Beh ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod cohen » stř 02. zář, 2009 13:12

par krat som behal bosy po upravenom travniku, je to parada. tym, ze sa kvoli sposobu doslapovania namahaju ine svaly, ma clovek svalovku jak svina tam, kde ju nikdy nemal. kedze v meste su moznosti bezpecneho travnika minimalne, tak v tych 5prstovych vibramoch vidim moznost, ako behat po lese/trave/mozno kombinacia s asfaltom "bosym stylom" bez toho, aby som si zranil chodidlo.
mam zatial z prvej ruky referenciu, ze jedina bolest bola prvy den pata a niekolko dalsich lytka. ked si nohy zvykli, uz nebol problem. kamos v tych 5prstakoch vyliezol na Solisko v Tatrach a Rozsutec v Malej Fatre (ziadne male kopecky).
ale ako tak nad tym rozmyslam, nie som zatial rozhodnuty, pretoze moj problem je pretazena slacha na kolene, ktora sa najlepsie rehabilituje oddychom a bicyklom, nie ploche nohy ani klby (zatial, klop klop:). lepsie sa mi javi investovat do kvalitnych tenisiek urcenych na asfalt, a hlavne - nebehat hned po bikovani - zacinat s duatlonom vo veku bliziacemu sa tridstiatke v nespravnych davkach nie je pre slachy prave to najlepsie riesenie :!: :idea:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 02. zář, 2009 14:00

cohen píše:kamos v tych 5prstakoch vyliezol na Solisko v Tatrach a Rozsutec v Malej Fatre (ziadne male kopecky)

To nejsou....my sme šli jednou s kámošem tůry 7 dnů za sebou každej den....nejdřív celej hřeben Jánošíkovský Malý Fatry a potom Vyskoký Tatry.
Kámoš to šel celý v PLÁ®OVÝCH PANTOFLÍCH :D ....ne v přeskových outdoor pantoflích ale regulérních plážovkách. 8)
Ve Vysokých Tatrách jsme kecali se skupinkou horolezců a chlápci byli z těch jeho plážovek dost nadšený.
Jindy jsme byly na takových dost nebezpečných místech v Tatrách a nebyly tam ani řetězy....on tam chodil pro změnu v ROZVÁZANÝCH skejťáckých botech :D .....on je skejťák 8) , má to takhle hozený.

No jinak na hory i běhání jsou samozřejmě nutný speciální a pořádný boty.....tohle by jinej nedal ani náhodou a ty pantofle a skejťácký boty na hory určo nejsou dvakrát zdravý na nohy a navíc je to dost o život.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 02. zář, 2009 15:15

runar: o tom potom :D do hor treba poriadnu obuv nad clenky, hlavne pri zostupe hrozi vyvrtnutie clenku ked clovek zle naslapne, alebo sa posmykne - ale to je tiez velmi individualne. holt niekto ma clenky pevne ako skala a niekto zle slapne z obrubnika a clenok v pecku na tyzden.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 02. zář, 2009 15:43

Cohen:
Je to individuální.....nikomu rozhodně nedoporučuju takhle hazardovat jak to dělá můj kámoš.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 02. zář, 2009 15:55

No a jednou jsem si byl zaběhat v lesoparku a najednou před sebou vidím jak tam sedí na zemi dost pěkná a hezky oblečená slečna.....tak jsem rychle a bez vedlejších úmyslů a z pouze a jedině solidárních pohnutek přispěchal na pomoc, zakopnula tam při běhání o nějakej klacek a rozbila si nohu.....tak jsem ji po útěše a pofoukání bebíčka kulantně a ve vší počestnosti nabídnul svůj klacek.

Nezapomínejte na pomoc sportovkyním. :D
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod rolnro » čtv 03. zář, 2009 19:30

Emanuele píše:Jinak problém je v tom ,že sem slyšel že nekteří právě běhají i dálkově tak že došlapujou na špičku a pak to pouští na patu.Mě to příde jako blbost vzhledem k tomu že když došlápneš patou ,tak se přehoupneě na špičku a ta tě udraží.

No... pokud běháš přírodně (bez bot) nedá se běhat přes patu...
pro člověka je došlápnutí pata-špička úplně nepřirozený... přirozená je chůze špička -pata...
Skus se projít bosky po cestě, kamenech, trávě a skusit se proběhnou.... Uvidíš že budeš došlapovat přes špičku... A lehce se s takové chůze přechází do sprintu a tak...

Já třeba běhám nejrději na boso... takže běhám takhle a nemám problémy...
Ale jestli běháš raději v botech, na prsty se došlápnout nedá... tp by sisi ty boty zničil, páš snad žádný nevydží takovej nápor na špičku....
Bojem ke zdraví
rolnro
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Chrobi » pon 28. zář, 2009 17:31

Ahoj bosochodci,
barefooty jsem ještě nekoupil (protože jsem línej a namlouvám si, že jsem to nestihl), zatím jsem pročetl články, shlídnul videa a dal pár výletů na boso (lidi to dost překvapuje, že mám boty na zádech ;).
Chci se zeptat vás, co už je nějakou dobu používáte, jeslti stále přetrvává pozitivnismus ohledně jejich používání. Chci se taky zeptat, jestli vás važně chůze na boso (nebo v barefootech) nutí chodit pře špičku (mě na kamínkách ano, jinak ne, myslíte, že může být chůže jiná podle ostrosti terénu? že není jedna "přirozená" chůze?) a jestli to tak bylo i před přečtením souvisejících článků (sorráč, mě tuhle skepsi učili ve škole...).
Dikes.

Chrobi
Chrobi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod marcelo » pon 28. zář, 2009 19:03

Chrobi píše:Ahoj bosochodci,
barefooty jsem ještě nekoupil (protože jsem línej a namlouvám si, že jsem to nestihl), zatím jsem pročetl články, shlídnul videa a dal pár výletů na boso (lidi to dost překvapuje, že mám boty na zádech ;).
Chci se zeptat vás, co už je nějakou dobu používáte, jeslti stále přetrvává pozitivnismus ohledně jejich používání. Chci se taky zeptat, jestli vás važně chůze na boso (nebo v barefootech) nutí chodit pře špičku (mě na kamínkách ano, jinak ne, myslíte, že může být chůže jiná podle ostrosti terénu? že není jedna "přirozená" chůze?) a jestli to tak bylo i před přečtením souvisejících článků (sorráč, mě tuhle skepsi učili ve škole...).
Dikes.

Chrobi

..terraplana barefoot nosim dennodenne..nedam na ne dopustit..jasne ze budes viacej naslapovat cez spicku,nez cez patu v tych topankach..pokial budes naslapovat cez patu ako v beznych topankach, budes si pripadat ako buratino a prejdes aj tak na prirodzenu chodzu..ono tvoje telo si velmi rychle spomenie na to,co je prenho prirodzene.. :wink:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fighter99 » pon 28. zář, 2009 22:11

RUNAR píše:No a jednou jsem si byl zaběhat v lesoparku a najednou před sebou vidím jak tam sedí na zemi dost pěkná a hezky oblečená slečna.....tak jsem rychle a bez vedlejších úmyslů a z pouze a jedině solidárních pohnutek přispěchal na pomoc, zakopnula tam při běhání o nějakej klacek a rozbila si nohu.....tak jsem ji po útěše a pofoukání bebíčka kulantně a ve vší počestnosti nabídnul svůj klacek.

Nezapomínejte na pomoc sportovkyním. :D

RUNAR ličí klacky do cesty, schovaný ve křoví čeká na pohledné běžkyně a pak jim "náhodně" přispěchá na pomoc :lol: A nakonec to nazve "byl jsem si zaběhat" :lol: :lol:
"Strenght does not come from physical capacity, it comes from indomitable will."
(Síla nepřichází z fyzické kapacity, přichází z nezkrotné vůle)
Mahatma Gandhi
fighter99
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod jarda » stř 30. zář, 2009 19:04

tady máš něco oběhání jeto knížka je tam dost rad http://uloz.to/2702769/behani.pdf
jarda
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Makoto » čtv 29. říj, 2009 15:36

Steve Maxwell na svem blogu o behani/cviceni v botach, ktere se tu diskutovaly: http://maxwellsc.com/blog.cfm?blogID=30#comments
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 03. pro, 2009 16:32

Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » čtv 03. pro, 2009 21:12

RUNAR píše:To nejsou....my sme šli jednou s kámošem tůry 7 dnů za sebou každej den....nejdřív celej hřeben Jánošíkovský Malý Fatry a potom Vyskoký Tatry.
Kámoš to šel celý v PLÁ®OVÝCH PANTOFLÍCH :D ....ne v přeskových outdoor pantoflích ale regulérních plážovkách. 8)
Ve Vysokých Tatrách jsme kecali se skupinkou horolezců a chlápci byli z těch jeho plážovek dost nadšený.

Moje univerzální obuv pro přechod Jeseníků
Naposledy upravil Angus dne čtv 03. pro, 2009 21:24, celkově upraveno 1
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » čtv 03. pro, 2009 21:22

double post
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pát 23. dub, 2010 18:06

Makoto píše:Steve Maxwell na svem blogu o behani/cviceni v botach, ktere se tu diskutovaly: http://maxwellsc.com/blog.cfm?blogID=30#comments

Makoto- tak dneska mi dosli tie botky Fivefingers z Ciech,trosku v nich chodim po byte a celkom zaujimave..hned sa inac naslapuje a aj citim ze prsty za mi viac zapieraju do zeme pri chodzi..uvidim ako sa budu chovat na tatame,bo mam furt dotrhanu kozu na velkych palcoch pri vytacani spiciek pri uderoch..a uz ma to nebavi si furt prelepovat paskou na koberec...zreferujem neskor ako sa bude s nimi darit :wink:

..kupoval som ich odtial: http://www.rejoice-kt.cz/prstove-boty-V ... !,616.html
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 23. dub, 2010 18:42

Dej urcite vedet,jak se ti v nich chodi. A hlavne jaka je podrazka, jestli ustoji treba skleneny strep na silnici, apod.

Drzim palce s testovanim :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 23. dub, 2010 18:46

O těch uvažuju na kolobrndu :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kjang » stř 15. zář, 2010 21:42

kjang
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cohen » úte 29. bře, 2011 8:59

cha, pozeram... niekto sa prihlasil na devin - bratislava :D

som sa vcera hecol a dal 8 kilakov pomaleho regeneracneho behu (47 minut)... asi na tom fakt nieco bude, lebo som to a) prezil a b) sa dnes citim relativne dobre :)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 29. bře, 2011 9:42

jasne, to som pochopil, pred 3 tyzdnami som tiez zacinal sezonu tak, ze som si volne zabehol 3 kilaciky a len postupne si nakladal... mam sa rad :D ked som bezal predvcerom kratke intervaly, tak som zabehol nejakych 6 km. Vcera 8, dnes pauzicka a zajtra skusim dlhe intervaly, co to urobi ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně