Beh ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod RUNAR » čtv 07. dub, 2011 9:55

Pásy jsou skvělý, dřív jsem byl jejich odpůrce ale maj svoje výhody, hlavně držej tempo, občas je ale ukazatel rychlosti dost zavádějící.
Máme v gymu celkem moderní pásy a na jednom jedu 20km/h a po 2 až 3 minutách jsem vyřízenej a na druhým 20km/h - 4 minuty a nic.
Takže 20km/h na displeji ještě neznamená že běžíme 20km/h.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 07. dub, 2011 12:01

RUNAR - a máš pocit, že běžíš pomaleji, nebo ne? Pokud vedle tebe běží někdo taky 20km/h a dělá stejně dlouhé kroky a přitom rychleji, tak na tom asi něco bude. I když 20 už je fakt nářez.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 07. dub, 2011 12:17

Gino:
U nás běhá těch 20km/h jen pár lidí, je to max.rychlost co pás dovede.
No a pokud běžím 2 minuty na displeji 20km/h a já jsem v pohodě, tak něco určitě není vpořádku, hahahaha, a když jdu vedle a zkusím to samý na jiným pásu tak jsem po 2 minutách celkem zadejchanej.

Byl jsem děsně překvapenej když jsem zjistil že maratonci takhle běžej 2hodiny, je to až děsivý tempo, no zas na druhou stranu oni běhaj maraton naplno tak 2x ročně, jinak by se asi zničili, jsou hubený a maj na to genetický předpoklady.Párkrát jsem koukal na pražskej maraton a čuměl jsem jak vejr jak rychle běžej.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 07. dub, 2011 12:39

No nezjistil jsem to včera ale pár roků dozadu, když jsem začal běhat na páse.....tak mě to začlo zajímat.Musel jsem si hned vypočítat jak rychle běhaj maraton a vyšlo to strašlivý číslo.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod reccol » čtv 07. dub, 2011 17:04

ukropcany píše:Každý z nás dostal do vienka určitý počet úderov srdca... čím skôr si ich človek vyčerpá, tým skôr umrie...

Tak na zaklade tohohle bysme behat nemeli ne? :) srdce busi rychlejc = zkracuje se nam zivot...
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Genesis » čtv 07. dub, 2011 22:43

Koukám můžu bejt fakt rád za svejch klidovejch 46 tepů :D
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pát 08. dub, 2011 8:31

Tak klidovka ve spánku a klidovka přes den se fakt nedá srovnávat, pánové.
Klidovku přes den kolem 40 maj fakt ultratrénovaní jedinci, naprosté minimum lidí.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pát 08. dub, 2011 9:15

Pardon, ten výraz neznám :) Pokud tím byla má reakce zbytečná, ingorujte ji :)
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 08. dub, 2011 9:51

trosku statistiky - 74 km nabehanych za mesiac, z toho 32km za posledny tyzden. vcera som dal veeelice iizy 6 kilacikov slimacim tempom 6min/km a do nedele uz len oddych, joga a zbieranie sil.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » pát 08. dub, 2011 12:45

ukropcany píše:To určite áno... no ak si si to meral sám v posteli s testerom, tak potom ju máš ešte o niečo nižšiu, pretože na spoľahlivé odmeranie je treba holter, ktorý máš aj počas spánku a ten Ti to odmeria spoľahlivo.

Ne sám, u doktora na prohlídce.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Petiprstaky

Příspěvekod Makoto » ned 10. dub, 2011 20:21

Zdar,
nasel jsem na webu Milose Skorpila (asi nemusim predstavovat) 2 zajimave clanky k tomuhle tematu.

Behejte "naboso"
O bosych nohach a peti prstech
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Petiprstaky

Příspěvekod zipule » ned 10. dub, 2011 20:58

Makoto píše:Zdar,
nasel jsem na webu Milose Skorpila (asi nemusim predstavovat) 2 zajimave clanky k tomuhle tematu.

Behejte "naboso"

Makoto kupoval jsi ty fivefingers po netu? Nebo sis je byl nekde zkusit?
zipule
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod levakbob » pon 11. dub, 2011 7:01

Ja jsem FF kupoval relativne nedavno v Rejoice na Jindrisske v Praze. Prodavac je v pohode a necha vyzkouset co je treba a poradi jak nazouvat (coz je zpocatku dost boj) atd...

Pres net bych to ale radsi nekupoval, leda vyzkouset nekde na zivo a pak. Pokud clovek nema "standardni" prsty a celou nohu, mohl by ty boty pak taky vyhodit a neni to zrovna levna zalezitost...
levakbob
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 11. dub, 2011 7:50

zipule píše:

Behejte "naboso"

Ja to risknul pres web bo nejblizsi prodejna byla tusim nekde v Klatovech v tej dobe. Nastesti pri me stali vsichni bohove, takze vse ok. Ale jinak souhlas, ze je lepsi si to vyzkouset na vlastni chodidlo. Prave zminovana Jindrisska ulice v Praze ma velice dobre jmeno. Kamarad si to tam take kupoval a byl spokojeny s prodejcem. Vse vysvetlil, sam je nosi, takze vi o cem hovori.

A nenech se zviklat temi pochybovacnymi recmi. V drtive vetsine je to od tech, kteri FF nikdy nenosili a jen o tom nekde slyseli a cetli. Jak jsem tu uz psal, vyuzivam sluzeb jedne fyzioterapeutky, ktera mi rekla svuj nazor az pote, co si FF koupila a vyzkousela. A jeji nazor je, ze je to lepsi nez ty polstrovane boty, ktere tlumi vsechno mozne. V jednom z poslednich cisel casopisu Run jsem uz videl podobne boty i od Nike ci Adidas....takze osobne si myslim, ze tohle bude budoucnost behani. Navrat ke korenum. Dobre se o tom pise prave ve vyse zminovane knize Born to Run, ktera vysla i u nas v cestine. Skutecne podnetne cteni, ted to louskam. Je vsak potreba to brat tak, ze jde o uplne jinou techniku behu, jinak riskujes zraneni.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 11. dub, 2011 7:58

uaaaaa, vytrapil som sa ako nikdy... prepaleny start, predychavanie pichania v boku, od polovice trate bolest strielajuca do ramena, prepaleny zaver :D

celkovy cas 56 min aj nejake drobne,

cisty cas na 11 km 53 aj nejake drobne.

...to je tak, ked si clovek zmysli dva tyzdne pred pretekom, ze ho chce odbehnut.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zipule » pon 11. dub, 2011 8:17

Makoto píše:
zipule píše:

Behejte "naboso"

Ja to risknul pres web bo nejblizsi prodejna byla tusim nekde v Klatovech v tej dobe. Nastesti pri me stali vsichni bohove, takze vse ok. Ale jinak souhlas, ze je lepsi si to vyzkouset na vlastni chodidlo. Prave zminovana Jindrisska ulice v Praze ma velice dobre jmeno. Kamarad si to tam take kupoval a byl spokojeny s prodejcem. Vse vysvetlil, sam je nosi, takze vi o cem hovori.

A nenech se zviklat temi pochybovacnymi recmi. V drtive vetsine je to od tech, kteri FF nikdy nenosili a jen o tom nekde slyseli a cetli. Jak jsem tu uz psal, vyuzivam sluzeb jedne fyzioterapeutky, ktera mi rekla svuj nazor az pote, co si FF koupila a vyzkousela. A jeji nazor je, ze je to lepsi nez ty polstrovane boty, ktere tlumi vsechno mozne. V jednom z poslednich cisel casopisu Run jsem uz videl podobne boty i od Nike ci Adidas....takze osobne si myslim, ze tohle bude budoucnost behani. Navrat ke korenum. Dobre se o tom pise prave ve vyse zminovane knize Born to Run, ktera vysla i u nas v cestine. Skutecne podnetne cteni, ted to louskam. Je vsak potreba to brat tak, ze jde o uplne jinou techniku behu, jinak riskujes zraneni.

Nosis do toho ponozky? Nebo se to da naboso, aniz by sis nejak odrel nohy?
zipule
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 11. dub, 2011 9:06

zipule píše:Nosis do toho ponozky? Nebo se to da naboso, aniz by sis nejak odrel nohy?

Naboso, je dulezite utahnout tu pasku pres nart. Jednak drzi pevne botu na noze a druhak je to podpora i klenby chodidla. Mel jsem podobne obavy, ale po tech cca 7.5 km uplne v pohode. Dobre odvadi pot. Ale samozrejme nohy v tom zpocene mit budes. Dobre se vsak perou, neni potreba nejaka zvlastni pece pri prani (jako napriklad u klimatex, moira a podobnych typu obleceni)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 11. dub, 2011 9:09

ta SZ este nedosla... asi zas it crowd zverila Internet do ruk Jan :D http://www.youtube.com/watch?v=xtke8aB0mxk&feature=fvst

pozeraaam, ze ste to celkom slusne dali, gratulacie :)

chystas sa este na nejaky beh?
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 11. dub, 2011 10:12

hehe, smatlave zenske su najhorsie :D :twisted:

inac kosicky maraton je pekna vyzva... nasiel som celkom schopny treningovy kalendar, aj s malou casovou rezervou :D mozno sa hecnem.
http://www.beh.sk/mod/clanky/maratonsky ... ych-bezcov
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 11. dub, 2011 10:37

Makoto píše:A nenech se zviklat temi pochybovacnymi recmi. V drtive vetsine je to od tech, kteri FF nikdy nenosili a jen o tom nekde slyseli a cetli. Jak jsem tu uz psal, vyuzivam sluzeb jedne fyzioterapeutky, ktera mi rekla svuj nazor az pote, co si FF koupila a vyzkousela. A jeji nazor je, ze je to lepsi nez ty polstrovane boty, ktere tlumi vsechno mozne.
ty už jsi tak aktivní v jejich obhajování, že si snad začnu myslet, že ti za to něco platí, muhehe :lol:
Makoto píše:V jednom z poslednich cisel casopisu Run jsem uz videl podobne boty i od Nike ci Adidas....takze osobne si myslim, ze tohle bude budoucnost behani.
No jistěže, když vidí, že to lidi budou kupovat, tak se přece neošidí o svůj kus koláče na trhu, ne? :wink:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně