?

Hoj tak by mě zajímalo jak to tedy s těmi noži je jeden tvrdí to a druhý ono můžete mi chlapi říct z čeho vycházíte z jakých pramenů jestli to jsou informace z knih nebo ze seminářů,televize,nebo to jsou doměnky ,které když se říkají dlouho tak se stanou pravdou. Já čtu teď knihu jmenuje se Capoiera aché(Jeřábek,Krupka) sice ji nemám ještě celou přečtenou (hodně názorů obzvlášť na aikido mi připadnou dost naivní) a zatím o nožích tam nebyla ani zmínka.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » pát 03. srp, 2007 22:11

Chliew píše:Tak vam vsem dekuji za prispevky. Udelal jsem si celkem obrazek o tom, ze asi Capoeira neni to, co presne potrebuju. Prohlizel jsem si i fotogalerii a dost me odrazuje i to, ze capoeiristi nemaji (aspon v tom libereckem oddilu) zadny stylovy obleceni a cvici v tricku a sustakach (vcetne treneru). I to zrejme cosi vypovida. Takze zkusim to Zanchin-Budo. Krome klasickych technik jiu-jitsu se tam cvici i s ruznymi zbranemi. Fotky vypadaj slibne. Takze takhle.

tak první reakce bylo neuvěření a pak výtlem, ale jestli se moc v tomhle oboru neorientuješ, tak je tvůj postoj pochopitelnej. Ale na tom co má člověk na sobě na tréninku opravdu nijak nezáleží a pokud vim, tak capoeira žádný ofiko hadry nemá ( opravte mě jestli se pletu ) a šusťáky a tričko jsou na cvičení spousty věcí ideální, je to pohodlný a dobře to sedí, běhat taky půjdeš spíš v teplákách než v obleku, i když oblek působí líp
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » sob 04. srp, 2007 2:31

kik píše:Hoj tak by mě zajímalo jak to tedy s těmi noži je jeden tvrdí to a druhý ono můžete mi chlapi říct z čeho vycházíte z jakých pramenů jestli to jsou informace z knih nebo ze seminářů,televize,nebo to jsou doměnky ,které když se říkají dlouho tak se stanou pravdou.

Tak kratce povediac - vychazim z dokumentu,a to z verohodnych dokumentu.

Já čtu teď knihu jmenuje se Capoiera aché(Jeřábek,Krupka) sice ji nemám ještě celou přečtenou (hodně názorů obzvlášť na aikido mi připadnou dost naivní) a zatím o nožích tam nebyla ani zmínka.

[/quote]

No, bohuzel prave tohle je kniha, kterou bych doporucil vhodit do urciteho nepostradalneho kusu vybaveni bytu a nejmene trikrat za ni splachnout... Obecny konsensus je, ze z ni se muzes dovedet jedine hlouposti (a podle toho, co pises, tak nejen o capoeire, ale i o aikidu).

Pokud vladnes jazykem anglickym, zkus prelouskat toto:

http://ejmas.com/jcs/jcsart_rodrigues_0800.htm

Na stupnici verohodnosti bych to sice hodnotil jako stredne oblacno, ale i tak je to o 100% lepsi nez vetsina textu, co v cestine o capoeire najdes.
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » sob 04. srp, 2007 11:48

DMC píše:
kik píše:Hoj tak by mě zajímalo jak to tedy s těmi noži je jeden tvrdí to a druhý ono můžete mi chlapi říct z čeho vycházíte z jakých pramenů jestli to jsou informace z knih nebo ze seminářů,televize,nebo to jsou doměnky ,které když se říkají dlouho tak se stanou pravdou.

Tak kratce povediac - vychazim z dokumentu,a to z verohodnych dokumentu.

Já čtu teď knihu jmenuje se Capoiera aché(Jeřábek,Krupka) sice ji nemám ještě celou přečtenou (hodně názorů obzvlášť na aikido mi připadnou dost naivní) a zatím o nožích tam nebyla ani zmínka.

No, bohuzel prave tohle je kniha, kterou bych doporucil vhodit do urciteho nepostradalneho kusu vybaveni bytu a nejmene trikrat za ni splachnout... Obecny konsensus je, ze z ni se muzes dovedet jedine hlouposti (a podle toho, co pises, tak nejen o capoeire, ale i o aikidu).

Pokud vladnes jazykem anglickym, zkus prelouskat toto:

http://ejmas.com/jcs/jcsart_rodrigues_0800.htm

Na stupnici verohodnosti bych to sice hodnotil jako stredne oblacno, ale i tak je to o 100% lepsi nez vetsina textu, co v cestine o capoeire najdes.[/quote]

hoj díky za doporučení já si říkal ,že ta kniha je taková ......však víš. Připadá mi to jako by to napsal nějaký člověk ,který vyzkoušel pár BU a smotal to dohromady a vydal knihu.Naštěstí ji mám jen z knihovny ,kdybych si ji koupil tak bych byl určitě hodně naštvaný za vyhozené peníze. Řekni mi teda odkud teda pochází to tvrzení ,že v cap. jsou důležité nože atd. pochybuji ,že by si to vymyslel.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně