Střelba....

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Lada » úte 13. bře, 2007 10:43

2kik
S474N má úplnou pravdu to co jsi napsal ty kiku je právě úplná blbost!

To si jako myslíš že v USA je zločinost se střelnou zbraní konána se zbraněni legálně drženými 8O

a jaképak jiné zbraně s takovým potenciálem se dají užít stejně k sebeobraně? 8O

To je hezká demagogie na nějakém takovém příkladě :lol: si představ že v tom samém případě přijde domů a bude mít u sebe nůž tak rozum podpořený alkoholem mu říká rozřež ho na kaši....takže bychom měli zakázat všechyn nože i ty kuchiňské co kdyby si pro něj skočil do kuchyně :lol: a on ji vlastně může i umlátit, nebo co když špatně na něco spadne po útoku čímkoli..zakážem tedy alkohol aby se to nemohlo stát, nebo si amputujeme ruce a nohy aby toho nikdo nebyl schopný :lol:

Lidi se dokáží bránit i beze zbraně? předpokládám té střelné. On asi každý totiž není takový mistr jako ty aby to vždy dokázal a nejen u sebe ale i u svých blízkých. Asi jseš opravdu mistr světa jelikož neznám nikoho kdo by tak sebejistě tvrdi, že se se vlastně kdykoli proti komukoli ubrání a co víc tvrdíš že se dokáže ubránit kdokoli, což jetedy úplná kravina :roll: To že ty seš takovej superman neznamená, že i ostatní lidi jsou jako ty a jsou schopni se tak efektivně bránit. Já to tedy nedovedu vím, že v určitých situacích mít šanci zrovna nebudu a bránit se proti ozbrojenému útočníků je velké riziko když jich bude víc tak oto hůře a moc šancí nevidím, proti více útočníkům to už nevidím vůbec růžově, ale já jsem asi chuj a bránit se tak jak ty nedovedu :cry: asi budu muset přidat na cvičení a tak za 20let třeba dosáhnu trakové dokonalosti abych byl na tom jak ty a vlastně i ti ostatní lidé, ale můj rozum mi říká, že ani po těch 20letech nedosáhnu toho abych věděl že se prostě kdykoli v poho ubráním a prů*er je v tom že to už budu trocha starej :cry: Ale já jsem hold asi nějaký lempl dle tvé definice věřím, že taťka, mamka, kamarádky, kamoši a všichni které znám se zcela jistě dokáží ubránit daleko lépe......

Když půjdeš se svou přítelkyní, synem, někým jiným z rodiny a nějaká skupunka vás napadne, či jen někoho z nich co uděláš? vlastně oni se dokáží bránit sami a vždy to dokázali tak co proč se snažit, nebo bys jim pomohl začal je bránit? a vždy to dokážeš? vlastně já zapoměl že ty jsi superman....
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » úte 13. bře, 2007 10:45

ještě bych doplnil co ti nenormální lidi co na tom nejsou tak jak zbytek společnosti a třeba ze zdravotních důvodů, fyzických atd.. nejsou schopni se efektivně bránit nějakou jinou vhodnou zbraní ti nemají prvávo na obranu?

a k tomu známému na soudu:

kolik nehod by se nestalo kdyby nebyly auta a jiné vozidla, lodě a letadla, kdyby v domácnostech nebyly žádné předměty kterými se dá ublížit, nepoužívali bychom elektřinu, myslivci neměli zbraně, policie neměla zbraně.......... :idea:
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » úte 13. bře, 2007 11:03

jen bych dodal k ViaDracovým čislům že těch 600tis leg zbraní neznamená že u nás nosí 600tis. lidí s. z. zbrojní průkaz má tuším něco kolem 300tis. a těch co má svoji s.z. je daleko méně a ještě méně těch co ji sebou nosí....To jen aby se kik necítil až tak ohrožen :o těmi "úchyli" tedy majitely legálně držených s.z. kteří je u sebe i nosí na sebeobranu hlavně té jejich "blbosti co kdyby" :? , ale já zapoměl že on se vlastně dokáže ubránit proti všemu, takt to jen taková zbytečná vsufka.
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 13. bře, 2007 11:15

to Kik: Nechci to tebe rýt jak Lada, i když s ním souhlasím. Jen k tomu kamarádovi co pracuje na soudě. Zeptej se ho také kolika trestným čínům, vraždám atd... bylo zabráněno díky střelné zbrani. Protože lidé jako ty (kteří nemají rádi zbraně) si vyberou vždy to co se jim hodí do krámu - tzn. ty případy kdy zbraň uškodila. Mrkni i na ty případy kdy pomohla.

No a k tomu ubránění :D Neznám tě a třeba jsi opravdu dobrý. Ale můžeme si dát "sparring" já si vezmu třeba paintballovou pistoli a ty mě zkus přemoci:) A můžeš mít i nějakou tvoji oblíbenou zbraň. Kdo si myslíš že vyhraje? A o tom to je, ať se ti to líbí nebo ne, střelná zbraň o hodně zvyšuje tvůj bojový/obranný potenciál.

K té kriminalitě a množství zbraní. Obětuj trošku času a přečti si tuto diskuzi jestli jsi to jeste neudelal. Je tam ten případ z anglie když drasticky omezili množství legálně držených střelných zbraní. Nelegálních samozřejmě ne :twisted:
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ViaDraco » úte 13. bře, 2007 11:56

NAIA: Dokonce se obavam, ze vetsinu pozitivnich obrannych vysledku, za ktere "muze" SZ, ve statistikach ani nenajdes.

Mam zato, ze pripadu, kdy dojde k prepadeni a obrance jen hrozbou zbrani zamezi utoku bez jakychkoli ztrat na zdravi ci zivotech je naprosta vetsina - a z toho se dost mozna vetsina ani nedostane na Policii. Prave proto, ze lidi tusi, ze by jim to nijak neprospelo, ba naopak.

Jeden znamy byl nucen strilet do vzduchu - v noci na svem pozemku, kde pes vystekal vetrelce. Ten chlap totiz odmital na opakovane vyzvy opustit pozemek. Na sluzebne PCR, kde byl nasledne strelec podat vysvetleni a popis pachatele (ze sve iniciativy), byl pak presvedcovan, aby to "nechtel psat", ze by mohl mit zbytecne "oplejtacky na zbranich a strelivu". Pak se divte, ze stale klesa duvera v policii.
ViaDraco
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod lojza89 » čtv 22. bře, 2007 16:24

myslím že střelba rozhodně nepatří mezi bojová umění a sporty - podle mého by se měla střelba řadit do speciální skupiny v okruhu vojenství nebo tak něco ... 8O
lojza89
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Lada » čtv 22. bře, 2007 19:43

jestli jsis nevšiml k tomuhle serveru a BU/BS obecně patří i jedna stránka a té se říká sebeobrana! Ke které samozdřejmě patří různé zbraně střelné nevyjímaje :wink: tudíš to sem patří!
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 22. bře, 2007 19:52

lojza89 píše:myslím že střelba rozhodně nepatří mezi bojová umění a sporty

já si pod názvem "BOJOVÁ UMĚNÍ" představím cokoliv,co mohu,jakkoliv,využít v boji.....jakémkoliv.... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod lojza89 » sob 31. bře, 2007 12:49

Jendis- já si pod názvem "BOJOVÁ UMĚNÍ" představím cokoliv,co mohu,jakkoliv,využít v boji.....jakémkoliv....

tak v tom případě by tam patřila každá věc co znáš - třeba psací pero a jak ty píšeš tak bojové umění psací pero je fakt divny . když už tak bojová zbraň a né umění :lol: a ve slovech bojové umění a sebeobrana vidím celkem rozdíl ale to je věc názorů - já neříkám že střelná zbraň nepatří do věcí sebeobrany to 100% patří jen říkám že bych v žádném případě neřadil střelbu jako takovou do bojovích umění
lojza89
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Toman » sob 31. bře, 2007 13:41

lojza89 píše: když už tak bojová zbraň a né umění :lol:

Muhehe *bojová zbraň* to je dobré toto. To se povedlo toto. Ty rozlišuješ zbraně na bojové a nebojové. ... To je jako škodlivá nemoc a prospěšná nemoc. :lol:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 31. bře, 2007 13:49

Vidíš Lojzíku..zase je to "jen" o lidech...jak na to koukají... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod lojza89 » sob 31. bře, 2007 14:37

tak s tou bojovou a nebojovou zbraní jste mě dostali :lol: ale dá se říst že třeba chytrost nebo krása atd. jsou také zbraně a nemusí sloužit k boji takže je to zase o lidech.......jak na to koukají :wink: :P
lojza89
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod DrGlock » úte 03. dub, 2007 16:36

lojza89 píše:Jendis- já si pod názvem "BOJOVÁ UMĚNÍ" představím cokoliv,co mohu,jakkoliv,využít v boji.....jakémkoliv....

tak v tom případě by tam patřila každá věc co znáš - třeba psací pero a jak ty píšeš tak bojové umění psací pero je fakt divny . když už tak bojová zbraň a né umění :lol: a ve slovech bojové umění a sebeobrana vidím celkem rozdíl ale to je věc názorů - já neříkám že střelná zbraň nepatří do věcí sebeobrany to 100% patří jen říkám že bych v žádném případě neřadil střelbu jako takovou do bojovích umění

Stejně jako třeba Iaido není jen o sekání mečem, není střelba jen o mačkání spouště. Trénink střelby má s tréninkem jiných bojových umění společného víc než si myslíš.
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » úte 03. dub, 2007 16:52

lojza89 píše:jen říkám že bych v žádném případě neřadil střelbu jako takovou do bojovích umění

[/quote]

pročpak? se střelnou zbraní pokuď chceš být úspěšný se musíš také naučit bojovat :wink: stejně jak s tyčí, nožem, mečem, které předpokldádám už dle tebe do BU patří?
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mmm » úte 03. dub, 2007 17:39

Lada píše:pročpak? se střelnou zbraní pokuď chceš být úspěšný se musíš také naučit bojovat :wink: stejně jak s tyčí, nožem, mečem, které předpokldádám už dle tebe do BU patří?

jo jo, na tom neco bude, viz. dnesni noviny:

Rvačku se skiny provázela střelba

Ostrava - Příznivci hnutí skinheads se v noci z pátku na sobotu servali před klubem E99 s dalšími návštěvníky Stodolní ulice. Při potyčce zaznělo několik výstřelů z legálně držené pistole jednoho z účastníků rvačky.

Nejprve vystřelil do vzduchu jednadvacetiletý muž ze Slezské Ostravy, aby ukončil konflikt a vystrašil skinheady, kteří vyprovokovali střet. Zbraň se mu však snažil vytrhnout devatenáctiletý mladík z Dobříše. Chvíli se o ni přetahovali a tehdy zazněl další výstřel.

Nikdo nebyl zasažen a jednadvacetiletý muž nakonec upadl na zem a zbraň mu vypadla z ruky. V tu ránu se k němu seběhli další, dosud do konfliktu nezapojení skinheadi a začali muže kopat do obličeje a břicha.

Pistolí rozbil přední okno auta

Přidal se k nim i mladík z Dobříše. Ten zvedl ze země pistoli, namířil na bitého muže. ©ermoval s ní tak, až padl další výstřel.

„Naštěstí střela opět nikoho nezasáhla. Mladík pak hodil pistoli na auto značky Audi, které na místě majitel pistole zaparkoval. Rozbila čelní sklo vozu,“ uvedl mluvčí ostravské policie Milan Klézl a dodal, že policisté zadrželi mladíka z Dobříše a zabavili i pistoli značky Glock ráže devět milimetrů. Zbitý majitel zbraně vyhledal lékařské ošetření.

Policejní komisař obvinil mladého muže z Dobříše z loupeže, nedovoleného ozbrojování, ublížení na zdraví, poškozování cizí věci a výtržnictví. Za uvedené jednání mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - severni Morava a Slezsko
Mmm
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Mmm » úte 03. dub, 2007 17:45

jinak sory za OT, ale neda mi to, pri dalsim cteni novin mne napada "kde to zijeme?", viz. nasledujici 2 zpravy:

Frajeři mě pobodali, řekl muž

ÚTOK NA TAXIKÁŘE Třiatřicetiletý taxikář z Ostravy-Poruby Roman Karel zemřel v noci ze soboty na neděli poté, co ho s největší pravděpodobností jeho poslední zákazník bodl v jeho autě nožem do hrudníku.

Ostrava - Roman Karel byl tichý a nenápadný člověk menšího vzrůstu, který se nepouštěl do zbytečných konfliktů a hádek.

Doplatil však na krutost zákazníka, který ho zatím z neznámých důvodů pobodal nožem. V havířovské nemocnici pak zemřel.

„Byl to strašně hodný člověk, zcela nekonfliktní typ. Než by se dostal se zákazníkem do sporu, radši by ho nechal jít bez zaplacení, i kdyby šlo o tisícovku,“ je přesvědčen jeho kolega Radim Macura.

Macuru před dvanácti lety jako taxikáře zaučoval, pak spolu pracovali, takže ho zná dobře. „Nepamatuji si, že by za tu dobu na někoho křičel nebo se s někým hádal. Nechápu to. Neriskoval. Kdyby po něm chtěl nějaký lump peníze, radši by mu je dal. Dal by mu i auto,“ míní Macura.

Těžce zraněný byl ještě schopen telefonovat o pomoc

Macurovi vrtají hlavou Karlova zřejmě poslední slova, která řekl do telefonu kolegovi - frajeři mne pobodali. Pak upadl do bezvědomí, jeho telefon převzali lidé, kteří ho našli těžce raněného na ulici a zavolali pomoc. „Podle všeho nabíral jednoho a ne více zákazníků. Možná ale také mluvil v šoku,“ přemýšlí Macura. Policie nevyloučila, že by podezřelých mohlo být více než jeden.

Macura popsal, že v kamarádově stříbrné ©kodě Octavii, kterou našli zaparkovanou v Jasiokově ulici v Havířově-Prostřední Suché, viděl jeho peněženku, ze které byly vysypané vizitky. „Mysleli jsme si, že jsou určitě pryč jeho peníze, ale policisté nám řekli, že tam zůstaly,“ říká Macura. Potvrdil to i policejní komisař. Macura uvedl, že v kamarádově autě byla zimní čepice, která mu nepatřila. Řekl, že vypadá jako čepice, kterou měl na hlavě člověk zachycený videokamerami před nádražím v Ostravě-Svinově, jenž by podle policie mohl být Karlovým zákazníkem. Možná zavolal taxi, když se nedočkal vlaku do Havířova.

Taxikáři: Byl hodný a nekonfliktní

Taxikáři jsou přesvědčení, že Roman Karel je obětí povolání. Komisař František Hůla netají, že se asi nemýlí.

Taxikáři z konkurenční taxislužby Silvie v Ostravě-Porubě Karla dobře znali a také o něm mluví jako o hodném a nekonfliktním člověku, který by se kvůli zaplacení nehádal, natož tak pral.

„Musel mu to udělal nějaký feťák. Oblast, ve které se to stalo, patří k rizikovým,“ tvrdí taxikáři. Policejní komisař však uvedl, že této verzi nic nenasvědčuje.

Radim Macura uznává, že taxikáři mají kvůli neseriozním kolegům špatnou pověst a někteří lidé jim nepřejí nic dobrého. Je však přesvědčen, že Karel nikoho neokrádal a neměl žádné kontakty s překupníky kradených věcí. „Měl zájem o slušné zákazníky,“ tvrdí Macura. Dodal, že taxislužba Sprint je třetí největší v Ostravě a snaží se budovat dobrou pověst.

Roman Karel po sobě zanechal manželku a desetiletého syna. Taxikáři z Poruby uspořádali pro jeho rodinu sbírku. „U nás se už vybralo dvanáct tisíc. Každý dal tisícovku,“ informuje taxikář taxislužby Silvie.

Taxikáři se skládají na pomoc rodině

„Samozřejmě se také skládáme. Jsem přesvědčen, že se připojí taxikáři z celé Ostravy. Každou chvíli se někdo z nás dostává se zákazníky, kteří bývají všelijací, do nebezpečných konfliktů. A jsme vůči nim v nevýhodně, i kdybychom s sebou vozili nevím jaké zbraně, není nám to nic platné,“ říká.

Dodává, že někteří taxikáři vozí kasr, obušek, plynovou pistoli a jiné zbraně. „Musíme být pořád ve střehu,“ souhlasí taxikář ze Silvie.

Na místě vraždy lidé nic neslyšeli. Násilník zaútočil na muže v autě. Důchodkyně, která bydlí hned vedle místa, kde smrtelně raněný taxikář vyšel z auta, byla vzhůru. „Četla jsem si, ale nic jsem neslyšela. Teprve poté, co se začaly sjíždět vozy s houkačkami, jsem se začala zajímat, co se děje. ®ádný křik jsem neslyšela,“ říká. Před jejím domem jsou ještě stopy krve.

V neděli policisté uzavřeli kvůli důkladnému ohledání místa činu na několik hodin část ulice. Vyslechli řadu lidí z okolí i další svědky.

„Vůz taxikáře zkoumají kriminalističtí technici. Bude také provedena pitva oběti,“ informovala mluvčí ostravské policie Dagmar Bednarčíková.

* Pomozte policii

Kriminalisté potřebují k objasnění vraždy taxikáře zjistit totožnost muže, kterého zachytily kamery před nádražím Ostrava-Svinov. Muž z fotografie a lidé, kteří ho poznají, mohou volat kdykoliv na číslo 974 721 323. Policisté rovněž prosí o informace o podezřelých lidech, kteří se v neděli ráno kolem 0.45 pohybovali v Havířově-Prostřední Suché okolo restaurace Skleník nebo poblíž zaparkované oktávie taxislužby.

Majitel ubodaného psa: zabil jsem ho, když zaútočil i na mne

Ostrava - Majitel dvou kříženců stafordšírského bulteriéra, kteří jako smečka zaútočili a zranili ženu čekající v neděli ráno na tramvajové zastávce v Krásném Poli, tvrdí, že za volné pobíhání psů nemůže.

„Byl jsem v sobotu na diskotéce a přivedl jsem si večer domů přítelkyni. Nepohodli jsme se však, ona odešla a zapomněla zavřít branku. Proto psi utekli,“ tvrdí majitel kříženců bojových psů Martin Klosek a dodává, že když psy ráno v neděli hledal, zahlédl už jen, jak jeden z nich kouše ženu do lýtka. „Odvezl jsem je domů, že pak ženu odvezu. Ale tam mě mladší pes napadl. Musel jsem ho zpacifikovat. Popadl jsem rychle nůž, který na chodbě ležel z podzimu, kdy jsem chodil na hřiby, a zasadil jí pár ran. Bránil jsem se,“ tvrdí Martin Klosek.

Redakci se však včera ozvali šokovaní chovatelé stafordšírských bulteriérů s tím, že na serveru www.stafordi. com s nimi už v pátek diskutoval Martin Klosek alias waltr o tom, že mladší ze psů pokousal už dva lidi, že si s ním neví rady a radil se s nimi, zda má psa nechat utratit.

„Od samého začátku nám připadal, že to nemá v hlavě v pořádku. Otevřeně mluvil o tom, že jeho psi jsou agresivní, několikrát pokousali člověka, což pokaždé srovnal penězi. Také se ptal na náš názor, má-li psa zabít. Z toho rozhovoru nám šel po zádech,“ řekla Sylva Nováková.

Martin Klosek včera potvrdil, že mladší z kříženců napadla dvakrát jeho přátele, kteří za ním přišli domů. Byl jsem z toho psa nervózní. Jeho matka je přitom milá a nikomu nikdy neublížila,“ řekl Martin Klosek, který o početí psa, jehož ubodal, napsal před časem na server, že jeho fenu „znásilnilo padesátikilové policejní hovado“.

Martin Klosek říká, že policisté jej zatím neobvinili. „Jsem vyřízený. Nespím, je mi zle a mám deprese. Kouřím jednu za druhou. Policisté mi teď budou muset dokázat vinu. Ale já ty psy nepustil a psa jsem zabil, protože útočil,“ tvrdí Martin Klosek s tím, že i kdyby mu policisté vinu nedokázali, chce zraněnou ženu finančně odškodnit.

asi zase zacnu cist slunicko :?
Mmm
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Předchozí

Zpět na bojová umění a sporty obecně