Jendis píše:Co SiFu Hušek??Necvičí taky TaiChi????........jen se ptám......
hele neprovokuj, nebo tě vezmu za slovo a skončíš se zničenym Tan Tchien, (víš že přemíra sexu odčerpává Čchi) . Pokud nemáš manželku, která by ti zamezila usouložit se k smrti, máš tady v číně 2 možnosti. 1. usouložit se s těma božskejma kočičkama k smrti. nebo 2. jednu z nich si vzít za manželku a ona ti pak svojí žárlivostí zamezí skončit jako v případě 1. (já jsem zvolil možnost 2, bohužel, čekala by mě krásná smrt...)NIK píše:No ještě aby ne.A připrav si ty kámošky.Myslel sem to vážně![]()
Jestli mi nějakou dohodíš tak máš u mě jachtu na Sicílii![]()
No já bych tak optimistickej nebyl. Nechci vyvolávat spory ale dovoluju si takovou hříšnou myšlenku že ne 10 ale víceméně NIKDO. (a to při vší úctě k Qinovi, Zhaihua atd...) Neviděl jsem vámi zmiňovaného mistra Huška ale na druhou stranu cizince ovládajícího Taiji skutečně na bojové úrovni jsem ještě nepotkal. Taky nevím jestli není v Čr někdo nový ale fakt upřímně pochybuji. Třeba Qin Ming Tang, jeho taiji je opravdu na velmi dobré úrovni ale když bojuje, je to prostě Shaolin. To co jsem viděl třeba u starejch pánů Fang Zhi Qianga,Li Zhong Yina nebo Ma Chang Xuna to prostě, přiznejme si to, v ČR neumí nikdo. Taiji je vysoká škola kungfu a i v Číně jsem potkal jenom pár lidí, kteří to umí opravdu do hloubky. Ono totiž Taiji aby bylo použitelné v boji se musí trénovat hrozně pomalu a hrozně dlouho a kdo má dneska čas zopakovat denně sestavu 100x denně a tak pomalu aby byl pohyb skutečně jako navíjení hedvábí??? A mezi tím si vyplnit čas cvičením tuishou, sanshou a volným bojem? To je historie, i v Číně na to už nikdo nemá čas. Doufám, že se nikdo neurazí jsem s mistra v ĆR v dobrých přátelských vztazích ale ruku na srdce, taiji v bojové formě, to lze v ČR najít těžko.NIK píše:No je pravda že mám podobný názor jako jeden z mých bývalých Sifu a už sem si to i zjistil.Taichi na bojové úrovni (ale opravdu na bojové!)ovládá v celé Čr tak deset lidí...![]()
![]()
pavela píše:hele neprovokuj, nebo tě vezmu za slovo a skončíš se zničenym Tan Tchien, (víš že přemíra sexu odčerpává Čchi) . Pokud nemáš manželku, která by ti zamezila usouložit se k smrti, máš tady v číně 2 možnosti. 1. usouložit se s těma božskejma kočičkama k smrti. nebo 2. jednu z nich si vzít za manželku a ona ti pak svojí žárlivostí zamezí skončit jako v případě 1. (já jsem zvolil možnost 2, bohužel, čekala by mě krásná smrt...)NIK píše:No ještě aby ne.A připrav si ty kámošky.Myslel sem to vážně![]()
Jestli mi nějakou dohodíš tak máš u mě jachtu na Sicílii![]()
pavela píše:No já bych tak optimistickej nebyl. Nechci vyvolávat spory ale dovoluju si takovou hříšnou myšlenku že ne 10 ale víceméně NIKDO. (a to při vší úctě k Qinovi, Zhaihua atd...) Neviděl jsem vámi zmiňovaného mistra Huška ale na druhou stranu cizince ovládajícího Taiji skutečně na bojové úrovni jsem ještě nepotkal. Taky nevím jestli není v Čr někdo nový ale fakt upřímně pochybuji. Třeba Qin Ming Tang, jeho taiji je opravdu na velmi dobré úrovni ale když bojuje, je to prostě Shaolin. To co jsem viděl třeba u starejch pánů Fang Zhi Qianga,Li Zhong Yina nebo Ma Chang Xuna to prostě, přiznejme si to, v ČR neumí nikdo. Taiji je vysoká škola kungfu a i v Číně jsem potkal jenom pár lidí, kteří to umí opravdu do hloubky. Ono totiž Taiji aby bylo použitelné v boji se musí trénovat hrozně pomalu a hrozně dlouho a kdo má dneska čas zopakovat denně sestavu 100x denně a tak pomalu aby byl pohyb skutečně jako navíjení hedvábí??? A mezi tím si vyplnit čas cvičením tuishou, sanshou a volným bojem? To je historie, i v Číně na to už nikdo nemá čas. Doufám, že se nikdo neurazí jsem s mistra v ĆR v dobrých přátelských vztazích ale ruku na srdce, taiji v bojové formě, to lze v ČR najít těžko.NIK píše:No je pravda že mám podobný názor jako jeden z mých bývalých Sifu a už sem si to i zjistil.Taichi na bojové úrovni (ale opravdu na bojové!)ovládá v celé Čr tak deset lidí...![]()
![]()
pavela píše:No já bych tak optimistickej nebyl. Nechci vyvolávat spory ale dovoluju si takovou hříšnou myšlenku že ne 10 ale víceméně NIKDO. (a to při vší úctě k Qinovi, Zhaihua atd...) Neviděl jsem vámi zmiňovaného mistra Huška ale na druhou stranu cizince ovládajícího Taiji skutečně na bojové úrovni jsem ještě nepotkal. Taky nevím jestli není v Čr někdo nový ale fakt upřímně pochybuji. Třeba Qin Ming Tang, jeho taiji je opravdu na velmi dobré úrovni ale když bojuje, je to prostě Shaolin. To co jsem viděl třeba u starejch pánů Fang Zhi Qianga,Li Zhong Yina nebo Ma Chang Xuna to prostě, přiznejme si to, v ČR neumí nikdo. Taiji je vysoká škola kungfu a i v Číně jsem potkal jenom pár lidí, kteří to umí opravdu do hloubky. Ono totiž Taiji aby bylo použitelné v boji se musí trénovat hrozně pomalu a hrozně dlouho a kdo má dneska čas zopakovat denně sestavu 100x denně a tak pomalu aby byl pohyb skutečně jako navíjení hedvábí??? A mezi tím si vyplnit čas cvičením tuishou, sanshou a volným bojem? To je historie, i v Číně na to už nikdo nemá čas. Doufám, že se nikdo neurazí jsem s mistra v ĆR v dobrých přátelských vztazích ale ruku na srdce, taiji v bojové formě, to lze v ČR najít těžko.
pavela píše:No já bych tak optimistickej nebyl. Nechci vyvolávat spory ale dovoluju si takovou hříšnou myšlenku že ne 10 ale víceméně NIKDO. (a to při vší úctě k Qinovi, Zhaihua atd...) Neviděl jsem vámi zmiňovaného mistra Huška ale na druhou stranu cizince ovládajícího Taiji skutečně na bojové úrovni jsem ještě nepotkal. Taky nevím jestli není v Čr někdo nový ale fakt upřímně pochybuji. Třeba Qin Ming Tang, jeho taiji je opravdu na velmi dobré úrovni ale když bojuje, je to prostě Shaolin. To co jsem viděl třeba u starejch pánů Fang Zhi Qianga,Li Zhong Yina nebo Ma Chang Xuna to prostě, přiznejme si to, v ČR neumí nikdo. Taiji je vysoká škola kungfu a i v Číně jsem potkal jenom pár lidí, kteří to umí opravdu do hloubky. Ono totiž Taiji aby bylo použitelné v boji se musí trénovat hrozně pomalu a hrozně dlouho a kdo má dneska čas zopakovat denně sestavu 100x denně a tak pomalu aby byl pohyb skutečně jako navíjení hedvábí??? A mezi tím si vyplnit čas cvičením tuishou, sanshou a volným bojem? To je historie, i v Číně na to už nikdo nemá čas. Doufám, že se nikdo neurazí jsem s mistra v ĆR v dobrých přátelských vztazích ale ruku na srdce, taiji v bojové formě, to lze v ČR najít těžko.
pavela píše:Taiji je vysoká škola kungfu a i v Číně jsem potkal jenom pár lidí, kteří to umí opravdu do hloubky. Ono totiž Taiji aby bylo použitelné v boji se musí trénovat hrozně pomalu a hrozně dlouho a kdo má dneska čas zopakovat denně sestavu 100x denně a tak pomalu aby byl pohyb skutečně jako navíjení hedvábí??? A mezi tím si vyplnit čas cvičením tuishou, sanshou a volným bojem? To je historie, i v Číně na to už nikdo nemá čas.
pavela píše:[Ono totiž Taiji aby bylo použitelné v boji se musí trénovat hrozně pomalu a hrozně dlouho a kdo má dneska čas zopakovat denně sestavu 100x denně a tak pomalu aby byl pohyb skutečně jako navíjení hedvábí??? A mezi tím si vyplnit čas cvičením tuishou, sanshou a volným bojem? To je historie, i v Číně na to už nikdo nemá čas. Doufám, že se nikdo neurazí jsem s mistra v ĆR v dobrých přátelských vztazích ale ruku na srdce, taiji v bojové formě, to lze v ČR najít těžko.
Panda píše:pavela píše:[Ono totiž Taiji aby bylo použitelné v boji se musí trénovat hrozně pomalu a hrozně dlouho a kdo má dneska čas zopakovat denně sestavu 100x denně a tak pomalu aby byl pohyb skutečně jako navíjení hedvábí??? A mezi tím si vyplnit čas cvičením tuishou, sanshou a volným bojem? To je historie, i v Číně na to už nikdo nemá čas. Doufám, že se nikdo neurazí jsem s mistra v ĆR v dobrých přátelských vztazích ale ruku na srdce, taiji v bojové formě, to lze v ČR najít těžko.
Já když jsem napsal přesně to samé měsíc zpátky o aikidu tak mi nikdo nevěřil
To jsem neřekl. Teoreticky každý nehledě na národnost, pokud bude postupovat stejně a bude mít stejné podmínky, dostane se ke stejným výsledkům.SiuLouFu píše:pavela píše:No já bych tak optimistickej nebyl. Nechci vyvolávat spory ale dovoluju si takovou hříšnou myšlenku že ne 10 ale víceméně NIKDO. (a to při vší úctě k Qinovi, Zhaihua atd...) Neviděl jsem vámi zmiňovaného mistra Huška ale na druhou stranu cizince ovládajícího Taiji skutečně na bojové úrovni jsem ještě nepotkal. Taky nevím jestli není v Čr někdo nový ale fakt upřímně pochybuji. Třeba Qin Ming Tang, jeho taiji je opravdu na velmi dobré úrovni ale když bojuje, je to prostě Shaolin. To co jsem viděl třeba u starejch pánů Fang Zhi Qianga,Li Zhong Yina nebo Ma Chang Xuna to prostě, přiznejme si to, v ČR neumí nikdo. Taiji je vysoká škola kungfu a i v Číně jsem potkal jenom pár lidí, kteří to umí opravdu do hloubky. Ono totiž Taiji aby bylo použitelné v boji se musí trénovat hrozně pomalu a hrozně dlouho a kdo má dneska čas zopakovat denně sestavu 100x denně a tak pomalu aby byl pohyb skutečně jako navíjení hedvábí??? A mezi tím si vyplnit čas cvičením tuishou, sanshou a volným bojem? To je historie, i v Číně na to už nikdo nemá čas. Doufám, že se nikdo neurazí jsem s mistra v ĆR v dobrých přátelských vztazích ale ruku na srdce, taiji v bojové formě, to lze v ČR najít těžko.
Souhlasim s tim, ze v CR jsem zatim nevidel nikoho pouzit Tai Chi jako realne BUNa druhou stranu si myslim, ze metodika nacviku Tai Chi ho umoznuje ve vysledku vyuzit jako velmi ucinne BU
A clovek ho nemusi studovat v Cine (ci dokonce byt od malicka "zlutoucky" cinanek), aby dosahl stejnych vysledku
Takze s Tebou nesouhlasim v tom, ze by se Tai Chi nedalo naucit i zde v CR tak, jak ho cvici "ancient masters" v Cine. Taky maji prece jen dve ruce, dve nohy a jednu hlavu. A dokonce nevykazuji zadne jine fyziologicke anomalie (snad jen na barvu kuze, ale ta asi nema bezprostredni vliv na cviceni BU)
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků