BU v Ostravě

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod koblih » stř 23. úno, 2005 10:09

Taky mi to nepřijde směšné a trochu odtržené od reality. V Ostravě se pohybuji už jistě přes 10let a nikdy jsem se s takovým způsobem napadení u cikánů nesetkal ani o něm neslyšel. Jo v šalině když jedeš jeden do tebe žduchne a začne se ti omlouvat a druhý ti vytáhne šrajtofli z kapsy, nebo tak něco to jo. Taky není náhoda, že v šalině hlásí rozhlas aby si lidi dávali pozor na své věci na zastávkách ve Vítkovicích či v Přívoze. A když už pokud už tě někdo ohrožuje proto, že tě chce okrást, tak vždy je možnost vyřešit to bezpečně, prostě mu dáš co chce. Ale jsou skupiny co jim nejde o prachy, prostě tě chcou zmlátit. Tam už těch možností jak se z toho dostat se zdravou kůží není moc, vzhledem k tomu že se vždy jedná o početnější skupinu. Takže pokud tu je řeč o tom, na jaké typy by si člověk měl dát bacha tak to jsou jednoznačně holé lebky, fotbaloví fanoušci a partičky mladých znuděných a zakomplexovaných hejsků. To je zase moje zkušenost ať přímá či zprostředkovaná.
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Iapetus » ned 05. úno, 2006 9:39

Ahoj všichni, moc bych chtěl zase začít s nějakým BU (cca po 4 letech), ale problém je, že díky práce bych mohl až tak od 19:00 a všechny kluby co jsem zatím našel začínají nejpozději v 18:00 :( tak bych se chtěl jenom zkusit zeptat i tady jestli by někdo nevěděl o něčem co jsem zatím nenašel. Dík
Iapetus
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: BU v Ostravě

Příspěvekod bsp » ned 05. úno, 2006 10:40

JAQ píše:Nemate nekdo informace o kvalite (popripade nekvalite:-) Ostravske Akademie bojovych umeni, popripade nejakych dalsich skol?

Jednoznačně jeden z velmi kvalitních klubů v ČR, a to nepřeháním. Trenéři mají dlouholeté zkušenosti a dokážou naučit! Tvrdý tréning! Doporučuji !
Jirka
bsp
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Sinister » ned 05. úno, 2006 10:52

no ja ti rozhodne muzu doporucit http://www.mujweb.cz/www/jujitsu_ostrava/ , ti jsou fakt hodne dobri!
Sinister
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Lycanius » ned 05. úno, 2006 11:22

Iapetus:To je podle toho odkud jsi."Někdy" bývá problém v tom,že pokud je klub méně početný dává trénink pro začátečníky(nic ve zlém nevim jak jsi na tom ty) dřív kvůli těm mladším děckám(škola atd.)Ale pokud jsi z většího mešta můžou bý tréningy na několik skupin.Podle mě je ale spíš lepší zajít do nějakého konkrétního klubu co tě zaujal a zkusit se zeptat za to nic nedáš.
Lycanius
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Iapetus » ned 05. úno, 2006 12:47

No jsem z Ovy - proto to píšu tady :D. No asi máš pravdu, taky jsem došel k tomu, že nejlepší bude se zajít poptat jestli se to nebude dát nějak udělat.
Iapetus
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Hm..

Příspěvekod Xaltotun » ned 05. úno, 2006 13:01

Nez jsem odjel studovat do Prahy jsem jako Ostravak k Dolezalovi na Chan Saolin Si Dju Su v Ostrave centru chodil nekdy v roce 1995 asi 6 mesicu (i kdyz priznam, ze hlavne proto, ze tehdy byla tuha zima a my cely rok cvicili v lese :twisted: :D ), nez jsem zjistil, ze o zadne kung-fu ve vyznamu tradicniho stylu nejde...

Akademie bojovych umeni v Ostrave? :roll: :?:

BSP o mne pises, ze rikam nerozumy a sam vychvalujes michany rychlosystem boje Dolezala? Delal jsi nekdy dele cinska bojova umnei, aby jsi se nenechal opijet rohliky? Pises, ze je chvalis kvuli "tvrdemu treninku"- :roll: To je taky jedine, co tyhle skoly umi kolikrat jako kung - fu nabidnout, protoze ortodoxni klik a stale mlaceni ve sparringu zvladne kazdy a ze to nevypada jako poradny styl se omluvi tim, ze se to jede v rychlosti a akcne podle realneho boje... :idea:

Na to Chan Saolin Si Dju Su Kung Fu :twisted: :lol: jsem v Ostrave kolem roku 1995 pres zimu chodil a zjistil, ze to zadne "kung-fu" ve vyznamu tradicniho stylu nebylo, jen smichanina boxu, par pohybu z nejakych cinskych knih, co se Dolezal naucil na nejakem rychloseminari o kdo vi jakych cinskych stylech...

On mel tehdy jeste jak bylo videt z pohybu spis karatista Dolezal tusim jistou "ochrannou agenturu" Kerberos a vyucoval i tonfy jako z japonskeho budozurnalu ve smyslu pák atd.. Cinska skola jako remen :roll:

Obecne jestli onu AKADEMII BOJOVYCH UMENI vedou tito lide, tak to jen potvrzuje ma slova, ze tam nic moc opravdu klasickeho neni, jen vysledky jakychsi rychlokursu od lidi, kteri puvodne vsichni delali karate a presli na tehdy modernejsi "kung-fu" :roll: 8)

Takze secteno podtrzeno, Dolezal Te jiste nauci tak nejak se zkuseneji mlatit, bouchat a kopnout, abys byl v rvacce i za frajera, ale klasicky styl kung - fu za tim nehledej..
Xaltotun
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Lycanius » ned 05. úno, 2006 13:14

Iapetus:Promin přehlédl jsem nadpis fora.
Lycanius
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Předchozí

Zpět na bojová umění a sporty obecně