Krokac píše:Hele mi jde o to, že sami od sebe se lidi nezmění. Aby ty paragrafy a zákony byly dodržovány.
Ano češi jsou šíleně "vychcaní" a vždy si najdou cestičku jak to všechno obejít, ale proč jim to alespoň nestížit a mírně to regulovat?
Někde se začít musí a čím později tím hůř. Je to jako plavat proti proudu řeky, ale když se nebude nic dělat, tak kdybych to zahnal do extrému (budou se podřezávat krky běžně na ulici za to, že právě prodejce neprodal 13 letýmu klukovi cigarety)
Makoto píše:Muj nazor je, ze je dobre, ze podobne stranky jsou (nechte me to dopsat cele, nez zacnete vykrikovat
Poprve, kdyz jsem se na ne dostal, jsem reagoval uplne stejne (a mel jsem co delat, abych udrzel zaludek v klidu).
Pak jsem vsak konecne zjistil, jak se chova lebka po prustrelu, jak se zborti oblicejova klenba, jak vypada rana po bodnuti nozem, jak clovek narika pri umirani a uvedomil jsem si, ze ackoliv se venuji take boji nozem, HODNE se rozmyslim, nez nuz na nekoho vytahnu. Uvedomil jsem si take, ze si budu muset v hlave srovnat moznost, ze bych mohl cloveka nozem v sebeobrane zabit. Nemluve o strelne zbrani. Vsimnete si, kolik lidi tu machruje, ze by zastrelili utocnika, ze by ho klidne podrezali, apod. A pak shledne podobne videa, pokud to mysli se sebeobranou vazne (eticka stranka zverejneni je neco jineho) a najednou zjisti, ze bodnuti nebo vystrel znamena utrpeni, krev...hodne krve, narek, krik, vytekle bulvy, ze to neni jako ve filmu, kdy se zloduch tise slozi nejlepe za roh. Me osobne to pomohlo si uvedomit, ze sebeobrana neni o usmevech a recech o spolecne budoucnosti, soutezich, apod. jako jsem zazil v jednom nejmenovanem oddile.
Ze sebeobrana je presne to, co nam rikaji policiste ci vojaci. Ze je to hnusny, zakrvaceny a ze z toho budeme mit nocni mury treba i do konce zivota.
Prave tito lide travi dost casu na pitvach ci pomahaji zachranarum, aby videli, jak vypada lidske telo po mesici ve vode, po tezke bouracce, po padu, atd. Vojaci a policiste se takto pripravuji na svou praci, na realny stret. My podobnou moznost nemame.
A prave proto jsem rad, ze tyto stranky jsou.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků