proc jsme to sem postnul - abych ukazal, ze cleany a snatche byly odjakziva soucasti treninku bojovych umeni, v Cine (muj svet) i v Japonsku (Tvuj svet). proc? proto ze jsou pro bu neprinosne? jaka je tohle logika?
je super ze mas tolik "nacleanovano" (s kb, jednoruckama nebo velkou cinkou?) jestli ti tam vsak nespolupracuje spodek, stred a vrsek, tak bud vubec nevim, jak to delas (ono to totiz tak nejak dost dobre nejde), anebo pod pojmem "clean" chapeme kazdy neco jineho... stejne jako pod pojmem "kulturistika"/"bodybuilding"
pro spas sem chtel dat dloooouhy seznam svalu (spodek, stred, vrsek), ktere pracuji pri cleanu ve vsech fazich tohoto cviku, bude-li zajem, muzu to sem postnout; seznam u takovyho snatche je jeste delsi - muzeme pak srovnat s jakymkoliv obrazkem na stroji, o kterych psal PC
jinak please "demagogickou" kritiku bodybuildingu nehazej na moji hlavu, krome samotnych kulturistu "prinos" bodybuildingu pro konkretni sporty kritizuji vsichni, ja nejsem ani puvodce ani vudce tohoto obrozeneckeho "hnuti". obecne jen respekt komukoliv kdo maka. debata je vsak o prinosnosti metody a) b) nebo c) pro cinnost x) y) nebo z) - a jsou cviceni absolutne neprinosna ba skodliva, mizive prinosna, nic moc prinosna, celkem prinosna a hodne prinosna, stejne tak jako nastroje (stroje, velka cinka, jednorucky, cviceni s vlastni vahou, kettlebells, sandbags, kruhy/TRX, hafo tradicnich nastroju typu vyse... ).
za historky diky, ale ty vypovidaji o konkretnim cloveku, konkretnich situacich, ne o konkretni metode a jejich vysledcich. plati totiz ze nekteri jsou namakany navzdory tomu jak trenujou, ne jak trenujou - sky is the limit. jinak ze bych sem postnul taky par historek z prazdnin?...ne radeji ne, vetsina z nich je nepublikovatelnejch
shodneme se v to ze se neshodneme, ja bych u toho zustal, jak jsem psal, udelej seminar "bodybuilding pro bu/bs", a ja moc rad prijdu se neco noveho naucit - spousta kluku (spicek v tom ci onom - real fight, sportovni boj, kondicni priprava, zdravi... ) zde z fora nam dala hafo uzitecnejch typu, za coz jen diky
zdravi