©pinavé prádlo&Slavní mistři vychovávají žáky vysoké úro

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Makoto » pát 20. črc, 2007 7:32

Sanshi9 píše:no treba povedať že Wang ma iba 32 rokov a má možnosti napredovať.. ale ktorý napr. Slovák alebo čech sa mu vyrovná vo wushu? robil wushu súťažne, ok... ale môže tu niekto povedať, že on sám robí niektorý štýl alebo niečo z BU aspon na rovnakej úrovni ako on??? čo je na tom že sa to účil na vysokej škole? Jet Lee sa to tiež naučil v komunistických štruktúrach... mne sa náhodou Wangova modlivka páči :-))

Asi blby dotaz,ale jak souvisi kvalita vyuky s politickym zrizenim? Moc do toho nevidim, ptam se bez ironie. A BTW Jet Lee se spravne pise Jet Li...aspon toto je jeho umelecke jmeno :-) Anebo jsi asi myslel jineho Jeta ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod yuanfen » pát 20. črc, 2007 9:14

for wushi: neviem ci si ma pamatas. a nebojim sa povedat svoje meno- Michaela.staci? mozno si na mna spomenies.:}}
yuanfen
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » pát 20. črc, 2007 9:29

Sanshi9 píše:no treba povedať že Wang ma iba 32 rokov a má možnosti napredovať.. ale ktorý napr. Slovák alebo čech sa mu vyrovná vo wushu? robil wushu súťažne, ok... ale môže tu niekto povedať, že on sám robí niektorý štýl alebo niečo z BU aspon na rovnakej úrovni ako on??? čo je na tom že sa to účil na vysokej škole? Jet Lee sa to tiež naučil v komunistických štruktúrach... mne sa náhodou Wangova modlivka páči :-))

:?: :?: :?:

A co, tim chtel basnik rici?
U nas bylo za minuleho rezimu malo OLYMPIONIKU, MS, SPORTOVCU, HERCU ... SIKOVNYCH LIDI... :?: Jak to spolu souvisi plz?
Mimochodem ty si vazne myslis, ze komunisti v CLR sli po kung fu? Ty si vazne myslis, ze tamni komunisti zdecimovali jejich kulturu? Co se vlastne stalo ... v porovnani s represema a cistkama temer kazde nove nastoupivsi dynastie v Cine (ktere jsou casto tak opevovane) :?:

Ctes hodne Blesk a Hrom, vid? :lol: :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » pát 20. črc, 2007 12:05

luen píše:Ty si vazne myslis, ze tamni komunisti zdecimovali jejich kulturu?

Nezlob se, ale bez poskvrny zrovna opravdu nebyli. Kulturní revoluce, počet zničených klášterů ...
Je fakt, že v Kambodži byli radikálnější, ale počet mrtvých za kulturní revoluce není zrovna zanedbatelné číslo. Nechci sem tahat politiku, ale na takovéto prohlášení musím ač nerad reagovat. Pokud Ty soudruhy toleruješ, Tvůj problém. Ale svoboda je více než vše ostatní, a to přece je v BU podstatná věc.
Petr ©ustek
Karate klub Odry
(aby zase někdo netvrdil, že jsem anonym :wink: )
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sanshi9 » pát 20. črc, 2007 12:19

uf, no ja som pisal, že "čo je na tom, že sa to učil..." tym som chcel povedať to , že čo je na tom??? Práveže nič....ale na tomto webe som čital také hlašky že konkretne Wang je športovec, ktorý vzišiel z komunistickej školy a pod..
Sanshi9
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod irzounek » pát 20. črc, 2007 12:27

Sanshi9 píše:uf, no ja som pisal, že "čo je na tom, že sa to učil..." tym som chcel povedať to , že čo je na tom??? Práveže nič....ale na tomto webe som čital také hlašky že konkretne Wang je športovec, ktorý vzišiel z komunistickej školy a pod..

hahaha, cinsky mistr co je/byl ve strane ma pochopitelne horsi kungfu nez ten, ktery v ni nebyl :lol: ...
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 20. črc, 2007 13:54

Angus píše:
luen píše:Ty si vazne myslis, ze tamni komunisti zdecimovali jejich kulturu?

Nezlob se, ale bez poskvrny zrovna opravdu nebyli. Kulturní revoluce, počet zničených klášterů ...
Je fakt, že v Kambodži byli radikálnější, ale počet mrtvých za kulturní revoluce není zrovna zanedbatelné číslo. Nechci sem tahat politiku, ale na takovéto prohlášení musím ač nerad reagovat. Pokud Ty soudruhy toleruješ, Tvůj problém. Ale svoboda je více než vše ostatní, a to přece je v BU podstatná věc.
Petr ©ustek
Karate klub Odry
(aby zase někdo netvrdil, že jsem anonym :wink: )

Abychom si rozumeli ja vim co je komunismus (moje mati v 68 z hecu ... namalovala se spoluzaky na rusky tank hakovej kriz - po tom co byla svedkem toho jak najizdeli tankama na lidi v parku atd ...) Takze o represich vim svoje :wink: Nic mene o tom tato diskuze neni, ze? Nekdo tady zminil Jet Li (ho) a dal to do nepochopitelne souvislosti s komunistickym rezimem :wink:
Se zeptam ... videls ten rezim z blizka? Ano ... Mao byl revolucionar, ktery se (jako vsichni jemu podobni) schovaval za myslenky komunismu ...
Nikdo tady preci neobhajuje komunisty ... jen nemam rad pohadky a ta o kung fu mistrech a komunistech je ohrana. Jaky by byl duvod takoveho pocinani cinskych komunistu :?: :?: :?:

Mimochodem ... chces-li videt svobodu (nemyslim tu fasisticko-americkou) zalet se podivat do Ciny :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » pát 20. črc, 2007 14:28

luen píše:Mimochodem ... chces-li videt svobodu (nemyslim tu fasisticko-americkou) zalet se podivat do Ciny :wink:

Při památce těch desítek miliónů čínských mrtvých mám raději americkou verzi, i když indiány jim taky nemůžu zapomenout :evil:
Ale to s touto diskuzí opravdu nesouvisí.
Jen bych chtěl podotknout, že to, co vypadá navenek, není vždy stejné pod povrchem, natož tak v jádru.
A že v Číně dodnes funguje cenzura, je bohužel pravda, a to se se svobodou jaksi neslučuje :roll: .
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 20. črc, 2007 14:47

Angus píše:
luen píše:Mimochodem ... chces-li videt svobodu (nemyslim tu fasisticko-americkou) zalet se podivat do Ciny :wink:

Při památce těch desítek miliónů čínských mrtvých mám raději americkou verzi, i když indiány jim taky nemůžu zapomenout :evil:
Ale to s touto diskuzí opravdu nesouvisí.
Jen bych chtěl podotknout, že to, co vypadá navenek, není vždy stejné pod povrchem, natož tak v jádru.
A že v Číně dodnes funguje cenzura, je bohužel pravda, a to se se svobodou jaksi neslučuje :roll: .

Ja s tebou souhlasim jen ... mam jine zazitky s Ciny nez jak je prezentovana medii u nas a v USA a znam par pribehu od lidi zijicich v USA o tom jaka je tam "svoboda a demokracie". Napr. se v nekterych statech nesmi nosit bokovky, muze se soulozit jen na misionarskou polohu, nemuze ti doma behat vlastni dite nahe, nesmis soulozit nahy ... dekuji pekne ... v Cine si muzes uzit svobodu (a nemam na mysli jen tyto trapne priklady z USA), tak jak ji tady nikdo ani nezna ... Neni demokracie vse co se tak jmenuje a neni komunismus vse jen proto, ze to rikaji novinari a bush (kterej valci na vsech frontach) :wink:

Podivej jedna vec je to co se povida a druha vec je realita. Kvuli Maticni zdi v UNL se o nas take vsude povida, ze jsme narod rasistu a ublizujeme ciganum ... Vsichni vime jak to je, ale diky medializaci a nafouknuti cele zalezitosti jsou Cesi nackove, kteri ublizujou hodnym lidem jen kvuli barve pleti ...

To posledni ... na zaklade ceho by si mel rozumnej clovek delat usudek ... je prohlaseni medii a politiku :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » pát 20. črc, 2007 15:40

OK, souhlas, nakonec si rozumíme :lol: , ten písemný styk je někdy kupodivu komplikovanější na přesnost vyjádření :wink:
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod 88 » pát 20. črc, 2007 16:32

Pozeram sa na cely scenar cez sachovnicu -

Pavela a Miro.. 'sachmatovali' Shi DeLona so zavaznymi obvineniami...

Shi DeLon sa brani a 'kontra sach-mat' tym ze uverejnil oficialny Cinsky dokument - identifikacny preukaz Saolinskych mnichov a poziadal Pavelu... aby predlozil jeho dokaz o oficialnom identifikacnom preukaze Saolinskych mnichov...

Pavela...teatralne kompletne vysmial jediny oficialny 'doklad' tym, ze povedal, ze on nepotrebuje ziaden dokaz o identifikacnom preukaze. Ludia jednoducho musia akceptovat jeho slova ! Spolu s Mirom pokracovali 'v odbocovani' od celeho argumentu o 'skutocnom Saolinskom mnisstve' tym, ze rozpravali o niecom kompletne odlisnom iba, aby kazdeho 'zmiatli' nepodstatnymi vecami...

Tu, ale chyba nieco velmi podstatne. Ked sa niekto narodi, vystavia mu Rodny list.
Ked sa zapisem do kniznice, tiez mi vystavia preukaz. Faktom zostava, ze hocijaka organizacia vydava dokazy o identifikacii. Napr. kluby, skoly, univerzity, sukromne alebo statne organizacie, vsetky vydavaju tieto jednoduche, ale absolutne nutne dokazy o identifikacii. Nedokazem si predstavit, preco taky svetoznami Saolinsky klastor, nevydava dokaz o identifikacii.
Shi DeLonov identifikacny preukaz, bol vydany oficialnou Cinskou Budhistickou asociaciou. Asociacia, ktora spravuje vsetky klastory v celej Henanskej provincii. Jednoducho odignorovat a vysmiat, tak dolezity 'dokaz' nie je velmi mudre, skor 'urazlive' voci Cinskej vlade...

Obzvlast od tych, ktori ani nemaju ziaden dokaz o ich identifikacii !!!!

Pavela a spol. si mozu tvrdit co chcu. V kazdom pripade faktom, ale zostava, ze Shi DeLonov 'sach-mat' (tym, ze poziadal Pavelu, aby predlozil svoj identifikacny preukaz) zostava stale nezodpovedany ???

Nuz, ale len dovtedy kym sa Pavela rozhodne urobit dalsi pohyb na sachovnici...

Sorry Pavela, ale uz si prehral hru...

A co sa tyka toho 'magickeho' Cchi-kungu, mam skusenosti z prvej ruky, ktore ma opravnuju k tomu nieco povedat. Som profesionalny maser uz 5 rokov. Kvoli svojej praci som rokmi absorboval velmi zlu a choru energiu od mojich klientov. Bol som neustale chorlavy. Potom som sa zucastnil na par Shi DeLonovych skupinovych cistiacich sedeniach. Kompletne ma zbavil vsetkej chorobnej energie z mojho tela. Jeho 'magicky' cchi-kung ma dokonca pozdvihol do dalsej vyssej urovne mojho podvedomia. Naucil ma urcite techniky, aby som mohol nadalej a bezpecne vykonavat svoju pracu. Zo skusenosti mozem povedat, ze su velmi efektivne. Bez tychto zrucnosti, si neviem predstavit, ze by som mohol nadalej vykonavat svoju profesiu. Teraz je moj planovaci kalendar zaplneny kazdy den na par mesiacov dopredu. Urcite by som nevahal doporucit ShiFu Shi DeLona hociktoremu svojmu klientovi...

Toto som chcel napisat iba tym ludom, ktori este nestretli alebo nepoculi o Shi DeLonovych prednaskach ZDARMA. ZACNITE SA UZ KONECNE CHOVAT AKO DOSPELI. Mohli by ste sa nieco naucit od tohoto skveleho ucitela...

A mimochodom Shi DeLon mi osobne povedal, ze sam nikdy a ani prostrednictvom nikoho ineho Milana Krejcira alias "nextsalve" neodkopol, on sa totizto odkopol sam... V ziadnom pripade mu nepovedal a ani po nikom neodkazal, ze s nim konci spolupracu, ale to este ani zdaleka netusil ako lojalne sa Milan k nemu zachova...

Vladimir Vostokov
88
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod madmax » pát 20. črc, 2007 17:04

88 píše:Pavela...teatralne kompletne vysmial jediny oficialny 'doklad' tym, ze povedal, ze on nepotrebuje ziaden dokaz o identifikacnom preukaze. Ludia jednoducho musia akceptovat jeho slova ! Spolu s Mirom pokracovali 'v odbocovani' od celeho argumentu o 'skutocnom Saolinskom mnisstve' tym, ze rozpravali o niecom kompletne odlisnom iba, aby kazdeho 'zmiatli' nepodstatnymi vecami...

Tu, ale chyba nieco velmi podstatne. Ked sa niekto narodi, vystavia mu Rodny list.
Ked sa zapisem do kniznice, tiez mi vystavia preukaz. Faktom zostava, ze hocijaka organizacia vydava dokazy o identifikacii. Napr. kluby, skoly, univerzity, sukromne alebo statne organizacie, vsetky vydavaju tieto jednoduche, ale absolutne nutne dokazy o identifikacii. Nedokazem si predstavit, preco taky svetoznami Saolinsky klastor, nevydava dokaz o identifikacii.

Zdravim,

kdyz jsem za mlada hral ve Sparte, tak jsem zadny prukaz nemel - nepotreboval jsem to. Kdyz jsem chodil do sokola na karate, taky jsem prukaz nemel. Svete div se - kdyz jsem pozdeji chodil na thaibox, taky mi nikdo zadny prukaz nedaval...
Vtip je v tom, ze kdyz chodis nekam, kde te lidi znaji, tak zadny prukaz nepotrebujes. Prukaz je dobry jen na to, aby jsi se s nim mohl vytahovat - na nic jineho.
madmax
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod TOSA » pát 20. črc, 2007 18:09

Angus píše:
luen píše:(nemyslim tu fasisticko-americkou) :wink:

:roll: .

jojo, slova jsou zbytečná, osobní zkušenost nás čeká
TOSA
EISHIN RYU
TOSA
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod irzounek » pát 20. črc, 2007 20:14

88 píše:
.....A co sa tyka toho 'magickeho' Cchi-kungu, mam skusenosti z prvej ruky, ktore ma opravnuju k tomu nieco povedat. Som profesionalny maser uz 5 rokov. Kvoli svojej praci som rokmi absorboval velmi zlu a choru energiu od mojich klientov. Bol som neustale chorlavy. Potom som sa zucastnil na par Shi DeLonovych skupinovych cistiacich sedeniach. Kompletne ma zbavil vsetkej chorobnej energie z mojho tela. Jeho 'magicky' cchi-kung ma dokonca pozdvihol do dalsej vyssej urovne mojho podvedomia. Naucil ma urcite techniky, aby som mohol nadalej a bezpecne vykonavat svoju pracu. Zo skusenosti mozem povedat, ze su velmi efektivne. Bez tychto zrucnosti, si neviem predstavit, ze by som mohol nadalej vykonavat svoju profesiu. Teraz je moj planovaci kalendar zaplneny kazdy den na par mesiacov dopredu. Urcite by som nevahal doporucit ShiFu Shi DeLona hociktoremu svojmu klientovi...

...Vladimir Vostokov

...a presne o tomhle jsem psal :roll:
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pát 20. črc, 2007 22:12

Angus:+ Kulturní revoluce, počet zničených klášterů ... + Jo, jenže kulturní revoluci vyvolali studenti, kteří byli nespokojení s politikou strany. Mao pouze udělal geniální a hrůzný tah, a to ten, že s heslem "Bouřit se je správné" se postavil do čela této revoluce a využil toho celého hlavně k tomu, aby se zbavil politických oponentů. Bohužel je nutné přiznat, že nejen víleční hrdinové, obyčejní lidé, kovaní komunisté, vysocí funkcionáři strany, učitelé ale i mistři kungfu a mniši museli klečet a studentská lůza, ktzerá si říkala "rudé gardy" (hongweibin) je fackovala rudými knížkami. Čínská historie je plná bezpráví a hrůzy a nikdo z českých kritiků a všeználků si nedovede představit o čem to je. KOneckonců, Mao natáhl bačkory, gang čtyř šel do basy a Maova manželka do domácího vězení, kde jí za pár dnů nejaký dobrý člověk zakroutil krkem. Na každého dojde.
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pát 20. črc, 2007 22:17

88 Vladimire mám spíš pocit, že jsem neprohrál ani já ani Lon ale že jsi prohrál ty. Hele věř si čemu chceš, hlavně že tvůj guru má průkazky, já jsem radši mnichem a je mi naprosto stydno, říkat mistrovi o nějakou pitomou průkazku. Buddha má být v srdci, nikoliv v průkazce a ty se místo Buddhovi klaníš herci z HK. Tvoje věc, pomýlených je na světě spousta. PS: Nevěřím, že David Copperfield umí opravdu čarovat. Jestli ty ano, nikdo ti to nebere, věř, třeba ti to pomůže...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod 88 » sob 21. črc, 2007 14:05

pavela píše:88 Vladimire mám spíš pocit, že jsem neprohrál ani já ani Lon ale že jsi prohrál ty. Hele věř si čemu chceš, hlavně že tvůj guru má průkazky, já jsem radši mnichem a je mi naprosto stydno, říkat mistrovi o nějakou pitomou průkazku. Buddha má být v srdci, nikoliv v průkazce a ty se místo Buddhovi klaníš herci z HK. Tvoje věc, pomýlených je na světě spousta. PS: Nevěřím, že David Copperfield umí opravdu čarovat. Jestli ty ano, nikdo ti to
nebere, věř, třeba ti to pomůže...

Máš pravdu, všeci sú pomylení,len majster Pavela je mních a nikto iný nevie nič.¨Ja sa mám hambit´,že neútočim na nikoho a namiesto 1000 príspe
vkou meditujem a nepíšem zmeteňe celému svetu aký som skvelý. A teraz sa hambím, že nejdem cestou vieri ale overujem si to.To čo nepoznáš ako možeš otom písat.Nuž teraz chápem tvoja nevedomosť a ego su pre Teba všetko.Tak možno o 20 rokov mastre rozpoznáš svoju mysel´,a možno nabuduce ved je tolko času. Viktor Vostokov a posledný príspevok.
88
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod nextslave » sob 21. črc, 2007 16:47

88 píše: ...... Tu, ale chyba nieco velmi podstatne. Ked sa niekto narodi, vystavia mu Rodny list.

........... Obzvlast od tych, ktori ani nemaju ziaden dokaz o ich identifikacii !!!!

Pavela a spol. si mozu tvrdit co chcu. V kazdom pripade faktom, ale zostava, ze Shi DeLonov 'sach-mat' (tym, ze poziadal Pavelu, aby predlozil svoj identifikacny preukaz) zostava stale nezodpovedany ???

Nuz, ale len dovtedy kym sa Pavela rozhodne urobit dalsi pohyb na sachovnici...

Sorry Pavela, ale uz si prehral hru...

........... A mimochodom Shi DeLon mi osobne povedal, ze sam nikdy a ani prostrednictvom nikoho ineho Milana Krejcira alias "nextsalve" neodkopol, on sa totizto odkopol sam... V ziadnom pripade mu nepovedal a ani po nikom neodkazal, ze s nim konci spolupracu, ale to este ani zdaleka netusil ako lojalne sa Milan k nemu zachova...

Vladimir Vostokov

Zdravím všechny!!

Dovolím si malý vstup, neboť jsem byl vzat do něčích úst.

Ad 88: Milý Vladimíre. Na toto můžu reagovat tím, že znáš pouze verzi jedné strany. Mne jsi nikdy nekontaktoval a nezeptal ses (a to jsi mohl a můžeš). Nemyslím si, že bych ti za to stál :wink: ale kdo ví..... Zde mohu pouze říct, že ve chvíli, kdy jsem svůj příspěvek psal, jsem vycházel z informací, které jsem v danou chvíli měl. Později se objevily nějaké nové. Nicméně já svůj krok učinil a nic z toho, co později přišlo, mě nepřesvědčilo, abych litoval.

V tvém posl.příspěvku píšeš "...a posledný príspevok"...... pozor na to ... dokonce i Rocky se nakonec vrátil a Rambo by tu měl taky být cobydup :D

Ad topic: "Příběh fotek" od SDL byl sice moc pěkný, ale nic neříkající. SDL by měl odpovědět "co, kdy, od koho a jak dlouho" se vlastně v ©aolinu učil. To by věc dost vyjasnilo. To, že to dosud neudělal, může mít své vysvětlení :wink: .

Souhlasím s tím, že pokud by Pavela měl a zveřejnil svůj průkaz, předešel by argumentaci druhé strany. Ta by pak mohla přijít s něčím dalším. Myslím, že pro lidi, kteří se o to zajímají a nebo později zajímat budou, by to mohlo být důležité. Chápu ale, že pro něj osobně i pro spoustu lidí tady to žádný význam nemá.
Také nějaké oficiální vyjádření od některé z autorit kláštera by také, myslím, nebylo nedosažitelné... jen můj názor, nemám opravdu s řešením podobných věcí zkušenosti.

RouQuan zřejmě není, jak tu Pavela psal ©aolinské Judo. Zde je videjko...
http://www.youtube.com/watch?v=qT1bXFqnP2s
Jisté prvky toho, co je na videu se dají v SDL-taiji rozpoznat.

A k otázce "magic qigong" - možná může být zajímavá stránka
http://www.royaladmiral.co.uk/Qi/Site/index.htm
SDL nikdy neřekl, kde se jeho "spontánní qigong" vzal. Z toho, co říkal se dalo vyvodit, že se u něj jednoho dne objevily určité schopnosti a také, že to je staré nejméně 7000 let. Kolega z výše uvedených stránek je také z HK, také žije v UK, také měl spoustu slavných učitelů (které nejmenuje). Tvrdí, že je jediným člověkem, který má právo to v Evropě provozovat. Podle popisu, který na stránkách je, si troufnu tvrdit, že se oba systémy nápadně podobají.

nextslave alias Milan Krejcir

.... zatím mám jména jen dvě :) třeba jich jednou budu mít tolik co SDL :D
nextslave
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod nextslave » sob 21. črc, 2007 17:45

double
nextslave
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pavela » sob 21. črc, 2007 19:11

88. Člověče Vladimíre, ty trpíš nějakým stihomamem nebo co? Kdybys věděl, kolik zuřivých obránců svého obdivovaného Shi Fu už jsem potkal a kolik těch samých, když se jim vrátil rozum nemohli přijít bývalému idolu na jméno... Já jsem měl to štěstí, že už můj první mistr čínského BU (Du Fu Kun) je skutečný mistr, nikoliv nějaký čarodějník nebo iluzionista, vyžadující oddanou víru oveček. Takže když jsem se poprvé podíval před lety do Číny, tak jsem se tam akorát dozvěděl, že jsem na správné cestě a nemusel jsem zpátky na start. Já už to totiž dělám 15 let víš,učím se u lidí, kteří něco znamenají, jako třeba Wu Bin, žáků Chen Fake, žáků Li Zi Minga a samozřejmě mých šaolinských mistrů takže i když to není tak moc, rozpoznat blbosti a podvody od kvality už umím. Patent na rozum samozřejmě nemám ale myslím, že shodný názor ostatních lidí, kteří na české nebo slovenské scéně BU(počítám i wushiho, který je také starým matadorem wušu, tuším že jsme se opotkali už v r 1995 v Pekingu, jestli se nepletu) něco znamenají by ti měl napovědět. Ještě můžu jít o kousek dál a prozradit ti, že mám také malinký archívek fotek ale je trošku jiný než ten alá LON(teď jako budeme dělat, že se modlíme a ty to Wongu natoč,ať máme páku na studenty :lol: :lol: :lol: ) Kdybych ti ty fotky ukázal, asi by ses divil, kdo je v jakých vztazích se šaolinem ale nebudu je zveřejňovat,patří jen do mého soukromého alba, leda že bychom se potkali, pak bych mohl ukázat. Nechci aby fotky soukromé a přátelské povahy běhaly po netu (někteří u žviděli, jako třeba kolega Puma z Brna...) No a na závěr, asi ti budu připadat neodbytný ale kdy místo keců o víře, nahrané fotodokumentace a průkazek SSM někdo odpoví na mé otázky?
Naposledy upravil pavela dne sob 21. črc, 2007 19:25, celkově upraveno 1
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně