Metodika treningu

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod patrik » pát 23. dub, 2004 12:19

marvin píše:hej hej kendo je makacka co som pocul ...

To se musí zažít... :lol:

marvin píše:ano s tymto suhlasim - ak vies spravne techniku - stoji to o mnoho menej usilia urobit ju 50x ako ked ju nevies a zapajas pri tom este aj svalsvtvo za usami :) a supera pri kazdej technike doslova prenasas ...

No a asi neřeknu nic světaobjevnýho, když napíšu, že některý disciplíny se ženou (ve snaze o vítězství na závodech třeba) za hranici týhle přirozenosti... to zní kreténitvně... (ale tady to určitě někdo pochopí...) :wink:

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pát 23. dub, 2004 12:37

Je to blb, keď sa niekto ženie za výsledkom hlava-nehlava, potom si to raz to telo odserie a je zle - už to nemusí rozchodiť...a to neplatí len v BU, celkovo kde človek používa telo na pohyb, je ho treba aj regenerovať - kvalitný spánok, masáže, meditácia (nielen duševná ale i telesná - dúfam, že tomu väčšina rozumie) a hlavne všetko s mierou 8)
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » pát 23. dub, 2004 15:50

..
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 11:22, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pát 23. dub, 2004 17:19

:D
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 13:35, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

pucmaz

Příspěvekod Stuart » pát 23. dub, 2004 17:51

Nechci aby to vypadalo že jenom rejpám,ale z toho co sem vyčet nejspíš cvičíš Shotokan,tvůj učitel má 10 dan - je to tak?Neni ale nakonec jedno že cvičíš v japonsku?Podle mě,jedinej nenahraditelnej styl,kterej je ještě k tomu jenom na Okinavě,pokuď ještě vůbec je - je Te(který se nakonec stejně děilo z otce na syna a asi neni důvo aby se to měnilo).Tedy to co se učil Funakoshi předtím tím co založil Shotokan..To půvoní Karate(Te) vlastně nemá s Japonskem až tak moc společnýho - Okinawani jsou přece jenom míšenci Číňanů a Japonců,vývoj neměl s japonskými Budó nic společného.Je tvůj mistr v nějaké organizaci nebo spolku?Kdo mu udělil 10.dan?Do čech například jezdí pan Hideo Ochi,8 dan.Tim chci říct že Shotokan proste neni původní Te v pravim slovasmyslu i když ho studuješ v "přímo" v japonsku..
Stuart
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » pát 23. dub, 2004 18:06

ukropcany píše:4patrik - ako intentzivny bol ten trening/seminar? Ja tieto cisla totiz nechapem, asi som totalne zdegenerovany prekrizeny pako, ale zial po 1 1/2 hodine MT (z toho 40 min. beh, sprinty, skakanie, klikovanie, anglicakovanie a podobne hovadiny) mam celkom chut grcat...a to to mam 3x do tyzdna + doma este busim do mechu a prekladam to s iwamou...a mam teda celkom slusne problemy sa zregenerovat...alebo sa clovek na takomto seminari ani nezadycha? (toto nie je provokacia, ale priama otazka). Cauko.

...Teprve teď jsem si všiml tohohle dotazu... sorry...

Snad najdeš odpověď níž (v tom co jsem psal Marvinovi)...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

pro stuarta

Příspěvekod pucmaz » sob 24. dub, 2004 11:08

..
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 11:23, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » sob 24. dub, 2004 14:40

máš dobrý systém tréningov, páčilo by sa mi to :wink:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 24. dub, 2004 18:35

Jo,dobrý systém....asi bych porodil ježka v kleci :!: Bez bodlinek :!: :lol: :lol: :lol:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 04. kvě, 2004 19:21

Ahoj, já cvičím Shotokan a tak nějak se musím trochu ozvat. Možná že jsem udělal chybu, že jsem se teď přiznal co cvičím, protože mi někdy příjde, že lidé kteří cvičí Shotokan jsou prašiví a nestojí za řeč. Tím nemyslím zdejší diskusy, zde to tak do extrému ... zatim ... nedošlo. Ale jisté podcenování zde je.
Ano, já jsem si vědom toho, že shotokan není to "pravé" karate ( původní) .... to je jasné. Původní je Te ( Okinawate ). Ale myslím si, že Funakoshi nebyl žádný blbec a změny které provedl on nebudou výplodem choré mysli. Netvrdím že shotokan je nejlepší apd., ale jen chci říct, že pokuď se mu člověk vážně věnuje tak zjistí že to není žádná slátanina.
Navzdory všemu co říkají o shotokanu jiné styly a směry BU, já cvičím shotokan strašně rád a miluju toto bojové umění. Takže se cítím trochu dotčený, protože otázky typu:" tak nám řekni kolikátý dan má tvůj učitel ... určitě desátý, že?" na mně působí, jako by všichni shotokanisté byli pouze lidé kteří nejdřív ukáží který dan a jaké závody vyhráli a to je vše.
Chci podotknout, že ne všichni shotokan karatisté jsou jen chodící přehlídka danů a diplomů ale že jsou zde i tací kteří to myslí upřímně a v duchu cesty Do. Doufám že nejsem sám.
Je pravda, že čím větší dan máte tím více vás poslouchají, že dana je možno získat nějakou ... podezřelou ... cestou, že ohledně závodů dochází k "politikaření" apd. Toto nejspíš je pravda, sám jsem něco zaslech ( ... někdy z první ruky, někdy z druhé ruky ... ). Je mi to líto že ktomu dochází ale nevinte za to, prosím, Shotokan jako styl takový a neodsuzujte jej. Za to mohou pouze lidé jakožto jednotlivci kteří tak činí, či případně špatné vedení té či které organizace. Ale nemůžou za to techniky jako je Age - uke, či kopy nebo kata Bassai - Dai ( např. ). Dokonce ani ne závody, nebo myšlenka sportu ( myslím tím myšlenka sportu .... ta je dobrá a neříká že se má politikařit apd. ... to zas jen skazili lidé a peníze). ... myslím si že za ten sport a ty závody od vás asi dostanu co proto ...
Karate se má studovat, hledat co je v technikách, co je v lidech a v jejich myslích, duších. Vidím jistou symboliku v tom, že je Funakoshi v drtivé většině na fotografiích prezentován jak sedí v kimonu a vedle a vruce drží jakési spisy a svazky či co( tady nejsem z cela přesný, takže se omlouvám za popis foto).
Bohužel mi připadá, že oě strany sklouzli k posotoji - my jsme jediní a správní - a to jak strana shotokan karatistů tak i strana čínských BU ale i některých jap. boj umění. Považuju to za obrovskou chybu apřipadá mi, že si každé boj. uění hraje na svém písečku a o tom cizím boj umění mluví na svých seminářech a ve svých školách podcenujícím způsobem ale že by si společně a otevřeně pohovořily, to ne. V drtivém případě vidím jak karatisté řeknou :" ... no jo, taichista, nebo co to je ... zase nějaký wushu..." a ostatní cvičenci BU na směr shotokanu :" ... hm, karatista, ty jeho podělaný přímá udery a medaile ... žádná energie a skurvený klouby ... ).
Nevím kterej styl je nelepší, ale ať je to jak chce, já jsem Shotokanista a mám tento styl z celého srdce rád. A rád se dozvídám informace i o jiných boj. uměních, protože se snažím studovat boj. umění v celé jeho šíři, abych mohl porovnávat a mít nějakou znalost o tom co se u nás v shotokanu dělá jinak než jinde a proč to tak je nebo není a opačně proč to dělají inde jinak než u nás, popřípadě co je stejné ( ... zatím mám spíše zkušenosti, že je dost věcí stejný ve všech boj. uměních, pouze se to schovává za jinou formou ... prostě člověk musí být všímavý).
Toto vše je pouze můj osobní názor a způsob jakým chápu Shotokan já.
S pozdravem Shotokanista.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 04. kvě, 2004 19:37

anonym - Já Shotokan taky cvičil a mám ho hrozně rád :wink: :lol: Už sice necvičím,ale rád ho mám pořád.....a prašivej se necítím :lol: :lol:

Celý Tvůj příspěvek=pravda pravdoucí
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » stř 05. kvě, 2004 7:09

2ukropcany - myslím, že si to trochu zjednodušil, sú tu aj blbci, to nepopieram, no nie každý, kto sa naozaj vyzná, musí prispieť iba semtam...netvrdím, že som majster alebo nejaký guru, no myslím (aj mama hovorí :wink: ), že sa vcelku vyznám. A prispievam v rámci pracovnej doby, keďže mám pevnú linku na net :lol: :lol: :lol: , takže to neobmedzuje moje cvičenie či venovanie času bu...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » stř 05. kvě, 2004 7:17

a su aj podtypy podtypov ? aby som sa tam zmestil aj ja :D :D :D
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » stř 05. kvě, 2004 7:17

ukropczányi - to je fakt, tak to tam kua napíš :evil: , do ri.., potom si človek myslí, že je debil... :lol:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » stř 05. kvě, 2004 8:28

Anonymní píše:Ahoj, já cvičím Shotokan a tak nějak se musím trochu ozvat. ......

Také cvičím shotokan a výše uvedený příspěvek mi mluví z duše. Již delší dobu jsem se chystal něco obdobného napsat, ale nestíhal jsem, takže děkuji autorovi.
Angus
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

o shotokan

Příspěvekod Virgee » stř 05. kvě, 2004 8:35

Funakosi jistě nebyl žádný hlupák. A veděl moc dobře o čem BU je. Ale to, co se dnes v ČR učí rozhodně za moc nestojí. Resp. je to pohoda - hejbete se, bavíte se, ... - ale není to bojový umění - je to sport -> na ulici to je k ničemu.
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » stř 05. kvě, 2004 9:45

v SR som poznal jedného chlapíka, nejaký Peter P., ten robil shotokan a veľmi pekne, povedal by som kus tradične...športové pojatie karate sa mi tiež bohvieako nepáči (preto som skončil pred x rokmi s goju-ryu), lenže u nás (asi aj v ČR) nájsť tradičnú školu bol (neviem či je) dosť problém...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 05. kvě, 2004 11:47

Virgee - Jenom "sport".... :?: :?: :?: Tos toho zatím asi moc neviděl,viď?Jasně,spousta lidí cvičí SHOTOKAN pouze jako sport.....ale spousta taky ne.Znám dost lidí,kteří by Tě na ulici "sportovním" SHOTOKANEM asi dost překvapili :D Nesuď jen podle toho,co znáš z okolí...... :idea:
Aplikace jsou pořád stejné.To,že je někdo necvičí,je jeho problém!
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » stř 05. kvě, 2004 12:09

apropó, v tom má jendis asi pravdu, ono neni cvičiť ako cvičiť, niekto robí len kata, iný zasa len sparring a niekto sa venuje aj aplikáciám. treba cvičiť všetko, čo daná škola poskytuje a potom je každá škola dobrá...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » stř 05. kvě, 2004 15:10

..
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 11:24, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně