s

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Jendis » pon 02. říj, 2006 20:16

Osobně ne....
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » pon 02. říj, 2006 20:18

Aha....
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 02. říj, 2006 20:33

:?: :?: :?: :?: Tak cvičí,nebo ne?????
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » pon 02. říj, 2006 20:37

Jendis píše::?: :?: :?: :?: Tak cvičí,nebo ne?????

Yang
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » úte 03. říj, 2006 0:04

Jendis píše:Co SiFu Hušek??Necvičí taky TaiChi????........jen se ptám......

Cvici. Ale vedle toho cvici i dalsi styl(y). Takze to je mimo moji puvodne minenou skupinu. Ja jsem smeroval sve dotazy na lidi, co cvici pouze Tai Chi a nic jineho ...
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » úte 03. říj, 2006 1:47

http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&t=1767 Začíná to tady být OT, tak jsem dal odkaz na téma, ve kterém bude těžké být OT :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » úte 03. říj, 2006 3:08

NIK píše:No ještě aby ne.A připrav si ty kámošky.Myslel sem to vážně :wink:

Jestli mi nějakou dohodíš tak máš u mě jachtu na Sicílii :wink: :lol:
hele neprovokuj, nebo tě vezmu za slovo a skončíš se zničenym Tan Tchien, (víš že přemíra sexu odčerpává Čchi) . Pokud nemáš manželku, která by ti zamezila usouložit se k smrti, máš tady v číně 2 možnosti. 1. usouložit se s těma božskejma kočičkama k smrti. nebo 2. jednu z nich si vzít za manželku a ona ti pak svojí žárlivostí zamezí skončit jako v případě 1. (já jsem zvolil možnost 2, bohužel, čekala by mě krásná smrt...) :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » úte 03. říj, 2006 3:22

NIK píše:No je pravda že mám podobný názor jako jeden z mých bývalých Sifu a už sem si to i zjistil.Taichi na bojové úrovni (ale opravdu na bojové!)ovládá v celé Čr tak deset lidí... :wink: :? :!:
No já bych tak optimistickej nebyl. Nechci vyvolávat spory ale dovoluju si takovou hříšnou myšlenku že ne 10 ale víceméně NIKDO. (a to při vší úctě k Qinovi, Zhaihua atd...) Neviděl jsem vámi zmiňovaného mistra Huška ale na druhou stranu cizince ovládajícího Taiji skutečně na bojové úrovni jsem ještě nepotkal. Taky nevím jestli není v Čr někdo nový ale fakt upřímně pochybuji. Třeba Qin Ming Tang, jeho taiji je opravdu na velmi dobré úrovni ale když bojuje, je to prostě Shaolin. To co jsem viděl třeba u starejch pánů Fang Zhi Qianga,Li Zhong Yina nebo Ma Chang Xuna to prostě, přiznejme si to, v ČR neumí nikdo. Taiji je vysoká škola kungfu a i v Číně jsem potkal jenom pár lidí, kteří to umí opravdu do hloubky. Ono totiž Taiji aby bylo použitelné v boji se musí trénovat hrozně pomalu a hrozně dlouho a kdo má dneska čas zopakovat denně sestavu 100x denně a tak pomalu aby byl pohyb skutečně jako navíjení hedvábí??? A mezi tím si vyplnit čas cvičením tuishou, sanshou a volným bojem? To je historie, i v Číně na to už nikdo nemá čas. Doufám, že se nikdo neurazí jsem s mistra v ĆR v dobrých přátelských vztazích ale ruku na srdce, taiji v bojové formě, to lze v ČR najít těžko.
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » úte 03. říj, 2006 5:38

pavela píše:
NIK píše:No ještě aby ne.A připrav si ty kámošky.Myslel sem to vážně :wink:

Jestli mi nějakou dohodíš tak máš u mě jachtu na Sicílii :wink: :lol:
hele neprovokuj, nebo tě vezmu za slovo a skončíš se zničenym Tan Tchien, (víš že přemíra sexu odčerpává Čchi) . Pokud nemáš manželku, která by ti zamezila usouložit se k smrti, máš tady v číně 2 možnosti. 1. usouložit se s těma božskejma kočičkama k smrti. nebo 2. jednu z nich si vzít za manželku a ona ti pak svojí žárlivostí zamezí skončit jako v případě 1. (já jsem zvolil možnost 2, bohužel, čekala by mě krásná smrt...) :lol:

Ale prosimtě-co oči nevidí to srdce nebolí :wink: :lol: :lol: :lol:
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » úte 03. říj, 2006 5:49

pavela píše:
NIK píše:No je pravda že mám podobný názor jako jeden z mých bývalých Sifu a už sem si to i zjistil.Taichi na bojové úrovni (ale opravdu na bojové!)ovládá v celé Čr tak deset lidí... :wink: :? :!:
No já bych tak optimistickej nebyl. Nechci vyvolávat spory ale dovoluju si takovou hříšnou myšlenku že ne 10 ale víceméně NIKDO. (a to při vší úctě k Qinovi, Zhaihua atd...) Neviděl jsem vámi zmiňovaného mistra Huška ale na druhou stranu cizince ovládajícího Taiji skutečně na bojové úrovni jsem ještě nepotkal. Taky nevím jestli není v Čr někdo nový ale fakt upřímně pochybuji. Třeba Qin Ming Tang, jeho taiji je opravdu na velmi dobré úrovni ale když bojuje, je to prostě Shaolin. To co jsem viděl třeba u starejch pánů Fang Zhi Qianga,Li Zhong Yina nebo Ma Chang Xuna to prostě, přiznejme si to, v ČR neumí nikdo. Taiji je vysoká škola kungfu a i v Číně jsem potkal jenom pár lidí, kteří to umí opravdu do hloubky. Ono totiž Taiji aby bylo použitelné v boji se musí trénovat hrozně pomalu a hrozně dlouho a kdo má dneska čas zopakovat denně sestavu 100x denně a tak pomalu aby byl pohyb skutečně jako navíjení hedvábí??? A mezi tím si vyplnit čas cvičením tuishou, sanshou a volným bojem? To je historie, i v Číně na to už nikdo nemá čas. Doufám, že se nikdo neurazí jsem s mistra v ĆR v dobrých přátelských vztazích ale ruku na srdce, taiji v bojové formě, to lze v ČR najít těžko.

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
Tak sorry,ale to si nemyslim.Qin Min Tang že by nedokázal použít Taichi v Boji???Ono něco jiného je cvičit s někym sparing a skutečně bojovat-to by třeba použil Taichi.Kdo ví :wink:
Mě teda stačilo když sem viděl ty lidi cvičit solo a věděl sem že by mohli být schopni to využít.Samozřejmně asi ne úplně komplet-principy atd,ale něco jo.To by snad mohlo stačit ne??? :wink: :?
Jo jinak abych si nebral do huby toho zmiňovaného Sifu který mi to říkal-myslim že sem s nim nemluvil o Taichi,ale o kung fu obecně :wink: :lol: :lol:
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » úte 03. říj, 2006 7:29

pavela píše:No já bych tak optimistickej nebyl. Nechci vyvolávat spory ale dovoluju si takovou hříšnou myšlenku že ne 10 ale víceméně NIKDO. (a to při vší úctě k Qinovi, Zhaihua atd...) Neviděl jsem vámi zmiňovaného mistra Huška ale na druhou stranu cizince ovládajícího Taiji skutečně na bojové úrovni jsem ještě nepotkal. Taky nevím jestli není v Čr někdo nový ale fakt upřímně pochybuji. Třeba Qin Ming Tang, jeho taiji je opravdu na velmi dobré úrovni ale když bojuje, je to prostě Shaolin. To co jsem viděl třeba u starejch pánů Fang Zhi Qianga,Li Zhong Yina nebo Ma Chang Xuna to prostě, přiznejme si to, v ČR neumí nikdo. Taiji je vysoká škola kungfu a i v Číně jsem potkal jenom pár lidí, kteří to umí opravdu do hloubky. Ono totiž Taiji aby bylo použitelné v boji se musí trénovat hrozně pomalu a hrozně dlouho a kdo má dneska čas zopakovat denně sestavu 100x denně a tak pomalu aby byl pohyb skutečně jako navíjení hedvábí??? A mezi tím si vyplnit čas cvičením tuishou, sanshou a volným bojem? To je historie, i v Číně na to už nikdo nemá čas. Doufám, že se nikdo neurazí jsem s mistra v ĆR v dobrých přátelských vztazích ale ruku na srdce, taiji v bojové formě, to lze v ČR najít těžko.

No, tak s tím docela souhlasím
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » úte 03. říj, 2006 10:29

pavela píše:No já bych tak optimistickej nebyl. Nechci vyvolávat spory ale dovoluju si takovou hříšnou myšlenku že ne 10 ale víceméně NIKDO. (a to při vší úctě k Qinovi, Zhaihua atd...) Neviděl jsem vámi zmiňovaného mistra Huška ale na druhou stranu cizince ovládajícího Taiji skutečně na bojové úrovni jsem ještě nepotkal. Taky nevím jestli není v Čr někdo nový ale fakt upřímně pochybuji. Třeba Qin Ming Tang, jeho taiji je opravdu na velmi dobré úrovni ale když bojuje, je to prostě Shaolin. To co jsem viděl třeba u starejch pánů Fang Zhi Qianga,Li Zhong Yina nebo Ma Chang Xuna to prostě, přiznejme si to, v ČR neumí nikdo. Taiji je vysoká škola kungfu a i v Číně jsem potkal jenom pár lidí, kteří to umí opravdu do hloubky. Ono totiž Taiji aby bylo použitelné v boji se musí trénovat hrozně pomalu a hrozně dlouho a kdo má dneska čas zopakovat denně sestavu 100x denně a tak pomalu aby byl pohyb skutečně jako navíjení hedvábí??? A mezi tím si vyplnit čas cvičením tuishou, sanshou a volným bojem? To je historie, i v Číně na to už nikdo nemá čas. Doufám, že se nikdo neurazí jsem s mistra v ĆR v dobrých přátelských vztazích ale ruku na srdce, taiji v bojové formě, to lze v ČR najít těžko.

Souhlasim s tim, ze v CR jsem zatim nevidel nikoho pouzit Tai Chi jako realne BU :( Na druhou stranu si myslim, ze metodika nacviku Tai Chi ho umoznuje ve vysledku vyuzit jako velmi ucinne BU :roll: A clovek ho nemusi studovat v Cine (ci dokonce byt od malicka "zlutoucky" cinanek), aby dosahl stejnych vysledku :idea: Takze s Tebou nesouhlasim v tom, ze by se Tai Chi nedalo naucit i zde v CR tak, jak ho cvici "ancient masters" v Cine. Taky maji prece jen dve ruce, dve nohy a jednu hlavu. A dokonce nevykazuji zadne jine fyziologicke anomalie (snad jen na barvu kuze, ale ta asi nema bezprostredni vliv na cviceni BU) :lol:
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 03. říj, 2006 10:54

ono je taky otázkou,co si vlastně představujete pod "Taichi v bojové formě".....??!! :wink: Možná se projevím jako laik(což v oblasti Čínských BU také jsem),ale i prachsprosté píchnutí do krku lze považovat za bojovou dovednost TaiChi......onehdy mi tu majkx zaargumentoval,že Zdeněk ©ána(kterého jsem tu hodil jako příklad) k TaiChi cvičí i SCARS.....a že proto se umí prát.Nicméně...shodneme se asi na tom,že základy jsou,takřka,ve všech stylech stejné.....nohy,ruce,rovnováha......a v boji ponejvíce fungují ty nejjednodušší,nejzákladnější....nejvíce zažité techniky.
Proto se tedy zeptám ješčo raz.....co si pod tím představujete???Co očekáváte???
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ly » úte 03. říj, 2006 11:38

pavela píše:Taiji je vysoká škola kungfu a i v Číně jsem potkal jenom pár lidí, kteří to umí opravdu do hloubky. Ono totiž Taiji aby bylo použitelné v boji se musí trénovat hrozně pomalu a hrozně dlouho a kdo má dneska čas zopakovat denně sestavu 100x denně a tak pomalu aby byl pohyb skutečně jako navíjení hedvábí??? A mezi tím si vyplnit čas cvičením tuishou, sanshou a volným bojem? To je historie, i v Číně na to už nikdo nemá čas.

Pavela,
som velmi rada, ze si toto napisal. Poucena priamou skusenostou, ako aj panmi, ktori do toho vidia daleko hlbsie ako ja zdielam ten isty nazor. Isto, vsade sa daju najst ludia na velmi slusnej urovni, ktori cvicia s velkym nasadenim, ale vnutorne bojove umenia vseobecne a vsade vo svete !!! idu dolu vodou.

Mozno sa to niekomu bude zdat pesimisticke, ci odradzajuce, ale zbytocne si budeme pestovat vidinu skvelych TJQ bojovnikov, pri praxi a` la trikratdotyzdnadvojhodinovka, pri ktorej sa clovek ani nezadycha...Napriklad taky majster Ma Chuanxu, expert na Liang styl Baguazhang nemal na robote kazdy den nic ine len fabriku, 6-7 hodin cvicenia, spanok...dokonca kvoli neigong treningu ziadny sex 6 rokov :wink: . A ked uz ho spominam, tak odcitujem veticku, ktora aspon mna osobne vzdy vrati do reality:

" My son has been practicing walking in Lower Basin for six years, for two hours every day, so his Lower Basin skill is acceptable. " Pre neanglofilov-
Moj syn praktikoval Lower basin (chodenie v kruhu tak nizko, ze panva a kolena su na tej istej urovni) dve hodiny denne, po dobu sest rokov, cize jeho lower basin skills su prijatelne !!! :lol: :lol: Dve hodiny, moj limit je mozno 5 minut ( a aj to si urobim tri krat pauzu). :lol: Ale no co uz, nezostava nic ine, len cvicit a snad ta motyka raz vystreli. :twisted:

Dufam len, ze je aspon nadsenym samoukom teraz jasne (he, opat k topicu), ze sanca naucit sa a pochopit aspon minimum vnutornych stylov z videi ci kniziek je rovna nule.

Lydia
ly
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Panda » úte 03. říj, 2006 12:13

Ježíš, já teda nechci nikoho urazit ale tady se to nějak změnilo v bandu uplakánků co se plácaj po zádech jak je pravda že je to u nás s Taiji tak špatný...podle mého je to proto že lidi u nás málo cvičej, kdo chce může cvičit hodně a bejt dobrej...nějakou "celkovou špatnou situaci v systému" bych tam asi nehledal.I když samo nikdy nebudeme mít podmínky ke studiu jako má třeba Pavela, tak myslim že třeba Zhai (a předevsím jeho dcera co jsem slyšel drby) k aplikaci Taiji na ulici nejdou daleko :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » úte 03. říj, 2006 12:16

pavela píše:[Ono totiž Taiji aby bylo použitelné v boji se musí trénovat hrozně pomalu a hrozně dlouho a kdo má dneska čas zopakovat denně sestavu 100x denně a tak pomalu aby byl pohyb skutečně jako navíjení hedvábí??? A mezi tím si vyplnit čas cvičením tuishou, sanshou a volným bojem? To je historie, i v Číně na to už nikdo nemá čas. Doufám, že se nikdo neurazí jsem s mistra v ĆR v dobrých přátelských vztazích ale ruku na srdce, taiji v bojové formě, to lze v ČR najít těžko.

Já když jsem napsal přesně to samé měsíc zpátky o aikidu tak mi nikdo nevěřil :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » úte 03. říj, 2006 13:37

Panda píše:
pavela píše:[Ono totiž Taiji aby bylo použitelné v boji se musí trénovat hrozně pomalu a hrozně dlouho a kdo má dneska čas zopakovat denně sestavu 100x denně a tak pomalu aby byl pohyb skutečně jako navíjení hedvábí??? A mezi tím si vyplnit čas cvičením tuishou, sanshou a volným bojem? To je historie, i v Číně na to už nikdo nemá čas. Doufám, že se nikdo neurazí jsem s mistra v ĆR v dobrých přátelských vztazích ale ruku na srdce, taiji v bojové formě, to lze v ČR najít těžko.

Já když jsem napsal přesně to samé měsíc zpátky o aikidu tak mi nikdo nevěřil :wink:

Trosku mi to pripomina onu slavnou hlasku: "Litej synacku pomalu a nizko, at se Ti nic nestane!" :lol:
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » stř 04. říj, 2006 5:25

SiuLouFu píše:

Souhlasim s tim, ze v CR jsem zatim nevidel nikoho pouzit Tai Chi jako realne BU :( Na druhou stranu si myslim, ze metodika nacviku Tai Chi ho umoznuje ve vysledku vyuzit jako velmi ucinne BU :roll: A clovek ho nemusi studovat v Cine (ci dokonce byt od malicka "zlutoucky" cinanek), aby dosahl stejnych vysledku :idea: Takze s Tebou nesouhlasim v tom, ze by se Tai Chi nedalo naucit i zde v CR tak, jak ho cvici "ancient masters" v Cine. Taky maji prece jen dve ruce, dve nohy a jednu hlavu. A dokonce nevykazuji zadne jine fyziologicke anomalie (snad jen na barvu kuze, ale ta asi nema bezprostredni vliv na cviceni BU) :lol:
To jsem neřekl. Teoreticky každý nehledě na národnost, pokud bude postupovat stejně a bude mít stejné podmínky, dostane se ke stejným výsledkům.
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na bojová umění a sporty obecně