kettlebells

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod pm » pát 19. lis, 2010 18:55

zatim jeste neni moc co ha ha, ale coming soon!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

kettlebell

Příspěvekod Lord_Thoorin » pát 19. lis, 2010 20:14

zdravím, prosím vás chtěl bych si koupit kettlebell, na netu jsem něco našel, jakou byste mi prosím vás doporučili váhu? (180cm,cca 67kg,
14let, silově na tom nejsem zrovna špatně)
díky
Lord_Thoorin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » pát 19. lis, 2010 21:27

zdar, nejlepsi naucit se nekde na mensi vaze (12, 16), a pak si domu poridit 20 nebo 24, zavisi co a jak s kb chces cvicit
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lord_Thoorin » pát 19. lis, 2010 21:32

pm píše:zdar, nejlepsi naucit se nekde na mensi vaze (12, 16), a pak si domu poridit 20 nebo 24, zavisi co a jak s kb chces cvicit

ok dík já asi zkusím tu 16, co chci cvičit opravdu netuším, o kettlbell skoro nic nevím tak ani nevím jak se to dělí co chci cvičit nebo co to
Lord_Thoorin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod marcelo » sob 20. lis, 2010 9:18

pm píše:pracovní a zkušební verze stránek o kettlebells a silovém/kondičním tréninku obecně (cvičení s vlastní vahou, TRX, sandbags...)

http://www.kb5.cz/

zkušební :-)

již brzy více sekcí, info o kurzech, cvičení, systému kb5, programech etc. etc.!

..perfektna stranka.. :!: ..tesim sa na seminare ohladom kettlles u teba Pajus..cuzzzz
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » sob 20. lis, 2010 10:39

materialu na postnuti je hafo, ted ladim ten redakcni system, a uz brzy tam toho nasypu mnohem vic ;-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 25. lis, 2010 14:31

Lesnar a Velasquez

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » stř 12. led, 2011 22:41

PM- ahoj Pajus,mam na teba par otazok?

chcem sa opytat ake svaly a co posilujem urcitymi cvikmi z 300ketlebells?

...cize napr. prvy cvik kde krutis kettlebel okolo pasu a prekladas z ruky do ruky?

..potom ma zaujima cvik s nazvom Haloo?

..dalej co posiluje okrem ramena a pasu Windmill?

a posledna otazka je na Snatch?

Dik vopred za objasnenie :D :wink:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 13. led, 2011 6:58

caj, hele nevim presne ktery cviky, ten program sem jen videl, nejel, kazdpadne by to melo bejt:

1 - predevsim jadro
2- halo - opet jadro, jinak je to predevsim na mobilitu ramen
3 - windmill - predevsim jadro, a to hodne zajimavym zpusobem (v trasnversalnim planu, kde bezi cca. 14 z 19 svalu jadra, well, dobrej nakup za par supu ;-) ), a samozrejme mobilita ramen, stabilita ramen, flexibilita hamstringu
4 - snatch - ekvivalent olypijskeho snatche, tenhle se vsak narozdil od toho s velkou cinkou nauci skoro kazdej. snatch posili komplet zadni retezec, v zasade od nohou (hamstringy) pres jadro, bederku, zada... samozrejme jako vetsina kb drilu i uchop

nekoukej se na cviceni s kb (a v zasade jakekoliv posilovani) jako na klasickej bodybuilding split (posiluju prsa? zada, ramena, biceps, triceps?) - je to to izolacni a daaavno zastaralej pristup, vhodnej jen v nekolika malo pripadech (napr. v pripade velkych dysbalanci). kettlebells a dalsi funkcni posilovacky jsou o pohybech/motorickych vzorcich, viz

http://www.kb5.cz/index.php?option=com_ ... &Itemid=55

bylo by to tedy:

1 - jadro
2 - jadro (mame v rozcvicce)
3 - jadro - mame na levelu kb2 a kb4 (se dvema kb)
4- spodni tah (kycelne dominantni) - mame na levelu kb3 (a kb5, se dvema kb)

cviceni s kb, podobne jako jine programy, maji to specifikum, ze je
- centralne orientovane (od jadra ke koncetinam)
- integrovane (ne izolovane) - tezko rici, kde jedna kategorie konci a druha zacina

stejne tak mame postaveny i program posilovani s vlastni vahou a dalsi programy (o kterych jiz brzy bude dalsi info), viz

http://www.kb5.cz/index.php?option=com_ ... &Itemid=61
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » pát 14. led, 2011 21:41

Cau lidicky, ak niekto predava kettlebell alebo vie o niekom kto predava kettlebell, nech mi napise sukromnu spravu, chcem si ho totiz urcite kupit ale nechce sa mi za to vycalovat tolko penazi.
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 14. led, 2011 23:19

Skateordie píše:Cau lidicky, ak niekto predava kettlebell alebo vie o niekom kto predava kettlebell, nech mi napise sukromnu spravu, chcem si ho totiz urcite kupit ale nechce sa mi za to vycalovat tolko penazi.

Vyckej jeste chvili, Pavel (pm) ti urcite nejake doda, dobra cena aj kvalita.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » sob 15. led, 2011 8:53

Makoto píše:
Skateordie píše:Cau lidicky, ak niekto predava kettlebell alebo vie o niekom kto predava kettlebell, nech mi napise sukromnu spravu, chcem si ho totiz urcite kupit ale nechce sa mi za to vycalovat tolko penazi.

Vyckej jeste chvili, Pavel (pm) ti urcite nejake doda, dobra cena aj kvalita.

Oki diki za tip, idem mu napisat
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 20. led, 2011 12:29

z clanku Mike Boyla:

If you’d have asked me a year ago I would have said the Turkish Get-up was a gimmick. Now I think it’s probably the best total-body core exercise you can do. And that’s part of the learning process!

I can remember reading the early kettlebell stuff and being decidedly unimpressed. I had a million reasons why I didn’t like it. But then I started watching my athletes get up off the floor. Nearly every one of them did a Turkish Get-up without even knowing it. I think it’s a skill we lose as we age. Have you ever seen an old person try to get up off the floor? It’s very difficult for them. I think it’s an exercise everyone needs to be doing.
...
My only major rule here is that for every pushing exercise you should have a pulling exercise. It’ll shorten your workouts and save your shoulders. Same thing for your lower body. For every quad-dominant exercise, make sure you’re doing a hip-dominant exercise. Throw in some Turkish Get-ups and you have a decent strength program.

pefektní popis designu naseho systemu kb5 :-) potesilo :-)

cely clanek viz http://mboyle1959.wordpress.com/2010/09 ... e-reprint/
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PC » čtv 20. led, 2011 14:02

pm píše:hele, PC, ses to ty nebo Tvuj bracha? :-)

http://www.tacfitcommando.com/blog/kb_origin

btw. dobrej cvik

ty vogo, todle mi uniklo :-)
no jo to sem ja, akorat jsem se tenkrat vratil z Afganistanu :-D
Pavel Codl
Chen Taijiquan - Chen Style Practical method
陈式太极拳
www.taijiclub.cz
pavel@taijiclub.cz
+420 602 213 628
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » sob 05. úno, 2011 9:51

v novem Jissenu (free casopis nejen o japonskych bojovych umenich) je zajimaci clanek o kettlebells - Functional Training With Kettlebells For Karate’s Hojo Undo

http://www.jissenmag.com/documents/Jissen_Issue_7.pdf
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 10. úno, 2011 6:58

Scott Sonnon a jeho TACFIT Groundfighter, nice!

http://www.youtube.com/watch?v=_2_Deoe1ahU
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 15. úno, 2011 10:11

dabl
Naposledy upravil cohen dne úte 15. úno, 2011 10:12, celkově upraveno 1
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 15. úno, 2011 10:11

cha chaaa, 24 a 32kg su doma, dnes sa bude cvicit zvesela :D

najvacsia sranda bola aj tak na oslave narodenin, kde tie dve gule dokazali zabavit muzske, ale aj zenske (sic!) osadenstvo skoro na hodinku :-)

s 24 som problem nemal, (aj ked tgu som neskusal), ale 32 je masakeeeer, s tou budem davat len double hand swings zatial... ked dam 10 opakovani v serii, budem rad.

pm: prosim ta, ten tvoj specialny beh by si mohol popisat, jar sa blizi, potrebujem inspiraciu. vdaka.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » úte 15. úno, 2011 11:42

cohen: já mám doma 12 kilo a na TGU naprosto trpím. Hlavně na levou stranu... Při představě dvojnásobku váhy se mi zvedá kufr :D
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 15. úno, 2011 12:31

NOKT píše:cohen: já mám doma 12 kilo a na TGU naprosto trpím. Hlavně na levou stranu... Při představě dvojnásobku váhy se mi zvedá kufr :D

nooo, tgu bolo zo zaciatku peklo aj pre mna, ten som musel zacat davat bez zataze, len sa sustredit na techniku, dalsi trening 6 kg cinka, potom 12 kg, nasledovala 16 kg, cca po mesiaci som uz dvihal 20 kg kb a teraz po pol roku si vyskusam 24 kg.

no dnes si ich len tak "osaham", lebo som prekonal anginu a nechcem to silit... :idea:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně