ogrish

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Anonymní » sob 18. čer, 2005 11:18

Osobně vidím ve fotkách které jsou na těch stránkách menší zlo i hrozbu, než v akčních Béčkových filmech. Tady se totiž ukazuje realita bez příkras.V filmech je smrt, válka nebo násilí jen taková fajn zábava pro hrdiny což na charakter dětí má asi daleko horší vliv. Ukázat surovost smrti je možná nechutný ale určitě víc pravdivý než natočit Ramba.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Krokac » sob 18. čer, 2005 11:26

Hele mi jde o to, že sami od sebe se lidi nezmění. Jo je to chyba výchovy a stím kouřením atd. co tady píšeš je pravda. Ale zase je to o pěnězích a lidech, aby dělali svou práci. Aby ty paragrafy a zákony byly dodržovány. Ano češi jsou šíleně "vychcaní" a vždy si najdou cestičku jak to všechno obejít, ale proč jim to alespoň nestížit a mírně to regulovat? Někde se začít musí a čím později tím hůř. Je to jako plavat proti proudu řeky, ale když se nebude nic dělat, tak kdybych to zahnal do extrému (budou se podřezávat krky běžně na ulici za to, že právě prodejce neprodal 13 letýmu klukovi cigarety). Když budeme sedět se založenýma rukama a nic nedělat, tak si domyslete následky :wink:
Bojovat se musí se ctí, houževnatě, chytře, ale nikdy ne zakaždou cenu !!!

http://mtulak.sweb.cz
Krokac
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Krokac » sob 18. čer, 2005 11:47

Reakce k SZ pro všechny:

Neschvaluji tento typ stránek, ale chápu lidi, kteří tvrdí, že jistá část fotek a záznamů může být pozitivní.

Vidím to asi tak:
Celé je to velmi diskutabilní do jaké míry mají tyto fotky pozitivní a negativní účinek na lidi (ať už to jsou děti nebo dospělí). Každý máme nějaký charaktér a může to stejně negativně působit na dospělého člověka jako na dítě. Každý tím bude ovlivněn nějak jinak.

Co schvaluji? Ber to vše v uvozovkách. Ale když z té hrůzy mám vybrat nějaké pozitivum, tak max. foto z autonehod. To když člověk vidí, tak mu zabude zle a bude asi myslet na to, že by měl jezdit opatrněji.

Negativum vidím v tom, když jsou dostupné popravy z teroristických skupin a lidé mohou vidět jak je mučí a jaké utrpení, bolest ... si musí procházet a úplně zbytečně.

Dospělí a děti dělím proto tak, že u dospělého jedince je pravděpodobnější (pokud není nějak psychicky narušen), že to zhlédne a řekne si: "No jsou to prasárny". A buď se rozhodne, že ty stránky bude navštěvovat pro svou informovanost a nebo ho to bude natolik pohoršovat, že víckrát na ty stránky nepůjde.

Dítě? pokud nemá dobré vedení a je ovlivňováno filmy, tak když uvidí návody jak to probíhá v realitě můžeho to poznamenat natolik, že to bude např. zkoušet na svých kamarádech. Zní to možná dost brutálně a nereálně, ale ze své zkušenosti vím, že děti jsou všeobecně k sobě dost kruté a za pár let by se to mohlo pořádně zvrhnout. Nemají takové morální zábrany !!!

Toť můj názor. Neschvaluji tyto stránky, ale chápu, že určitá skupina fotek podaná garancí ministerstva zdravotnictví, dopravy či obrany by měla v jistém smyslu efekt.

Ale prezentování bulvárních stránek bez podpory, garance seriozních organizaci to nemá moc velký smysl a efekt !!!

Krokac
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 18. čer, 2005 12:16

Krokac píše:Hele mi jde o to, že sami od sebe se lidi nezmění. Aby ty paragrafy a zákony byly dodržovány.

Zákony tvoří jen lidi a ještě navíc v procesu který dokáže i dobrou věc totálně zkurvit. Jestliže vznikne zákon který vlastně sám o sobě nereflektuje stav společnosti (např. ten prodej cigaret) tak vzniká zbytečný paskvil který stejně nikdo nedodržuje ale platí. Zákon nikdy nemůže nahradit morálku. V dějinách se to už několikrát zkoušelo (NSDAP,komunisti,extrémní křesťané v USA,Taliban) ale dobrovolně lidi nechtějí měnit svoje povahy jen proto, že vznikl nějaký zákon. Lidi se mění jen když hrozí i adekvátní trest a tím se nastupuje jistá cesta k totalitě
Ano češi jsou šíleně "vychcaní" a vždy si najdou cestičku jak to všechno obejít, ale proč jim to alespoň nestížit a mírně to regulovat?

Češi nejsou o nic víc vychcaní než všichni ostatní. I ty diskutované stránky jsou zahraniční
Někde se začít musí a čím později tím hůř. Je to jako plavat proti proudu řeky, ale když se nebude nic dělat, tak kdybych to zahnal do extrému (budou se podřezávat krky běžně na ulici za to, že právě prodejce neprodal 13 letýmu klukovi cigarety)

Tomu snad sám nevěříš. Nedělej z toho hon na čarodějnice.Tohle je voda na mlýn fakt různým extremistům který pak vyhlášej v Tvým jménu zákony na potíraní tohoto zla a pak jednou zjistíš, že i tenhle web bude zakázaný protože nááááhodou se tady diskutuje nebo píše o něčem co odporuje zákonu :cry:
Demokracie je možnost volby a hlavně vlastní zodpovědnost!! Nechtěj aby stát (byrokrati) řešili zákony něco co je jen vlastní zodpovědností každého jedince (jestli se budeš ty nebo tvoje děti chtít koukat na ten web nebo ne)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Krokac » sob 18. čer, 2005 16:22

Víš je mi jasné, že demokracie je o vlastní volbě a o zodpovědnosti. A právě proto, že to mnoho lidí nechápe jsme tam, kde jsme a bohužel to nechápe i mnoho politiků, kteří řídí tuto zemi. Jak si to tady rozepsal. Tak musím přiznat, že jak říkáš o zákonech, že lidi nenapraví. To je fakt. Ale momentálně máš jiné řešení jak docílit toho aby se lidem :idea: ? Jak jsem říkal je to velmi ožehavé téma, které bude napadáno různými názory a těžko se bude hledat zlatá střední cesta. Myslím, že tady na fóru to asi nevyřešíme.

p.Werich říkával: Svobodu a morálku musí mít každý v sobě. Jenomže, když není příklad v rodině je problém vůbec získat vztah k morálce. Tím neříkám, že zákony to nějak napraví, ale v nese se tady nějaký režim. (nemám na mysli totalitní ... ) jsem odpůrce komančů a nechci, aby v naší zemi dostali moc, ikdyž ji už zase na půl mají. :cry:

Tím režimem mám namysli řád. Jako má člověk pořádek a řád ve vlastních věcech tak by ho měl mít i v životě. Ale, aby ho měl každý z nás nebo většina, tak musí jít někdo příkladem. To máš to samé jako když postavíš vedle sebe dvě třídy a jednu učí dobrý učitel a děti poslouchají a tu druhou vede špatný učitel a děti zlobí. Aby školy fungovaly v nějakých hranicích je tam školní řád. Pro plnoleté občany by měli být zákony takovým řádem, které se musí dodržovat.
Ty učitele jsem tam uvedl proto, že vyzitka jak se ty třídy chovají je v tom učiteli, jakým jde příkladem. Když má někdo dobrý vzor doma a rodičeho vedou k úctě a ke správným životním hodnotám a morálce je to dobré, když ten vzor není nebo je špatný i efkt je opačný

Krokac
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod bruce » čtv 02. úno, 2006 15:52

......
NEZI ABY SI BOJOVAL ALE BOJUJ ABY SI ZIL!
bruce
mistr diskutér
mistr diskutér

......
bruce
mistr diskutér
mistr diskutér

......
bruce
mistr diskutér
mistr diskutér

......
bruce
mistr diskutér
mistr diskutér

......
bruce
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod crx » úte 01. srp, 2006 23:38

Náhodou dobré stránky, jsem raád, že takové jsou... 8)
crx
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod doe » stř 02. srp, 2006 0:15

Co zde k tomuto napsat. Kazdy ma na danou vec jiny nazor a tak to bude u vseho. Pocinaje vecernicky na CT1 konce www.ogrish.com nebo pořady XXX.
Na druhou stranu je treba si uvedomot, ze ukazat realitu je nekdy hodne poucne. Ukazte nektere zabery nekomu, kdo chce jit pracovat k agenture do Iraku a mozna zacne o tom opet uvazovat.
A nebo, vcem je to horsi nez akcni film, kde hrdina z USA drti nepratele. Je to vice cervene a naporcovane, ale to uz na obrazovce je take. A deti, ma si vzit nuz (nebo polni lopatku, otcovu pusku) a jit pobodat ucitele, spoluzaky proto ze to videl na www.ogrish.com, nebo ze to bylo ve hre na PC.
Nelze urcit, zda je dobre se na to divat ci nikoliv. Ja v tom vidim hruzu a zrudnost sveta, realitu a vsudy pritomnou smrt a zaroven uctu k zivotu. Nekdy se clovek i pouci, zde www.ogrish.com, jsou videt chybky co nekdo vzdy draze zaplati
Sudte, jste li soudci......
doe
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Makoto » čtv 03. srp, 2006 8:23

Muj nazor je, ze je dobre, ze podobne stranky jsou (nechte me to dopsat cele, nez zacnete vykrikovat :-)
Poprve, kdyz jsem se na ne dostal, jsem reagoval uplne stejne (a mel jsem co delat, abych udrzel zaludek v klidu).
Pak jsem vsak konecne zjistil, jak se chova lebka po prustrelu, jak se zborti oblicejova klenba, jak vypada rana po bodnuti nozem, jak clovek narika pri umirani a uvedomil jsem si, ze ackoliv se venuji take boji nozem, HODNE se rozmyslim, nez nuz na nekoho vytahnu. Uvedomil jsem si take, ze si budu muset v hlave srovnat moznost, ze bych mohl cloveka nozem v sebeobrane zabit. Nemluve o strelne zbrani. Vsimnete si, kolik lidi tu machruje, ze by zastrelili utocnika, ze by ho klidne podrezali, apod. A pak shledne podobne videa, pokud to mysli se sebeobranou vazne (eticka stranka zverejneni je neco jineho) a najednou zjisti, ze bodnuti nebo vystrel znamena utrpeni, krev...hodne krve, narek, krik, vytekle bulvy, ze to neni jako ve filmu, kdy se zloduch tise slozi nejlepe za roh. Me osobne to pomohlo si uvedomit, ze sebeobrana neni o usmevech a recech o spolecne budoucnosti, soutezich, apod. jako jsem zazil v jednom nejmenovanem oddile.
Ze sebeobrana je presne to, co nam rikaji policiste ci vojaci. Ze je to hnusny, zakrvaceny a ze z toho budeme mit nocni mury treba i do konce zivota.
Prave tito lide travi dost casu na pitvach ci pomahaji zachranarum, aby videli, jak vypada lidske telo po mesici ve vode, po tezke bouracce, po padu, atd. Vojaci a policiste se takto pripravuji na svou praci, na realny stret. My podobnou moznost nemame.

A prave proto jsem rad, ze tyto stranky jsou.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » čtv 03. srp, 2006 10:59

Makoto píše:Muj nazor je, ze je dobre, ze podobne stranky jsou (nechte me to dopsat cele, nez zacnete vykrikovat :-)
Poprve, kdyz jsem se na ne dostal, jsem reagoval uplne stejne (a mel jsem co delat, abych udrzel zaludek v klidu).
Pak jsem vsak konecne zjistil, jak se chova lebka po prustrelu, jak se zborti oblicejova klenba, jak vypada rana po bodnuti nozem, jak clovek narika pri umirani a uvedomil jsem si, ze ackoliv se venuji take boji nozem, HODNE se rozmyslim, nez nuz na nekoho vytahnu. Uvedomil jsem si take, ze si budu muset v hlave srovnat moznost, ze bych mohl cloveka nozem v sebeobrane zabit. Nemluve o strelne zbrani. Vsimnete si, kolik lidi tu machruje, ze by zastrelili utocnika, ze by ho klidne podrezali, apod. A pak shledne podobne videa, pokud to mysli se sebeobranou vazne (eticka stranka zverejneni je neco jineho) a najednou zjisti, ze bodnuti nebo vystrel znamena utrpeni, krev...hodne krve, narek, krik, vytekle bulvy, ze to neni jako ve filmu, kdy se zloduch tise slozi nejlepe za roh. Me osobne to pomohlo si uvedomit, ze sebeobrana neni o usmevech a recech o spolecne budoucnosti, soutezich, apod. jako jsem zazil v jednom nejmenovanem oddile.
Ze sebeobrana je presne to, co nam rikaji policiste ci vojaci. Ze je to hnusny, zakrvaceny a ze z toho budeme mit nocni mury treba i do konce zivota.
Prave tito lide travi dost casu na pitvach ci pomahaji zachranarum, aby videli, jak vypada lidske telo po mesici ve vode, po tezke bouracce, po padu, atd. Vojaci a policiste se takto pripravuji na svou praci, na realny stret. My podobnou moznost nemame.

A prave proto jsem rad, ze tyto stranky jsou.

Fakt zaujimavy pohlad a plne s nim suhlasim. :!: :!:
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na bojová umění a sporty obecně