lowkick - zahnutí nártu

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Jendis » pát 28. zář, 2007 21:29

Je ale pravdou,že někteří lidé to tak dělají.....neříkám,že je nemám trochu za magory,ale když jsem slyšel,jak do sebe třeba "Monster" Kníže před zápasem mlátí(kvůli otužení) železnýma tyčema...... 8O 8O Ale považuji to za extrém.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pát 28. zář, 2007 21:39

Jendis píše:Je ale pravdou,že někteří lidé to tak dělají.....neříkám,že je nemám trochu za magory,ale když jsem slyšel,jak do sebe třeba "Monster" Kníže před zápasem mlátí(kvůli otužení) železnýma tyčema...... 8O 8O Ale považuji to za extrém.

Nekteri lide si urezavaji prirozeni a s oblibou to nataceji na video...
Nekteri lide s oblibou na sebe nechaji kalet
Nekteri lide si nechavaji s oblibou probodavat ruzne casti tela a povazuji to za ozdobne
Nekteri lide.....

:roll:
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 28. zář, 2007 21:41

player píše:Nekteri lide.....

:roll:

...neumějí číst..... :roll:

mimochodem,něco k tomu je i tady :arrow:

http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&t=2308
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » pát 28. zář, 2007 22:38

player píše:kik : treba to Ukropcanemu prijde stejne hloupe jako me, pouzivat nejake tvrde veci, s kteryma bych si jezdil po kostech a timto zpusobem se je snazil otuzit.Tim padem jej nenapada to ani zkouset.A proto je hned dement?Ja bych to videl naopak, spis bych tak nazval cloveka, ktery na takovouhle hovadinu zkoci a dobrovolne si zacne mrzacit nohy.
Nebo jinak, kourit sem nikdy nezacal a pritom to velice tvrde odsuzuju.Sem proto dement?

ne já to myslím tak ,že jsem to napsal jako odpověď na jednu otázku dávno dále jsem napsal , že je to pouze doplněk a ,že to nenahradí kopání do pytle to jsem taky napsal klidně si to přečtěte znovu. Jen mě vytočilo jak může někdo říct o něčem , že je to kravina ,když neměl snahu to aspoň vyzkoušet. A říkáte jací nejste praktici tak to zkuste místo žvanění o tom jak je to špatné ,ale ne to je milion důvodů proč ne od mrzačení nohou po co ještě jen hledat si důvod proč to nezkusit a jít pořád ve vyjetých kolejích.Nic chlapi bavte se dál jak jací nejste praktici a já teoretik .Nechápu ,že vám přijde tady ta věc jako mrzačení nohou to si klepu na čelo to je fakt perla nevím jestli to mám říct na tréninku jako ftip nebo.......protože to je jedna z mírnějších variant otužování ,ale když odmítáte zkusit něco nového tak si o tom maximálně můžeme napsat.pááá
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pát 28. zář, 2007 23:01

Kik : uz si nekdy ochutnal hovinko?Ze bys mohl zkusit treba neco noveho, vis jak.Me je to treba proti srsti stejne jako to "otuzovani" holene, tak to ani nebudu zkouset.
Ale pro tebe by to mohla byt zajimava zkusenost, protoze z toho jak pises, tak nejdriv experimentujes a az pak premyslis.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod farmer » pát 28. zář, 2007 23:25

player píše:Ti, co si prejizdi valeckem po kostech, si pravdepodobne prejizdeji s nim i po hlave, nebo spis tim zacli.

Jestli si myslis, ze je to pro telo prospesne, pak si poslus.
Za chvili bysme se mohli dostat k tomu, ze je dobre nechat si odoperovat spodni zebra, aby se nahdodou po obloukovem kopu nezlomila atd. atd.
A vubec nejlepsi by bylo pred kazdym treninkem se poradne zhulit, zfetovat, at necejtis vubec zadnou bolest a hotovo.

Konec rejpani, zeptam se jednoduse, k cemu potrebujes otuzit holen?Jake zraneni ti hrozi?Myslis, ze kdyz nekoho nakopnes do steheniho svalu, pod koleno, nebo kamkoli jinam, ze to tva holen bez nejakeho zpevnovani a umrtvovani nervu nevydrzi?

Odpovim si sam, pravdepodobne cvicis thaj nebo neco na ten zpusob, kde se behem treninku nonstop dokola okopavate a pak te ta hnata potom treba boli.
Tak nez zacnes umrtvovat nervy, zkus se nejdriv zamyslet nad efektivnosti a smyslem tohodle okopavani, ok?

To, že si chci válečkovat nohy mi vkládáš do úst ty :-) Já jsem to neříkal.
Mluvil jsem o tom, jako o jedné z možností, o které jsem se dočetl a je už na každém, co zvolí. Jsme odpovědní hlavně sami za sebe a dokud to neubližuje a nedotýká se jiné osoby, je to každého věc.

Jinak ano, cvičím thaibox. Čeho bych si přál postupně dosáhnout je to, abych nemusel tak často přerušovat sparring nebo cvičení např. při nárazu holeně na holeň partnera při krytu apod. Nejsem naivní, bolest ucítím vždy - a mám ji určitým způsobem rád!! - ale přecejen bych chtěl být trochu odolnější. Nic nenormálního, střední cesta.

Kéž by se vždy povedlo trefit jen do stehna, jenže tak to není :-)

Takže pro mě otužování smysl má. Váleček nemám v plánu, ale chápu a respektuju borce, co to s ním chtějí zkusit. Do té doby, kdy to dělají jen sobě :-)
farmer
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod player » pát 28. zář, 2007 23:57

Farmer : na to zbyva odpoved pouze jedine.Nekdo cvici, aby zdravi posilil a dozil se treba stari ve zdravem tele, nekdo to holt vidi jinak.
Nerikam ze jedno je lepsi, jedno horsi, kazdy at si vybere.Ja jen poukazuju na to, ktera cesta kam vede.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod farmer » sob 29. zář, 2007 0:02

Napadá mě ještě, že tady ty neshody a stání si za svým vznikají částečně z toho, jaký styl boj. umění kdo cvičí a používá.
Nevím, kolik tady z přispěvatelů cvičí thaibox, ale ty holeně opravdu dostávají zabrat a není na škodu je mít trochu víc odolné.
Ale nevím jak u vás. Já jsem ještě předtím cvičil aikibudo, kde jsem třeba o tomto vůbec nemusel přemýšlet a taky bych to tenkrát z toho pohledu asi považoval za hloupost.
farmer
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod farmer » sob 29. zář, 2007 0:04

player píše:Farmer : na to zbyva odpoved pouze jedine.Nekdo cvici, aby zdravi posilil a dozil se treba stari ve zdravem tele, nekdo to holt vidi jinak.
Nerikam ze jedno je lepsi, jedno horsi, kazdy at si vybere.Ja jen poukazuju na to, ktera cesta kam vede.

Ok, beru to a chápu.
farmer
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » sob 29. zář, 2007 9:13

player píše:za tyhle vtipky to urcite virtualne pekne schytas :D :D

:lol: :wink: aspon davam prilezitost uvolnit emoce cloveku, ktereho jinak treba bijou i holky ve tride :lol: :wink:

Ted si to schytam ... Obrázek
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » sob 29. zář, 2007 12:53

Jak již tu bylo receno,oboji je zrejme spravne...ja osobne teda kopu holeni,a nohu mam propnutou,tedy ne do Lka...jinak uz tu bylo take receno ze to chce kopat,a kopat,my kdyz jsme jeste nemeli lapy,tak jsme kopaly do tech starych kozenych operatek co mas v autobusech :lol: no a pokud uz byla rozkopana,nebo jsi kopl do hrany,tak jsi se mohl posr.. :twisted: kazdopadne od te doby co jsme s lowkicky zacali,mam holene uz daleko vice otuzile,a tak kdyz mi nekdo drzi lapu,tak ne moc dlouho ze pry mam ty holene strasne ostre :lol: a ze nekopeme pravidelne,spis jednou za cas...
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na bojová umění a sporty obecně